Ситизенов - така е. Как да определиш реалната цена на нещо, което само по себе си е цена? Спрямо какво ще я определиш? Има и други неща, стойностни сами по себе си, но тяхната стойност не е константа.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
БНБ трябва да продаде златото веднага!!!
Collapse
X
-
Чудя ви се на спора.
А каква е реалната цена на златото? Как се определя? Само спекулативно или има и друго?
Стойността на златото според вас може да е нереална, употребата му като платежно средство и резерв ирационално, но човек го е използвал в тази му роля в течение на векове, доста по-дълго от хартийките. По време на употреба на хартийките, те непрекъснато са се обезценявали. Странно ли ви се вижда тогава, че може и ирационално, подсъзнателно(може би!?) се търси някакъв еталон за стойност и това е ЗЛАТОТО. След като продължават да се печатат хартийки без покритие, посоката за златото най-вероятно ще е UP до края на кризата, а край...???
Между другото каква беше причината за кризата?
А за цикличното развитие на икономиките?
Сега в коя фаза сме, че да си направя сметка, кога да продавам златото ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от bse sell-off Разгледай мнениеабсолютно...ами consumer spending, GDP биле зле, ами как да са добре като не се инвестира, ми се задялят пари за покупки на злато на 1640, франкове, идва и 2012 и само това на хората - да почнат да харчат...ами няма как да стане....хубаво че някой тук в темата беше направил тази връзка с Нибиру и т.н. да се сетим защо и откога се добива злато...навържим ли нещата май тези рекорди не са нелогични....въпросът дано да ги спрат..
Ето една графика, да се ориентираш каква част от световните финанси са "вързани" в злато:
http://blog.bmgbullion.com/preciousm...ancial-assets/
Според мен златото е капка в морето от финансови инструменти и количеството от пари, който остават вързани CDS и тем подобни.
Коментар
-
Първоначално изпратено от NYSERookie Разгледай мнениее ква логика търсиш от пазара?най-много да ти го натресе
за мен клиничен случай беше оргахим на 150 ама то до 800 отиде и други такива простотийки
Коментар
-
Първоначално изпратено от bse sell-off Разгледай мнениеза мен клиничният случай е злато на тези цени....ако по прочетем откъде произлза това фетишизиране на злато и рекорди точно сега в навечерието на 2012 - връзката е логична..ототук нататък няма граница..дано големите го узаптят..
е ква логика търсиш от пазара?най-много да ти го натресе
за мен клиничен случай беше оргахим на 150 ама то до 800 отиде и други такива простотийкиТъпкано ще му я върна на РЕДА малката биричка с две големи!!!!!!!!!!!! Някога !!!!!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от NYSERookie Разгледай мнениевръзваш се на индивиди с проблем / 2012 /от клинично естество и с достъп до интернет
Коментар
-
Първоначално изпратено от bse sell-off Разгледай мнениесценарият ми беше валиден при спад до 1580-90 и при развръзка с дълга тогава - преди 1-2 седмици. Сега нещата се оптегнаха и виждаме, че дори и новината за дълга не влияее...само страхът влие и нерационалността , както споделям това което е писано тук преди мен за 2012 и връзка с тези безумни рекорди на златото...дано да спрат тази тенденция на златото точно сега - това с 2012 само това липсва златото да се покачва..Тъпкано ще му я върна на РЕДА малката биричка с две големи!!!!!!!!!!!! Някога !!!!!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от NYSERookie Разгледай мнениестранно,
беше супер категоричен тогава.дано никой не ти се е вързал
щото тука и такива индивиди има да знаиш
Коментар
-
Първоначално изпратено от NYSERookie Разгледай мнениестранно,
щото тука и такива индивиди има да знаиш
Мечките ПЕЧЕЛЯТ!!!
а свинете ги колятremember remember the fifth of november
Коментар
-
Първоначално изпратено от bse sell-off Разгледай мнениетърговията е динамична нали се сещаш, новината за дебта я очквах тогава някъде, тя стане днес...лошото със златото е, че цента расте на база игра със страховете на хората, а започне ли таква игра може да стане страшно...не е хубаво, дано се усетят навреме...само това липсва - заигравка с това от което се страхуват.
странно,
щото тука и такива индивиди има да знаишТъпкано ще му я върна на РЕДА малката биричка с две големи!!!!!!!!!!!! Някога !!!!!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от NYSERookie Разгледай мнениенищо не казваш за селофа от 150-200 поинта, дето го прогнозира , че ше се случи ей сега всеки момент, когато голда беше 1590
дано си само аналитик
Коментар
-
Първоначално изпратено от bse sell-off Разгледай мнениеС риск да приемете с надсмешка мнението ми, но мисля след днешния рекорд за златото и малко или много наближаването на 2012, спокойно може да се търси връзка между двете. В интернет има достатъчно инфо, дано поне големите сили са разумни и спрат растежа на златото - цените му са безумни,,,
дано си само аналитикТъпкано ще му я върна на РЕДА малката биричка с две големи!!!!!!!!!!!! Някога !!!!!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Алън Разгледай мнениеТук ще имаме координирана интервенция от страна на SNB,FED и ECB до дни, ако не и до часове.
Коментар
Коментар