IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Валутна търговия - FOREX Архив 2.4

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ProjectOrigin Разгледай мнение
    Не мислиш ли ,че прекалено много време губиш в холистични анализи и усложняване на привидно маловажни неща. Дано това те прави щастлив и ти носи удовлетворение и радост.
    Но истината е друга. Там някъде в един друг свят, Бернанке и Трише си говорят по телефона и играят на последната версия на екшън стратегията в реално време "Властелините на Земята". В този свят те винаги печелят ... не се опитвай да го резбереш, този свят не е нашия свят..
    Днес почиват в САЩ, имам време и затова реших да пиша. От утре няма да ви усложнявам излишно търговията.

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
      Аз съм далеч от мисълта, че мога да изброя всички рискове в момента. Ситуацията не е била толкова сложна от.... поне аз не си спомням от кога.

...
      Не мислиш ли ,че прекалено много време губиш в холистични анализи и усложняване на привидно маловажни неща. Дано това те прави щастлив и ти носи удовлетворение и радост.
      Но истината е друга. Там някъде в един друг свят, Бернанке и Трише си говорят по телефона и играят на последната версия на екшън стратегията в реално време "Властелините на Земята". В този свят те винаги печелят ... не се опитвай да го резбереш, този свят не е нашия свят..

Коментар

• Мога само да ви поздравя.

Пожелавам ви успехи!

Коментар

• Първоначално изпратено от 4un4o Разгледай мнение
          ето и доказателство. съмнения за точно това което писах:13:48. Икономиката на Германия следва да запази възходящия си потенциал през второто полугодие на 2011 г. според Бувдесбанк. Но ерозията на ценовата стабилност нараства на ниво потребителска консумация, а ценовия климат се е влошил значително. http://imarketnews.com/?q=node/26728
          Ами то е малко като "Сетила се Мара да се побара".
          Тази политика на поддържане в будна кома икономиките на развитите държави чрез нулеви лихви и колосални количества новонапечатани пари рано или късно ще се завърне (или вече се завръща) като бумеранг точно към самите лекари.
          Развитите икономики стигнаха до положение, че някакъв си диктатор в Кот д'Ивоар да ползва износа на какао за уреждане на вътрешни проблеми, защото знае какво ще стане с цената му по борсите. Индия седнали да забраняват износа на памук, Китай на редки метали и т.н. И всичко това, защото светът се напълни с "горещи" пари и е суперликвиден на долари и евро. Дай на спекулантите пари и им гледай сеира.
          Идеята на централните банки беше тези пари да влязат в кредитиране на бизнеса - друг път ще стане това.
          Last edited by anon6706; 21.02.2011, 14:20.

Коментар

Аз съм далеч от мисълта, че мога да изброя всички рискове в момента. Ситуацията не е била толкова сложна от.... поне аз не си спомням от кога.

Аз си мисля, че с повишаване на лихвите, ЕЦБ се стреми да тушира точно такива бъдещи конфронтации и прави опити да успокои цените на суровините, като жертва финансирането на PIIGS и донякъде растежа в държавите без Германия. Друг е въпросът дали сметката им е с кръчмар (ФЕД).
            Исторически, щом развитите държави започнат да повишават лихви заради инфлация, а не заради растеж - то би трябвало цените на суровините да започнат да падат. но това е ставало в един по-спокоен свят, както и с един по-hawkish ФЕД.
            ето и доказателство. съмнения за точно това което писах:13:48. Икономиката на Германия следва да запази възходящия си потенциал през второто полугодие на 2011 г. според Бувдесбанк. Но ерозията на ценовата стабилност нараства на ниво потребителска консумация, а ценовия климат се е влошил значително. http://imarketnews.com/?q=node/26728

Коментар

Според мен има и още един риск който не отчиташ. - Спекулата.
              пример.
              Когато нефта се продаваше на около 150$ цената на горивата в БГ стигнаха 2.40 лв за литър. сега при цена под 100 долара цената е 2.40 лв. за литър и производителите на хляб и храни скокнаха че петрола им бил скъп и житото ставало много скъпо. Сега се говори усилено и за скок на цените на храните в Европа което може да предизвика и протести в много държави и да създаде конфронтация между държавите в ЕС.

