IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Валутна търговия - FOREX Архив 2.3

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от E-Bat-Sedefcho Разгледай мнение
    .... Хаоса ни е в главите и е субективна интерпретация на реалната обстановка....
    При фреймовете под D1 точно тази причина , прави долното твърдение невярно :

Първоначално изпратено от E-Bat-Sedefcho Разгледай мнение
    ...няма хаос на пазара ...
    ...или поне е основа за широки тълкувания . Просто милионите пазарни субекти имат различна мозъчна адаптивност и оценят събитията по различен начин , създавайки несъзнателно хаос .

Докато на дневните мащаби и най-големите профани * " разполагат " с време да вденат за какво иде реч .
    ---------------------------------------------------------------------
    *Категорията изключва всякакви БГ-трейдинг-екземпляри .
    Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

Коментар

greedforsuccess

Това именно значи, че числата ( спред ) няма да са равни написано е ясно : възможности и функции на реалната платформа са достъпни в демо-версията.

Разграничи това от пазарните данни.Не знам, има ли някой друг който да смята, че не се разбира добре тази разлика ? Да казва моменталически
      Спредовете при Дюкас са добри ! Само да ги нямаше тия пусти комисионни

Сериозно, винаги съм си мислел че Дюкас слагат някакъв маркъп. Просто не знам как може да вземат ликвидност от толкова много провайдъри и спреда никога да не пада под 0.9 пипса ??? При другите ECN-ни редовно се виждат спредове между 0.1 - 1 пипс дори при кабела.

Коментар

• Първоначално изпратено от greedforsuccess Разгледай мнение
        Оффф сега се светнах чак. Е има де има. Обаче аз като разходи по сделката имах предвид само за комисионните, без спреда и слипиджа.
        Fickata не бях се нахранил преди малко като писах, затова така. Сега вече всичко е ясно.
        А обяснението за разходите много ми хареса. Не ги бях поглеждал така досега. А са си точно така
        Ееее Грийди, няма да сядаш да търгуваш на празен стомах. Нали знаеш, че гладна мечка, слепи ги ражда

http://www.youtube.com/watch?v=___KbZneQ1s
        Много добре изглеждащо средностатистическо българско прасе, мутирало по време на чернобилската радиа

Коментар

• Оффф сега се светнах чак. Е има де има. Обаче аз като разходи по сделката имах предвид само за комисионните, без спреда и слипиджа.
          Fickata не бях се нахранил преди малко като писах, затова така. Сега вече всичко е ясно.
          А обяснението за разходите много ми хареса. Не ги бях поглеждал така досега. А са си точно така
          Тhere is no good direction to trade, short or long; there is only the money-making way to trade.

Коментар

E-Bat-Sedefcho благодаря, такива постове най-харесвам. Информацията да е смляна максимално и да е разбираема без въпроси
            Обожавам да е лесно
            Обаче по точка две, същото съм го казал и аз. Не говоря за психологическият профил, а за това:
            Всички възможности и функции на реалната платформа са достъпни в демо-версията.
            . Което значи че числата и разходите по сделката ще са равни.
            Останалото което си написал, още веднъж благодаря, сега всичко е ясно.
            Наздраве с чай от мента.
            greedforsuccess

Това именно значи, че числата ( спред ) няма да са равни написано е ясно : възможности и функции на реалната платформа са достъпни в демо-версията.

Разграничи това от пазарните данни.Не знам, има ли някой друг който да смята, че не се разбира добре тази разлика ? Да казва моменталически
            Безмоторен форекс птеродактил говорещ за себе си в 3-то ЛИЦЕ, със непостоянна маниакална депресия, п

Коментар

E-Bat-Sedefcho благодаря, такива постове най-харесвам. Информацията да е смляна максимално и да е разбираема без въпроси
              Обожавам да е лесно
              Обаче по точка две, същото съм го казал и аз. Не говоря за психологическият профил, а за това:
              Наздраве с чай от мента.
              Грийди не мисля, че става въпрос само за психологическият фактор. Нека не забравяме и изпълнение на поръчките при демо и реал, защото за такива като нас дето търгуваме на малки фреймове, това е от изключително значение.

