IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 12.07.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от йосиф Разгледай мнение
    едно си баба знае ..едно си баба бае..Ти направили си труда да го прочетеш закона....
    имал съм влогове, кръстени с разни имена от типа "темпо", "бонус" и други, които са били с най-високата лихва на "пазара", но в условията на договора си пише, че влога е защитетен съгласно.. бла-бла-бла... това ми е било достатъчно...
    Възможно ли е банката да предлага продукт, който не е защитен от закона и ни в клин ни в ръкав да цитира нещо от закона, което не касае продукта?

... и да ... не съм го чел закона! (не се гордея с това)

Коментар

• Първоначално изпратено от buluser Разгледай мнение
      влога си е влог... всяка банка си определя какво може да даде, а който както иска да ги нарича - промоционални, нормали, ненормални.... но няма влогове (или поне би трябвало да няма), които не са гарантирани съгласно закона... освен ако си мислиш, че имаш влог, а всъщност си вложил парите в нещо друго (примерно някой взаимен фонд, които предлага банката...)
      едно си баба знае ..едно си баба бае..Ти направили си труда да го прочетеш закона....

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
        Мен не ме интересува кога започва, интересува ме кога завършва!!! Кел файда че ще изплатят 5 депозита след 20 дена, когато останалите 50 хил. депозита може и след 5 години!?
        ти обаче си голям ръб .... като шибаните котки си , знаеш че не си прав , но пак ми плещиш тъпотии..Нали края зависи от банката с колко депозанти е. Ако фалира Булбанк ще е едно , ако фалира Токуда ще е съвсем друго.... как да ти се фиксира срока в закона.... Ти още малко ще искаш да се запише ,че парата трябва да ти се донесе лично в къщи от Изп.директор на фалиралата банка.....

Коментар

това не е уловка пич , а е законово изискване... Всеки , който прави депозит може предварително да се запознае и да си направи сметката какво иска - гарантиран депозит или по висока лихва....няма скрито покрито
          влога си е влог... всяка банка си определя какво може да даде, а който както иска да ги нарича - промоционални, нормали, ненормални.... но няма влогове (или поне би трябвало да няма), които не са гарантирани съгласно закона... освен ако си мислиш, че имаш влог, а всъщност си вложил парите в нещо друго (примерно някой взаимен фонд, които предлага банката...)

Коментар

В кой закон не е указано бе Майсторе , защото ето какво прочетох аз след 5 мин. търсене :
            "Изплащането на суми от фонда започва не по-късно от 20 работни дни от датата на решението на Българската народна банка по ал. 1."
            Мен не ме интересува кога започва, интересува ме кога завършва!!! Кел файда че ще изплатят 5 депозита след 20 дена, когато останалите 50 хил. депозита може и след 5 години!?
            Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от fabric007 Разгледай мнение
              ми не - има 2 уловки в закона
              едната е ,че се изплащат само в левове дори и валутни да са били депозитите
              второт е .,че няма срок на изплащането - демек може да ти ги изплатяти след 20 години
              и ти май мразиш да четеш....

При влог в чуждестранна валута на вложителя се изплаща левовата равностойност на гарантирания размер на влога по курса на Българската народна банка в началния ден на изплащане на гаранцията по влоговете.

Коментар

• Първоначално изпратено от aikido Разгледай мнение
                другата уловка е, че депозита трябва да е СТАНДАРТЕН т.е. за депозити с промоционални условия и по-високи лихвени проценти няма гаранционен фонд според мен
                това не е уловка пич , а е законово изискване... Всеки , който прави депозит може предварително да се запознае и да си направи сметката какво иска - гарантиран депозит или по висока лихва....няма скрито покрито

Коментар

Не уловки, а непълноти. Гарантирани са до 195 хил. лева. Но това което не е указано в закона е в какъв период държавата трябва да изплати банковия депозит който е гарантирала.
                  В кой закон не е указано бе Майсторе , защото ето какво прочетох аз след 5 мин. търсене :
                  "Изплащането на суми от фонда започва не по-късно от 20 работни дни от датата на решението на Българската народна банка по ал. 1."

за информация на лаладжиите.... извадката е от ЗГВБ .

Коментар

Не уловки, а непълноти. Гарантирани са до 195 хил. лева. Но това което не е указано в закона е в какъв период държавата трябва да изплати банковия депозит който е гарантирала. Така например, преди 1 месец една банка в Естония фалира и държавата каза че ще плати депозитите в нея след 5 /пет/ години... Гламавото обяснения бе че гаранционният фонд е инвестирал в активи които ако сега се осребрят щяло да доведе до големи загуби... Смях, смях, смях... Сигурно са инвестирани в чужбина в дългови книжа на фалирали държави с рейтинги от тройно А?!?!

другата уловка е, че депозита трябва да е СТАНДАРТЕН т.е. за депозити с промоционални условия и по-високи лихвени проценти няма гаранционен фонд според мен

Коментар

Това скоро няма да стане, не и в този живот. Те не могат да си плащат лихвите на дълговете при 0,0000000001% ти си тръгнал да мислиш за 2 и 3%. Искаш да ги фалираш десетки пъти повече ли?
                      Че къде видя да пиша, че това ще стане скоро? Обяснявях му кога може да очаква обръщане на тренда
                      www.finance5.bg

Коментар

• ... а по отношение на златото... имам чувство, че в края на деня ще имаме едно "long legged doji" точно под MA200...

Коментар

Не уловки, а непълноти. Гарантирани са до 195 хил. лева. Но това което не е указано в закона е в какъв период държавата трябва да изплати банковия депозит който е гарантирала. Така например, преди 1 месец една банка в Естония фалира и държавата каза че ще плати депозитите в нея след 5 /пет/ години... Гламавото обяснения бе че гаранционният фонд е инвестирал в активи които ако сега се осребрят щяло да доведе до големи загуби... Смях, смях, смях... Сигурно са инвестирани в чужбина в дългови книжа на фалирали държави с рейтинги от тройно А?!?!
                          значи имаме и висок риск - ниска доходност
                          I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?

Коментар

Коментар

• Първоначално изпратено от fabric007 Разгледай мнение
                              и тук не си прав - банковитете депозити в БГ НЕ са гарантирани - има уловки в закона
                              Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от hemilio Разгледай мнение
                                до 100к лева не бяха ли гарантирани депозитите?
                                второт е .,че няма срок на изплащането - демек може да ти ги изплатяти след 20 години

Коментар

Working...
                                X