IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Валутна търговия - FOREX Архив 2

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• 2 Декември 2006 10:25

Спекулативните нетни къси позиции в долари на IMM според CFTC (Commodity Futures Trading Commission) показват, че тези къси доларови позиции са достигнали почти 5 годишен връх за седмицата до 28.11.06г.!

Нетните къси доларови позиции достигнали цели 21.2 млрд.долара, което е повишение с общо 6.2 млрд.долара спрямо предходната седмица. Това са общите къси доларови позиции спрямо останалите водещи валути EUR, GBP, CHF, JPY, AUD, CAD. Според анализатори, тазседмичните къси доларови нетни позиции са най-големите от юни 2006г. насам (а тогава EUR/USD удари бившия връх за годината в 1.2980).

Причина за това рязко покачване на нетните къси доларови позиции беше техническия пробив на важни нива на подкрепа за доалра през тънката търговия около Деня на Благодарността в САЩ миналата седмица и най-вече на пробив ана EUR/USD над 1.2980/1.3000 долара и на GBP/USD над 1.9550 бившия връх за годината. Така само за дните от Деня на Благодарността насам еврото покачи с 4%, като чак в края на текущата седмица за този спад на долара имаше и икономическо-обуслован мотив- > слабият Чикагски PMI и слабия ISM индекс на САЩ за ноември.

Данните от IMM показват, че нетните дълги позиции в евра за седмицата до 28.11.06г. са качили до 89 594 контракта (всеки за 125 000 евро) от 65 306 предходната седмица, като това са на-големите дълги позиции в евра от средата на август насам. С оглд, че и последните дни на текущата седмица еврото покачи на спот пазара до нов 20 месечен връх в 1.3348/50 долара, вероятно тези нетни дълги контракти в евра са качили още и поради това пазара сякаш е уязвим от ликвидиране на част от тези дълги позиции в скоро време.

Нетните къси позиции в йени на IMM отбелязава спад до 41 958 контракта (всеки за 12 500 000 йени)от цели 80 421 контракта предната седмица (ликвидирани наполовина) главно поради закриване на позиции в т.н. carry trade.

Нетните дълги позиции в паунди за седмицата до 28.11.06г. покачиха до 80 626 контракта (всеки за 62 000 паунда) от 69 089 предходната седмица, но с оглед продължилото рали на GBP/USD на спот пазара и в края на текущата работна седмица (паунда удари нов 14 годишен връх към 1.9847/50 долара), тези нетни дълги позиции в паунди са качили вероятно още.

Спекулаторите са намалили рязко нетните си къси позиции в CHF за последната седмица до 13 903 контракта (всеки за 125 00 CHF) от 38 797 контракта и вероятно с още в края на текущата работната седмица, тъй като USD/CHF удари ново 18 месечно дъно към 1.1900 нивото.

Коментар

• Абе не се обзалагай, че пазара си е е..ал майката като влезе в някакаъв тренд. Просто според мен много дълго стояхме в този рейндж 1.25-1.28 и избиването нагоре може да бъде и по-силно, ама дано да спре до тук и да направи поне 2 фигури корекция

Коментар

• Първоначално изпратено от Han Krum
        Първоначално изпратено от kritelin
        Мисля,че дойде краят на отката от големия импулс.Затваряне тази вечер го виждам на 1.3340 ( +/- 5-10 пункта ).
        Флагът почти го изпълнихме.Още 50 пипа и край на мъченията за мечките според мен :-)
        Браво за прогнозата за затваряне, ако са само и 50 пипа еееххх , ама като гледам пазара е като кон с капаци купува това евро все едно Европата е върху парче злато.....
        Готов съм да се обзаложим на по нещо,че около 1.3420 ще спре възходящото движение и ще има най-малкото сериозна корекция.

Коментар

• Първоначално изпратено от kritelin
          Мисля,че дойде краят на отката от големия импулс.Затваряне тази вечер го виждам на 1.3340 ( +/- 5-10 пункта ).
          Флагът почти го изпълнихме.Още 50 пипа и край на мъченията за мечките според мен :-)
          Браво за прогнозата за затваряне, ако са само и 50 пипа еееххх , ама като гледам пазара е като кон с капаци купува това евро все едно Европата е върху парче злато.....

Коментар

• Първоначално изпратено от kiril123
            sled malko 6te sloja stop na 0 na poslednata kusa, moje i da iz4akam targeta po katilarium 1.3255 , no ne sam siguren dali 6te minem 1.3290 kato nivo , symniavam se
            Май те удари ама майната му, другата седмица е за късите.......

