IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Валутна търговия - FOREX Архив 2

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• kritelin

Не забравяйте за визитата в Китай ! Тя е в края на идната седмица и мисля че корекция няма да има в евро долар , може да се наблюдава някаква при паунд долар , обаче може и без нея да минем. Факт е че актуалните цели на движението са почти постигнати без някой и друг пипс , остават тези от миналото. Целите от миналото ще пратят еврото в миналото.Законите са много прости , който пада от ниско оцелява става и продължава , а падналите от високо повече никога не стават.ЕЦБ не са глупави и знаят че силата на закона ще ги застигне , не мисля че биха рискували срещу него.Мисля че едно корективно движение до 1.11 ги устройва напълно , Боиндзите нещо стават прекалено много , ТРЯБВА ДА ИМА и ЕАРБЪСИ ! А иначе трябва да се пазим от възходящо движение към 1.3950 и 1.43 , кой ги знае до къде ще изпуснат кормилото и ако са решили да скачат в пропастта и ние с тях ли да тръгнем ?
    D.Y.F-091066

Коментар

• Донякъде си прав,но за други неща не мога да се съглася с теб.Пропускаш важна част от поста ми,а именно,че точно това поскъпване на еврото няма да се отрази благоприятно на Еврозоната и това може да окаже влияние и върху курса му.(Това е погледнато по-дългосрочно разбира се) Освен това не говорим за валутна двойка
      евро/таджикистански лев/долар или както му се вика,а за евро/долар и за две големи и стабилни икономики.Точно за това еврото не може да поскъпва до безкрай спрямо долара.Нека погледнем нещатa от дръг ъгъл като изключим техниката за момент.Този спад на доларът,както всички от форумът знаят е добре дошло за американците.Огромният им дефицит предизвикан от голямото импортиране на стоки и услуги,от outsourcing-а на големите фирми и от редица други неща естествено води след себе си до значителни минуси.Да приемем,че доларът продължи да пада и да изключим еврото за момент.Какво става с Японците тогава ? Тяхната икономика до голяма степен е експортно-ориентирана и то главно към Щатите и това ще доведе до спад на печалбите на големите фирми там,което от своя страна ще завърти колелото и ще доведе до ограничение на производството,увеличаване на безработицата и т.н. ( Говоря ти дългосрочно ).Япония защо ги изключваме от смеките не ми е ясно.Освен това лихвите в Сащ са и си остават по-високи,а както знаем притока на капитали е пряко зависим от лихвените равнища и е определящ за курса на валутата.За това за мен всяко покачване при евро/долар е нещо временно и нивата,които са близо до относителното равновесие в никой случай не са 1.40,1.50 и т.н.
      Всеки просто дърпа чергата към себе си и за сега най-добре се справят американците,но ще видим до кога.Дано ЕЦБ да реагира най-накрая адекватно.

Коментар

• Виж, не се зaяждaм. Ти имaш прaво нa мнение, a aз зaщитaвaм моето.

Прочел съм достaтъчно и знaм, че товa което пишa не е грешно.
        Отделно създaтелят нa долнaтa грaфикa е човек, който си рaзбирa от рaботaтa и е един от лидерите в сентимент aнaлизa и според него също е тaкa кaкто пишa. Кaкто ти писaх и минaлaтa седмицa можеш дa погледнеш bands нa грaфикaтa нa позициите и тaм ясно се виждa къде е червенaтa грaницa, т.е. негaтивно зa еврото, и къде е зеленaтa грaницa, т.е. позитивно зa еврото.

Не нa последно място товa, което постнa dimy потвърждaвa моето мнение.

И нaкрaя можеш дa погледнеш грaфикaтa и дa видиш исторически кaк стоят нещaтa, т.е. кaкво се е случило в повечето случaи подобни нa сегaшния.

Инaче зa протоколa никъде не съм писaл, че къмършълите сa винaги прaви, но писaх, че в повечето случaи сa. И логически товa е тaкa зaщото large speculars сa т.нaр. momentum players, които следвaт трендa и когaто нaстроениятa им, видно от позициите им, стигнaт екстремум, то шaнс зa обръщaне нa тренд е много голям. Отдaвнa ползвaм този индикaтор и смея дa твърдя, че товa, което пишa се потвърждaвa и от опитa ми.

Не се зaяждaм, просто зaщитaвaм товa което съм писaл с aргументи.
        Ще се рaдвaм и ти дa предостaвиш своите. Блaгодaря.
        Успехи ти желaя и хубaвa вечер

Първоначално изпратено от absfresh
        Миналата седмица се опитах да ти кажа нещо за КОТ данните. Ти ме заяде. Пак ти казвам, вземи прочети нещо по-въпроса, коренно грешно разсъждаваш.

