IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 12.07.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от shokova terapia Разгледай мнение
    какви години, какви 5 лв. Кой е луд да купува злато на 2600 лв !??? А знаеш ли колко ще е след 1 год ??? Оня шушляк - форекс мастъра, май ви надъха но пък сега мълчи и гледа сеира !!!
    А кой е луд да държи безполезна хартия в банката ?! Нали знаеш, че в момента в който хората осъзнаят как са ги "метнали" парите ще станат с равностойност почти нула само за дни.

Гърция има огромен дълг който не може да плати........ никога. Това означава, че едни 300 милиарда трябва да изчезнат.......... въпросът е от чия сметка ?!

Но това е само началото.......... Гърция е началото на това което предстои. До сега не са взети никакви реални мерки, само се вдигат данъци и се печатат пари......... а така нищо няма да стане и кризата ще продължи, докато не се вземат РЕАЛНИ мерки.

Коментар

• Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение
      Е че колко му е маржа......... я да видим една унция физическо злато (монети).

Продава: 2 613лв.
      Купува: 2 495лв.

Маржа е по малко от 10%, но дори да беше 10%. Знаеш ли колко се е качило златото за последните 5 години......... знаеш ли колко са лихвите в банката за 5 години ?! А знаеш ли колко се е качило златото за 1 година ?!

Никой тук не говори за краткотрайни инвестиции, ако човек иска краткотрайни, по добре да търгува с акции........ а за дневни или седмични с CFD .

Златото е дълготрайна инвестиция, както примерно инвестицията в имоти......... само където в злато е още по сигурно. Защото него винаги има кой да го купи, особено във времена на криза. Докато имотите във времена на криза се сриват.......... и не ми излизай с аргумента за краставиците и доматите.
      какви години, какви 5 лв. Кой е луд да купува злато на 2600 лв !??? А знаеш ли колко ще е след 1 год ??? Оня шушляк - форекс мастъра, май ви надъха но пък сега мълчи и гледа сеира !!!
      Не е препоръка

Коментар

• Първоначално изпратено от shokova terapia Разгледай мнение
        море, ти избий маржа, на златото, пък после пак смятай. На теория сме всички майстори на спорта.
        Е че колко му е маржа......... я да видим една унция физическо злато (монети).

Продава: 2 613лв.
        Купува: 2 495лв.

Маржа е по малко от 10%, но дори да беше 10%. Знаеш ли колко се е качило златото за последните 5 години......... знаеш ли колко са лихвите в банката за 5 години ?! А знаеш ли колко се е качило златото за 1 година ?!

Никой тук не говори за краткотрайни инвестиции, ако човек иска краткотрайни, по добре да търгува с акции........ а за дневни или седмични с CFD .

Златото е дълготрайна инвестиция, както примерно инвестицията в имоти......... само където в злато е още по сигурно. Защото него винаги има кой да го купи, особено във времена на криза. Докато имотите във времена на криза се сриват.......... и не ми излизай с аргумента за краставиците и доматите.
        Last edited by Xman1; 03.10.2011, 18:46.

Коментар

• Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение
          При златото не ти трябват лихви.

Аз съм сложил пари в банка на дългосрочен депозит и ЗЛОТО води с многоооо пред лихвите.

Ако тези пари бяха в ЗЛО, щяха да са докарали много по голяма доходност......... но както има една приказка, "не слагай всички яйца в една кошница" .

Между другото преди да започнете да инвестирате........ гледайте филма "Господин за един ден". Изключително е поучителен....... макар и правен в едно съвсем друго време .
          море, ти избий маржа, на златото, пък после пак смятай. На теория сме всички майстори на спорта.
          Не е препоръка

Коментар

• Първоначално изпратено от stkv Разгледай мнение
            Тук си прав. Искам да кажа, че исторически това не е така. Просто очакванията за ниски лихви сега са най-големи и най-продължителни, а не се знае дали наистина ще е така. Както и да е, колкото и малко да са лихвите все пак са някакви лихви, но със златото просто няма възможност за лихви. Единствената причина хората да държат злато е, защото цената може да се качи. Причината да държиш дълги HYG е че плаща 6% на година.

Аз не знам дали ще се качва или не, но златото не е безопасно. Това е crowded инвестиция, много хора са инвестирали там, не защото искат да имат злато, а защото няма в какво друго да инвестират. Ако намерят нещо друго те със сигурност ще излязат, а ако вземат да губят пари, предполагам също.

При златото не ти трябват лихви.

Аз съм сложил пари в банка на дългосрочен депозит и ЗЛОТО води с многоооо пред лихвите.

