IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 12.07.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от niki5 Разгледай мнение
    convenience yield?
    Винаги ми е било интересно, какво значи този термин... Ако нещо има "negative expectancy", а хората продължават да го правят, със сигурност има "positive utility" ( в този случаи "convenience yield" обяснение)... Но от това пари не се правят. А в този случай, когато държат GLD, въобще може ли да има conveniece yield, когато златото е на хартия...

Както и да е, няма обяснение защо хората купуват злато, освен това, че не искат да инвесират в друго и че досега все се е качвало. Опасното нещо в този пазар е че всички са само дълги. Не знам за някой дето има къси позиции - дори самите компании не се хеджват. Както и да е, успех на всички.

Коментар

• Първоначално изпратено от stkv Разгледай мнение
      Тук си прав. Искам да кажа, че исторически това не е така. Просто очакванията за ниски лихви сега са най-големи и най-продължителни, а не се знае дали наистина ще е така. Както и да е, колкото и малко да са лихвите все пак са някакви лихви, но със златото просто няма възможност за лихви. Единствената причина хората да държат злато е, защото цената може да се качи. Причината да държиш дълги HYG е че плаща 6% на година.

Аз не знам дали ще се качва или не, но златото не е безопасно. Това е crowded инвестиция, много хора са инвестирали там, не защото искат да имат злато, а защото няма в какво друго да инвестират. Ако намерят нещо друго те със сигурност ще излязат, а ако вземат да губят пари, предполагам също.
      convenience yield?

Коментар

• Първоначално изпратено от Cactus Разгледай мнение
        :след като е балон,продайте ми на борсов курс
        ти сложи оредра утре - а, аз съм сигурен, че ме изпреварят...

незнам дали е балон или не, но рано или късно всички, които са решили да съхранят спестяванията си в злато ще са се натоварили на "влака"... и тогава, думата ще имат спекулантите... а, те се славят с безсърдечието си

ПП в допълнение приеми, че количеството на позициите в злато днес е по-голямо от средно нормалното... т.е. все някога баланса ще се възсатанови, а това ще за сметка на продажби.

Незнам дали златото се надуло до спукване или може и още, но знам, че при нормални обстоятелства апетита за златни позиции не е толкова голям... а, рано или късно света ще излезе от кризата
        Last edited by buluser; 02.10.2011, 19:40.

Коментар

• Първоначално изпратено от Optic Разгледай мнение
          И парите наистина не носят лихва, ама хората си ги държат...
          Тук си прав. Искам да кажа, че исторически това не е така. Просто очакванията за ниски лихви сега са най-големи и най-продължителни, а не се знае дали наистина ще е така. Както и да е, колкото и малко да са лихвите все пак са някакви лихви, но със златото просто няма възможност за лихви. Единствената причина хората да държат злато е, защото цената може да се качи. Причината да държиш дълги HYG е че плаща 6% на година.

Аз не знам дали ще се качва или не, но златото не е безопасно. Това е crowded инвестиция, много хора са инвестирали там, не защото искат да имат злато, а защото няма в какво друго да инвестират. Ако намерят нещо друго те със сигурност ще излязат, а ако вземат да губят пари, предполагам също.

Коментар

• Първоначално изпратено от ludakrava Разгледай мнение
            - две на едно ЗА ЮНАКА

Мъдро.
            Ти сигурно искарваш кинти
            Баба ме научи на много неща.
            tnm

Коментар

• :след като е балон,продайте ми на борсов курс

Коментар

• Първоначално изпратено от stkv Разгледай мнение
                И друг път съм писал тук за тренд и според мен най-добрата дефиниция ( и проста дефиниция) е ъгълът на 200 дневното МА. В момнета е около 1530 и се качва с 1 на ден. Така че за низходящ тренд е рано да се говори.

Исторически погледнато, това е един доста продължителен възход, който се влияе от два фактора:

- засилен инвеститорски интерес ( GLD ETF)
                - намалено предлагане - централните банки не продават, поскъпваща себестойност, липса на големи открития на залежи въпреки голямата цена.

Аз смятам, че инвеститорският интерес трудно би бил по-голям, все пак златото наистина не носи лихва. От друга страна, долколкото цените са над 1000, производството няма да пада, а рано или късно ще се увеличи предлагането от нови открития...

За мен златото поне засега безинтерсно. Аз не мисля, че ще се качва, а да се търгува срещу тренда е като да се пикае срещу вятъра, не се оплаквайте ако се помокрите...
                И парите наистина не носят лихва, ама хората си ги държат...
                "Only when the dusk starts to fall does the owl of Minerva spread its wings and fly."

