Първоначално изпратено от sel4o
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Златото - Балон или не ? (архив до 12.07.2012 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Хубаво сте дълги в злато, но в момента да се навивате да купувате още и да надъхвате другите ми се струва меко казано безотговорно. Златото се движи над инфлацията - ОК, но вижте какво прави за последните няколко години... това не е защита от инфлация, а чист класически балон...имайки предвид, че златото не произвежда, не носи дивиденти и няма перспектива за развитие...то си тежи...но цените в момента са като на волатилна акция ..
не мога да кажа кога, но си мисля че тест на 1000 ще има.
поздравитова мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнениеИ на 1300 е скъпо. Бих минал на страната на ЗЛОТО някъде около себестойносттаСедерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Първоначално изпратено от sel4o Разгледай мнениеТо и гроздето било кисело разправят..............Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнениеИ на 1300 е скъпо. Бих минал на страната на ЗЛОТО някъде около себестойността
Коментар
-
Първоначално изпратено от Shemata Разгледай мнениеЗлатото ще стане около 1300-1400 $ до 2-3 месецаБаба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Слаба игра колеги ..мнението не е аргумент. Числа и факти иначе си правиме вятър
Биковете поне посочват някакви фактически основания , мечките повече настояват отколкото доказват , на някакъв фундамент крепят ли се тия прогнози за 1300? Като става дума за аргументирана позиция в лагера на мечките е тихо също токова тихо ще е и когато дойде време да си изядете думите.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Shemata Разгледай мнениеЗлатото ще стане около 1300-1400 $ до 2-3 месеца
къса позиция по избалочени инструменти си е почти харакири, защото балона затова е балон, че се надува до екстремни стойности преди да се пукне.
златото не знам кога ще спадне, но трябва да иде под 1300, за да може 'феновете' му да започнат да гледат назад във времето (иранската криза) и да се чудят "абе дали няма пак така да стане".
другия тънък момент е, че изгърмелите стопове на късите играчи скочили с прекомерно големи позиции да натискат златото надолу...всъщност също храни пазара посока нагоре та затова не е ясно до кога и как.
умната и успех
ПП да уточня нямам позиции в злато (дълги или къси)Last edited by bertram; 02.03.2012, 08:59.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнениеПичове,
златото е било и все още е 'safe heaven' инструмент/актив (както искайте го наричайте)
Умните пари го харесват за убежище при сериозни кризи. Кризата започнала 2007 е типичен пример. Но умните пари са умни, защото знаят кога да влязат в защитна позиция (злато, франки,долари и тн), но знаят и кога е момента да излязат.
Тук пишат една банда дето за разлика от умните пари мислят, че е изгодно да се набият със скъпи сейф хевън инструменти има няма 3-4 години след събитието стресирало пазарите. Такива хора са нужни на умните пари, защото без тях exit стратегията ще бъде фиаско..(срив на цената под входните нива 2007 примерно)... затова анализи и тн . и тн.. се пускат , за да хранят мечтите на тъплите , които са убедени, че да имаш злато в шкафа е висша форма на инвестиране.
Поздрави и успех на всички.I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?
Коментар
-
Златото отече като пееща вода.
Тежко ми е - колко много, много пих от нея.
Бели стъпки, нежни като мечешка следа,
още за червената му песен пеят.
Мислите ми тръгнаха след него по света.
Може би не ще успея вече да ги върна.
В дланите ми плаче сметка за вода,
моли ме поне веднъж да я прегърна.
Но не мога - аз на златото обрекла се веднъж
ще го чакам, ще го помня, ще му бъда вярна.
То ще дойде пак със тренд от топъл дъжд,
То ще дойде пак - дъхът му бичи ще ме парне.Last edited by Liquid Stranger; 02.03.2012, 03:07.
Коментар
Коментар