Ако тези пари бяха в ЗЛО, щяха да са докарали много по голяма доходност......... но както има една приказка, "не слагай всички яйца в една кошница" .

Между другото преди да започнете да инвестирате........ гледайте филма "Господин за един ден". Изключително е поучителен....... макар и правен в едно съвсем друго време .

Коментар

Все пак да не се отнасяме, 300 долара....

Ами те цените винаги могат да отидат на глупави места, но при 300 долара, няма да има и една печаливша минна компания. А все пак търсене на злато ще има винаги.

Под 1000 долара, няма да има нова продукция също, себестойността на много от новите мини е над това число... Според мен доколкото лихвите са ниски злато под 1000 щ бъде трудно. Единствената причина под 1000 аз виждам при масова продажби от централни банки. А, това е малко вероятно, поне според мен.
              Че то що си мислиш, че тия де го произвеждат
              скъпо требе неприменно да работят
              Конкурентноспособност се зове !!!!!
              --е за НАДЕНИЦАТА ви отепах!!!
              http://farm6.static.flickr.com/5248/5222600580_2e7c1c2264_b.jpg

Коментар

• Все пак да не се отнасяме, 300 долара....

Ами те цените винаги могат да отидат на глупави места, но при 300 долара, няма да има и една печаливша минна компания. А все пак търсене на злато ще има винаги.

Под 1000 долара, няма да има нова продукция също, себестойността на много от новите мини е над това число... Според мен доколкото лихвите са ниски злато под 1000 щ бъде трудно. Единствената причина под 1000 аз виждам при масова продажби от централни банки. А, това е малко вероятно, поне според мен.

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                  къде е златото на стълбичката
                  ЗЛОТО ми се струва куца инвестиция. Има хем дефлация, хем икономически растеж. Бих си продал душата на ДЯВОЛА най рано след три четири години при цени между 300 и 800 долара.
                  Last edited by mechobikov; 03.10.2011, 13:39.
                  Баба ме научи на много неща.
                  tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                    къде е златото на стълбичката

Е....и ти сега......ми къде да е? Едва в началото на старта. Като гледам до 5000% или до 12000% колко път има още. Само на Схемата му пука задника и кокалите, но борбата е безмилостно жестока, така че и тук без жертви няма да мине.

Коментар

• Първоначално изпратено от Shemata Разгледай мнение
                      Пукккккккккккккк !!!
                      Това от задника ти ли се чу ?

Коментар

• къде е златото на стълбичката

Коментар

• Пукккккккккккккк !!!
                          Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

• Винаги има къси и дълги позиции , за всеки контракт купен - трябва някой да продаде...

Въпроса е, че повечето компании са като ABX - не хеджват вече тяхната продукция. Като исторически погледнато, те хеджват поне 50% от 12 - те месеци напред. За индустрията процента е около 25% в момента и намалява.

Коментар

Винаги ми е било интересно, какво значи този термин... Ако нещо има "negative expectancy", а хората продължават да го правят, със сигурност има "positive utility" ( в този случаи "convenience yield" обяснение)... Но от това пари не се правят. А в този случай, когато държат GLD, въобще може ли да има conveniece yield, когато златото е на хартия...

Както и да е, няма обяснение защо хората купуват злато, освен това, че не искат да инвесират в друго и че досега все се е качвало. Опасното нещо в този пазар е че всички са само дълги. Не знам за някой дето има къси позиции - дори самите компании не се хеджват. Както и да е, успех на всички.
                              WTF?

Коментар

Винаги ми е било интересно, какво значи този термин... Ако нещо има "negative expectancy", а хората продължават да го правят, със сигурност има "positive utility" ( в този случаи "convenience yield" обяснение)... Но от това пари не се правят. А в този случай, когато държат GLD, въобще може ли да има conveniece yield, когато златото е на хартия...

Както и да е, няма обяснение защо хората купуват злато, освен това, че не искат да инвесират в друго и че досега все се е качвало. Опасното нещо в този пазар е че всички са само дълги. Не знам за някой дето има къси позиции - дори самите компании не се хеджват. Както и да е, успех на всички.
                                CFTC Commitment of Traders
                                http://www.321gold.com/cot_gold.html

GOLD - COMMODITY EXCHANGE INC.
                                OPTION AND FUTURES COMBINED POSITIONS AS OF 09/27/11

reportable TOTAL (CONTRACTS OF 100 TROY OUNCES)
                                Long | Short
                                750,464 791,462

http://www.cftc.gov/dea/options/deacmxsof.htm
                                Last edited by Optic; 02.10.2011, 23:57.
                                "Only when the dusk starts to fall does the owl of Minerva spread its wings and fly."

Коментар

Working...
                                X