Докато комершълс влизат на къси позиции, които влияят на пазара най-много евро/долар няма да спре пътя си нагоре. В момента, в койо се притеснят от скъпото евро и започнат да хеджират бъдещи постъпления в долари, тогава курса ще обърне.

За това обръщане е нужна консолидация.

Коментар

• Първоначално изпратено от La Salle
          dimy, ето я и грaфикaтa зa позициите в евро/долaр фючърс. В общи линии commercials сa нa рекордно късa позиция, което си е негaтивно зa еврото. Рaзбирa се нямa 100% гaрaнция, че ще тръгне веднaгa нaдолу, но не мисля, че може дa се покaчи кой знaе още колко преди по-солиднa корекция:

Миналата седмица се опитах да ти кажа нещо за КОТ данните. Ти ме заяде. Пак ти казвам, вземи прочети нещо по-въпроса, коренно грешно разсъждаваш.

Докато комершълс влизат на къси позиции, които влияят на пазара най-много евро/долар няма да спре пътя си нагоре. В момента, в койо се притеснят от скъпото евро и започнат да хеджират бъдещи постъпления в долари, тогава курса ще обърне.

За това обръщане е нужна консолидация.

Коментар

• Първоначално изпратено от kritelin
            Първоначално изпратено от BNBB
            Първоначално изпратено от masagor
            zdrawei Kolega, doluposochenite niwa nad 1.35 mi se struwat absoliutno nerealni...daje towa 3420 za koeto wsichki goworiat mje i da ne widim...rabira se towa si e lichno moe mnenie i e neangajirashto.moje i ti da se okejesh praw ,no az ot 3380 stiagam kolanite za korekcia pone do 1.27.
            Gledam tuka spored GANN triabwa da imame wruh w sriada,no da ne zabrawiame che ECB imat poslednata duma.
            w kraina smetka mai wseki wijda towa koeto mu se iska
            uspeh!

Колеги,
            Много съм доволен, макар и да съм с празни джобове и да съм пас с позициите, прогнозата ми за продългжаване на тренда на север се потвръждават - следващата седмица като за начало ще се поздравим с 1.3400 и не изклювам малка корекциика с около фигурка надолу или пък малък рейндж и после продължаваме към 1.3500 като начало, а след десетина дни вече ще вземаме мерки и ще тестваме 1.3600. За следващата година ще говорим около Коледа.
            Да, тука си прав абсолютно - всеки има свое виждане, пък какво смята пазарът - съвсем друга картина. Нямам никакви основания и индикации за обръщане. Ако можеш да ми посочиш поне един сигнал за обръщане на тренда, че аз не виждам такъв на графиката. До тогава следваме правило № 1 - трендът, най-добър приятел. Но като гледам трендлинии, индикатори и фундамент дори, засега няма мегдан за даун на еврото. Остава да видим какви ги мътят във ФЕД и ЕЦБ, но засега еврото си е фаворита.
            Без да се заяждам искам да ти кажа,че говориш малко наизуст.Първо пазарът няма свое виждане,защото той е следствие от действията на хората и институциите търгуващи на него ( той неудушевен ).Второ дивергенциите си ги има от 1 седмица насам.Трето еврото е свръхкупувано,а доларът свръхпродаван.Ако това огромно движение нагоре е тренд,то трябва да има сериозни корекции,в противен случай за мен си е просто едно рязко рали.Фундаментът се повлиява от валутните курсове също,не го забравяй това.За справка погледни индексът DAX примерно,който се срина и повлече със себе си големите фирми в Германия.Ще си говорим пак за фундамент при следващите данни на Еврозоната.Погледнато пак технически сме близо до целта на флага,а именно 1.3420.
            Остави клишетата настрана и нека мислим трезво :-) Чисто приятелски ти го казвам това и не твърдя,че съм прав,но не твърдя и че пазарът винаги е прав,защото той е просто следствие.
            ОК, аз също без да се заяждам ще ти отговоря, че дивергенциите е хубаво да се потвърдят и от друг/и индикатор/и, а не да се водиш само по един. За това има индикатори и осцилатори. Също така ако се чел и предишните ми постове преди два дни обърнах внимание на това, че пазарите са свръх та свръх купени, но с по-ниски стойности отпреди десетина дни, когато проби нивата от 1.30. Затова имай предвид, че има още потенциал за СЕВЕР. ГЛЕДАЙ ГРАФИКАТА, А НЕ Я ТЪРГУВАЙ И ИНТЕРПРЕТИРАЙ КАКТО ТИ Е УГОДНО!!!!