П.П. Да не се натаралянкате с тез чайове и 3 в 1
              Много добре изглеждащо средностатистическо българско прасе, мутирало по време на чернобилската радиа

Коментар

• E-Bat-Sedefcho благодаря, такива постове най-харесвам. Информацията да е смляна максимално и да е разбираема без въпроси
                Обожавам да е лесно
                Наздраве с чай от мента.
                Тhere is no good direction to trade, short or long; there is only the money-making way to trade.

Коментар

По първото колкото пъти съм го гледал, все си е 1 пипс +/- 0.3-0.5
                  Вероятно не съм го наблюдавал дълго време и не съм прилагал статистически извадки и затова ми се струва толкова.
                  2. Какво значение има дали е демо или реал, нали трябва да са еднакви. В сайта изрично е написано в условията, че каквото е на реал това е и на демо с тази разлика, че демото не влияе на реалният пазар, но всичко останало е едно към едно. Ако не е така извинявам се, но аз възприемам буквално написаното.

3. Таблицата я знам, погледнах я отново.
                  Това което показах е при един лот, един лот не ми изглежда семкаджийски, не съм давал за 1000 единици.
                  И ако в месеца да кажем имам 20 сделки по 1 лот или хайде да не са по 1 по 5 да са, това означава че общо изтъргуваният ми обем се равнява на 100 лота или 10 милиона, което означава по таблицата, че се начисляват 4.6 евро на лот приблизително или половин пипс. Не съм бил далече всъщност и от първото си изказване.
                  Бих искал да поясниш до каква стойност се определят семкаджийските лотове. Както казах 1лот стандарен не ми изглежда малко а 5 още по-малко не ми изглеждат семкаджийски.

По 4 и 5 точка, няма какво да кажа, ти си го изказал.
                  По 6-та точка, не съм взимал стойности от сайта, а от платформата.
                  7-мата точка, както помолих дай разяснение какви са стойностите на семкаджийските и от колко започват нормалните обеми, които се водят професионални. Имам предвид за обикновен редови трейдър, а не за институционални клиенти.

Извода....е точно защото се замислих за предимствата и недостатъците и затова и си изказах мнението и поисках отговори, понеже преди много ми харесваше, обаче като проверих отгоре отгоре така да се каже и се оказа поне засега, че няма голям смисъл.
                  И това че е на демо не мисля, че трябва да се различава от реала. Цифрите са еднакви и в сайта е написано това.

Относно дюкаса, ти си наясно, видях те, че си тук и отправям въпросите, да разясняваш

Благодаря за поясненията.
                  Хай отново, вероятно ме разбираш криво. Не казвам кое е по-добър или по-лош посредник. Казвал съм го и пак ще го кажа, за едни посредника е майка, за други мащеха. Отговаряйки, задавам въпроси за да може да се попълни информационния гап из нашите трейдърски битиета. А той е гооооолям

Пак допускаш същата грешка в разсъжденията си.Първо пояснявам, че следващото което ще се чете се отнася за спекулантите които търгуват много краткосрочно. Така............При положение, че имаш диапазон на спред в някоя валутна двойка, няма никакво значение колко е средния спред примерно за ден или месец.......или час измерен през платформа, казан от потребител и т.н.Значение има само когато си извършил сделки при някакъв спред. При това значителен брой сделки ( минимум 100 ). Само тогава за теб има значение и статистическа тежест среднопритегления спред за тези 100 сделки. [B]За теб това е ефективния спред който трябва да смяташ като разходи по сделка по системата си.Веднага ще ти дам пример-аналогия за да бъда разбран правилно. Ако преди входа по моята система за търговия е имало двойно дъно ( примерно ), формация която не влиза в параметрите на моята система, това не повлиява на моя вход........това не ме касае, ще касае този/тези за които това е времето/сигнала за вход.
                  Това какво е било преди, или какво ще е след входа ( момента на изпълнение ) за теб няма никакво значение. Така, че за спред може да се говори само върху извършени сделки. Всичко останало е информация излъчена от посредника и неупотрбена от теб...........не те касае.
                  greedgorsuccess така.......ти сам си отговаряш и то правилно. Не си прилагал статистически извадки !

