IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 12.07.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от sel4o Разгледай мнение
    Сега е честно да пуснеш и графиките на новонапечатаните долари и други водещи валути за същия период от време?
    според теб от 2002 до 2012 паричната маса се е увеличила близо 6 пъти?
    това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Сега е честно да пуснеш и графиките на новонапечатаните долари и други водещи валути за същия период от време?

Коментар

• Хубаво сте дълги в злато, но в момента да се навивате да купувате още и да надъхвате другите ми се струва меко казано безотговорно. Златото се движи над инфлацията - ОК, но вижте какво прави за последните няколко години... това не е защита от инфлация, а чист класически балон...имайки предвид, че златото не произвежда, не носи дивиденти и няма перспектива за развитие...то си тежи...но цените в момента са като на волатилна акция ..

не мога да кажа кога, но си мисля че тест на 1000 ще има.

поздрави

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
          И на 1300 е скъпо. Бих минал на страната на ЗЛОТО някъде около себестойността
          А умните хора биха минали на долари само някъде около себестойноста им... Себестойността на една 100-доларова банкнота е някъде около 17 цента.
          Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Себестойността е доста разтегливо понятие - в случая е някъде между 1000 и 10000$
            Къде ще се окаже и до къде ще стигне, едва ли някой измежду нас тук може да прогнозира. Всеки си има някакви очаквания и анализи, а аз понеже не си падам по крайностите, бих се спрял някъде по средата

Коментар

• Първоначално изпратено от sel4o Разгледай мнение
              То и гроздето било кисело разправят..............
              Като стигне до себестойността, пътя надолу не е дълъг. Може човек рахат да си обърне паричките в ЗЛО. А и да забогатее ако вземе да се избалончи пак.
              Баба ме научи на много неща.
              tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
                То и гроздето било кисело разправят..............

Коментар

• Първоначално изпратено от Shemata Разгледай мнение
                  Златото ще стане около 1300-1400 $ до 2-3 месеца
                  Баба ме научи на много неща.
                  tnm

Коментар

• Златото инфлация не го лови, за разлика от книжните пари. Единственият начин да ги видим тези 1300 е дефлация на долара, което би убило икономиката, така че няма шанс просто. Купувайте и смело напред и нагоре! (Но все пак си слагайте по някой плаващ стоп, за всеки случай)

Коментар

• Слаба игра колеги ..мнението не е аргумент. Числа и факти иначе си правиме вятър
                      Биковете поне посочват някакви фактически основания , мечките повече настояват отколкото доказват , на някакъв фундамент крепят ли се тия прогнози за 1300? Като става дума за аргументирана позиция в лагера на мечките е тихо също токова тихо ще е и когато дойде време да си изядете думите.

Коментар

• Първоначално изпратено от Shemata Разгледай мнение
                        Златото ще стане около 1300-1400 $ до 2-3 месеца
                        Схема,
                        къса позиция по избалочени инструменти си е почти харакири, защото балона затова е балон, че се надува до екстремни стойности преди да се пукне.

златото не знам кога ще спадне, но трябва да иде под 1300, за да може 'феновете' му да започнат да гледат назад във времето (иранската криза) и да се чудят "абе дали няма пак така да стане".

другия тънък момент е, че изгърмелите стопове на късите играчи скочили с прекомерно големи позиции да натискат златото надолу...всъщност също храни пазара посока нагоре та затова не е ясно до кога и как.

умната и успех

ПП да уточня нямам позиции в злато (дълги или къси)
                        Last edited by bertram; 02.03.2012, 08:59.

Коментар

• Златото ще стане около 1300-1400 $ до 2-3 месеца
                          Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                            Пичове,
                            златото е било и все още е 'safe heaven' инструмент/актив (както искайте го наричайте)

Умните пари го харесват за убежище при сериозни кризи. Кризата започнала 2007 е типичен пример. Но умните пари са умни, защото знаят кога да влязат в защитна позиция (злато, франки,долари и тн), но знаят и кога е момента да излязат.

Тук пишат една банда дето за разлика от умните пари мислят, че е изгодно да се набият със скъпи сейф хевън инструменти има няма 3-4 години след събитието стресирало пазарите. Такива хора са нужни на умните пари, защото без тях exit стратегията ще бъде фиаско..(срив на цената под входните нива 2007 примерно)... затова анализи и тн . и тн.. се пускат , за да хранят мечтите на тъплите , които са убедени, че да имаш злато в шкафа е висша форма на инвестиране.

Поздрави и успех на всички.
                            Аха ..аз път на този твой портрет виждам човек, който от 10 години не е взел правилно инвестиционно решение
                            I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?

Коментар

• Златото отече като пееща вода.
                              Тежко ми е - колко много, много пих от нея.
                              Бели стъпки, нежни като мечешка следа,
                              още за червената му песен пеят.

Мислите ми тръгнаха след него по света.
                              Може би не ще успея вече да ги върна.
                              В дланите ми плаче сметка за вода,
                              моли ме поне веднъж да я прегърна.

Но не мога - аз на златото обрекла се веднъж
                              ще го чакам, ще го помня, ще му бъда вярна.
                              То ще дойде пак със тренд от топъл дъжд,
                              То ще дойде пак - дъхът му бичи ще ме парне.
                              Last edited by Liquid Stranger; 02.03.2012, 03:07.

Коментар

• Кажи къде е балона, иначе ще скоча от балкона!

Коментар

Working...
                                X