IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Валутна търговия - FOREX Архив 2.8

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от masagor Разгледай мнение
    стоп на 0 и цели 2570
    Защо си мисля,че ще ти удари стопа и тогава пак надолу.
    П.П.Дано не съм прав,но в повечето случаи така става.Успехи
    "църна му земя - невеста, тънка му пушка - зълвица, я чифт пищови - девери"

Коментар

• .....

явно след тия данни за икономиката се о4аква в петък да кажат нещо за стимулите

може днес също пазарите да върввят нагоре
      и утре да има затваряне на пе4албите преди новината

Коментар

• Първоначално изпратено от mos70 Разгледай мнение
        Разбирам какво искаш да ми кажеш, но стратегията ми е основана на няколко неща:
        • Не е подходяща за хора, разчитащи на доход единствено от форекс, а за хора искащи да си докарат някой друг, "страничен" лев
        Нещо като надомна работа,за бога братя,къде отидоха мечтите,на яхтите,хубавите жени,скъпите коли?
        Форекса го приравнихте към лепенето на торбички за подаръци и т.н.
        "църна му земя - невеста, тънка му пушка - зълвица, я чифт пищови - девери"

Коментар

има риск= има загуби= празен джоб!

Виждаш ли: говорим за едно и също нещо, но погледнато от различен ъгъл! Ти искаш- голяма печалба, а аз- малка загуба!
          малко на развален телефон стана нашия разговор...Никъде не съм казал че искам голяма печалба , а само че риска който гониш ( т.е. да го няма ) не съвпада с финансовия продукт който си избрал.. Във форекс търговията има голям риск от загуби ... и за това ако си склонен да го поемеш ( риска , не загубите ) трябва да търсиш реципрочно по големи печалби от безрискови инвестиции ( банк.депозит , книжа с фиксиран доход ) , т.е. форекс пазара не се вързва с твоето желание за носене на риска и от там следва че КПД е ниско

Коментар

• Първоначално изпратено от masagor Разгледай мнение
            късо евро от 2715, стоп над локалния връх и цели отворени
            стоп на 0 и цели 2570
            Проста работа, но не е за прости хора

Коментар

• Ето нещо по въпроса за "малката" печалба.

[CODE]No One Ever Went Broke Taking a Profit
              As we all know, traded markets do not move in a straight line.
              The prices zig and zag.
              A fast large movement in one direction is usually followed by a reversal as traders
              take profit from that movement.
              Murrey provides tables that list the probability of certain price movements for stocks in terms of
              square in time MMI’s.
              For example, one table is listed for stocks trading over 50 and less than 100. (This is for
              price movements over a short time span (i.e. the MMI for the square in time is the 1.5625
              mMMI). The table is listed here:
              1/8 th + .78 cents 50% of the time = 2.34
              2/8 ths (3.125) 75% of the time = 3.12
              3/8 ths (4.68) 85% of the time = 4.68
              4/8 ths (6.25) 90% of the time = 6.25
              5/8 ths (7.81) 95% of the time = 7.81
              The way to read an entry in this table is as follows (row 3): If a stock moves up or down in
              price (within the square in time) by 4.68 then the probability that it will reverse direction is 85%.
              Another way to look at it is:
              If a stock moves up or down in price (within the square in time) by 4.68 then the probability that
              it will continue to move in the same direction is
              15% (100% – 85%).
              This table could also be re-written in terms of MMI’s: (This assumes that the scale factor (SR)
              for the square in time is 100)

If Price Moves By: The probability of reversal is:
              (1 x mMMI) + (4 x bMMI) 50%
              (2 x mMMI) 75%
              (3 x mMMI) 85%
              (4 x mMMI) 90%
              (5 x mMMI) 95%
              The message here is that large fast price movements are short lived.
              Take profit and move on to the next trade.[/CODE]

Ето и цялата статия.

http://tradinglib.com/indicators/murrey-math

Коментар

Разбирам какво искаш да ми кажеш, но стратегията ми е основана на няколко неща:
                • Не е подходяща за хора, разчитащи на доход единствено от форекс, а за хора искащи да си докарат някой друг, "страничен" лев
                • Не е подходяща за ежедневно търгуване- може да има ден, два, три... в които да не се влиза в позиция, ако няма подходящи сигнали
                • Влиза се при ясно изразен и подтвърден сигнал от поне 3 индикатора, при което вероятността за рязък обрат е много малък
                • Не се влиза преди очакване на новини!
                • Прибира се къса печалба и се излиза
                • Придържаме се стриктно към горните точки
                Отговарям ти с уговорката, че не искам да си натрапвам мнението, а само го споделям. За мен трейдинга е нещо, което човек трябва да върши като постоянна работа, а не като странична дейност. Може да те изстреля много високо или да ти срине живота - познавам хора и от двата случая (за съжаление). Резултатите са свързани само и единствено със способностите на трейдъра и най-добре той да се опитва да ги развива доколкото обстоятелствата му го позволяват. Така че среден път не виждам, но 6 милиарда хора, 6 милиарда истини

Радвам се ако наистина можеш да развиваш трейдинга като страничен източник на доходи. За мен е единствен и (вече) не съжалявам

Коментар

• Първоначално изпратено от йосиф Разгледай мнение
                  няма риск = няма печалби = БАНКОВ ДЕПОЗИТ и спокоен сън
                  има риск= има загуби= празен джоб!

Виждаш ли: говорим за едно и също нещо, но погледнато от различен ъгъл! Ти искаш- голяма печалба, а аз- малка загуба! Това е като във футбола: да избереш атакуващ стил, вкарвайки много голове, но и оголвайки се отзад и получавайки много, или да избереш италианското "катеначо", със здрав "бетон" отзад, и да спечелиш мача с 1 гол.
                  въпрос на гледна точка!

Коментар

И иде '97-а ....
                    Мечо спал - с г.з. навън

Коментар

• Първоначално изпратено от Manny Разгледай мнение
                      ... и ако ми развали сигнала затварям в повечето случаи сам, а не ми избива стоп ...
                      Това също е стоп

Коментар

Докато набереш "скорост" е така, но основната идея е да се сведе до минимум риска от загуба! Капка по капка....

Коментар

Снощи си видях сигналите за вход, подтвърдени от 3 места при EUR/CHF, купих си, сложих си едно лимитче...естествено без никакви стопове, и тая сутрин си ставам и гледам- печалбицата от 30 пипса си е прибрана. Не можело без стопове...Важно кога влизаш!
                          Това със стоповете е интересна тема, аз също не винаги слагам, зависи каква е ситуацуята. Търгувам на H4, когато имам сигнал и влизам в позиция стопа ми в повечето случаи трябва да е на около 100 пипса дори понякога повече, затова си следя всяка нова свещ и ако ми развали сигнала затварям в повечето случаи сам, а не ми избива стоп. Лимитите ми са малко по-големи от 20-40 пипса затова се налага понякога да почакам доста докато затворя.
                          www.skytrendtraders.orgfree.com

Коментар

тази система има много нисък КПД и по мои сметки по рентабилно идва да си държиш парите в банка....
                            Докато набереш "скорост" е така, но основната идея е да се сведе до минимум риска от загуба! Капка по капка....

Коментар

Working...
                            X