If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
привет балонери ! Май е започнало да ви тресе съмнението - балон ли е или не ! Ами - да - това май е първата фаза ! - че някаква никому ненужна тема е актуална от няколко месеца вече !
Според мен тук мастъра ги обърка нещата ! Цар кеш си остава валиден ! Ако затрие новозапочващия си бизнес и мастъра ще го признае !
Не е препоръка!
Току що се изказа теза и антитеза
I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?
не... имам доста ангажименти свързни с работата ми, най-близките ми, с хобито ми (тук), така че съм принуден да включа доверито като неизменна компонента от живота ми - не мога да покрия целия периметър от заобикалящия ме свят (в смисъл да вникна в детайли на механизмите му) - налага се да се доверя на това - онова (на този или онзи... тази или онази)... особенно за безалтернативни ходове, като този да сложа част от парите си в банка... да си взема жена... да си отгледам деца...
ако нещо се обърка и се окаже, че съм сгрешил в преценката си - не търся вина в никого... а съм бъркал не веднъж...
затова няма да си губя времето да чета за гарантираните влогове - защото това няма да промени решението ми да си сложа парите на влог (изгоден)... ако нещо тръгне да става - тогава ще му мисля и тогава ще го прочета.
не казвам, че това е правилно мислене, ... казвам, че аз съм такъв - това ми дава добър сън - защото уважавам решенията си ...
привет балонери ! Май е започнало да ви тресе съмнението - балон ли е или не ! Ами - да - това май е първата фаза ! - че някаква никому ненужна тема е актуална от няколко месеца вече !
Според мен тук мастъра ги обърка нещата ! Цар кеш си остава валиден ! Ако затрие новозапочващия си бизнес и мастъра ще го признае !
Не е препоръка!
Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
да се надяваме, че сега, след като се наобядват хамериканците ще съберат сили да бутнат златото в накоя посока.... защото явно 1600 е като магнит - който дръпне нагоре ще бъде филнат (срещнах този израз във форума тук ... за надолу - май му е рано... ?!?
Що не цитираш и разтегнеш локуми за най- интересната част от закона.Какво се прави когато паричките от фонда не стигнат
На Планктона все не му обясняват тая част
Що не цитираш и разтегнеш локуми за най- интересната част от закона.Какво се прави когато паричките от фонда не стигнат
На Планктона все не му обясняват тая част
това са твои интерпретации с които не съм напълно съгласен.....
Къде съм казал ,че Фондът изплаща ДИРЕКТНО на правоимащите.....
ами ето какво е записано в закона..аз не виждам нещо по различно от това , което ти наричаш "свестен закон"...
Условия и ред за плащане на суми по гарантираните влогове
Чл. 23. (1) Фондът изплаща задължения на съответната банка към нейни вложители до гарантираните размери, когато Българската народна банка е отнела издадената лицензия за банкова дейност на търговската банка.
(5) (Изм. - ДВ, бр. 44 от 2009 г., в сила от 01.09.2009 г.) Изплащането на суми от фонда започва не по-късно от 20 работни дни от датата на решението на Българската народна банка по ал. 1.
1. Когато се говори за срокове да се свърши нещо, се уговаря не кога ще започне да се работи а кога ще се свърши!
това са твои интерпретации с които не съм напълно съгласен.....
2. Всеки щогоде със всичкият си знае че фонда не изплаща депозити на граждани. Той изплаща гарантираните суми в действаща банка, където вече бившите депозанти на фалиралата банка могат да идат и да си получат парите.
Къде съм казал ,че Фондът изплаща ДИРЕКТНО на правоимащите.....
3. Ако някой е искал да направи свестен закон, а не симулация на такъв, е трябвало да запише, че Фондът за гарантиране на депозити превежда цялата сума на гарантирантираните депозити в действаща банка до 20 работни дни. Тази действаща банка открива служебно сметки на депозантите по данни от фалиралата банка и започва да ги изплаща 10 работни дни след като е получила цялата сума от Фонда за гарантиране на депозитите. Ето така се пише закон.... А не все едно ти дошли майстори да ти правят ребонт и ти само да се уговориш с тях кога ще започнат... Ми те ще ти кажат утре започваме... ама може да свъшим и след 5 години!