Коментар

• VIP

Да към теб понеже не ти хареса , защото знам че има разлика и зависи и от монитора , а този иначе сериозен чат с всичко пък нали ти пиша мен не ме устройва с щракането и екстрите за целта с която ползваме онзи.
              D.Y.F-091066

Коментар

• ludoriiii

http://5x5m.com/files/qashqai/freestyle/
                Trade the News

Коментар

• Прииятна почивка на всички !

Коментар

• Първоначално изпратено от VIP
                    Първоначално изпратено от seсorito
                    Първоначално изпратено от VIP
                    Kuki,
                    na men mi se merna 4 mneniq ili ne6to ot sorta i go priex pove4e kato nqkakva gre6ka ot stranicata...posle kogato poseti web na KUKU finance5 si dadox smetka kakvo to4no stava....
                    Ne 4e me zatrogva mnogo...ima xora koito nikoga ne porastvat ili uzrqvat...
                    Ne sam go kazal no pak 6te povtorq....
                    ....na pazarq vseki SI E SAM, koito ne go razbere navreme mu se slu4va slu4ka koqto ni se slu4vala na vsi4ki....smqtam 4e spodelq6 mnenieto mi
                    SR. Petar ne go poznavam ...toi si ima negovi vazgledi za tova kak da targuva i ako mu varvi ...giv i zdrav i ako li ne pak.
                    Radvam se na vseki koito izkop4va kinti ot tova koeto pravi6 i ti i az i KoKo, ST i tn. Edinstvenoto koeto moga da mu kaga 4e ako iska da pe4eli klienti ne e tozi na4ina...prekaleno agresivno mi se struva...Kolegi molq da me izvinite za sarcerazdiraniqta , no ima xora na koito ne im lipsvat parvite 7,a moge bi parvite 70 godini...
                    Uspex ,nazdrave i kakto se kazva po4ivkata pravi 6ampiona...

Не се заяждам с теб, но моля ми кажи какво агресивно видя в поведението на Петър ?
                    Да си видял негов пост тук с цел реклама, или нещо съм пропуснал ?
                    VIP struva mi se 4e si propusnal...
                    s 2 dumi pitam za cabela i fal6ivoto KUKI (koeto ne ozna4ava Petar ili koito i da e) mi otgovarq ...ЁVig v ka6ti4kata dolu tam e obqsneno qsno s grafiki...Ё
                    OK vlizam i namiram www._ i ni6to ok
                    KOKO se puska i mi pi6e ...seсorito tova ne e KUKI, a KUKU (i taka e ima6e 4 mneniq)...administratora na foruma mi se stori(po tova vreme si podregdax ekrana) napisa 4e go e anuliral...parvata ЁKЁ e bila na kirilica ,a na KUKI e na latinica ..i tova e ni6to lo6o ne mi se e slu4ilo...prosto mi se struva 4a za da prodava6 produktite si ne e sramno da pi6e6 sas sobstvenoto ti ime ili NIK...az 6te pogledna i gotovo...za men e vse edno ako mi var6i rabota i seka kinti slabo me interesuva da li e Petar , Go6o ,Petko i tn.
                    Tova e..i ne vigdam kakvo se slu4ilo tolkova ..4estno
                    Абсолютно си прав !
                    Но за мен пост който не е направен от Петър, както казваш може да е от всеки !
                    И аз и за секунда не мога да повярвам че тов е Петър, а някви дришльовци не могат да разберат кви глупости правят и че по този начин вредят на един човек, който влага труда си в нещо !
                    Друг е въпроса дали ние това искаме или не искаме да си го купим
                    De4urliga...nenaigralo se ...
                    Priqtna ti po4ivka Kolega
                    Trade the News

Коментар

• Първоначално изпратено от seсorito
                      Първоначално изпратено от VIP
                      Kuki,
                      na men mi se merna 4 mneniq ili ne6to ot sorta i go priex pove4e kato nqkakva gre6ka ot stranicata...posle kogato poseti web na KUKU finance5 si dadox smetka kakvo to4no stava....
                      ....na pazarq vseki SI E SAM, koito ne go razbere navreme mu se slu4va slu4ka koqto ni se slu4vala na vsi4ki....smqtam 4e spodelq6 mnenieto mi
                      SR. Petar ne go poznavam ...toi si ima negovi vazgledi za tova kak da targuva i ako mu varvi ...giv i zdrav i ako li ne pak.
                      Radvam se na vseki koito izkop4va kinti ot tova koeto pravi6 i ti i az i KoKo, ST i tn. Edinstvenoto koeto moga da mu kaga 4e ako iska da pe4eli klienti ne e tozi na4ina...prekaleno agresivno mi se struva...Kolegi molq da me izvinite za sarcerazdiraniqta , no ima xora na koito ne im lipsvat parvite 7,a moge bi parvite 70 godini...

