IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 12.07.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от all_trader2 Разгледай мнение
    ше ти кажа какво ше стане - ше почнат да го крадат златото имам предвид

бтв мисля че бъркаш - валутата на Швейцария не е обезпечена със златно покритие - и там банката може да си печата на воля
    може - ама не печаташе (поне до сега) - затова и Швейцарецо - толкова скочи.
    обезпечението - не е със закон а просто толкова си поддържаха паричната маса.
    както и във Венецуела не е със закон - ама имат 1,6 пъти повече злато от парите в обръщение
    remember remember the fifth of november

Коментар

бтв мисля че бъркаш - валутата на Швейцария не е обезпечена със златно покритие - и там банката може да си печата на воля
      Дам, не е обезпечена, за това и могат да си позволят да направят това, което направиха току що.

Коментар

• Първоначално изпратено от inokentii Разгледай мнение
        Готово: гледаме:

Е идеята беше да видиш днес как е скочило златото в швейцарски франкове от 1500 на 1620, но както и да е ...

Коментар

• Първоначално изпратено от marin1 Разгледай мнение
          CHF е обезпечен на 100% (или около 100%) със злато и затова видяхме какво стана
          Повече от CHF е обезпечена само валутата на Венецуела - мисля около 160%
          А аз винаги съм се чудил - какво ли ще стане ако България, еднострано, въведе златния стандарт
          със сигурност като за начало ще влезнем във всички световни медии
          после май ще стане доста лошо - ама само краткосрочно
          и след 1-2 год. Швейцария на Балканите

Коментар

• Първоначално изпратено от inokentii Разгледай мнение
            CHF е обезпечен на 100% (или около 100%) със злато и затова видяхме какво стана
            Повече от CHF е обезпечена само валутата на Венецуела - мисля около 160%
            А аз винаги съм се чудил - какво ли ще стане ако България, еднострано, въведе златния стандарт
            със сигурност като за начало ще влезнем във всички световни медии
            после май ще стане доста лошо - ама само краткосрочно
            и след 1-2 год. Швейцария на Балканите
            remember remember the fifth of november

Коментар

• Първоначално изпратено от simo.smo Разгледай мнение
              Между другото, който му е интересно може да погледне цената на златото във франкове

......

Коментар

• Между другото, който му е интересно може да погледне цената на златото във франкове

Именно това му е готиното - не може да го печаташ в неограничени количества и то мигновенно едва ли е

Сега остава хората да схванат най-после, че и us treasury-тата си имат таван и само златото остава save heaven.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mesoiadess Разгледай мнение
                  Когато достатъчно злато бъде пласирано на дребно и банковите трезори се опразнят
                  Когато и тоя бизнес се изтощи и започне да носи ниски приходи , не заради цената която може да е много висока ,а заради ликвидността тогава всичко ще се срути.

Погледнете какво се случва със златните запаси. Днес има 2 пъти повече злато отколкото преди десетилетия , а количеството в държавните трезори е дори намаляло. Какво е отношението на ФЕД към златото ? Защо златото трябва да бъде над кеша , а земята под . Защо среброто или дори простото желязо като цена за количеството си превъзхождат златото .

Освен това въвеждането на златен стандарт предполага забрана за свободното му търгуване и употреба - те става като антиките , които се копат от земята и после се преследват и не можеш да ги пласираш и на половин цена.
                  Ами ако някои фиксира примирно изкупна цена 500$ след като предварително докара златото до там . Това вече го има в историята. После всичко отново се завърта.
                  Как точно ще го фиксират на 500$?
                  САЩ ще започне да си продава златото на 500$, докато има купувачи така ли?
                  По мои най-груби сметки 8000 тона дето ги имат по 500$ трой унцията ще струват около 130 милиарда $. Китай имат на над 1 трилион $. Просто ще им го купят накуп и пак ще им останат над 870 милиарда $ да се чудят какво да ги правят.
                  А да и веднага след като това стане, златото пак ще се развърже и ще си тръгне да си търси цената на пазарен принцип ...

Коментар

тоя който си изгорел е най- много да си ти
                    франкът е яка нагоре от 1 година насам кой да е изгорел
                    Оооо пиле, ти и от швейк ли взе да разбираш Неолибералист такъв

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
                      Разсъждавам елементарно, но всички купуваха йени, швейк и злато. Едните днес изгореха
                      тоя който си изгорел е най- много да си ти
                      франкът е яка нагоре от 1 година насам кой да е изгорел

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
                        Разсъждавам елементарно, но всички купуваха йени, швейк и злато. Едните днес изгореха
                        Що си мислиш, че има много изгорели. Аз смених франковете, когато трябваше и в момента съм над 10% печалба от ситуацията. А е само толкова, защото го вързаха до курс прекалено близко да пазарния, който все още е неизгоден за икономиката им.
                        Ей, да няма човек доверие на централните банки, че и на швейцарската дори. Хванах какво ще стане, ама много малко печалба

Коментар

• Когато достатъчно злато бъде пласирано на дребно и банковите трезори се опразнят
                          Когато и тоя бизнес се изтощи и започне да носи ниски приходи , не заради цената която може да е много висока ,а заради ликвидността тогава всичко ще се срути.

Погледнете какво се случва със златните запаси. Днес има 2 пъти повече злато отколкото преди десетилетия , а количеството в държавните трезори е дори намаляло. Какво е отношението на ФЕД към златото ? Защо златото трябва да бъде над кеша , а земята под . Защо среброто или дори простото желязо като цена за количеството си превъзхождат златото .

Освен това въвеждането на златен стандарт предполага забрана за свободното му търгуване и употреба - те става като антиките , които се копат от земята и после се преследват и не можеш да ги пласираш и на половин цена.
                          Ами ако някои фиксира примирно изкупна цена 500$ след като предварително докара златото до там . Това вече го има в историята. После всичко отново се завърта.
                          Last edited by Mesoiadess; 06.09.2011, 13:42.

Коментар

• Първоначално изпратено от ivancholak
                            Купувайте злато винаги: истинско злато а не виртуално.
                            като стане много има едни бронирани куфари с вериги за врата да си го носите некой да не го крадне...умната.

Коментар

• Първоначално изпратено от Shemata Разгледай мнение
                              Някои купуваха и норвежски крони .

п.с. между другото това, което стана със швейцареца....може да стане скоро и със Златото и със Среброто
                              А ти между другото пиеш ли си хапчетата ?
                              www.finance5.bg

Коментар

• Първоначално изпратено от marin1 Разгледай мнение
                                Основното ми количество CHF е купувано на 1,18 лв.
                                После допълних на около 1,30 лв.
                                Дали съм "изгорял"
                                същото е и със златото - основно на 1200 лв/тойунция
                                Абе, за тез дето можете да носите по 20 фигури на гърба не говоря изобщо

Коментар

Working...
                                X