Първоначално изпратено от prodigal
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Златото - Балон или не ? (архив до 12.07.2012 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
-
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнениеОбърни се назад и виж как такива инвестиции са се развили през последните 5 години!
Говориш пълни небивалици. Трезор за златото не ми трябва. Данъци за това че имам злато не плащам. Винаги мога да си го сложа в куфара и да се изнеса, а ти потъваш с хартишката в ръка наречена нотариален акт и си с гол задник при всяка насилствена смяна на властта.Темата е дали златото е балон в момента и предлагам за напред да разсъждаваме как ще се развива.
Трезор щом не ти трябва ще свалим 150 кинта разход и се надяваме да си го заровил добре.
Апропо, земята на хората в България я върнаха, но за злато отнето не съм чул някой да е получил ни стинка ни грам.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнениеОбърни се назад и виж как такива инвестиции са се развили през последните 5 години!
Говориш пълни небивалици. Трезор за златото не ми трябва. Данъци за това че имам злато не плащам. Винаги мога да си го сложа в куфара и да се изнеса, а ти потъваш с хартишката в ръка наречена нотариален акт и си с гол задник при всяка насилствена смяна на властта.
Къде ще се изнесеш със златото бе, мушморок?
Ти явно никога не си притежавал физическо злато (освен халката си), за да знаеш какъв му е митническия режим.
Коментар
-
Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнениеТа как мислиш че ще се развият двете инвестиции в хоризонт 5 години.
Говориш пълни небивалици. Трезор за златото не ми трябва. Данъци за това че имам злато не плащам. Винаги мога да си го сложа в куфара и да се изнеса, а ти потъваш с хартишката в ръка наречена нотариален акт и си с гол задник при всяка насилствена смяна на властта.Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнениеПърво, златото е възможно най-евтиният за издръжка актив. В малък обем има огромна стойност. Не иска никакви специални условия за съхранение. Атмосферните условия не му врияят. Няма срок на годност или срок на давност. Вечно е.
Второ, рискът от инвестиция в земя е с несравнимо по-голям. Земята не можеш я взе в куфара и да си тръгнеш с нея. Ти си вързан там! Земята нищо не произвежда. Сегашното земеделие доскоро я ползваше за да направи от нефта храна, но технологията напредва и вече земя не е нужна. Ето наскоро имаше един краставичар в тоя форум де произвеждаше краставици бе никаква земя.
Трето, златото изпълнява функцията на пари далеч по-успешно отколокото земята може да изпълнява тази функция!
Едно кило злато е към 200 декара земя (която би носила около 8 000 лева приход на година, а разхода за такъв трезор е около150 лева годишно).
Та как мислиш че ще се развият двете инвестиции в хоризонт 5 години.Last edited by prodigal; 02.03.2012, 20:31.
Коментар
-
Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнениеА, що касае цената, риска е в пъти по-голям от този на инвестиралите в земя. Първо че нея не я произвеждат, второ за разлика от златото носи приход а не разход.
Второ, рискът от инвестиция в земя е с несравнимо по-голям. Земята не можеш я взе в куфара и да си тръгнеш с нея. Ти си вързан там! Земята нищо не произвежда. Сегашното земеделие доскоро я ползваше за да направи от нефта храна, но технологията напредва и вече земя не е нужна. Ето наскоро имаше един краставичар в тоя форум де произвеждаше краставици бе никаква земя.
Трето, златото изпълнява функцията на пари далеч по-успешно отколокото земята може да изпълнява тази функция!Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнениеТози който притежава физическо злато сега е цар и господар на положението!Освен дето и си плащаш всеки божи ден да я имаш (освен ако не е карта къде си го закопал).
А, що касае цената, риска е в пъти по-голям от този на инвестиралите в земя. Първо че нея не я произвеждат, второ за разлика от златото носи приход а не разход.
Апропо като стана дума за производство, колко му е производствената цена в момента на прехваления актив ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнениеспоред теб от 2002 до 2012 паричната маса се е увеличила близо 6 пъти?
http://www.businessinsider.com/chart...t--2011-2?op=1
http://sherriequestioningall.blogspo...dollar-in.html
......и забележи - това е информация от 2011, т. е. преди последните вливания от страна на ФЕД!
