IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 12.07.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Ех пак го подкараха това злато на север.

Пуснах един ордер сребро селл от 40.16 средна със стоп 40.52 и стискам палци да не ми го отнесе.

Как сте със позициите?

Коментар

• Първоначално изпратено от bate Goiko Разгледай мнение
      Момчета, внимавайте със златната треска! Имотния балон взе много жертви и продължава да взима, в прекия смисъл!!! И златото отива на там, казвам го с най-добри чувства.
      за отиването - отива, кажи ми нещо, което вечно да расте? Дори и инфлацията от време на време си отдъхва с една дефлация та златото, че ще падне, ще падне, ама още е далече връхчето, а чукне ли двойката, спокойно може да качи още 10% на инерция, а от там нататък - Божа (т.е. сащианска) работа За мен лично в омента златото е на ниво БФБ през януари 2007.....
      Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Момчета, внимавайте със златната треска! Имотния балон взе много жертви и продължава да взима, в прекия смисъл!!! И златото отива на там, казвам го с най-добри чувства.

Коментар

• Първоначално изпратено от nide Разгледай мнение
          Само за протокола:
          според World Gold Council официалните златни резерви в тона и процента им от общите резерви (US dollar value of gold and foreign exchange reserves)
          На чист български език се казва и пише "В ТОНОВЕ" - всичко останало е цигания. Както и сметките, прочее, у кого били големите златни резерви не струват толкова, като се замислиш. Я, по-добре, ги отнеси към нивото на валутни резерви и дълг и ги умножи по това, че никой не яде, нито пие злато - тогава може да ти стане ясно, че нито светът е USA, нито USA са светът. Отнася се и до другите, прочее...

Коментар

• " United States
            1980 - 8 221
            2000 - 8 137 (55.9% Gold as a percentage of total reserves)
            2008 - 8 134 (79.2%)
            Q1 2011 - 8 134 (74.6%)

Germany
            1980 - 2 961
            2000 - 3 469 (35.0%)
            2008 - 3 413 (68.6%)
            Q1 2011 - 3 401 (70.8%)

France
            1980 - 2 546
            2000 - 3 025 (41.9%)
            2008 - 2 527 (63.4%)
            Q1 2011 - 2 435 (64.9%)

United Kingdom
            1980 - 586
            2000 - 488 (10.0%)
            2008 - 310 (17.2%)
            Q1 2011 - 310 (16.0%)

India
            1980 - 267
            2000 - 358 (7.7%)
            2008 - 358 (3.4%)
            Q1 2011 - 558 (8.4%)

China
            1980 - 398
            2000 - 600 (2.0%)
            2008 - 600 (1.1%)
            Q1 2011 - 1 054 (1.6%) "

Аз бих го прочел горното че при най-големите играчи (САЩ и Англия, чиито са и международните Канадски и Австралийски корпорации за добив на злато) процентът в последните три години намалява (макар и минимално), а при всички останали (нека не слагаме Германия и Франция сред „привилегированите” англоговорещи) той се увеличава.
            Докато не установят тотален контрол над Русия, Китай, Индия, ... то златото ще им трябва като стратегически материал. После могат да го разпродадат и след едно-две поколения време мъдро да си го изкупят на безценица обратно (ей така, за всеки случай).
            Златото сега го използват основно да помпат енергия (чрез промените нагоре и надолу) от дребните и средни „играчи” (каквото правят и с другите „комодитис”, акции на контролираните от тях корпорации/организации, или валутните курсове).

Коментар

• Някой вещ би ли казал като падне цената на златото дали и БНБ ще намалят цените на монетите, че искам това-онова, а не ми се дават толкова пари

Коментар

• Първоначално изпратено от Vola.X Разгледай мнение
                И това засега - докога ?
                когато, тогава
                Тъпкано ще му я върна на РЕДА малката биричка с две големи!!!!!!!!!!!! Някога !!!!!!!

