If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
[QUOTE=Jay Gould;1159541]GBP/USD има дв. дъно на едночасова графика
Нивото 6160-80 е доста коварно. Бъди осторожен.
От сутринта имам една къса от 6130 затворена на 6080 и една дълага после от 6090 затворена на 6160. За днес май ми стига и ще почивам.
"Пари при пари отиват. Но не многото при малкото, а малкото при многото." А. Буров
една дълга позицийка от 1.39 стоп 1.3830 и таргет около 1.42. Казвам около защото имам съмнения за 1.43-1.44, та няма да бързам да затварям. Всичко на всичко, останах с впечатлението, че обраха стоповете на рибоците с тази дълбока и неочаквана корекция за да се натоварят по от ниско с евтини евра. Времето ще покаже дали греша
То караиванов на друго няма да ви научи ... въпроса е ти вече рибок ли си или не.
SANDO, благодаря за съвета, също така благодаря на Годим за защитата
Искам само да кажа, че когато наближи 1.3840 си махнах автоматичния стоп на 1.3830с цел да затворя с по малка загуба и след като коригира до 1.3845 успях да затворя там така, че -55пипса със малка позиция спрямо сметката не болят много. Яд ме повече, че прогнозата ми най-вероятно ще излезе вярна, а това 1.3825 ще се окаже фалшив пробив и само се набутах да затворя на загуба И тъй като пиша в хронологичен ред не допълних, че успях да отворя нова дълга от 1.3880(когато направи лека корекция), като този път стопа е на +20 пипса или 1.39.
А когато се търгува с малък лост(за мен под 1:5;1-10маx), поне при мен, нито печалбите ме карат да затварям прибързано(което се случва, когато ливъриджа е приличен), нито загубите ме плашат, като същевременно си запазвам "трезвата" оценка за пазара. Затова и отдавна съм заявил, че скалпинга не ми се отдава.
Гледаме, че вече е подкрепа. Въпреки логиката, която пак изглежда за нагоре, аз бих рискувал от този лъч надолу. Да изчакаме, ако слезе и после го провери като съпротива със стоп - проникването. А това май го бях писал вече?
Все се месиш в божите работи ГоДиме опваш чертата и то ойрото ръчна спирачка .... пълен десен ..... пали гумите и в обратна посока.
Аз иначе наивно продължавам да си чакам натрупването от случайности да придобие закономерност.
Аре бе, пускай ги тез чартове, като линкове или поне с размерите на ДжейГолда, или поне спазвай принципите му на пускане, а тогава на цял екран ги опни.
Канцлер Германии Ангела Меркель считает, что торговый протекционизм является большой угрозой для мировой экономики, сообщает влиятельное финансовое издание Financial Times. "Самая большая опасность, которая угрожает нам это протекционизм, и мы по-прежнему не принимает достаточно мер для обеспечения подлинно свободной торговли", сказала Меркель в своем в интервью, призывая к завершению Дохийского раунда переговоров в рамках Всемирной торговой организации. Что касается часто критикуемой валютной политики Китая, то немецкий лидер призвала власти азиатской страны к использованию "фактических ориентиров", а не элементов политического давления во время определения "справедливого курса." Меркель также сказала, что она обеспокоена возрастанием торговых барьеров, вопрос о которых рассматривается в Конгрессе США. Так же она раскритиковала другие попытки сделать доступ на рынок более трудным.
Решение Федеральной резервной системы о проведении второго раунда масштабных покупок казначейских облигаций можно сравнить с методами "нетрадиционной медицины" для лечения экономики, сказал Ричард Фишер, президент банка ФРС в Далласе. 61-летний начальник регионального банка, который обретет право голоса в Федеральном комитете по открытым рынкам в следующем году, дал свою оценку принятым 3 ноября решениям, включая ослабление доллара и увеличения ФРС "монетизации" правительственного долга путем предоставления необходимой ликвидности для финансирования дефицита. Фишер заявил в ходе своего выступления в Сан-Антонио: "Средства для того, что беспокоит экономику, на мой взгляд, находятся в руках налоговых и регулирующих органов, а не ФРС." "В течение последующих восьми месяцев, центральный банк страны будет проводить мероприятия по монетизации государственного долга," - заявил Фишер в своем выступлении перед ассоциацией финансовых специалистов. "Это довольно рискованная затея." "Чем больше мы будем участвовать в политике покупки активов, которая перемещает нас дальше по кривой доходности - и больше мы сделаем наш баланс чувствительным к цене активов - тем больше вероятность получения убытка от всех вложений." Фишер является президентом ФРБ Далласа с 2005 года.
Мдааа, нагоре - надолу...туй форекса и в частност евро/долар като жена в климакс, без хииич логика в действията. Ама що все се опитваме да хванем цаката на пазара, не на жената?
Защото ако хванеш пазара си хванал и жената.
Не е препоръка за търговия.И ако не знаете какво правите не го правете.
Мдааа, нагоре - надолу...туй форекса и в частност евро/долар като жена в климакс, без хииич логика в действията. Ама що все се опитваме да хванем цаката на пазара, не на жената?
ами щом не е по бордо линийката , поглеждаме към кафявата линийка ..ако от нея излиза някоя близка цена пльосваме табличката ( за по пълен ефект пльосваме и графика ) и казваме "днес е девети и гледаме 1,3935 до 16:00 часа " , ако от кафявата не става поглеждаме зелената, червената , жълтата , бенбяната .. а бе която се напасне и я показваме ... какво има да се чудим
Коментар