По 2-та точка : В сайта изобщо не е написано така. Ще сложа цитат точно какво е написано и ще удебеля важното.Чети внимателно : Каква е разликата между демо и реална платформа?
                  " Всички възможности и функции на реалната платформа са достъпни в демо-версията. Въпреки това, потребителите трябва да имат предвид, че симулацията не може да възпроизведе реални пазарни условия за търговия. Важна разлика е, че обемите, реализирани в режим на симулация, не оказват никакво влияние върху пазара, докато в реални условия на търговия обемите оказват въздействие върху пазара, особено когато са в големи размери. Освен това, психологическият профил на потребителя може да се различава драстично при реална и демо-тръговия. Този аспект може да повлияе на обективната оценка от резултатите в демо-сметката. На потребителите се препоръчва да приемат с внимание и без самозаблуда всякакви заключения, направени на база демо-търговия. "

Сега предполагам детектваш грешката която допускаш в интерпретацията.

По 3-та точка за семкаджийските лотове Това е моя ( лична ) класификация.Тъй като обеми, изчисления и условия са смятани на база 1 М, то поради тази причина използвам "понятието" семкаджийски за обеми под 1 М.

По 7-а точка отговора който мога да ти дам е : Такива обеми, които кореспондират ( влиаят ) на пазара едно ниво над посредника през който имаш достъп ( минаваш ).

fickata не, не мисля, че ще има хаос. С това мога да свържа и отговора към SPART, няма хаос на пазара. Хаоса ни е в главите и е субективна интерпретация на реалната обстановка.

Наздраве с едно 3 в 1 quatro !
                  Безмоторен форекс птеродактил говорещ за себе си в 3-то ЛИЦЕ, със непостоянна маниакална депресия, п

Коментар

• Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение
                    Да -- ако е в "умерени количества " и не се използва за "редовна употреба " ! Но за един скалпер арбитражът какво значение има --след като сделките му вероятно са за секунди, максимум минута .

Личното ми виждане е, че съществува фрейм под границата на който, пазарът става подвластен на хаоса . Дългогодишните ми реални наблюдения приемат за критична граница на хаоса дневната графика -- в смисъл под " дневна " настъпва голямата условност ....

Това какво значи, че тези които търгуваме на фреймове под дневен се водим Chaos traders
                    Spart-e моля те не започвай, като джонката да говориш на фантастически, давай практически и проложими неща. Какво значи хаос на фрейм под дневна, а какво виждаме на фрейм над 1 ден. На мен баровете пак ми изглеждат с OHLC нямат други неща по-тях, формациите пак са същите, съпротивите и подкрепите отново са хоризонтални. Какви са тези фантасмагории за хаус трейдинг сега. Напълно съм сериозен, ако не те притеснява отговори.

Коментар

..Според теб валутния арбитраж (примерно) резонен ли е ?.....
                      Да -- ако е в "умерени количества " и не се използва за "редовна употреба " ! Но за един скалпер арбитражът какво значение има --след като сделките му вероятно са за секунди, максимум минута .

Личното ми виждане е, че съществува фрейм под границата на който, пазарът става подвластен на хаоса . Дългогодишните ми реални наблюдения приемат за критична граница на хаоса дневната графика -- в смисъл под " дневна " настъпва голямата условност ....

Коментар

Здраве ти желая !

Имаш не една грешка.
                        1-во :средния спред в ЕUR/USD при Дюкас не е 1 пипс

2-ро : Постваш сделки от ДЕМО търговия, нищо общо с реален трейд и разходи по сделка.

