IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 12.07.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
    да, това е инфлацията която използват за паричната си политика, като ФЕД така и ЕЦБ. И свъсем логчино след като и храните и горивата могат да играят доста за кратко време и да дават силнопротиворечиви сигнали
    Разбирам, но не те ли притеснява, че и ФЕД и ЕЦБ имат силен стимул да захаросват тези данни?

А това, което мен ме дразни в тези цифри е, че ако в тях не влизат цените на храните и горивата, то тогава какво влиза? Най-вероятно бяла техника, компютри, телевизори и тем подобни неща. И в тоя ред на мисли ако искам средната ми инфлация за годината да се доближи до така изчислената това значи ли, че всяка година трябва да си купувам печка, хладилник, телевизор и т.н. Защото храна и гориво си купувам ежедневно и непрекъснато. Т.е. това, което го виждаме в последните години да расте и което всеки човек потребява не го смятаме, а смятаме инфлацията на другите стоки, които я ги купиш, я не.

Та да гледат от ФЕД и ЕЦБ тези цифри и да ми казват, че инфлацията е малка е демагогия за мен

Коментар

• Първоначално изпратено от simo.smo Разгледай мнение
      Това коя инфлация е, тази дето си я смятат американците и дето я гледа Бернанке ли? И дето не включва храните и горивата?
      да, това е инфлацията която използват за паричната си политика, като ФЕД така и ЕЦБ. И свъсем логчино след като и храните и горивата могат да играят доста за кратко време и да дават силнопротиворечиви сигнали

Коментар

• Първоначално изпратено от Ебльо Еблев Разгледай мнение
        А бе да не взема да се окаже крива таз ракета
        колкото и космоса е крив, нейната кожица, ракетата гадна

Коментар

• Първоначално изпратено от lalka 75 Разгледай мнение
          айдеее, отиде та се не видя. Ракетата се заби в космоса ))
          след няколко месеца току виж чукнало 3000 ))))
          А бе да не взема да се окаже крива таз ракета
          Хората губят ума си на тълпи , а се връщат към здравия разум бавно и един по един .

Коментар

• Първоначално изпратено от Penko Разгледай мнение
            А защо да не се върне на 1000...
            е как защо ? това да не ти е ццб ???

Коментар

• Първоначално изпратено от lalka 75 Разгледай мнение
              айдеее, отиде та се не видя. Ракетата се заби в космоса ))
              А защо да не се върне на 1000...

Коментар

• айдеее, отиде та се не видя. Ракетата се заби в космоса ))

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                  1.8% на годишна база, наистина е умопомрачаваща инфлация
                  Това коя инфлация е, тази дето си я смятат американците и дето я гледа Бернанке ли? И дето не включва храните и горивата?

Коментар

• Първоначално изпратено от inokentii Разгледай мнение
                    Схемата са го хванали на къси ха ха ха

А Равновесие на дълги....в акции. Човека нЕма вЕра в интуицията. Ами ето му фактите от вчера. Инфлацията почна
                    1.8% на годишна база, наистина е умопомрачаваща инфлация

Коментар

• Първоначално изпратено от Fiscalist Разгледай мнение
                      Честит пореден връх, надявам се, че пак ви е хванал къси
                      Схемата са го хванали на къси ха ха ха

А Равновесие на дълги....в акции. Човека нЕма вЕра в интуицията. Ами ето му фактите от вчера. Инфлацията почна

Коментар

• днешния ден ако свещта почервенее ще е добре за противниците на злото
                        Баба ме научи на много неща.
                        tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от Ебльо Еблев Разгледай мнение
                          Време е някой да изкара златната карфица за златния балон
                          много голям бря. трябва златно торпедо
                          Баба ме научи на много неща.
                          tnm

Коментар

• Честит пореден връх, надявам се, че пак ви е хванал къси
                            Custodite sortem vestram

Коментар

• Време е някой да изкара златната карфица за златния балон
                              Хората губят ума си на тълпи , а се връщат към здравия разум бавно и един по един .

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                                Не се занимавам с такива работи вече.От опит знам че пари изкарани по този начин изчезват по същия че и вътре влизаш.Отдавна не ме кефят комара и алчността.Кефят ме хубавите розови домати огромните вече червени чушки краставиците картофките в градината и други такива обикновени неща.Въобще дребните и незначителни за велики инвеститори неща от живота.Този модел е обречен и последните събития са началото на края му.Ще дойде нов модел.Природата няма повече да търпи тази алчност и простотия.Дано само няма война................
                                Прав си. Прав си, че и други книги трябва да се четат ....

Абе къде ги гледаш тези чушки, че вече са червени. Аз на 470 м надморска височина в Софийското поле (което си е планинска котловина) имам само тук таме червени. Но пък доматите са рзкош. Имам едни розови подобни на кесийки. Страшен вкус. И патладжаните вече стават. Ех, ех, кога и аз ще се преселя като тебе

Коментар

Working...
                                X