IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 12.07.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
    предполагам ще правиш нещо като биткойна,но ще го наречеш голдкойн витруална валута ,която ще бъде подплатена с физическо злато депозирано някъде и ще може да се използва за разплащания в нета и не само...
    Не, принципът е различен от биткоините, макар че и биткоините се използват при разплащанията между различните оператори на системата. Принципът е, че трябва да е в състояние във всеки един момент да обменя валутата срещу покритието в строго определено съотношение при предявяване на искане от приносител. Разбира се, златото е класически инструмент и може би ще има най-голям успех защото ще е най разбираемо при него. Използват се принципите на обществената криптография с двойка обществен/частен ключове. Иначе всеки ще може да си създаде валута с някакъв тип покритие. Най-заинтересовани от това ще са големите търговски вериги които в момента плащат луди пари за банково обслужване.

Системата съчетава неприкосновеността на личните дани като при операции в кеш заедно с удобството на електронните разплащания. Плащането ще струва около 30 цента без значение големината на сумата, а получаването ще струва 15 цента също без значение големината на сумата. Плащането при получаване се налага защото така получателят практически подписва електронна разписка че е получил сумата. Използват се нови концепции, като рикардиански контракти и тристранно счетоводство... и доста други. Предстоят интересни времена в областта на финансите!
    Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• 50-те ми унциики удариха стопа преди малко , честито на печелившите . Отново минавам в стенд бай режим и чакам дъно .Единственото успокоение ми е ,че все пак съм на минимална печалба. Малко е дразнещо колко е ригнат Comex , но пък нещата се развиват чудесно за физикал стакерите. Чудя се да слагам ли изобщо поръчки в рейнджа 1625-1605 . Фундаменталите за скъпоценните метали не са се променили по никакъв начин , но способността на чичо Бен да бута надолу злато , сребро мед и петрол at will хич не ми се нрави . Още като намалиха марджин изискването на злато и сребро замириса на гнило , обаче акъла явно не ми стигна ,за да затворя още тогава въпреки съмненията. При положение ,че знаем как манипулират пазара и до каква степен е обвързан с политическите игри е крайно оптимистично да смятаме ,че ще го оставят да мине 2к+ преди изборите в USA . В момента даже си мисля ,че евентуална война с Иран в началото на лятото ще окаже краткосрочно влияние и пазара отново ще бъде съпреснат докато политическата картина не се избистри .

Коментар

фори,

предполагам ще правиш нещо като биткойна,но ще го наречеш голдкойн витруална валута ,която ще бъде подплатена с физическо злато депозирано някъде и ще може да се използва за разплащания в нета и не само...

ако това е така търговци и тн мераклии ще могат да обявяват цена в голдкойни , а ти ще им орагнизираш нещо като paypal но goldpal

интересна идея при положение, че има някаква прилична такса 0.001% примерно и тези пари се делкат с притежателите на физическото злато...по този начин ще получат нещо много интересно...пари за златото си.

само дето ако златото почне да играе със 20% на месец ще е трудно да се пропагандира.

бъркам ли?
        Надали - няма толкова изградено доверие за такава система
        I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?

Коментар

• фори,

ако това е така търговци и тн мераклии ще могат да обявяват цена в голдкойни , а ти ще им орагнизираш нещо като paypal но goldpal

интересна идея при положение, че има някаква прилична такса 0.001% примерно и тези пари се делкат с притежателите на физическото злато...по този начин ще получат нещо много интересно...пари за златото си.

само дето ако златото почне да играе със 20% на месец ще е трудно да се пропагандира.

бъркам ли?
          това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
            Не съм близо до властта и това е плюс, а не минус. Ще я предложа в Мрежата, но няма да е с БГ локализирана версия поне на първо време, че България е прекалено малък пазар за такъв тип замисъл.
            Ммдааа, успех!
            Знанието само по себе си не струва много, ако липсва въображение.

Коментар

• Първоначално изпратено от mia11 Разгледай мнение
              Master, не съм разбрала с какво се занимаваш, ама светни ни къде по-точно ще я предложиш? Да не си близо до властта?
              Не съм близо до властта и това е плюс, а не минус. Ще я предложа в Мрежата, но няма да е с БГ локализирана версия поне на първо време, че България е прекалено малък пазар за такъв тип замисъл.
              Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• [QUOTE=Forex Master;1059231968]Не ме разбрахте, може би... Ще предложа алтернативна парична и платежна система, а не кредитна!

Master, не съм разбрала с какво се занимаваш, ама светни ни къде по-точно ще я предложиш? Да не си близо до властта?
                Знанието само по себе си не струва много, ако липсва въображение.

Коментар

• Първоначално изпратено от hemilio Разгледай мнение
                  Мда
                  И сега пак искаш да играеш къси, като шемата?!

Коментар

• Първоначално изпратено от IvanG Разгледай мнение
                    Сигурно си играл къси ??
                    Мда
                    Ако един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.

Коментар

я раздухай малко повече - няма да ти крадем идеите
                      Имаше едни симпатяги, българска софтуерна фирма, които миналата година ми откраднаха една идея и започнаха с голямата кошница, но след 5 месеца фалираха. Не става само с крадене, трябва и акъл!

Коментар

С реален акаунт съм,мисля вече знаете за моето падение при златото миналата година,дето занулих 5 цифрен РЕАЛЕН акаунт.
                        Не ми се пипа злато вече.
                        Не и на тези нива на които е в момента.
                        Впрочем-защо се зъбите ако хората играят демо?
                        Аз понеже играх малко на демо и резултата е на лице-още ближа рани!
                        Сигурно си играл къси ??

Коментар

сег аси поиграх с шарените линийки и знаете ли какво ми казаха?
                          При 1645-продавай злато
                          Май ще мина към отбора на Схемата
                          В другата тема искат да правят дипломна работа за ТА.. незнаят в какво се забъркват..

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
                            Отбора на демо-сметкаджиите ли?...
                            С реален акаунт съм,мисля вече знаете за моето падение при златото миналата година,дето занулих 5 цифрен РЕАЛЕН акаунт.
                            Не ми се пипа злато вече.
                            Не и на тези нива на които е в момента.
                            Впрочем-защо се зъбите ако хората играят демо?
                            Аз понеже играх малко на демо и резултата е на лице-още ближа рани!

Коментар

Отбора на демо-сметкаджиите ли?...

Коментар

• сег аси поиграх с шарените линийки и знаете ли какво ми казаха?
                                При 1645-продавай злато

Коментар

Working...
                                X