3-то Цитираш дефоутната най-висока комисионна !!!! Има таблица в сайта от който можеш да си направиш сметка за комисионната Например,по моите позиции при Стандарт Инвестмънт разхода (спред+комисионни+слипидж) за април ми е 1.4 пипса в EUR/USD притеглен към 100 сделки

4-то ИКОН имат ли информация (в сайт или платформа ) за доставчиците сина ликвидност ? Въпрос със тежко значение.

5-то има доста неясноти какво е това животно CurrenEx.
                        Прочети и виж скрийна от този постове :

http://www.investor.bg/forum/showpost.php?p=1028994

http://www.investor.bg/forum/showpost.php?p=1029095

6-то Прави се груба грешка като се взимат стойности за спред от условията обявени в сайт. Спреда зависи от пазарното състояние в даден момент, малко филтрация и в някои случаи от стойноста на маркъп-а от страна на посредника

И 7-мо ако се говори за "скалпиране" от порядките на 15-20 пипса ( което си е интрадей трейд ) и семкаджийски обеми от по1000 единици в сделка, да........О.К, сигурно и най-големия бъкет ще изтърпи един месец

Извод : Уважение и респект към всички но......не говорете наизуст и мислете повече.
                        Много често совите не са това което са

Поздрави,успех и трябва да се напием някой ден
                        По първото колкото пъти съм го гледал, все си е 1 пипс +/- 0.3-0.5
                        Вероятно не съм го наблюдавал дълго време и не съм прилагал статистически извадки и затова ми се струва толкова.
                        2. Какво значение има дали е демо или реал, нали трябва да са еднакви. В сайта изрично е написано в условията, че каквото е на реал това е и на демо с тази разлика, че демото не влияе на реалният пазар, но всичко останало е едно към едно. Ако не е така извинявам се, но аз възприемам буквално написаното.

3. Таблицата я знам, погледнах я отново.
                        Това което показах е при един лот, един лот не ми изглежда семкаджийски, не съм давал за 1000 единици.
                        И ако в месеца да кажем имам 20 сделки по 1 лот или хайде да не са по 1 по 5 да са, това означава че общо изтъргуваният ми обем се равнява на 100 лота или 10 милиона, което означава по таблицата, че се начисляват 4.6 евро на лот приблизително или половин пипс. Не съм бил далече всъщност и от първото си изказване.
                        Бих искал да поясниш до каква стойност се определят семкаджийските лотове. Както казах 1лот стандарен не ми изглежда малко а 5 още по-малко не ми изглеждат семкаджийски.

По 4 и 5 точка, няма какво да кажа, ти си го изказал.
                        По 6-та точка, не съм взимал стойности от сайта, а от платформата.
                        7-мата точка, както помолих дай разяснение какви са стойностите на семкаджийските и от колко започват нормалните обеми, които се водят професионални. Имам предвид за обикновен редови трейдър, а не за институционални клиенти.

Извода....е точно защото се замислих за предимствата и недостатъците и затова и си изказах мнението и поисках отговори, понеже преди много ми харесваше, обаче като проверих отгоре отгоре така да се каже и се оказа поне засега, че няма голям смисъл.
                        И това че е на демо не мисля, че трябва да се различава от реала. Цифрите са еднакви и в сайта е написано това.

Относно дюкаса, ти си наясно, видях те, че си тук и отправям въпросите, да разясняваш

Благодаря за поясненията.
                        Last edited by greedforsuccess; 25.04.2011, 13:19.

Коментар

• E-бат-Седефчо извинявам се, че се намесвам, ама ако го няма валутният арбитраж, няма ли да е голям хаос на пазара ?

Коментар

• Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение
                            Бат Седефчо , понеже те познавам --> със скалпиране и интрадей не става .....

Трябва да си играем собственната игра по нашите си правила , а не да се подлъгваме по играта на брокера .......

