IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 12.07.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Става все по интересно.............. докато някои хора се чудят дали златото е балон или не......... Райфайзенбанк започва да изкупува злато от физически лица.

http://news.rbb.bg/bg-BG/news/.00000...a-zlato-srebro

Златото било балон.......... кат е балон защо става все по лесно да си продадете златото ?!

Хубавото на тази новина е че тавекс, вече има конкуренция, а още по хубавото е, че за да се продаде физическо злато, вече не е нужно човек да си има работа със заложни къщи и разни други тъмни субекти.
    Last edited by Xman1; 29.09.2011, 07:24.

Коментар

• http://www.youtube.com/watch?v=aC19fEqR5bA

Коментар

• Ето материал за размисъл на тема gold & silver...
        Attached Files
        life is simple and clear when you make the right choices

Коментар

• Първоначално изпратено от tihomirn Разгледай мнение
          обичам да продавам когато е евтино но аз да съм го купил още по евтино
          обичам да купувам когато е скъпо и да го продам още по скъпо
          на това се вика давладееш пазара
          Ех, ако беше толкоз просто
          Баба ме научи на много неща.
          tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнение
            Трейдър, дет се вика
            Мажо, май се вика....

Коментар

• Първоначално изпратено от tihomirn Разгледай мнение
              Трейдър, дет се вика

Всеки си има стратегия, но е добре да се знае кога нещо е скъпо и кога евтино, за всеки случай

Коментар

• Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнение
                Затова, най-добре е да купуваме когато е евтино и да продаваме когато е скъпо, а че пазара ще си тича напред назад междувременно, е ясно

Коментар

• Първоначално изпратено от inokentii Разгледай мнение
                  Я каква хубава тема свързана с инвестирането. Първо да кажа, че на едни по-високи нива няма понятия за добро и зло. Всичко е безпристрастно и се движи по определени закони. Всяко нещо си има причината. Няма случайност. Хаоса е просто подредба за поредната промяна.

Всичко това обяснява и вълните на Елиът и всеки по-смислен принцип на инвестиране.

За да дам повече поглед на нещата, може да разгледаме някои математически факти. Тук има доста математика. Дано успея да я изложа по-разбираемо.

Теорема на Гьодел за Непълнота. Формална формулировка: “Нека имаме крайна област О и система от правила Т за извличане на верни твърдения за областта О във вид на крайни логически конструкции. Колкото и да е богата Т, то има верни твърдения за областта О, които не са извод на Т.”

Иначе казано, колкото и богат опит да имаме, има истини за Вселената, които не можем да осъзнаем . Друг извод е, че когато не можем да осъзнаем причината зад дадено събитие или явление, това не означава, че няма причина.

Нека да приемем, че се случило събитието С, за което няма причина. Тоест в областта О (реално всяка обозрима за човека част от Вселената е област О) с помощта на системата от правила Т не може да се намери правило П, което да показва С като следствие на събитията С1, С2, ..., Сп.

Но съществуват правила П1, П2, които са верни, нищо че не произлизат от Т. Тоест не можем да кажем, че няма причина за С.

Нека сега разгледаме хипотезата за първоначалната причина. Причината за всичко.
                  Теорема от Теорията на Програмите. „Нека ни е дадена програма П. Не може да се създаде друга програма, която да проверява дали П е вярна или не.”

Иначе казано, не може да разберем дали даден алгоритъм е верен или не. Всяка формална система за търгуване си е алгоритъм. Никога не можем да разберем дали тази система за търговия ще е успешна или не. Колкото и логически уж доказателства да има за верността й.

Също така никога не можем да разберем дали като се опитваме да управляваме съдбата си чрез логически действия ще достигнем до успех или не. Каквото и да правим, го правим на сляпо, независимо колко се заблуждаваме, че ние си управляваме живота.

Събрани двете теореми дават следните изводи: 1. Никога не можем логически да преценим кое е правилното за нас и кое ще ни доведе за успех (това създава и фалшивото усещане за случайността на света) + 2. Има истини за нашия живот, които не можем да осъзнаем, но тях си ги има.

Нека сега предположим, че тези неосъзнати от нас истини, всичките те, не са причина за това, което ни се случва, не са причина за това как се развива живота ни.

Тогава пък излиза, че нищо не влияе на живота ни и зачи той зависи само от нашите осъзнати намерения, и ако искаме, можем да го управляваме, т.е. да си съставим план за управлението и да го доведем до успешен край. Което пък противоречи на извода от Теорията на програмите, който казва, че не можем успешно да управляваме живота си, тъй като не знаем кое е правилно и кое не.

Излиза, че има първопричина за нашия живот и тя е извън нас. Тази първопричина някои наричат Бог.

След като има първопричина, то има определени закони за развитието на следствията, закони за развитието на човешкия живот.

Следващите мисли предполагам и сами можете да си ги довършите.

Който разбере горното, ще промени живота си.

P.S. Sktv ме подсети. За да си успешен инвеститор, остави се пазарът да те води Не се прави на умен.
                  Затова, най-добре е да купуваме когато е евтино и да продаваме когато е скъпо, а че пазара ще си тича напред назад междувременно, е ясно

Коментар

• Първоначално изпратено от inokentii Разгледай мнение

Теорема на Гьодел за Непълнота. Формална формулировка: “Нека имаме крайна област О и система от правила Т за извличане на верни твърдения за областта О във вид на крайни логически конструкции. Колкото и да е богата Т, то има верни твърдения за областта О, които не са извод на Т.”

.....