Аз си мисля, че с повишаване на лихвите, ЕЦБ се стреми да тушира точно такива бъдещи конфронтации и прави опити да успокои цените на суровините, като жертва финансирането на PIIGS и донякъде растежа в държавите без Германия. Друг е въпросът дали сметката им е с кръчмар (ФЕД).
              Исторически, щом развитите държави започнат да повишават лихви заради инфлация, а не заради растеж - то би трябвало цените на суровините да започнат да падат. но това е ставало в един по-спокоен свят, както и с един по-hawkish ФЕД.

Коментар

Не търси върхове в златото и среброто. Нестабилността по света е огромна и докато ФЕД защитава със зъби и нокти QE2, няма как да се очаква обръщане на тренда при ценните метали.
                Аз нищо не търся, а просто разсъждавам
                Ето как го виждам .
                Нестабилност при арабите и ръст на златото,
                но във времето големите продават на бълъците,
                но времето тече ли тече и QE2 леуко полеко
                му минава времето Бернанке един ден казва
                това онова , ръст , разтеж и т.н. и няма
                нужда от QE повече и глей кво става......
                В смисъл горното е процес във времето около месец оттук насетне
                ,а Бернанке казва спираме го към юли-август........
                --е за НАДЕНИЦАТА ви отепах!!!
                http://farm6.static.flickr.com/5248/5222600580_2e7c1c2264_b.jpg

Коментар

Според мен в момента се "играят" лихви, а не растеж, т.е. евро/долар поскъпва, както и американските индекси, защото не се очакват скорошни вдигания на лихви в САЩ и се допуска, че поскъпващ нефт няма да се отрази негативно на растежа в Европа, дори напротив - по-скоро би задушил този в САЩ. Тънкият момент е да се прецени на какви цени при нефта растежът в Европа (Германия) също би се забавил. Дали ще е 100, 120 и т.н. - не мога да предположа.

Йената ми е малко трудна за игра, защото и при нея (евро/йена) се усеща играта в лихвите (както и при евро/франк), за сметка на тази от риск-авършъна. Ако тази седмица БВП на САЩ покаже спад, тогава може да говорим за долар/йена под 83 и за нова атака на 80.
                  Според мен има и още един риск който не отчиташ. - Спекулата.
                  пример.
                  Когато нефта се продаваше на около 150$ цената на горивата в БГ стигнаха 2.40 лв за литър. сега при цена под 100 долара цената е 2.40 лв. за литър и производителите на хляб и храни скокнаха че петрола им бил скъп и житото ставало много скъпо. Сега се говори усилено и за скок на цените на храните в Европа което може да предизвика и протести в много държави и да създаде конфронтация между държавите в ЕС от сорта: Ние няма да храним мързеливите Гърци и Ирландци и т.н. Ето и нещо от сорта.
                  13:48. Икономиката на Германия следва да запази възходящия си потенциал през второто полугодие на 2011 г. според Бувдесбанк. Но ерозията на ценовата стабилност нараства на ниво потребителска консумация, а ценовия климат се е влошил значително. http://imarketnews.com/?q=node/26728
                  Last edited by 4un4o; 21.02.2011, 14:06.

Коментар

• Първоначално изпратено от bgg_red Разгледай мнение
                    anon6706
                    аз си мисля , че с оглед на
                    събитията по арабските държави
                    златото ще направи връх.
                    От горното не мога да приценя
                    дали големите няма да направят
                    некои ЩИШЛИК и някъде в горната
                    част да почнат да излизат от
                    златото за сметка на цацата.
                    Вчера докато си пиех биричките
                    няколко човека ми споменаха ,
                    че златото много щяло да поскъпва
                    още, което значи , че му е дошло времето ......
                    Не търси върхове в златото и среброто. Нестабилността по света е огромна и докато ФЕД защитава със зъби и нокти QE2, няма как да се очаква обръщане на тренда при ценните метали.

Коментар

• Малко да поясня за лихвите и растежа, че май не ми се разбира.
                      Например повишаването на лихви в Китай - на първо място се изиграва очакването в растежа и затова AUD пада веднага след новината, без самата RBA да е споменала нещо за лихвите.

Когато Трише заговори за първи път за повишаване на лихви в Еврозоната - трейдърите започнаха да отиграват лихвата и все още не мислят дали евентуални повишени лихви биха попречили на възстановяването в Европа.
                      Last edited by anon6706; 21.02.2011, 13:50.

Коментар

• anon6706
                        аз си мисля , че с оглед на
                        събитията по арабските държави
                        златото ще направи връх.
                        От горното не мога да приценя
                        дали големите няма да направят
                        некои ЩИШЛИК и някъде в горната
                        част да почнат да излизат от
                        златото за сметка на цацата.
                        Вчера докато си пиех биричките
                        няколко човека ми споменаха ,
                        че златото много щяло да поскъпва
                        още, което значи , че му е дошло времето ......
                        --е за НАДЕНИЦАТА ви отепах!!!
                        http://farm6.static.flickr.com/5248/5222600580_2e7c1c2264_b.jpg

Коментар

Аноне, четох някъде и , че много от инвеститорите предпочитат да инвестират в американски активи при тези събития в Африка
                          Ето и едно потвърждение:
                          12:42. Индексите в Европа спадат от ескалация на напрежението в Либия.Най-голям спад регистрират акциите на OMV и RBS. Петролът продължава да поскъпва(АФ)
                          Дали докато тези събития продължават валутите убежища няма да поскъпват? Йената е на път, пробие ли 82 .90 .
                          Според мен в момента се "играят" лихви, а не растеж, т.е. евро/долар поскъпва, както и американските индекси, защото не се очакват скорошни вдигания на лихви в САЩ и се допуска, че поскъпващ нефт няма да се отрази негативно на растежа в Европа, дори напротив - по-скоро би задушил този в САЩ. Тънкият момент е да се прецени на какви цени при нефта растежът в Европа (Германия) също би се забавил. Дали ще е 100, 120 и т.н. - не мога да предположа.

Йената ми е малко трудна за игра, защото и при нея (евро/йена) се усеща играта в лихвите (както и при евро/франк), за сметка на тази от риск-авършъна. Ако тази седмица БВП на САЩ покаже спад, тогава може да говорим за долар/йена под 83 и за нова атака на 80.

Коментар

• Петрола и златото се втурнаха нагоре. Дали и доларчето няма да поевтинее малко??
                            http://georgipiskov.blogspot.com

Коментар

• Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение
                              Хе-хе ! РеДе , за мене темата е приключена и нямам намерение да си издавам чалъмите --- но понеже си ми виртуално симпатичен ще ти дам един малък жокер . Той обаче може да ти свърши работа само ако "въпросната " персона не е почнал да променя профилите и подписите към тях ...Там позагледай и ще видиш некои материално --категорични съвпадения : ....Отделно почеркът , начинът на изразяване е буквално един и същ -- обаче ако не си работил с анализи ,трудно ще се ориентираш ....

Другият ник който одеве пропуснах е кака89 ......Няма конспирации --- има факти ,при това черно на бяло !

По -добре е да коментираме пазара !
                              И най лесно се разпознават овенните. Овенния където и да го срещнеш, веднага си му личи че е служил в армията. А пък офцерите още повече. Много народ ще изтрепе офцерина Муамар.
                              Last edited by 4un4o; 21.02.2011, 13:29.

Коментар

• Първоначално изпратено от bgg_red Разгледай мнение
                                ... пак ни вкара в поредната конспирация !!!!!!
                                Това инфо от къде го имаш ????
                                Хе-хе ! РеДе , за мене темата е приключена и нямам намерение да си издавам чалъмите --- но понеже си ми виртуално симпатичен ще ти дам един малък жокер . Той обаче може да ти свърши работа само ако "въпросната " персона не е почнал да променя профилите и подписите към тях ...Там позагледай и ще видиш некои материално --категорични съвпадения : ....Отделно почеркът , начинът на изразяване е буквално един и същ -- обаче ако не си работил с анализи ,трудно ще се ориентираш ....

Другият ник който одеве пропуснах е кака89 ......Няма конспирации --- има факти ,при това черно на бяло !

По -добре е да коментираме пазара !
                                Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

Коментар

Working...
                                X