Ако се водеше по дивергенциите и беше отворил в понеделник, сега щеше да си с три фигури назад и да осредняваш като ненормален и то без гаранция че ще излезеш дори на 0 или малка загуба.

Не съм съгласен за рали, защото това поскъпване си е от месец и кусур дни, а за съжаление когато тръгна от нива окоро 1.26 никой не прогнозираше, че ще е толкова висок СЕВЕР. Сред тях /мечките/ бяп и аз и затова си платих тежко с целия акаунт!

Другите неща няма да ги коментирам, само времето ни ще покаже кой е прав и крив. Само да добавя че миналите три седмици бяхме свидетели на пробив от шест фигури без сериозни корекции. Затова считам, че ще ударим нивата околро 1.34/1.35 без да правим сериозни корекции на юг. Вйзможно е да има зайстой, който ще бъде провокиран от Коледните празници, а и от липсата на силни икономически данни.

И пак казвам, не се заяждам, а дискутираме!

Коментар

• Първоначално изпратено от BNBB
              Първоначално изпратено от masagor
              zdrawei Kolega, doluposochenite niwa nad 1.35 mi se struwat absoliutno nerealni...daje towa 3420 za koeto wsichki goworiat mje i da ne widim...rabira se towa si e lichno moe mnenie i e neangajirashto.moje i ti da se okejesh praw ,no az ot 3380 stiagam kolanite za korekcia pone do 1.27.
              Gledam tuka spored GANN triabwa da imame wruh w sriada,no da ne zabrawiame che ECB imat poslednata duma.
              uspeh!

Колеги,
              Много съм доволен, макар и да съм с празни джобове и да съм пас с позициите, прогнозата ми за продългжаване на тренда на север се потвръждават - следващата седмица като за начало ще се поздравим с 1.3400 и не изклювам малка корекциика с около фигурка надолу или пък малък рейндж и после продължаваме към 1.3500 като начало, а след десетина дни вече ще вземаме мерки и ще тестваме 1.3600. За следващата година ще говорим около Коледа.
              Да, тука си прав абсолютно - всеки има свое виждане, пък какво смята пазарът - съвсем друга картина. Нямам никакви основания и индикации за обръщане. Ако можеш да ми посочиш поне един сигнал за обръщане на тренда, че аз не виждам такъв на графиката. До тогава следваме правило № 1 - трендът, най-добър приятел. Но като гледам трендлинии, индикатори и фундамент дори, засега няма мегдан за даун на еврото. Остава да видим какви ги мътят във ФЕД и ЕЦБ, но засега еврото си е фаворита.
              Без да се заяждам искам да ти кажа,че говориш малко наизуст.Първо пазарът няма свое виждане,защото той е следствие от действията на хората и институциите търгуващи на него ( той неудушевен ).Второ дивергенциите си ги има от 1 седмица насам.Трето еврото е свръхкупувано,а доларът свръхпродаван.Ако това огромно движение нагоре е тренд,то трябва да има сериозни корекции,в противен случай за мен си е просто едно рязко рали.Фундаментът се повлиява от валутните курсове също,не го забравяй това.За справка погледни индексът DAX примерно,който се срина и повлече със себе си големите фирми в Германия.Ще си говорим пак за фундамент при следващите данни на Еврозоната.Погледнато пак технически сме близо до целта на флага,а именно 1.3420.
              Остави клишетата настрана и нека мислим трезво :-) Чисто приятелски ти го казвам това и не твърдя,че съм прав,но не твърдя и че пазарът винаги е прав,защото той е просто следствие.

Коментар

• Първоначално изпратено от masagor
                uspeh!

Колеги,

Коментар

• Приятна почивка на всички.

Коментар

• zdrawei Kolega, doluposochenite niwa nad 1.35 mi se struwat absoliutno nerealni...daje towa 3420 za koeto wsichki goworiat mje i da ne widim...rabira se towa si e lichno moe mnenie i e neangajirashto.moje i ti da se okejesh praw ,no az ot 3380 stiagam kolanite za korekcia pone do 1.27.
                    uspeh!

Колеги,
                    Проста работа, но не е за прости хора

Коментар

• Първоначално изпратено от Han Krum
                      Първоначално изпратено от kiril123
                      sled malko 6te sloja stop na 0 na poslednata kusa, moje i da iz4akam targeta po katilarium 1.3255 , no ne sam siguren dali 6te minem 1.3290 kato nivo , symniavam se
                      Май те удари ама майната му, другата седмица е за късите.......
                      Колеги,
                      Нещо тгози катилариум май работи само в условията на спокоен пазар и при неяснооформен тренд.

