If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
В крайна сметка твоята "система" нали не дава сигнали .. поне така казваш ... Графиката на цената не е "някаква" линийка " ,а си е просто графика на цената ... "някакви линийки " са онези "лъчи" които ги наместваш, припасваш натъкмяваш за да можеш след това да ни кажеш как си познал...какво си познал и ти не знаеш , но важното е ,че си "познал"
Ха,ха! Почнах да познавам и какво ще ми пишеш. Виж предишния ми пост.
Ха,ха! Йосифе все повече ме разсмиваш. Може ли един въпрос. По твоята система от къде идват сигналите. Дай тук графиката на един сигнал по твоята система. Може и да не обясняваш цялата система. Дай един сигнал от преди една година например. Той не е ли от "някаква" линийка. Или от пресичането на някакви линиики? Графиката на цената е "някаква" линийка и всичкото сигнал ТРЯБВА да се съобразява с това.
В крайна сметка твоята "система" нали не дава сигнали .. поне така казваш ... Графиката на цената не е "някаква" линийка " ,а си е просто графика на цената ... "някакви линийки " са онези "лъчи" които ги наместваш, припасваш натъкмяваш за да можеш след това да ни кажеш как си познал...какво си познал и ти не знаеш , но важното е ,че си "познал"
... В крайна сметка Годим е чертожник и всеки сам си прави анализ на база килима му....
Пак ще те препратя към речника на основните понятия.
Angles Angles: Geometric angles are another important part of the Gann trading method. The markets are geometric in design and function, so it follows that they will follow geometric laws when charted. Gann insisted on the use of the proper scale for each market when charting, to maintain a harmonic relationship. He therefore chose a piece scale that was in agreement with a geometric design or formula.
He mainly relied on a 45-degree angle to divide a chart into important price and time zones. This angle is usually referred to as the “1x1” angle, because it represents one unit of price with one unit of time. He also used other proportional geometric angles to divide price and time. These angles are also known as 1x2 and 2x1 angles because they represent one unit of price with two units of time and two units of price with one unit of time, respectively.
All of the angles are important because they indicate support and resistance. They also have predictive value for future direction and price activity – all of which is necessary to know in order to forecast where the market can be in the future and when it is likely to be there.
Аз пък съм на мнение, че е възможно днес да видим 1.3850, дори и като фалшив пробив(шип) след което да поемем на север. А стигне ли се до там да ми удари стопа и да подмине 1.3830, мисля вече работата е ясна - слизаме надолу
То късо, късо, ама ме плаши факта, че всички са се приготвили за надолу. Въпреки, че имаме ясен връх се включих с една дълга позицийка от 1.39 стоп 1.3830 и таргет около 1.42. Казвам около защото имам съмнения за 1.43-1.44, та няма да бързам да затварям. Всичко на всичко, останах с впечатлението, че обраха стоповете на рибоците с тази дълбока и неочаквана корекция за да се натоварят по от ниско с евтини евра. Времето ще покаже дали греша
именно, аз не смятам, че следващите дни (особено пък следващите 24 часа) има накъде да върви надолу
не му задавай трудни въпроси ... сигналите идват от някоя цветна линийка - може да е жълтатат , може да е зелената , а от няколко дена в "анализ" са включени и кафявите и бордото ... както се казва по желание на клиента ... В крайна сметка Годим е чертожник и всеки сам си прави анализ на база килима му....
п.п. не знам защо винаги като няма какво да каже смислено намесва моето име ... но не му се сърдя.
Ха,ха! Йосифе все повече ме разсмиваш. Може ли един въпрос. По твоята система от къде идват сигналите. Дай тук графиката на един сигнал по твоята система. Може и да не обясняваш цялата система. Дай един сигнал от преди една година например. Той не е ли от "някаква" линийка. Или от пресичането на някакви линиики? Графиката на цената е "някаква" линийка и всичкото сигнал ТРЯБВА да се съобразява с това.
То късо, късо, ама ме плаши факта, че всички са се приготвили за надолу. Въпреки, че имаме ясен връх се включих с една дълга позицийка от 1.39 стоп 1.3830 и таргет около 1.42. Казвам около защото имам съмнения за 1.43-1.44, та няма да бързам да затварям. Всичко на всичко, останах с впечатлението, че обраха стоповете на рибоците с тази дълбока и неочаквана корекция за да се натоварят по от ниско с евтини евра. Времето ще покаже дали греша
Към Godim. Кажи ми моля те, според твойта система ,след като еврото чукна 1.4281 къде ти даде 1 вия сел сигнал.искам да го сравня с мойта система за вход.
не му задавай трудни въпроси ... сигналите идват от някоя цветна линийка - може да е жълтатат , може да е зелената , а от няколко дена в "анализ" са включени и кафявите и бордото ... както се казва по желание на клиента ... В крайна сметка Годим е чертожник и всеки сам си прави анализ на база килима му....
п.п. не знам защо винаги като няма какво да каже смислено намесва моето име ... но не му се сърдя.
Към Godim. Кажи ми моля те, според твойта система ,след като еврото чукна 1.4281 къде ти даде 1 вия сел сигнал.искам да го сравня с мойта система за вход.
Нямам система за търговия. Просто технически анализ по Ганн. Но за върха 1,4280 имам няколко поста, 'щото Йосиф се бъзикаше с мен.
Не е препоръка за търговия.И ако не знаете какво правите не го правете.
Коментар