IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

БНБ трябва да продаде златото веднага!!!

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Ситизенов - така е. Как да определиш реалната цена на нещо, което само по себе си е цена? Спрямо какво ще я определиш? Има и други неща, стойностни сами по себе си, но тяхната стойност не е константа.
    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Чудя ви се на спора.
      А каква е реалната цена на златото? Как се определя? Само спекулативно или има и друго?
      Стойността на златото според вас може да е нереална, употребата му като платежно средство и резерв ирационално, но човек го е използвал в тази му роля в течение на векове, доста по-дълго от хартийките. По време на употреба на хартийките, те непрекъснато са се обезценявали. Странно ли ви се вижда тогава, че може и ирационално, подсъзнателно(може би!?) се търси някакъв еталон за стойност и това е ЗЛАТОТО. След като продължават да се печатат хартийки без покритие, посоката за златото най-вероятно ще е UP до края на кризата, а край...???
      Между другото каква беше причината за кризата?
      А за цикличното развитие на икономиките?
      Сега в коя фаза сме, че да си направя сметка, кога да продавам златото ?

Коментар

• Първоначално изпратено от bse sell-off Разгледай мнение
        абсолютно...ами consumer spending, GDP биле зле, ами как да са добре като не се инвестира, ми се задялят пари за покупки на злато на 1640, франкове, идва и 2012 и само това на хората - да почнат да харчат...ами няма как да стане....хубаво че някой тук в темата беше направил тази връзка с Нибиру и т.н. да се сетим защо и откога се добива злато...навържим ли нещата май тези рекорди не са нелогични....въпросът дано да ги спрат..
        Няма инвестиции защото всичките пари са отишли в златото?
        Ето една графика, да се ориентираш каква част от световните финанси са "вързани" в злато:
        http://blog.bmgbullion.com/preciousm...ancial-assets/

Според мен златото е капка в морето от финансови инструменти и количеството от пари, който остават вързани CDS и тем подобни.

Коментар

• Първоначално изпратено от NYSERookie Разгледай мнение
          е ква логика търсиш от пазара?най-много да ти го натресе
          за мен клиничен случай беше оргахим на 150 ама то до 800 отиде и други такива простотийки
          абсолютно...ами consumer spending, GDP биле зле, ами как да са добре като не се инвестира, ми се задялят пари за покупки на злато на 1640, франкове, идва и 2012 и само това на хората - да почнат да харчат...ами няма как да стане....хубаво че някой тук в темата беше направил тази връзка с Нибиру и т.н. да се сетим защо и откога се добива злато...навържим ли нещата май тези рекорди не са нелогични....въпросът дано да ги спрат..

Коментар

за мен клиничният случай е злато на тези цени....ако по прочетем откъде произлза това фетишизиране на злато и рекорди точно сега в навечерието на 2012 - връзката е логична..ототук нататък няма граница..дано големите го узаптят..

е ква логика търсиш от пазара?най-много да ти го натресе
            за мен клиничен случай беше оргахим на 150 ама то до 800 отиде и други такива простотийки
            Тъпкано ще му я върна на РЕДА малката биричка с две големи!!!!!!!!!!!! Някога !!!!!!!

Коментар

връзваш се на индивиди с проблем / 2012 /от клинично естество и с достъп до интернет
              за мен клиничният случай е злато на тези цени....ако по прочетем откъде произлза това фетишизиране на злато и рекорди точно сега в навечерието на 2012 - връзката е логична..ототук нататък няма граница..дано големите го узаптят..

Коментар

сценарият ми беше валиден при спад до 1580-90 и при развръзка с дълга тогава - преди 1-2 седмици. Сега нещата се оптегнаха и виждаме, че дори и новината за дълга не влияее...само страхът влие и нерационалността , както споделям това което е писано тук преди мен за 2012 и връзка с тези безумни рекорди на златото...дано да спрат тази тенденция на златото точно сега - това с 2012 само това липсва златото да се покачва..
                връзваш се на индивиди с проблем / 2012 /от клинично естество и с достъп до интернет
                Тъпкано ще му я върна на РЕДА малката биричка с две големи!!!!!!!!!!!! Някога !!!!!!!

Коментар

странно,
                  беше супер категоричен тогава.дано никой не ти се е вързал
                  щото тука и такива индивиди има да знаиш
                  сценарият ми беше валиден при спад до 1580-90 и при развръзка с дълга тогава - преди 1-2 седмици. Сега нещата се оптегнаха и виждаме, че дори и новината за дълга не влияее...само страхът влие и нерационалността , както споделям това което е писано тук преди мен за 2012 и връзка с тези безумни рекорди на златото...дано да спрат тази тенденция на златото точно сега - това с 2012 само това липсва златото да се покачва..

Коментар

странно,
                    Биковете ПЕЧЕЛЯТ!!!
                    Мечките ПЕЧЕЛЯТ!!!
                    а свинете ги колят
                    remember remember the fifth of november

Коментар

търговията е динамична нали се сещаш, новината за дебта я очквах тогава някъде, тя стане днес...лошото със златото е, че цента расте на база игра със страховете на хората, а започне ли таква игра може да стане страшно...не е хубаво, дано се усетят навреме...само това липсва - заигравка с това от което се страхуват.

странно,

Коментар

нищо не казваш за селофа от 150-200 поинта, дето го прогнозира , че ше се случи ей сега всеки момент, когато голда беше 1590
                        дано си само аналитик
                        търговията е динамична нали се сещаш, новината за дебта я очквах тогава някъде, тя стане днес...лошото със златото е, че цента расте на база игра със страховете на хората, а започне ли таква игра може да стане страшно...не е хубаво, дано се усетят навреме...само това липсва - заигравка с това от което се страхуват.

Коментар

С риск да приемете с надсмешка мнението ми, но мисля след днешния рекорд за златото и малко или много наближаването на 2012, спокойно може да се търси връзка между двете. В интернет има достатъчно инфо, дано поне големите сили са разумни и спрат растежа на златото - цените му са безумни,,,
                          нищо не казваш за селофа от 150-200 поинта, дето го прогнозира , че ше се случи ей сега всеки момент, когато голда беше 1590
                          дано си само аналитик

Коментар

• С риск да приемете с надсмешка мнението ми, но мисля след днешния рекорд за златото и малко или много наближаването на 2012, спокойно може да се търси връзка между двете. В интернет има достатъчно инфо, дано поне големите сили са разумни и спрат растежа на златото - цените му са безумни,,,

Коментар

• Оперверзихте и тая тема.
                              Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Алън Разгледай мнение
                                Тук ще имаме координирана интервенция от страна на SNB,FED и ECB до дни, ако не и до часове.
                                какво да свалят франка ли ? що да се наМесва и ФЕД И ЕЦБ ?

Коментар

Working...
                                X