Не се заяждам с теб, но моля ми кажи какво агресивно видя в поведението на Петър ?
                      s 2 dumi pitam za cabela i fal6ivoto KUKI (koeto ne ozna4ava Petar ili koito i da e) mi otgovarq ...ЁVig v ka6ti4kata dolu tam e obqsneno qsno s grafiki...Ё
                      OK vlizam i namiram www._ i ni6to ok
                      KOKO se puska i mi pi6e ...seсorito tova ne e KUKI, a KUKU (i taka e ima6e 4 mneniq)...administratora na foruma mi se stori(po tova vreme si podregdax ekrana) napisa 4e go e anuliral...parvata ЁKЁ e bila na kirilica ,a na KUKI e na latinica ..i tova e ni6to lo6o ne mi se e slu4ilo...prosto mi se struva 4a za da prodava6 produktite si ne e sramno da pi6e6 sas sobstvenoto ti ime ili NIK...az 6te pogledna i gotovo...za men e vse edno ako mi var6i rabota i seka kinti slabo me interesuva da li e Petar , Go6o ,Petko i tn.
                      Абсолютно си прав !
                      Но за мен пост който не е направен от Петър, както казваш може да е от всеки !
                      И аз и за секунда не мога да повярвам че тов е Петър, а някви дришльовци не могат да разберат кви глупости правят и че по този начин вредят на един човек, който влага труда си в нещо !
                      Друг е въпроса дали ние това искаме или не искаме да си го купим

Коментар

Kuki,

OK vlizam i namiram www.finance5.bg i ni6to ok
                        Trade the News

Коментар

• Първоначално изпратено от seсorito
                          Kuki,

Коментар

Първоначално изпратено от kukuvicata
                            Аз лично нямам нищо против Петър.
                            Нито преди съм имал.

И занапред едва ли ще имам.
                            Аз не само че нямам нищо против него, а точно обратното ! Има цялото ми уважение и надявам се приятелство от моя страна !
                            Петър БЛАГОДАРЯ ти !
                            длъжник съм ти
                            Kolega , ba6 mi vse edno....ama seriozno ili ti ne 4ete6 to4no kakvo napisax...ok
                            Neznam nito kakvo e stavalo ili stanalo nito koi e Petar i tn.
                            Pak kazvam ...6TOM MU VARVI I PE4ELI EVALA I AKO NE PAK EVALA...
                            Nito priemam xorata za fileta ta da gi xapq nito pak iskam da obigdam nqkogo..ok
                            NE SAM VAV 4AS ZA KVO IDE RE4 PRIQTELIU PAK I NE ISKAM DA ZANIMAVAM...NQMAM VREME
                            Taka 4e ne se qdosvai ...vsqka persona ima pravo na mnenie...Tozi Petar sa6to e edna persona i zaslugava uvagenieto mi ....to4no poradi goreposo4enata dumi4ka ...PERSONA
                            Trade the News

Коментар

• Re: st10

Не бих вярвaл в товa особено след днешното изпълнение при облигaциите и предвид товa, че нaвсякъде където четa все прогнозирaт 1.35. Пaзaрът стaнa много frothy. To че ще стигнем 1.35 или дори ще бием предния връх, товa е ясно, но нямa дa стaне толковa скоро, колкото ни се искa.

Първоначално изпратено от supertrader
                              Не няма да има такъв връх ! Не се правят такива неща при тази двойка връх по висок от предния си значи ход нагоре , такива неща има при кабела прави втори по-висок връх и после пада че се къса. И корекция няма да има също. Ще има гап като този от миналата седмица.

Коментар

• Първоначално изпратено от kukuvicata
                                Аз лично нямам нищо против Петър.
                                Нито преди съм имал.

И занапред едва ли ще имам.
                                Аз не само че нямам нищо против него, а точно обратното ! Има цялото ми уважение и надявам се приятелство от моя страна !
                                Петър БЛАГОДАРЯ ти !
                                длъжник съм ти

Коментар

Working...
                                X