Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Валутна търговия - FOREX - архив до 21.10.11
Collapse
Заключена.
X
This is a sticky topic.
X
X
-
Първоначално изпратено от greedforsuccess Разгледай мнениеСтани краткосрочен тогава и всичко ще е наред.
Смени инструментите, ако се налага.
В пазар, като сегашният да има оплаквания е неоправдано.. Имам стратегии за всякакъв пазар. Докато има движение всичко е наред, лошото е когато пазарите "замръзнат" - тогава няма как да се правят пари (освен ако не си маркет мейкър)
Коментар
-
Първоначално изпратено от greedforsuccess Разгледай мнениеСтани краткосрочен тогава и всичко ще е наред.
В пазар, като сегашният да има оплаквания е неоправдано.Тъпкано ще му я върна на РЕДА малката биричка с две големи!!!!!!!!!!!! Някога !!!!!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от alphaomega Разгледай мнениеАми има заради повишената волатилност. и защото пазара си сменя посоката по 10 пъти на ден
За тия които търгуват по дългосрочно обаче нещата не са много розови в момента.
В пазар, като сегашният да има оплаквания е неоправдано.Тhere is no good direction to trade, short or long; there is only the money-making way to trade.
Коментар
-
Първоначално изпратено от greedforsuccess Разгледай мнениеМного повече възможности има сега от преди
Обаче за теориите с HFT във форекс ония с шарените графики, на които не се вижда цената от индикатори "знаят най-добре".
За тия които търгуват по дългосрочно обаче нещата не са много розови в момента.
Коментар
-
Първоначално изпратено от abanosa Разгледай мнение[по-скоро изключително скучен и досаден начин за правене на пари
от колко време се занимаваш с търговия ::Last edited by NYSERookie; 02.10.2011, 17:52.Тъпкано ще му я върна на РЕДА малката биричка с две големи!!!!!!!!!!!! Някога !!!!!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от alphaomega Разгледай мнениеЕй това 15 - 20 пипса на ден с повечко лост си е голяма работа! В дългосрочен план много хубаво и плавно нараства акаунта (ако междувременно "нещо не се обърка")
Лошото е че напоследък, прайс акшъна по минутните графики се промени някак си спрямо предните години (сякаш всеки ден е петък). Чудя се на какво се дължи
Дали е заради цялостната несигурност по пазарите в момента или пък е заради многото HFT което напоследък завзе и форекса
може да се обърка , толкова , колкото му позволиш да се обърка.
а промяната е изцяло в положителна посока. рейнджовете се увеличиха почти двойно, ликвидността също.това ако не е благодатна почва за дневните търговци , не знам кое ще е
и преди "ерата HFT", по борсите повече от 70 % от оборота беше prog trading ,та не намирам някаква особена разлика. по-скоро неумеещите да търгуват оправдават неудачите си с HFTТъпкано ще му я върна на РЕДА малката биричка с две големи!!!!!!!!!!!! Някога !!!!!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от alphaomega Разгледай мнениеЛошото е че напоследък, прайс акшъна по минутните графики се промени някак си спрямо предните години (сякаш всеки ден е петък). Чудя се на какво се дължи
Дали е заради цялостната несигурност по пазарите в момента или пък е заради многото HFT което напоследък завзе и форекса
Обаче за теориите с HFT във форекс ония с шарените графики, на които не се вижда цената от индикатори "знаят най-добре".Тhere is no good direction to trade, short or long; there is only the money-making way to trade.
Коментар
-
Първоначално изпратено от NYSERookie Разгледай мнениеможе и да съм попресилил малко , но определено е скука да висиш по десетина часа на ден пред екраните за 15-20 мин. екшън, но свободата да разполагаш с времето си и да не зависиш от някой тъпанар над тебе е незаменима
Тhere is no good direction to trade, short or long; there is only the money-making way to trade.
Коментар
-
Първоначално изпратено от NYSERookie Разгледай мнениеможе и да съм попресилил малко , но определено е скука да висиш по десетина часа на ден пред екраните за 15-20 мин. екшън, но свободата да разполагаш с времето си и да не зависиш от някой тъпанар над тебе е незаменима! В дългосрочен план много хубаво и плавно нараства акаунта (ако междувременно "нещо не се обърка")
Лошото е че напоследък, прайс акшъна по минутните графики се промени някак си спрямо предните години (сякаш всеки ден е петък). Чудя се на какво се дължи
Коментар
-
Първоначално изпратено от anonimen komardjia Разгледай мнениеГрийд разсейваш ме.