Прост пример -- ти ако си табладжия , би ли се съгласил аз да хвърлям и твоите зарове пък за местенето ....ти ще си ги местиш пуловете
                            Здраве SPART !

Аналогията не е точна, не върши работа в случая. Аз бих отговорил така :

Може за този, който го може.Малко са устойчивите, но ги има !
                            Според теб валутния арбитраж (примерно) резонен ли е ?

Наздраве ! Излуша ли Чукотската песновка

Коментар

• Бат Седефчо , понеже те познавам --> със скалпиране и интрадей не става .....

Трябва да си играем собственната игра по нашите си правила , а не да се подлъгваме по играта на брокера .......

Прост пример -- ти ако си табладжия , би ли се съгласил аз да хвърлям и твоите зарове пък за местенето ....ти ще си ги местиш пуловете

Коментар

Здравей E-Bat-Sedefcho.
                                Скалпиране нито с едните нито с другите.
                                За fxpro съм пробвал, не са зле, стават за начинаещи. Има бавене понякога, но сравнение с останалите, които знам са най-читави с метата. И да, с метата е ужасно да се търгува, това и аз го твърдя.
                                За IKON се доверявам на Светлин, погледнах им условията, няма как да са зле. Става въпрос за Viking.
                                Дюкаса и те стават, обаче с тези комисионни доста скъпи ми изглеждат, спреда е средно единица и още около половин пипс идва за да се покрие комисионната.
                                А ето и връзка към Икон-а
                                http://forexstrategybuilder.com/forum/topic/55
                                Все пак дюкаса идват 0.5 пипса за покриване на комисионната и спред от 1 средно.
                                При икона спреда е под единица и комисионна 0.1. По-добре ми изглежда.
                                А и едва ли Светлин ще хвали нещо напразно.
                                Поздрави и от мен

п.п. Имал съм грешка. Сега нарочно си отворих една сметка в дюкаса да видя точно какво се получава.
                                Ето картинка, отворих една сделка за да видя комисионната колко е:
                                Комисионната при 1лот стандартен е 7.6 евро или в долари, 11 долара. което се равнява на повече от 1 пипс за покриване на комисионната и като прибавим и 1 пипс спред ако не и малко повече, то къде е ползата ?
                                Здраве ти желая !

Имаш не една грешка.
                                1-во :средния спред в ЕUR/USD при Дюкас не е 1 пипс

2-ро : Постваш сделки от ДЕМО търговия, нищо общо с реален трейд и разходи по сделка.

3-то Цитираш дефоутната най-висока комисионна !!!! Има таблица в сайта от който можеш да си направиш сметка за комисионната Например,по моите позиции при Стандарт Инвестмънт разхода (спред+комисионни+слипидж) за април ми е 1.4 пипса в EUR/USD притеглен към 100 сделки

4-то ИКОН имат ли информация (в сайт или платформа ) за доставчиците сина ликвидност ? Въпрос със тежко значение.

5-то има доста неясноти какво е това животно CurrenEx.
                                Прочети и виж скрийна от този постове :

http://www.investor.bg/forum/showpost.php?p=1028994

http://www.investor.bg/forum/showpost.php?p=1029095

6-то Прави се груба грешка като се взимат стойности за спред от условията обявени в сайт. Спреда зависи от пазарното състояние в даден момент, малко филтрация и в някои случаи от стойноста на маркъп-а от страна на посредника

И 7-мо ако се говори за "скалпиране" от порядките на 15-20 пипса ( което си е интрадей трейд ) и семкаджийски обеми от по1000 единици в сделка, да........О.К, сигурно и най-големия бъкет ще изтърпи един месец

Извод : Уважение и респект към всички но......не говорете наизуст и мислете повече.
                                Много често совите не са това което са

Поздрави,успех и трябва да се напием някой ден
                                Last edited by E-Bat-Sedefcho; 25.04.2011, 12:35.

Коментар

Working...
                                X