ами ето какво е записано в закона..аз не виждам нещо по различно от това , което ти наричаш "свестен закон"...
Условия и ред за плащане на суми по гарантираните влогове
Чл. 23. (1) Фондът изплаща задължения на съответната банка към нейни вложители до гарантираните размери, когато Българската народна банка е отнела издадената лицензия за банкова дейност на търговската банка.
(2) Фондът изплаща гарантираните размери на влоговете чрез търговска банка, определена от управителния съвет.
(3) (Изм. - ДВ, бр. 44 от 2009 г., в сила от 01.09.2009 г.) В срок до три работни дни от датата на решението на Българската народна банка по ал. 1 назначеният квестор, ликвидатор или синдик е длъжен да представи на управителния съвет на фонда информация за влоговете в банката.
(4) (Изм. - ДВ, бр. 44 от 2009 г., в сила от 01.09.2009 г.) В срок не по-късно от 7 работни дни преди започване изплащането на суми от фонда управителният съвет на фонда е длъжен да оповести в най-малко 2 централни ежедневника деня, от който вложителите на банката могат да получават плащания от фонда, както и банката, чрез която ще се извършват тези плащания.
(5) (Изм. - ДВ, бр. 44 от 2009 г., в сила от 01.09.2009 г.) Изплащането на суми от фонда започва не по-късно от 20 работни дни от датата на решението на Българската народна банка по ал. 1.
(6) (Нова - ДВ, бр. 44 от 2009 г., в сила от 01.09.2009 г.) При наличие на изключителни обстоятелства фондът може да удължи срока по ал. 5 с не повече от 10 работни дни.
(7) (Предишна ал. 6 - ДВ, бр. 44 от 2009 г., в сила от 01.09.2009 г.) При влог в чуждестранна валута на вложителя се изплаща левовата равностойност на гарантирания размер на влога по курса на Българската народна банка в началния ден на изплащане на гаранцията по влоговете.
понеже явно трудно асимилираш да ти го преведа на твоя език...Фонда след като получи инфо от БНБ за отнет лиценз изисква в срок от 3 дена да му се предостави списък с лицата които попадат под защитата на Фонда и най-късно 20 дена прехвърлят сумите към банката избрана от УС на Фонда .... е след като постъпят сумите в тази банка + списъка на лицата тази банка какво прави според тебе....
ти обаче си голям ръб .... като шибаните котки си , знаеш че не си прав , но пак ми плещиш тъпотии..Нали края зависи от банката с колко депозанти е. Ако фалира Булбанк ще е едно , ако фалира Токуда ще е съвсем друго.... как да ти се фиксира срока в закона.... Ти още малко ще искаш да се запише ,че парата трябва да ти се донесе лично в къщи от Изп.директор на фалиралата банка.....
1. Когато се говори за срокове да се свърши нещо, се уговаря не кога ще започне да се работи а кога ще се свърши!
2. Всеки щогоде със всичкият си знае че фонда не изплаща депозити на граждани. Той изплаща гарантираните суми в действаща банка, където вече бившите депозанти на фалиралата банка могат да идат и да си получат парите.
3. Ако някой е искал да направи свестен закон, а не симулация на такъв, е трябвало да запише, че Фондът за гарантиране на депозити превежда цялата сума на гарантирантираните депозити в действаща банка до 20 работни дни. Тази действаща банка открива служебно сметки на депозантите по данни от фалиралата банка и започва да ги изплаща 10 работни дни след като е получила цялата сума от Фонда за гарантиране на депозитите. Ето така се пише закон.... А не все едно ти дошли майстори да ти правят ребонт и ти само да се уговориш с тях кога ще започнат... Ми те ще ти кажат утре започваме... ама може да свъшим и след 5 години!
Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар