Първоначално изпратено от ProjectOrigin
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Валутна търговия - FOREX Архив 2.4
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнениеАз съм далеч от мисълта, че мога да изброя всички рискове в момента. Ситуацията не е била толкова сложна от.... поне аз не си спомням от кога.
...
Но истината е друга. Там някъде в един друг свят, Бернанке и Трише си говорят по телефона и играят на последната версия на екшън стратегията в реално време "Властелините на Земята". В този свят те винаги печелят ... не се опитвай да го резбереш, този свят не е нашия свят..
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4un4o Разгледай мнениеето и доказателство. съмнения за точно това което писах:13:48. Икономиката на Германия следва да запази възходящия си потенциал през второто полугодие на 2011 г. според Бувдесбанк. Но ерозията на ценовата стабилност нараства на ниво потребителска консумация, а ценовия климат се е влошил значително. http://imarketnews.com/?q=node/26728
Тази политика на поддържане в будна кома икономиките на развитите държави чрез нулеви лихви и колосални количества новонапечатани пари рано или късно ще се завърне (или вече се завръща) като бумеранг точно към самите лекари.
Развитите икономики стигнаха до положение, че някакъв си диктатор в Кот д'Ивоар да ползва износа на какао за уреждане на вътрешни проблеми, защото знае какво ще стане с цената му по борсите. Индия седнали да забраняват износа на памук, Китай на редки метали и т.н. И всичко това, защото светът се напълни с "горещи" пари и е суперликвиден на долари и евро. Дай на спекулантите пари и им гледай сеира.
Идеята на централните банки беше тези пари да влязат в кредитиране на бизнеса - друг път ще стане това.Last edited by anon6706; 21.02.2011, 14:20.
Коментар
-
Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнениеАз съм далеч от мисълта, че мога да изброя всички рискове в момента. Ситуацията не е била толкова сложна от.... поне аз не си спомням от кога.
Аз си мисля, че с повишаване на лихвите, ЕЦБ се стреми да тушира точно такива бъдещи конфронтации и прави опити да успокои цените на суровините, като жертва финансирането на PIIGS и донякъде растежа в държавите без Германия. Друг е въпросът дали сметката им е с кръчмар (ФЕД).
Исторически, щом развитите държави започнат да повишават лихви заради инфлация, а не заради растеж - то би трябвало цените на суровините да започнат да падат. но това е ставало в един по-спокоен свят, както и с един по-hawkish ФЕД.
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4un4o Разгледай мнениеСпоред мен има и още един риск който не отчиташ. - Спекулата.
пример.
Когато нефта се продаваше на около 150$ цената на горивата в БГ стигнаха 2.40 лв за литър. сега при цена под 100 долара цената е 2.40 лв. за литър и производителите на хляб и храни скокнаха че петрола им бил скъп и житото ставало много скъпо. Сега се говори усилено и за скок на цените на храните в Европа което може да предизвика и протести в много държави и да създаде конфронтация между държавите в ЕС.
Аз си мисля, че с повишаване на лихвите, ЕЦБ се стреми да тушира точно такива бъдещи конфронтации и прави опити да успокои цените на суровините, като жертва финансирането на PIIGS и донякъде растежа в държавите без Германия. Друг е въпросът дали сметката им е с кръчмар (ФЕД).
Исторически, щом развитите държави започнат да повишават лихви заради инфлация, а не заради растеж - то би трябвало цените на суровините да започнат да падат. но това е ставало в един по-спокоен свят, както и с един по-hawkish ФЕД.
Коментар
-
Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнениеНе търси върхове в златото и среброто. Нестабилността по света е огромна и докато ФЕД защитава със зъби и нокти QE2, няма как да се очаква обръщане на тренда при ценните метали.
Ето как го виждам .
Нестабилност при арабите и ръст на златото,
но във времето големите продават на бълъците,
но времето тече ли тече и QE2 леуко полеко
му минава времето Бернанке един ден казва
това онова , ръст , разтеж и т.н. и няма
нужда от QE повече и глей кво става......
В смисъл горното е процес във времето около месец оттук насетне
,а Бернанке казва спираме го към юли-август........--е за НАДЕНИЦАТА ви отепах!!!
http://farm6.static.flickr.com/5248/5222600580_2e7c1c2264_b.jpg
Коментар
-
Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнениеСпоред мен в момента се "играят" лихви, а не растеж, т.е. евро/долар поскъпва, както и американските индекси, защото не се очакват скорошни вдигания на лихви в САЩ и се допуска, че поскъпващ нефт няма да се отрази негативно на растежа в Европа, дори напротив - по-скоро би задушил този в САЩ. Тънкият момент е да се прецени на какви цени при нефта растежът в Европа (Германия) също би се забавил. Дали ще е 100, 120 и т.н. - не мога да предположа.
