Първоначално изпратено от bertram
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ще падне ли скоро борда лев-евро?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнениеМоето предвиждане е, че до Нова година Германия ще излезе от еврозоната и еврото и ще се върне към дойчемарката или нещо подобно като например дойчеевро... Безсмислено за тях е да наливат пари в бездънни каци! По-добре фалиралите държави от еврозоната да получат глътка въздух чрез едно рязко девалвирано евро отколкото да печатат отново драхми, ескудо, песети или лирети.
авторът на цитираното мнение явно няма никаква идея как и какво е изгодно на Германиятова мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнениеНапротив. Падането на борда е изцяло политическо решение и продължавам да го твърдя.
В държавата имаш приходи и разходи. В името на борда, Дянков може да реже разходната част в съответствие с намаляването на приходната. Ако държавата печели 1 лев, то и ще харчи 1 лев.
Рискът при влошени макроикономически данни е ГЕРБ да загуби изборите, т.е. политически е риска и затова падането или съществуването на борда е политическо решение. Но няма гаранции при премахване на борда дали ще се подобрят макроикономическите данни до следващите избори, т.е. пак опираме до политиката.
Т.е. по-правилно е да се говори за премахване, а не падане на борда.
П.П. Ако говорим за същински икономически риск за борда, то той може да дойде единствено от банковата ни система.
Коментар
-
Първоначално изпратено от vabo_2008 Разгледай мнениеаз пък изобщо не се страхувам от обедняване,имам апартамент .....на 10 км от него имам къща на село с дървен обор на два етажа за овце си гледам и други животни към 20 имам само аз си ги ям не ги продавам....имам и 50 декара на който гледам храна за животните имам и пилета и яйца....не знам колко струва едно яйце ,а и не ме интересува..имам си трактор имам и харвестър така ,че гладен няма да остана.На село имам и дървообработвали машини не са ЦНЦ,от старите така,че голям праз ,че парите щели да се обезценят и без това си ги държа в евро
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеДа падането е политическо решение.Но то няма да се вземе ей така щото да е по интересно или щото примерно Бойко паднал на мач.Макроикономиката и политиката имат много общи неща.
В държавата имаш приходи и разходи. В името на борда, Дянков може да реже разходната част в съответствие с намаляването на приходната. Ако държавата печели 1 лев, то и ще харчи 1 лев.
Рискът при влошени макроикономически данни е ГЕРБ да загуби изборите, т.е. политически е риска и затова падането или съществуването на борда е политическо решение. Но няма гаранции при премахване на борда дали ще се подобрят макроикономическите данни до следващите избори, т.е. пак опираме до политиката.
Т.е. по-правилно е да се говори за премахване, а не падане на борда.
П.П. Ако говорим за същински икономически риск за борда, то той може да дойде единствено от банковата ни система.Last edited by anon6706; 12.10.2011, 13:41.
Коментар
-
Първоначално изпратено от kefala Разгледай мнениеТака е добре,но забрави да споменеш Дянков!!!в Швеция ДДС-то е 20% + и учебниците са безплатни диференциална геометрия комплексен анализ
Коментар
-
Първоначално изпратено от all_trader2 Разгледай мнениерешението може да е чисто икономическо а не политическо - при отлив на капитали какъвто имаме в момента бордът може да не издържи - БГ трупа дефицит след дефицит - търговски , платежен , бюджетен - до кога ще издържи борда ако отлива продължава ???? Правителстгвото на БГ Е НЕСПОСОБНО И НЕАДЕКВАТНО - СТАБИЛНОСТТА НА СТРАНАТА Е ЗАСТРАШЕНА ОТ НЕАДУЕКВАТНАТА ИКОНОМИЧЕСКА ПОЛИТИКА НА ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО - ПРИГОТВЯЙТЕ СЕ ЗА НОВО ОБЕДНЯВАНЕ
Коментар
-
Първоначално изпратено от Alan10 Разгледай мнениеA money flow към микроикономиката или политиката да ги отнеса? Те не са ли показатели ? Или само да си драпаме по клавиатурите ?
С Анон съм съгласен, че борда е преди всичко политическо решение, но да потърсим причинно-следствената връзка все пак преди да се стигне до абдикацията от борда и вземането на това политическо решение.
Коментар
-
Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнениеПетре, бая БФБ-ейски си задаваш въпроса.
На този етап, какво общо има макроикономиката с политиката?!?!
П.П. Падането на борда е политическо решение, не макроикономическо.
Коментар
-
Първоначално изпратено от all_trader2 Разгледай мнениеБордът зависи от капиталовите потоци не от показателите
а тук няма нито 1 който да разбира за какаво става въпрос
С Анон съм съгласен, че борда е преди всичко политическо решение, но да потърсим причинно-следствената връзка все пак преди да се стигне до абдикацията от борда и вземането на това политическо решение.
Коментар
-
тюламора май ми дойде в повече.стори ми се друсна нещо
някой усетил ли е нещо или аз от тия графики изпушвам.масата се опита да тръгнеLast edited by andi; 12.10.2011, 00:01.Има стари трейдъри има и смели трейдъри, но старите и смели трейдъри са само няколко
Коментар
-
Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнениеосвен това, самата Германия е банка, която кредитира "робите" си с добра печалба, а едно излизане от еврото не се знае как ще повлияе на рейтинга й и бъдещите финансирания
.................................Има стари трейдъри има и смели трейдъри, но старите и смели трейдъри са само няколко
Коментар
-
Първоначално изпратено от andi Разгледай мнениегермания превзе европа без да даде една жертва
защо ще си свива границите сама.заради някакви дългове.може и си прав но защо и е
Коментар
-
Първоначално изпратено от andi Разгледай мнениеоп.почна се
споко,стига толкова
пък и подобни престрелки ме изморяват
не разбирам хората, които се "хранят" с това
Коментар
-
[QUOTE=съни(тя);1059158606]продължаваш да нападаш, само за спорта или защото си дребно злобарче
Нападаш, но не казваш с какво не си съгласен, кое е нещото, което е в толкова голямо противоречие с вътрешните ти нагласи, че се чувстваш задължен да обсъждаш формата, а не същността на всяко мое мнение...
И понеже ме нападна за това ми мнение
оп.почна се
споко,стига толковаИма стари трейдъри има и смели трейдъри, но старите и смели трейдъри са само няколко
Коментар
Коментар