IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 12.07.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Схема,
    Днес пак позна
    Баба ме научи на много неща.
    tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от stkv Разгледай мнение
      аз не се съмнявам, че къси злато, дълги платина, ще бъде печеливша позиция за търпеливите.
      +1024

Няма как да не се съглася
      tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от Shemata Разгледай мнение
        Пуккккккк!!!
        Кво става Шемет да не пукна тумора в мозъка ти..

Коментар

• Щяло да има война кога зопачва къде
          Златото е балон, а долара е картон УЖАС. Трябва да се инвестира в картофи зърно ечемик веднага строите силози и складирайте
          А извън ебавката война ще има и тя вече е започнала просто се води с други методи и способи тактиката е непозната на масите въпроса е кога ще бъде пика и кои страни на Европа ще го отнесат

Коментар

• Пуккккккк!!!
            Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Georgi Разгледай мнение
              Златото е по-скъпо от платината с около 100тина долара!
              Находища на платина по-рядко се срещат в природата. По-скъп е добива. По-скъпа е металургияга му.
              Така че ако платината има реална цена на пазара, златцето трябва да е някъде 150-200 долара под нея!!!!!!!!!!!!!!!!!
              Тук си прав Георги. Платината има по-скъпа себестойност от златото. Освен това, над 50% от световната продикция мисля идват от Африка, най-голям производител е ЮАР, но и околните страни като Зимбабве. За тези които не следят тези неща - това са едни от най-дълбоките и опасни мини в света. Дори и да се абстрахираме от политическия риск в Зимбабве, операционния риск е огромен. Ако има авария в ЮАР, платината скача..

Прибави към това, че платината има реално износване - 25% от продукцията не се рециклира. Прави една много по-апетитна инвестиция от златото. Разбира се то е волатилна позиция, и досега не е била печеливша, но рано или късно фундамента ще надвие и аз не се съмнявам, че къси злато, дълги платина, ще бъде печеливша позиция за търпеливите.

Коментар

• http://www.youtube.com/watch?feature...&v=426xE48MSlM

Коментар

• Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнение
                  Препоръчвам ти да обърнеш внимание и на печелившите централни банки:

Класация в тонове закупено:

1. Китай - 454 (5 години)
                  2. Русия 309 (2 години)
                  3. Индия 200 (2 години)
                  4. Саудитска Арабия 180 (2 години)
                  5. Мексико 99 (2 години)
                  6. Тайланд 43 (2 години)
                  7. Ю. Корея 25 (2 години)
                  8. Беларус 18 (2 години)
                  9. Шри Ланка 15 (2 години)
                  10. Бангладеш 10 (2 години)

Ако прибавим теб и форекса, става точно идеалната дузина играчи

Толкова съм сигурен щото на сички им е добре си живеят в тая система каде изкарват по 100 инвестицията за 1 година..Така , че докат не се дигне някакъв огромен протест с жертви няма даже и да си помислят за промяна..Аз нямам оплаквания, тия 2 месеца имам 800 пипса напред.. немоа се оплача

Коментар

• Първоначално изпратено от kostas19 Разгледай мнение
                    Много си консервативен аз казвам 7 8 до 2020.
                    Препоръчвам ти да обърнеш внимание и на печелившите централни банки:

Класация в тонове закупено:

1. Китай - 454 (5 години)
                    2. Русия 309 (2 години)
                    3. Индия 200 (2 години)
                    4. Саудитска Арабия 180 (2 години)
                    5. Мексико 99 (2 години)
                    6. Тайланд 43 (2 години)
                    7. Ю. Корея 25 (2 години)
                    8. Беларус 18 (2 години)
                    9. Шри Ланка 15 (2 години)
                    10. Бангладеш 10 (2 години)

Ако прибавим теб и форекса, става точно идеалната дузина играчи

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                      да де, това е интересното
                      че с въздухарската валута сте го задухали на север

как ти звучи
                      една тройка=5000 въздухарски единици

чист въздух и бодър дух
                      Много си консервативен аз казвам 7 8 до 2020.

Коментар

• Първоначално изпратено от kostas19 Разгледай мнение
                        ....Докато сме във въздухарската валута златото ще се движи на север!!!!!!
                        да де, това е интересното
                        че с въздухарската валута сте го задухали на север

как ти звучи
                        една тройка=5000 въздухарски единици

чист въздух и бодър дух

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
                          Шемата, кво праим сега? Ще пукаме ли или ще бълбукаме?
                          Че, как пукане до спукване, то мина де, сега малко консолидация

Коментар

• Злато

Пак повтарам Балони , Презервативи в златото НЯМА...Докато сме във въздухарската валута златото ще се движи на север!!!!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
                              Аз даже заложих кинти
                              Чак до там не бих стигнал. Злото е предпочитано от банкери и инвеститори......... докато седи в банките на кюлчета няма страшно......... с платината не е така.

Има и други метали които са по редки от златото но са по евтини. Родия до преди няколко години беше много скъп...... 10 пъти и повече от златото........ а сега е по евтин .

Коментар

• Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение

Иначе съм съгласен че платината трябва да е по скъпа от златото.
                                Аз даже заложих кинти
                                tnm

Коментар

Working...
                                X