If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Не балон, а златон От около 10000 години само златото е ценно, само за някакви псевдотрейдъри и псевдоинвестори има балони и бонбони. Мизерни неудачници с бяла кожа.
+1
Къде се скри Шемата дали е усреднил днес на 1640?
Ако един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.
Не балон, а златон От около 10000 години само златото е ценно, само за някакви псевдотрейдъри и псевдоинвестори има балони и бонбони. Мизерни неудачници с бяла кожа.
Именяк (след 1 час ). Вече 3-4години се опитвам да обясня точно това, но разбира се не срещам и капка разбиране по въпроса. Но е разбираемо поради ниското ниво на икономическа култура на над 95% от четящите и пишещи тук.
Аз все това питам - как сме във валутен борд и практически нулев риск от курсови разлики и в същото време имаме толкова голяма разлика между лихвите в евро и лева.
Да не говорим за цената на ресурса в БГ и тази в ЕЗ
Но това е друга тема, а сега съм запразнил, че уважихме днес Данчовците, а утре и вас ще полеем......наздравеее.......
Жалко..у нас лихвите са прилично високи и кризата се чувства много добре И ако някой ви каже, че България не плаща на ЕС за дълговете им нека погледнете колко са ни % по жилищни кредити...
Именяк (след 1 час ). Вече 3-4години се опитвам да обясня точно това, но разбира се не срещам и капка разбиране по въпроса. Но е разбираемо поради ниското ниво на икономическа култура на над 95% от четящите и пишещи тук.
Аз все това питам - как сме във валутен борд и практически нулев риск от курсови разлики и в същото време имаме толкова голяма разлика между лихвите в евро и лева.
Да не говорим за цената на ресурса в БГ и тази в ЕЗ
Но това е друга тема, а сега съм запразнил, че уважихме днес Данчовците, а утре и вас ще полеем......наздравеее.......
Тогава какво са парите ? Разликата между тях и златото е само една - парите се "разболяват" от инфлация, а златото е ИМУНИЗИРАНО срещу тази "болест" !
Жалко..у нас лихвите са прилично високи и кризата се чувства много добре И ако някой ви каже, че България не плаща на ЕС за дълговете им нека погледнете колко са ни % по жилищни кредити...
Тогава какво са парите ? Разликата между тях и златото е само една - парите се "разболяват" от инфлация, а златото е ИМУНИЗИРАНО срещу тази "болест" !
Срещу инфлацията има "лекарство", но срещу обезценката "няма бронебойни патрони" (както биха се изразили класиците от близкото минало) ... наздраве ....
За мен златото е нищо повече от ценност, която има свойството, лесно да бъде унифицирано (стандартизирано)… за разлика от произведенията на изкуството (картини или друго), диаманти, разни антики и т.н. … затова позволява да бъде масова инвестиционна цел… срещу златото няма напечатани пари... нека не се заблуждаваме... подобно на другите ценности, съдбата му е да обира излишаците - на тази плоскост, анализирай движението на златото.
... в примера съм споменал долар – извинявам се ... не съм имал предвид да фаворитизирам нечия валута това беше просто пример – в примера ми имам предвид “парична единица” – каквато и да е...
... искам да кажа, че в която и банка да си сложиш парите – ако банката не фалира, ще си в крак с инфлацията, докато със златото си назад... говоря за дългосрочни хоризонти...
С 8,5% безработица в САЩ се чудя как Златото не е 1200 $
Шема, ама много си ТЪП ш'а знайш. Колко пъти да ти обясняма, че стойността на златото няма нищо общо с макроикономическите показатели с изключение на един - лихвите !? Златото ще започне да поевтинява тогава, когато започне да се повишението на основните лихви в САЩ, ЕЗ, и останалите развити икономики.
Тоест тогава, когато навлезем в поредният цикъл на икономически подем.
П.П. - а защо лихвите ? Ами учи и се ограмотявай, пък може някога и да ти светне!
... нека не се заблуждаваме... подобно на другите ценности, съдбата му е да обира излишаците - на тази плоскост, анализирай движението на златото.
... искам да кажа, че в която и банка да си сложиш парите – ако банката не фалира, ще си в крак с инфлацията, докато със златото си назад... говоря за дългосрочни хоризонти...
Всичко това е валидно в спокойни времена, когато борсите вървят нагоре и всички са щастливи. Само че влизаме в "интересен" период - инфлация, стагфлация или Бог знае какво предстои, така че понятието "пари в банка" едва ли е решението.
А когато всички побегнат от горещия картоф на падащи акции, ДЦК и валути, излишъците се насочват към суровини.
Имаш право, за тези 100г и няколко световни войни $ стана световна икона, пред която се молят и поповете, но дали смяташ, че в следващите 100 години доларът отново ще бъде силната световна валута??? Аз лично -НЕ! 100 години са прекалено къс период от финикийската ера в човешката история, а златото ВИНАГИ е било и ще бъде крайпътният камък, който определя посоките на всички валути. И не само защото е рядък и неокисляващ се материал е избран още от най-древни времена като основно платежно средство, а по-късно в наши дни като гарант на всеки суверен и валута. А защото златото е символ на всичко преходно, както другият избран от хората символ - Бог е символ на непреходното. За жалост хората винаги са се кланяли и ще се кланят най-вече на единият от двата символа - богът ЗЛАТО!
За мен златото е нищо повече от ценност, която има свойството, лесно да бъде унифицирано (стандартизирано)… за разлика от произведенията на изкуството (картини или друго), диаманти, разни антики и т.н. … затова позволява да бъде масова инвестиционна цел… срещу златото няма напечатани пари... нека не се заблуждаваме... подобно на другите ценности, съдбата му е да обира излишаците - на тази плоскост, анализирай движението на златото.
... в примера съм споменал долар – извинявам се ... не съм имал предвид да фаворитизирам нечия валута това беше просто пример – в примера ми имам предвид “парична единица” – каквато и да е...
Коментар