If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Може да разсъждавам елементарно, но от моята дългосрочна гледна точка, предпочитам да заемам дълги позиции. Теоретично, при къса позиция има вариант при който откривам къса позиция, цената се удвоява и загубата става 100%, дори и при 100% собсвен капитал,което за мен е неприемливо като риск. При откриване на дълга този вариант е невъзможен. Та по тази логика предпочитам да открия дълга позиция долар/евро, вместо къса при евро/долар. Малко е дълго за обяснение и не е толкова важно при валутната търговия ми се струва, особенно за дей трейдъри като вас, но за моя начин на търгуване има значение. Бъркам ли някъде?
?????????????????????????????? Имаш ли бегла представа какви зловещи глупости си написал????????????????????????
Може да разсъждавам елементарно, но от моята дългосрочна гледна точка, предпочитам да заемам дълги позиции. Теоретично, при къса позиция има вариант при който откривам къса позиция, цената се удвоява и загубата става 100%, дори и при 100% собсвен капитал,което за мен е неприемливо като риск. При откриване на дълга този вариант е невъзможен. Та по тази логика предпочитам да открия дълга позиция долар/евро, вместо къса при евро/долар. Малко е дълго за обяснение и не е толкова важно при валутната търговия ми се струва, особенно за дей трейдъри като вас, но за моя начин на търгуване има значение. Бъркам ли някъде?
Бъркаш! Няма значение каква позиция откриваш. Пример долар йена. един долар се продаваше за около 160 йени преди 2-3 години. може да стане така че да стигнат паритет 1 към 1 и после 1 йена да се продава за 160 долара . така че няма значение дали си дълъг или къс. един колега като теб късите му бяха по удобни и когато влизаше на дълги си обръщаше монитора наобратно, за да му изглеждат като къси. Хи-хи-хи.
Алонсо, аз съм долен спекулант и единственното нещо над което мога да разсъждавам в момента ( и то с мъка ) е къде да си сложа стопа на късата или да я затворя
ДА, ДА Знам, знам
Въпроса ми е по-скоро теоретичен и не съм задълбавал дали за вас има чак такива значение , но все пак логично по тази логика е човек да си има едно наум за разликата между късата и дългата позиция, и че реално късата е по-рискова. Нямам опит във валутната търговия, обаче наскоро смятах, че само от това в каква валута е сметката, профита идва около 15% годишно, което добавено или извадено от нормалния годишен профит го променя значително. Тоест ако си приемем за нормален един да кажем 30% годишен профит. На доларова сметка за последните 6-7 години, реално профита става 15% / заради загубата на 15% годишно от дългосрочния тренд/,на еврова сметка това се явява 45%, което както и да го гледаш си е тройно увеличение на профита Малко е груба и неточна сметката ама се надявам да се разбере какво съм искал да кажа
За това дето си написал ти трябва отговор от някой от по-умните колеги, дето говорят с термини, които често не разбирам Аз съм на метода KISS.
Успех ти желая !
Много добре изглеждащо средностатистическо българско прасе, мутирало по време на чернобилската радиа
Например, сега да кажем че съм си наумил да скъсявам двойката евро/долар, защото имам някакви фундаментални причини да смятам така и искам да открия някаква дългосрочна позиция.
Обаче преди да се вдигне долара не се знае какво още има да се случва и чисто теоретично е възможно курса да се удвои, преди да поеме в моята посока и съответно да зануля сметката, докато при откриване на на дълга позиция долар/евро, при същата ситуация сметката ми ще е намаляла само с 50%. Та исках да питам как си решавате този казус ако въобще се е интересувал някой де
Алонсо, аз съм долен спекулант и единственното нещо над което мога да разсъждавам в момента ( и то с мъка ) е къде да си сложа стопа на късата или да я затворя
Много добре изглеждащо средностатистическо българско прасе, мутирало по време на чернобилската радиа
Какво значение има ? Дали търгуваш евро/долар , долар/евро , йена/долар , котка/куче като има движение на цената и то се връзва с твоята стратегия, прави си кинти и си свиркай.
Това: защото според моята елементарна математика има значение и то много голямо
Какво значение има ? Дали търгуваш евро/долар , долар/евро , йена/долар , котка/куче като има движение на цената и то се връзва с твоята стратегия, прави си кинти и си свиркай.
Коментар