Йената ми е малко трудна за игра, защото и при нея (евро/йена) се усеща играта в лихвите (както и при евро/франк), за сметка на тази от риск-авършъна.Ако тази седмица БВП на САЩ покаже спад, тогава може да говорим за долар/йена под 83 и за нова атака на 80.
пример.
Когато нефта се продаваше на около 150$ цената на горивата в БГ стигнаха 2.40 лв за литър. сега при цена под 100 долара цената е 2.40 лв. за литър и производителите на хляб и храни скокнаха че петрола им бил скъп и житото ставало много скъпо. Сега се говори усилено и за скок на цените на храните в Европа което може да предизвика и протести в много държави и да създаде конфронтация между държавите в ЕС от сорта: Ние няма да храним мързеливите Гърци и Ирландци и т.н. Ето и нещо от сорта.
13:48. Икономиката на Германия следва да запази възходящия си потенциал през второто полугодие на 2011 г. според Бувдесбанк. Но ерозията на ценовата стабилност нараства на ниво потребителска консумация, а ценовия климат се е влошил значително. http://imarketnews.com/?q=node/26728Last edited by 4un4o; 21.02.2011, 14:06.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bgg_red Разгледай мнениеanon6706
аз си мисля , че с оглед на
събитията по арабските държави
златото ще направи връх.
От горното не мога да приценя
дали големите няма да направят
некои ЩИШЛИК и някъде в горната
част да почнат да излизат от
златото за сметка на цацата.
Вчера докато си пиех биричките
няколко човека ми споменаха ,
че златото много щяло да поскъпва
още, което значи , че му е дошло времето ......
Коментар
-
Малко да поясня за лихвите и растежа, че май не ми се разбира.
Например повишаването на лихви в Китай - на първо място се изиграва очакването в растежа и затова AUD пада веднага след новината, без самата RBA да е споменала нещо за лихвите.
Когато Трише заговори за първи път за повишаване на лихви в Еврозоната - трейдърите започнаха да отиграват лихвата и все още не мислят дали евентуални повишени лихви биха попречили на възстановяването в Европа.Last edited by anon6706; 21.02.2011, 13:50.
Коментар
-
anon6706
аз си мисля , че с оглед на
събитията по арабските държави
златото ще направи връх.
От горното не мога да приценя
дали големите няма да направят
некои ЩИШЛИК и някъде в горната
част да почнат да излизат от
златото за сметка на цацата.
Вчера докато си пиех биричките
няколко човека ми споменаха ,
че златото много щяло да поскъпва
още, което значи , че му е дошло времето ......--е за НАДЕНИЦАТА ви отепах!!!
http://farm6.static.flickr.com/5248/5222600580_2e7c1c2264_b.jpg
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4un4o Разгледай мнениеАноне, четох някъде и , че много от инвеститорите предпочитат да инвестират в американски активи при тези събития в Африка
Ето и едно потвърждение:
12:42. Индексите в Европа спадат от ескалация на напрежението в Либия.Най-голям спад регистрират акциите на OMV и RBS. Петролът продължава да поскъпва(АФ)
Дали докато тези събития продължават валутите убежища няма да поскъпват? Йената е на път, пробие ли 82 .90 .
Йената ми е малко трудна за игра, защото и при нея (евро/йена) се усеща играта в лихвите (както и при евро/франк), за сметка на тази от риск-авършъна.Ако тази седмица БВП на САЩ покаже спад, тогава може да говорим за долар/йена под 83 и за нова атака на 80.
Коментар
-
Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнениеХе-хе ! РеДе , за мене темата е приключена и нямам намерение да си издавам чалъмите --- но понеже си ми виртуално симпатичен ще ти дам един малък жокер . Той обаче може да ти свърши работа само ако "въпросната " персона не е почнал да променя профилите и подписите към тях ...Там позагледай и ще видиш некои материално --категорични съвпадения : ....Отделно почеркът , начинът на изразяване е буквално един и същ -- обаче ако не си работил с анализи ,трудно ще се ориентираш ....
Другият ник който одеве пропуснах е кака89 ......Няма конспирации --- има факти ,при това черно на бяло !
По -добре е да коментираме пазара !Last edited by 4un4o; 21.02.2011, 13:29.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bgg_red Разгледай мнение... пак ни вкара в поредната конспирация !!!!!!
Това инфо от къде го имаш ????
Другият ник който одеве пропуснах е кака89 ......Няма конспирации --- има факти ,при това черно на бяло !
По -добре е да коментираме пазара !Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!
Коментар
Коментар