Избягвайте да се водите по него.

Коментар

• Колеги,

Коментар

• При GBP/USD нещaтa сa още по-фрaпaнтни

Коментар

• dimy, ето я и грaфикaтa зa позициите в евро/долaр фючърс. В общи линии commercials сa нa рекордно късa позиция, което си е негaтивно зa еврото. Рaзбирa се нямa 100% гaрaнция, че ще тръгне веднaгa нaдолу, но не мисля, че може дa се покaчи кой знaе още колко преди по-солиднa корекция:

Коментар

• Здравейте...според мен тук приключва възхода на еврото за следващите 4 месеца....предстои ни пет вълново движение с ориентировъчни цели в зоната 1.1750-1.2020.......това движение очаквам да приключи в края на март или началото на април......нагоре грабежа може и да е с още някои и друг пипс но не очаквам да качим над 1.3400......после идва прочутата петица на ПРОТО.... с цели 1.3950......в кабела ситуацията е идентична.....спад в зоната 1.7750-1.8250 и покачване за 2.0750 нивата.......

ЖЕЛАЯ ВИ УСПЕХ.............................

Коментар

• Доларът регистрира поредни най-ниски нива за годината спрямо останалите водещи валути след серията слаби данни в петък от САЩ, които само дадоха нов мотив за доларови разпродажби.
                                EUR/USD затвори петъчната търгивя към 1.3330/35 долара след като по-рано през деня имаше пробив над 1.3280/85 върховете по-рано през деня и над 1.3300 и 1.3325 следвщаите опционни бариери, като еврото покачи до нов 20 месечен връх към 1.3348/50 долара - около следващата близка опционна бариера в 1.3350 нивото. Основна причина за този нов спад на долара бяха слабите данни за стрилтените поръчки в САЩ и най-вече силния спад на ISM индекса на промишлената активност за ноември до 49.5 пункта. Този спад на индекса под 50.0 важното ниво сигнализира за опасност от рецесия на американската икономика (ако индекса се задъжи под 50 нивото няколко месеца) и доведе до рязък спад в доходността на американските дългови книжа (10г. US Treasury удари ха 10 месечно дъно в 4.41%) и рязко покачване на очакванията за понижение на лихвите от FED в началото на 2007г. и дори започна да се отработва още едно понижение на лихвите след това.
                                В подкрепа на това ново покачване на еврото в петък бяха и коментарите на цитирани неназовани източници от ЕЦБ които не изразиха опасение от текущото покачване на еврото през последната седмица и дори сигнализирах, че Еврозоната може да се справи и с нива 1.40-1.45 долара за еврото. Това сякаш даде "зелен светофар" за по-нататъчното рали на EUR/USD дори обратно към 1.3480/85 (важните бивши негови върхове от март 2005г.) и дори към 1.3665 рекродния връх от декември 2004г.!
                                Дори проинфлационните иакзвания на членовете на FED - Плосер и Москоу в петък вечерта не успяха да окажат подкерпеа за долара.
                                Вниманието на пазара се насочва към следващата седмица, когато в нейния край (петък) се очакват и следващите важни данни от САЩ за пазара на труда през ноември. Ако и тези данни покажат че спада в апзара на жилища и в промишления сектор вече се отразява и на пазара на труда, това може вече да даде основния на FED да обмислят понижение на лихвите през Q1 на 2007г.
                                И от техническа гледна точка, EUR/USD остава в силно "бичи" пазар за еврото, но все още има риск в близките дни от развиване на низходяща корекция на това рали. Но сега близка техн.подкрепа за еврото лежи в 1.3285/75 (бившите върхове от 30.11 и часови връх по-рано в петък) и важната подкрепа за еврото е в 1.3240/18 (бивш връх от 29.11 и петъчно дъно към 1.3218/20; долен край на стръмния възходящ канал за еврото от 1.2765 дъното насам). Само спад на еврото под нея ще даде сигнал за развиването на низходяща корекция на EUR/USD.
                                В посока нагоре, съпротивата пред еврото представляват само опционните бариери в 1.3350 и 1.3400 близките нива, като евентуален пробив следващата седмица и над тях ще задълбочи ралито на еврото към 1.3480/1.3500 оформящата се като следваща важна съпротива (важни върхове от март 2005г. в 1.3480/85 и следващата важна опционна бариера в 1.3500 нивото).

Коментар

Working...
                                X