За да си успешен инвеститор, остави се пазарът да те води Не се прави на умен
                    аха ... значи колкото и да е пълен автобуса, винаги има място за още един пътник

моите уважения, че си прогледнал в непрогледното... няма начин да не си срещнал версията, че времето не е това което е ...имам предвид линейния вид, който познаваме... защо не позволяваш на някой да виждаме онова, което ще се случи ...
                    Last edited by buluser; 29.09.2011, 07:13.

Коментар

• Aлън,

внимавай с дългите. При падащ тренд да гониш междинни дъна и да удължаваш е доста трудно. Дано да си доста опитен за да успавяш да ги хващаш.

Успех !

Първоначално изпратено от Алън Разгледай мнение
                      Да пуккккк....... на късите шортите
                      Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Shemata Разгледай мнение
                        Пуккккккккк!!!
                        Да пуккккк....... на късите шортите

Коментар

• Пуккккккккк!!!
                          Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

• Инокетии, вълните на Елиот са за тези дето вярват в хороскопи. Те са на почит само в този фопум и не съм видял досега един известен инвеститор/спекулант да ги използва успешно. Ако съм в грешка, моля поправи ме.

Пазарите са най-вероятното предположение за бъдещето, но уви то до голяма степен е непредсказуемо. Така че всяка система е погрешна или поне не напълно вярна. Аз премам, че всичко може да се случи и не търся да обясня всяко явление.

Коментар

• Първоначално изпратено от Shemata Разгледай мнение
                              Колега stkv,

имам предвид, че от края на Август-началото на Септември започна низходящ тренд, който ще продължи 2-3 години. . Разбира се ще има чупки и няма да е пълен отвес надолу .

Умната и Успех!
                              Ами аз нямам позиции в злато и не мисля да отварям скоро. Просто от опит споделям, че най-добре е да оставиш пазара да води, а ти да следваш, а не ти да си водача...

Просто по-безполезнено е, макар и да трябва голяма доза търпение и смиленост. Така че засега, пазара не е мечи. Ако си прав 100 и 200 дневните ще започнат да ходят надолу, тогава и само тогава ще скъсявам. Успех.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                                Според мойто скромно мнение първата заповед гласи че Бог е система от правила и закони.Спазването им гарантира дълъг и щастлив живот на земята.
                                Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                                А според мен е произвол и хаос. И нищо не се грантира от никой.
                                Я каква хубава тема свързана с инвестирането. Първо да кажа, че на едни по-високи нива няма понятия за добро и зло. Всичко е безпристрастно и се движи по определени закони. Всяко нещо си има причината. Няма случайност. Хаоса е просто подредба за поредната промяна.

Всичко това обяснява и вълните на Елиът и всеки по-смислен принцип на инвестиране.

За да дам повече поглед на нещата, може да разгледаме някои математически факти. Тук има доста математика. Дано успея да я изложа по-разбираемо.

Иначе казано, колкото и богат опит да имаме, има истини за Вселената, които не можем да осъзнаем . Друг извод е, че когато не можем да осъзнаем причината зад дадено събитие или явление, това не означава, че няма причина.

Нека да приемем, че се случило събитието С, за което няма причина. Тоест в областта О (реално всяка обозрима за човека част от Вселената е област О) с помощта на системата от правила Т не може да се намери правило П, което да показва С като следствие на събитията С1, С2, ..., Сп.

Но съществуват правила П1, П2, които са верни, нищо че не произлизат от Т. Тоест не можем да кажем, че няма причина за С.

Нека сега разгледаме хипотезата за първоначалната причина. Причината за всичко.
                                Теорема от Теорията на Програмите. „Нека ни е дадена програма П. Не може да се създаде друга програма, която да проверява дали П е вярна или не.”

Иначе казано, не може да разберем дали даден алгоритъм е верен или не. Всяка формална система за търгуване си е алгоритъм. Никога не можем да разберем дали тази система за търговия ще е успешна или не. Колкото и логически уж доказателства да има за верността й.

Също така никога не можем да разберем дали като се опитваме да управляваме съдбата си чрез логически действия ще достигнем до успех или не. Каквото и да правим, го правим на сляпо, независимо колко се заблуждаваме, че ние си управляваме живота.

Събрани двете теореми дават следните изводи: 1. Никога не можем логически да преценим кое е правилното за нас и кое ще ни доведе за успех (това създава и фалшивото усещане за случайността на света) + 2. Има истини за нашия живот, които не можем да осъзнаем, но тях си ги има.

Нека сега предположим, че тези неосъзнати от нас истини, всичките те, не са причина за това, което ни се случва, не са причина за това как се развива живота ни.

Тогава пък излиза, че нищо не влияе на живота ни и зачи той зависи само от нашите осъзнати намерения, и ако искаме, можем да го управляваме, т.е. да си съставим план за управлението и да го доведем до успешен край. Което пък противоречи на извода от Теорията на програмите, който казва, че не можем успешно да управляваме живота си, тъй като не знаем кое е правилно и кое не.

Излиза, че има първопричина за нашия живот и тя е извън нас. Тази първопричина някои наричат Бог.

След като има първопричина, то има определени закони за развитието на следствията, закони за развитието на човешкия живот.

Следващите мисли предполагам и сами можете да си ги довършите.

Който разбере горното, ще промени живота си.

P.S. Sktv ме подсети. За да си успешен инвеститор, остави се пазарът да те води Не се прави на умен.
                                Last edited by inokentii; 27.09.2011, 15:25.

Коментар

Working...
                                X