IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 12.07.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от valio1900 Разгледай мнение
    До сега такива 10% разходи не са ми признавали, а и няма къде да ги напишеш в декларацията, но може да ползваш 5% отстъпка при електронно подаване и така стават 9,5%. Това за 10% правил ли си го до сега, защото няколко години плащам и такива %ти не съм приспадал.
    Ти май си прав.
    В Чл.33 от ЗОДФЛ са изчезнали тези 10% приспадане на разходите.
    Искаш да кажеш, че това е още от миналата година?

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
      9% са.
      От 100 лева имаш признати разходи 10%, т.е. 10 лева.
      Остават облагаеми 90 лева. На тях дължиш 10% данък, което е 9 лева.

Т.е. на 100 лева печалба си платил 9 лева данък.

По мои сметки и с моето образование, това са си 9%.
      До сега такива 10% разходи не са ми признавали, а и няма къде да ги напишеш в декларацията, но може да ползваш 5% отстъпка при електронно подаване и така стават 9,5%. Това за 10% правил ли си го до сега, защото няколко години плащам и такива %ти не съм приспадал.

Коментар

• Първоначално изпратено от valio1900 Разгледай мнение
        9.5% , ако трябва да сме точни.
        9% са.
        От 100 лева имаш признати разходи 10%, т.е. 10 лева.
        Остават облагаеми 90 лева. На тях дължиш 10% данък, което е 9 лева.

Т.е. на 100 лева печалба си платил 9 лева данък.

По мои сметки и с моето образование, това са си 9%.

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение

Енергийната компания Exxon Mobil (XOM) най-вероятно ще продължи да доставя милиарди долари дивидент на собственика си и ще притежава активи струващи трилиони долари.

В същото време тези 170 000 тона злато ще продължат да са непроменени като обем, непроизвеждащи нищо.

Разбира се.. даже по-добре Bank of America .. тя поне винаги ще е ликвидна и е евтинка сега...Уорън Бъфет... гениялния..
          I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?

Коментар

След печалбите, това е втората любима на пишман трейдърите - да се опасяват от НАП.

Те така яко печелят, че не могат да дадат 9% от спечеленото и да си легализират парите.
            9.5% , ако трябва да сме точни.

Коментар

• Защо Бъфет не харесва златото?

Гениалният инвеститор Уорън Бъфет не е особено голям фен на златото и инвестициите в него. Той предпочита насочването на средствата към неща, които са продуктивни.

Ето защо Бъфет не харесва златото, или предпочита акциите пред инвестициите в благородния метал, цитиран от финансовото издание Business Insider.

Към днешна дата световните запаси на злато са около 170 000 метрични тона. Ако златото бъде разтопено, то би формирало куб с височина около 68 фута на страна.

При настоящата цена от 1 750 долара за унция, този куб би струвал около 9.6 трлн. долара. Нека този куб бъде обозначен с алтернатива „А“.

Създаването на алтернатива „Б“ с подобна стойност включва закупуването на цялата обработваема площ в САЩ – около 400 млн. акра, която да носи доходи от около 200 млрд. долара годишно, плюс 16 компании като Exxon Mobil – най-печелившата в света компания с годишен доход от над 40 млрд. долара.

След тези покупки инвеститорът, разполагащ със сумата от 9.6 трлн. долара, все още би имал на разположение 1 трлн. долара.

При така поставените неща, кой би предпочел алтернатива „А“, пред „Б“, пита Бъфет.

Дори и да не се разгледа чистата стойностна аритметика при двете алтернативи, при текущите цени, годишното производство на метала е за около 160 млрд. долара.

Купувачите – било то индустриални ползватели, или производители на бижута, индивидуални инвеститори, или спекуланти – трябва непрекъснато да абсорбират това допълнително количество, предлагано на пазара, само за да се запази цената без изменение при текущите й нива.

Дори и след век от настоящия момент тези 400 млн. акра обработваема площ ще продължат да произвеждат значителни количества земеделски суровини, независимо от това каква ще е ползваната валута тогава.

Енергийната компания Exxon Mobil (XOM) най-вероятно ще продължи да доставя милиарди долари дивидент на собственика си и ще притежава активи струващи трилиони долари.

В същото време тези 170 000 тона злато ще продължат да са непроменени като обем, непроизвеждащи нищо.

Коментар

• Е, няма такова маляшко изнервяне.
                Щом финансовия министър на Финландия не знае дали има споразумение, при положение, че Гърция тръби да има....:

Finland's finmin said wants to find out if there's a Greek deal or not.

Коментар

• Първоначално изпратено от Shemata Разгледай мнение
                  Когато заемаш позиция трябва много добре да си направиш стратегия колко смяташ да я държиш и да е съразмерна спрямо средствата ти в сметката. Заемай такава позиция при валути, суровини (с изключение на силно волатилни като Сребро, Петрол, Памук и т.н.) и т.н. при които можеш да издържиш поне до 30 % изменение в противоположна на твоята поска цена на актива, който търгуваш/спекулираш. Мисля, че няма да имаш много проблеми тогава .

Успех и умната!
                  е пък толкова голяма глупост не бях чел.....дори не ми беше минало през ума че някой може да го помисли ,пък да не говорим да го дава като съвет ...Да държиш губеща позиция до 30 % изменение на цената в противоположна на твоята посока ??????????????????????? Дори не намирам думи да го коментира, затова спирам до тук.....

Коментар

• Пушилката е малка,утре ще е цирка-захарен ПамУК= ПУК

Коментар

• LTRO forever. Кой се смее сега а...
                      I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?

Коментар

• Първоначално изпратено от sel4o Разгледай мнение
                        Но пък ще се уча от такива като теб. Нали съм от село.......
                        Аз казах, че знам, че резултатите са ми "чудесни". Поне съм на плюс и на риъл и на демо.
                        Но е тъжно, че не съм на много плюс.

Пък ти го прие лично....
                        Чудна работа!!!

Коментар

• Но пък ще се уча от такива като теб. Нали съм от село.......

Коментар

Чудесни резултати! Аз не мога да се похваля със същото
                            най-тъжното е, че го знам.

Коментар

На реална сметка преди време спечелих 17.45 лв., но само ми покриха банковите такси.
                              От тогава съм на демо и имам към още 45 лева, но не мога да ги изтегля. Не ми ги дават, били демо пари.
                              Чудесни резултати! Аз не мога да се похваля със същото

Коментар

Благодаря за квалификацията, но си както често забелязвам далеч от истината.
                                Дано поне парите които си спечелил да са поне колкото мненията ти тук.
                                Успех!
                                На реална сметка преди време спечелих 17.45 лв., но само ми покриха банковите такси.
                                От тогава съм на демо и имам към още 45 лева, но не мога да ги изтегля. Не ми ги дават, били демо пари.

Коментар

Working...
                                X