Last edited by sel4o; 02.03.2012, 20:15.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнениедоларите ги държиш ти за 5%
Още веднъж дебело ще подчертая. Не си правете илюзии. При сегашният модел една банка не може да фалира без преди това да фалира и последното дружество на което тя е дала кредитл А на бфб-то е пълно с такива набатачени дружества. Ето защо, към настоящият момент банковият депозит е една изключително далновидна инвестиция... след покупката на физическо злато, разбира се, което в крайна сметка ще е единственото спасение за капиталите при задаващата се хиперинфлация!Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнениеПълни глупости... Разбирам да продавам злато за да си купя нефт или пшеница. Ама да продавам злато за да си купя долари и евро... това е някакъв супер тъп виц! Както вече казах себестойноста на една 100-доларова банкнота е 17 цента. А себестойноста на 100-долара по сметка сигурно е 0,0000000000001 цента... Защо да си продавам златото за толкова съмнителен актив, независимо на колко съм го купил? Нека да се потят тези които са продавали златото на 500 долара и да му мислят как да му свалят цената сега за да си покрият голите задници! Този който притежава физическо злато сега е цар и господар на положението!
пак ти казвам златото е прекрасно убежище, но трябва да си прекалено страхлив, че да влезеш в него и никога да не си подадеш носа навън..в реалната икономика.
продължавам да мисля, че форекса ти е увредил психиката.
успехтова мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнениекъм момента златото е надценено и целта е да се набълбукат гъдулките и да изкупят златото на хиените пазарували около нива 500...Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Златото трябва да се търгува по много малко показатели:
1. Наливане на ликвидност (QE).
2. Лихвена доходност на книжните пари.
3. Покупателна способност на книжните пари (инфлацията, но не тази на консумативите и енергията, а тази на стоките с продължителност на употреба над 3 години).
по т.1 Бърнанки онзи ден стана неутрален, т.е. инфлацията в енергоносителите засега ще възпрепятства ново QE. - НЕГАТИВНО за златото
по т.2 ФЕД е обещал до 2014 да има нулеви лихви. ПОЗИТИВНО за златото.
по. т. 3 книжните пари са в по-добра позиция. С по-малко долари, можеш да си купиш повече квадратни метри жилище, автомобил, компютър и т.н. НЕГАТИВНО за златото.
Балансът между тези три точки определя и какво прави златото.
Приятен уикенд ви желая и утре с българското знаме на терасите.
П.П. Има и точка 4 - фалит на САЩ, но тя засега е само химера и не играе роля в ценообразуването на златото.Last edited by anon6706; 02.03.2012, 19:13.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнениебертрамков, стига си разсмивал залата... Да твърдиш че златото няма перспектива докато хартишките имали е меко казано смехотроно! Тези хартишки са нищо не значещи картинки. Издателят им по никакъв начин не се ангажира с каквато и да е отговрност!!! Това е все едно управителите на едно дружество да емитират нови акции когато си решат без да питат акционерите!!!
Защо сте толкова залухани и не виждате абсурда на сегашната парична система? Сигурен съм че след 100-200 години студентите като изучават сегашната стопанска история ще се превиват в бурен смях, какви смешни неща сме използвали за пари... Ще ни се смеят така както ние сега се смеем на онези с холандските луковици!
а ти си пълни....
на хартийките ти си фен..нали стикаш депозити за 4-5% годишна лихва...
аз съм фен на активи зад които седи работещ бизнес модел.
успех!това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение..имайки предвид, че златото не произвежда, не носи дивиденти и няма перспектива за развитие...
Защо сте толкова залухани и не виждате абсурда на сегашната парична система? Сигурен съм че след 100-200 години студентите като изучават сегашната стопанска история ще се превиват в бурен смях, какви смешни неща сме използвали за пари... Ще ни се смеят така както ние сега се смеем на онези с холандските луковици!Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
Коментар