IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 12.07.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
    Ква телевизия. Кви реклами. те тези ескимоси дето нямат нужда от хладилник са номади. Другите дето гледат телевия те си живеят на топло и им трябва хладилник
    Ами и аз това казвам де... Вместо да си купи един шкаф и да си го държи на терасата където и без това е минус 20, той ще си купи хладилник и ще си го сложи в стаята където е топло само и само да може да си го пусне и да се чувства като бял човек... с хладилник.... равновесеноооооов, равновесенооооо... Жестока промивка на мозъка си преживял!
    Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
      ХАХАХА... явно кракът ти не е стъпвал в Германия? Гледал си ги само тук как се държат като отвързани в Бантустана?!...
      не ве , аз съм пълен гьон и съм ги гледал само на картичка ..И престани да наричаш България по този начин морков спаружен...да ва ева всичките нещастници....като тебе

Коментар

• Амиии именно липсата на гъвкавост/еластичност е големият проблем бе равновесие. Ако има мобилност на работната сила, флексибилност на заплати и цени, ниски транспортни разходи и никакви митнически и тарифни ограничения, никакви социалистически субсидии, за този или онзи сектор (б.р. един идеален ЕС по замисъл, само. че в цял свят), всичко би си идвало на мястото много бързо.
        Ее да едни гърци, бързо щаха да паднат под стандарта на живот на китайците, нооо такъв е живота - който не работи, няма да яде!

Коментар

• Първоначално изпратено от йосиф Разгледай мнение
          ... ХА ХА ХА просто си в ОГРОМНА ГРЕШКА пич...
          ХАХАХА... явно кракът ти не е стъпвал в Германия? Гледал си ги само тук как се държат като отвързани в Бантустана?!...
          Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

Амиш не си прав... Ако всяка вечер по ескимоската телевизия ги бомбардираш с реклами за това колко е куул да имаш хладилник на Северния полюс... И ако им набиваш в главите, че само най-голямата измет няма хладилници... И им преподаваш в ескимоските училища че модерният човек не може без хладилник... може пък и да пробиеш?! Ама къде ще се криеш като се усетят, не зная?
            Ква телевизия. Кви реклами. те тези ескимоси дето нямат нужда от хладилник са номади. Другите дето гледат телевия те си живеят на топло и им трябва хладилник

Коментар

• Първоначално изпратено от IvanG Разгледай мнение
              Тъй - и как ще се засили търсенето на апартаменти ? По един начин - като им паднат цените. Що не падат цените обаче - защото ще падне капитализацията на банките, които са собственици на повечето ипотеки. И как ще се подържат високи цени - с охлабена монетарна политика и бълване на кредити.

Не ни трябват повече апартаменти - трябва цените да паднат за да ги купят хората, Че повечето празни и без това са почнали да гният и текат и скоро за нищо няма стават...
              Ами Иване, то това е проблема на неолибералните идеологии - винаги предполагат гъвкави цени и заплати. При липса на гъвкав пазарен отговор и цялата неолиберална теория се дъни. Така това дето им го има в главите не е същото като това извън главите им.

Коментар

с това не съм съгласен ... търсенето провокира предлагането ... Нали се сещаш ,че и да отворим магазин за хладилници при ескимосите едва ли ще стимулираме търсенето им...
                Амиш не си прав... Ако всяка вечер по ескимоската телевизия ги бомбардираш с реклами за това колко е куул да имаш хладилник на Северния полюс... И ако им набиваш в главите, че само най-голямата измет няма хладилници... И им преподаваш в ескимоските училища че модерният човек не може без хладилник... може пък и да пробиеш?! Ама къде ще се криеш като се усетят, не зная?

Коментар

Странно.. Защо ли страната със супер спестовно население има и най-силна икономика и най-силна държава в ЕС - Германия?!... А другите неспестяващи а харчещи супер тарикати в ЕС го духат изоснови в момента и ще го духат още повече през следващата петилетка!!!
                  значи говорим за харчене на дохода ..а ти визираш харчене на кредита ... германците супер спестовни ... ХА ХА ХА просто си в ОГРОМНА ГРЕШКА пич...

Коментар

Ами ти мисли... А аз няма да мисля защото знам отговора... Ако искаш да те светна?!... Защото всяка година световният добив на злато е 1,5-2% спрямо наличното!
                    аха ..покрива инфлацията на истинските пари.... сега се светнах

Коментар

Ти май нещо обърка икономическите идеи. Ако гледаме на апартаментите през кейнсинаска гледна точка, то е трябвало да се построят толкова апартамента колкото е търсенето на апартаменти. Съответно за да се продадат вече направените трябва да се засили търсенето на апартаменти.

Ако се гледа през неолиберална - която разбирам че покрепяш, то строителството на апартаменти в такива мащаби е съвсем нормално, защото предлагането създава търсенето и за да се продадат сега тези апартаменти е достатъчно да се създадат условия за строителство на още повече апартаменти Защото да не забравяме - предлагането създава търсенето
                      Тъй - и как ще се засили търсенето на апартаменти ? По един начин - като им паднат цените. Що не падат цените обаче - защото ще падне капитализацията на банките, които са собственици на повечето ипотеки. И как ще се подържат високи цени - с охлабена монетарна политика и бълване на кредити.

Не ни трябват повече апартаменти - трябва цените да паднат за да ги купят хората, Че повечето празни и без това са почнали да гният и текат и скоро за нищо няма стават...
                      I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?

Коментар

Странно.. Защо ли страната със супер спестовно население има и най-силна икономика и най-силна държава в ЕС - Германия?!... А другите неспестяващи а харчещи супер тарикати в ЕС го духат изоснови в момента и ще го духат още повече през следващата петилетка!!!
                        Щото германците са фрии райдъри. Ако си бяха с немската марка сега тя щеше да е поскъпнала повече и от швейцарския франк и германия щеше да види растеж като цъфнат налъмите на Меркел

Коментар

но като цяло за икономиката и обществото е супер вредно хипер спестовноста ...парата(дохода) трябва да се харчи ...

Коментар

с това не съм съгласен ... търсенето провокира предлагането ... Нали се сещаш ,че и да отворим магазин за хладилници при ескимосите едва ли ще стимулираме търсенето им...
                            И аз не съм. Но според неолиберализма е така.

Коментар

• Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнение
                              Абе джоузеф, то хиперспестовността, може да не е стимулиращо за ръста на икономиката, ама, кой е казал, че трябва да има НЕСПИРЕН РЪСТ?!?!?
                              А ти видя, къде отведе света, обратното - харченето, дори и на това, което нямаш нали? Ако не си, огледай се на юг от Петрич.
                              някъде да съм казал ,че трябва да има непрекъснат разстеж.... някъде да съм казал ,че НЕ трябва да се спестява ... някъде да съм казал ,че инфлацията е хубаво нещо .....казвам само ,че дефлацията е лошо нещо и не стимулира спестовността , а спестовността стимулира дефлацията ..и анон е прав

Коментар

Защото да не забравяме - предлагането създава търсенето

Коментар

Working...
                                X