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
                  Ся най печеливша е така наречената ЮНАШКА ТАКТИКА :

Като надигне ЗЛОТО ГЛАВА - режи със сабята
                  некво село пропищяло от една триглава ламя...с години яла девици,добитьк и юнаци...явил се накрая баш юнака и трьгнал кьм пещерата..сьбрало се селото на безопасно растояние да гледа..чула ужасна патаклама..излязьл юнака-хвьрлил на земята едната глава на ламята и казал
                  - едно на нула за юнака....
                  влязьл обратно..тряс,прас..излязьл,хвьрлил втората глава и казал
                  - две на нула за юнака...
                  пак влязьл-тряс/прас...излязла ламята-дьржи главата на юнака и казала
                  - две на едно ЗА ЮНАКА

Коментар

• Първоначално изпратено от Shemata Разгледай мнение
                    Има време

тренда е надолу .
                    Ся най печеливша е така наречената ЮНАШКА ТАКТИКА :

Като надигне ЗЛОТО ГЛАВА - режи със сабята
                    Баба ме научи на много неща.
                    tnm

Коментар

• Има време

тренда е надолу .

Първоначално изпратено от marin1 Разгледай мнение
                      Еййййййй Шема,
                      и днес, за кой ли път, не позна
                      ама продължавай си
                      нИ прИечиш
                      аре пък ше чекаме ново включване (от тИбЯ де) понеделник сутрин - което от сега е ясно какво ще е
                      Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

• Привържениците на този тип инвестиции, (включително - нещо което можеш да пипнеш), имат да избират между много опции и златото е само една от тях. За мен сравнение различно от сходни опции е нерелевантно. Освен това от известно време цената му е и политически въпрос, което го издига до нивото на много по-важни стоки / суровини, като пшеница и петрол.

В тази връзка, подобен сравнителен анализ би бил полезен, като аргумент в дискусията.

Оставям настрана, че мнозина не вярват на хартиеното, а другото носи доста разходи и стрес.

ПС в България познавам хора, които продадоха физическо злато (14-22) карата, което няма друга стойност освен като материал, около 1800$, а ние сме доста консервативни за подобни решения.

Това съм го виждал и със среброто, където и монети на 20 века, с лошо качество, заминават ако има цена!

Коментар

• Първоначално изпратено от vinsa Разгледай мнение
                          Да направим едно малко уточнение - какво е тренд и какво е корекция, забелязвам че някои спекуланти не правят разлика.

Тренда с една дума може да се определи като продължителна тенденция на покачване или понижаване на цената.

Корекцията е в обратна на тренда посока и продължава много по-кратко време.

Този спад, който се наблюдава при златото си е корекция, именно защото се случва за много кратко време.

Така че който казва че златото е в низходящ тренд не е прав, защото е твърде рано да се каже такова нещо, може и да стане нищо не е изключено, но засега и през последните 10 години е имало само корекции. За хората с по-къса памет, ще кажа че златото е било и в периоди на низходящ тренд, а при златото трендовете са продължителни, примерно по 10 години.

Така че както се казва, не дръжте всички яйца в една кошница, защото нищо не се знае
                          Откъде знаеш колко продължително ще е движението надолу.Може сега да е само началото и да продължи надолу с години.Единственият начин да се разбере дали това е корекция е ако цената на златото надхвърли 1922 долара.
                          Състраданието не е добродетел

Коментар

• И друг път съм писал тук за тренд и според мен най-добрата дефиниция ( и проста дефиниция) е ъгълът на 200 дневното МА. В момнета е около 1530 и се качва с 1 на ден. Така че за низходящ тренд е рано да се говори.

Исторически погледнато, това е един доста продължителен възход, който се влияе от два фактора:

- засилен инвеститорски интерес ( GLD ETF)
                            - намалено предлагане - централните банки не продават, поскъпваща себестойност, липса на големи открития на залежи въпреки голямата цена.

Аз смятам, че инвеститорският интерес трудно би бил по-голям, все пак златото наистина не носи лихва. От друга страна, долколкото цените са над 1000, производството няма да пада, а рано или късно ще се увеличи предлагането от нови открития...

За мен златото поне засега безинтерсно. Аз не мисля, че ще се качва, а да се търгува срещу тренда е като да се пикае срещу вятъра, не се оплаквайте ако се помокрите...

Коментар

• Да направим едно малко уточнение - какво е тренд и какво е корекция, забелязвам че някои спекуланти не правят разлика.

Тренда с една дума може да се определи като продължителна тенденция на покачване или понижаване на цената.

Корекцията е в обратна на тренда посока и продължава много по-кратко време.

Този спад, който се наблюдава при златото си е корекция, именно защото се случва за много кратко време.

Така че който казва че златото е в низходящ тренд не е прав, защото е твърде рано да се каже такова нещо, може и да стане нищо не е изключено, но засега и през последните 10 години е имало само корекции. За хората с по-къса памет, ще кажа че златото е било и в периоди на низходящ тренд, а при златото трендовете са продължителни, примерно по 10 години.

Така че както се казва, не дръжте всички яйца в една кошница, защото нищо не се знае
                              Мнението си е мое, но загубите са за Ваша сметка :P

Коментар

• Абе схемата изкарва парички , пък тебе още не съм те видял да си постнал на колко си купил , на колко си продал и колко си изкарал.

Първоначално изпратено от marin1 Разгледай мнение
                                Еййййййй Шема,
                                и днес, за кой ли път, не позна
                                ама продължавай си
                                нИ прИечиш
                                аре пък ше чекаме ново включване (от тИбЯ де) понеделник сутрин - което от сега е ясно какво ще е

Коментар

Working...
                                X