.........Тъпкано ще му я върна на РЕДА малката биричка с две големи!!!!!!!!!!!! Някога !!!!!!!
Коментар
-
Грийд разсейваш ме.
----------------------------
В момента съм стигнал до когнитивни изкривявания и отклонения
И това има отношение към форекса и по-точно форумните смехурковци.
"Илюзия за контрол – убеждението, че резултатът от случващото се може да бъде контролиран или поне да му бъде повлияно, когато такава реална възможност липсва. Присъства при оптимизъм, но и в магическото мислене.
Субективно потвърждение – убедеността, че нещо е вярно защото вярванията на субекта изискват то да бъде вярно. Субектът „вижда” съществуването на връзки между случващите се събития/ случайности.
Потвърждение – тенденцията да се търси информация или да се интерпретира информацията по начин, който потвърждава собствените ни предубеждения.
Самоизпълняващо се пророчество – несъзнавано тласканото ни самовъвличане в дейности, водещи до изпълняване на сугестирано в нас или самовнушено твърдение."
Коментар
-
Първоначално изпратено от ТАТО Разгледай мнениеаз точно за това си мечтаяда стигна да твойта фаза и скучно и досадно да се будат пачките в джебовете ми
мога да ти помагам на мен ми харесва
Тъпкано ще му я върна на РЕДА малката биричка с две големи!!!!!!!!!!!! Някога !!!!!!!
Коментар
-
Комарджи всъщност като се сетиш, че и понятие си нямаш за какво гледаш, объркването изчезва на момента, защото не може да се объркаш, че си видял нещо друго, след като ти не си знаел кое е било преди това друго
Ама иначе психологията е много интересена наука. Особено интересна е след едно две големи и в компанията на няколко мадами. Е тогава психологията е уникална
И трябва много добре да познаваш психологията си, за да не препиеш прекалено и да не помниш какво си правил, затова разбира се се изисква интелектуално ниво над средното, отделно също трябва да си много добре ориентиран докъде може да стигнеш преди да не можеш да стигнеш до...сещаш се нали
Та психологията е много интересна наука, обаче все си мисля, че знанието какво пиеш, как го пиеш, с какво пиеш и с кого пиеш, имат повече значение в момента на пиене от това защо пиеш, когато ти се пие. Понеже първото влиза в настоящето, а защо си пил може да го анализираш постфактум, ама не можеш да го промениш. А със знанието си за първите неща, ще знаеш как да постъпиш.....И така като се замисля търговията и пиенето са две едновременно коренно различни неща и същевременно много близкиТhere is no good direction to trade, short or long; there is only the money-making way to trade.
Коментар
-
Психологията се оказа, че е много интересна наука, що така съм я пропуснал се чудя. За има-няма 2-3 часа доста напреднах в сферата.
това е много интересно четиво, което си заслужава да се прочете дума по дума.
Текста отново има отношение към 200-300 пипсовите кендали в рамките на ден. Забележете говори се и за зрителни измами.
"I. Клинична картина на ДЕЛИР.
Първият белег е нарушеното, замъглено съзнание. Индивидът няма добра ориентация за ситуацията, в която се намира. Нарушено е вниманието и способността за концентрация.
Не може да има делир, ако човек е в ясно съзнание! Дезориентацията е в различна степен, възможно е да не е очевидна. Характерен белег за състоянието е, че замъглеността на съзнанието се засилва във вечерните и нощните часове (когато има по-малко стимули от средата). Налице са възприятни нарушения (илюзии, халюцинации, страхови афекти, налудни идеи). Заб.: при органичните разстройства доминират определено зрителните измами.
Страда способността на човека да има адекватна интелектуална продуктивност.
Мисленето е разпокъсано (разхвърляна реч). Речникът на болния понякога е неразбираем за другите. Страда и паметта (паметови "измами").
Често е нарушен цикълът сън-бодърстване. Пациентите са неспокойни, неспокойствието се засилва нощем. Възможно е да имат силно изразени афекти - най-често тревожност."
Коментар
Коментар