Коментар

• Само за протокола:
                  според World Gold Council официалните златни резерви в тона и процента им от общите резерви (US dollar value of gold and foreign exchange reserves)

United States
                  1980 - 8 221
                  2000 - 8 137 (55.9% Gold as a percentage of total reserves)
                  2008 - 8 134 (79.2%)
                  Q1 2011 - 8 134 (74.6%)

Germany
                  1980 - 2 961
                  2000 - 3 469 (35.0%)
                  2008 - 3 413 (68.6%)
                  Q1 2011 - 3 401 (70.8%)

France
                  1980 - 2 546
                  2000 - 3 025 (41.9%)
                  2008 - 2 527 (63.4%)
                  Q1 2011 - 2 435 (64.9%)

United Kingdom
                  1980 - 586
                  2000 - 488 (10.0%)
                  2008 - 310 (17.2%)
                  Q1 2011 - 310 (16.0%)

India
                  1980 - 267
                  2000 - 358 (7.7%)
                  2008 - 358 (3.4%)
                  Q1 2011 - 558 (8.4%)

China
                  1980 - 398
                  2000 - 600 (2.0%)
                  2008 - 600 (1.1%)
                  Q1 2011 - 1 054 (1.6%)

Коментар

• Bate Goiko написа в една друга тема:

„ Определено няма признаци за смяна на силните на деня и скоро няма да има! Един от основните аргументи при обосноваване на мнението ми за цената на златото е кой купува и кой продава! Продават Англия, Франция, Германия и Сащ, а купуват Индия и Китай Кой е умния и е бил винаги печеливш и кой глупавия и винаги губещ, мисля всеки може да направи сметка „

+ !!! за което

Коментар

• Първоначално изпратено от alphaomega Разгледай мнение
                      НЕ! Още е рано за къси. само дълги ЗАСЕГА.
                      И това засега - докога ?
                      Реалната част на всяка кратна нула на дзета-функцията е ½.

Коментар

• В личностен план: „1/3 в злато” е от времето когато е имало много независими държави с независими парични политики (т.е. било е спасение при разместване на социалните пластове/катаклизми/войни). Сега Американо-Европейската банкова финансова мафия контролира света и се разраства/инвестира капиталите си към Китай и Индия. Който вижда признаци за смяна на силните на деня, то да инвестира 1/3 в злато. Аз не виждам такива признаци и нищо чудно да се случи силните на деня да отпишат златото като „материал за съхранение на енергия” (като преди това предвидливо го разпродадат). Това предполагам ще се случи постепенно, т.е. все още съхранение на енергия в злато има смисъл (поради хилядолетната силна традиция и неговата голяма ликвидност в сравнение с недвижимите имоти) но в по-малко съотношение от 1/3 (може би само за необходимите най-жизнени разходи за една-две години).

Интересното е че 75% от наличното злато е произведено в последните 100 години. Интересно също е че себестойността за производство варира от 100 до 1000, а се продава за над 1500 долара
                        http://www.cnbc.com/id/41058173/Gold_Cost_of_Production

Най-правилната инвестиция е в семейство/деца и тяхното образование (така че циганите и арабите инвестират най-където трябва).
                        Едва след това идва ред на земя, ..., петрол/руда/енергетика/промишленост, ..., апартаменти,... злато, ..., пари, коли, яхти, и т.н.

Коментар

• домашен инвеститор съм,просто не уцелих тренда,та сега ми треперят мартинките,понеже съм доста на минус,а за да ме удовлетвори-златото трябва да падне с цели 90$
                          Ако един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.

Коментар

• Първоначално изпратено от hemilio Разгледай мнение
                            ами аз вече имам отворена къса,и то на доста по ниска цена от сегашната
                            кога се очаква да падне това злато
                            зависи,някой експерти прогнозират че ще се спука балона на 5000 други на 12000... шегувам се...изчакай корекцията а тя ще дойде когато премине спекулата с щатският дълг и нещата се кротнат...но не е трябвало да отваряш къса освен ако не усредняваш за да ловиш корекция и не си инвеститор...

Коментар

• ами аз вече имам отворена къса,и то на доста по ниска цена от сегашната
                              кога се очаква да падне това злато
                              Ако един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.

Коментар

• Първоначално изпратено от hemilio Разгледай мнение
                                според мен сега е момента за отваряне на къса позиция със злато-какво ще кажете?
                                НЕ! Още е рано за къси. само дълги ЗАСЕГА.

Коментар

Working...
                                X