IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 12.07.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от bate Goiko Разгледай мнение
    Отново показваш мислене като на таксиметров шофьор.
    Сигурно. Само дето не пускам празни фрази лишени от всякакъв смисъл, не по темата и по никакъв начин оборими, особено от такива с мислене на последния каруцар от дивия прованс.

Коментар

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
      Аз бих искал да разполагам с повечко и от двете пък нека си е метал. И текущия доход на имота и светкавичната ликвидност тоз метал са ми достатъчни.
      Отново показваш мислене като на таксиметров шофьор.

Коментар

• Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнение

И не виждам нищо грешно да сравнявам инвестиция в злато или земя е по-печеливша на база текущи цени.
        Аз бих искал да разполагам с повечко и от двете пък нека си е метал. И текущия доход на имота и светкавичната ликвидност тоз метал са ми достатъчни.

Коментар

• Първоначално изпратено от georgicv Разгледай мнение
          Старите хора казват''Земята е злато''защото ги е хранела,а излишъка са спестявали в злато.Да сравняваш златото и земята е грешно,а колко е ценна земята може и сам да прецениш.Аз ще кажа само в България-500лв. в Германия 3000лв. в Судан 300хх,нали не смяташ,че немската дава повече добив...та така с произвотствената цена.
          Ами, старите хора казват че „мълчанието е злато” (очевидно на нас с Фори злато не ни трябва в такъв случай), а за земя че е злато не съм чувал подобен израз.

Основният спор в тази тема е че определена група смята златото за нищо повече от обикновен метал, макар и фетиш, а други го асоциират с пари.

Като привърженик на първата, питам колко струва понастоящем производството на този метал, като средна стойност, нищо сложно.

И не виждам нищо грешно да сравнявам инвестиция в злато или земя е по-печеливша на база текущи цени.

Коментар

• Първоначално изпратено от първи стъпки Разгледай мнение
            По същия начин е и с имотите и дългосрочно с акциите, но те дават и дивиденти за времето, през което ги притежаваш. Не знам как ще се движи цената на златото, но определено не бих инвестирал там. Виждам, че няма да мога да те убедя в тезата си, ти също в твоята. Все пак обменихме мнения, каквато е целта на форумите.
            Никъде не съм споменал, че инвестирам само и единствено в злато. Имам и имоти, но май ми носят повече разходи за данъци, обслужване и поддръжка, отколкото печалба. За проблеми с наематели да не отварям дума .........
            Акциите са прекалено рисков актив според мен, не зная колко от инвестиралите на БФБ могат да се похвалят с голяма печалба. За акции в чужди компании нямам нито капитал, нито знания да се захващам.
            Разбира се, че всяко мнение тук е полезно, без значение дали опонира, или подкрепя моите виждания. Пожелавам ти успех!

Коментар

• Първоначално изпратено от IvanG Разгледай мнение
              Пробвай с по-малко левъридж..
              Нямам избор за левъридж, но търгувам с наистина много малък % от парите си и по този начин компенсирам. Все пак не съм се нулирал още нито веднъж, което говори добре. Всичко опира според мен до търпението - качество изключително важно при търговията, което се стремя да развия. Мъча се да търгувам само в определени моменти, при определени събития и да изисквам малки пачалби. Това е формулата за мен на този етап от развитието ми.

Коментар

• Първоначално изпратено от sel4o Разгледай мнение
                Злато и сребро се купуват като ДЪЛГОСРОЧНА инвестиция. Това е за хора, които могат да отделят свободни пари от нормалният си бизнес и да инвестират. Физическото притежание не прилича много на форекс търговията. Не купуваш и продаваш спрямо диаграмата за деня. Никой не може да ти закрие позицията, временните спадове и консолидации не бива да те тревожат, а когато сам решиш да закриеш позицията/инвестицията/, т.е. за продадеш, това не винаги може да стане веднага, а най-добре е да изчакаш пик на цената и тогава закриваш. Ако си на зор и ти трябват свежи пари веднага - няма банка, която да ти откаже бърз кредит срещу обезпечение инвестиционно злато или сребро с много ниска лихва.
                По същия начин е и с имотите и дългосрочно с акциите, но те дават и дивиденти за времето, през което ги притежаваш. Не знам как ще се движи цената на златото, но определено не бих инвестирал там. Виждам, че няма да мога да те убедя в тезата си, ти също в твоята. Все пак обменихме мнения, каквато е целта на форумите.

Коментар

Типично като за начинаещ - малки печалби, големи загуби . Но лека - полека мисля, че напредвам.
                  Пробвай с по-малко левъридж..
                  I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?

Коментар

Как дават дивиденти? Купуваш злато през посредници за 1500$ /когато реалната му цена е по-ниска/, държиш го 1 г. в сейф, за който плащаш наем и накрая го продаваш за 1600$? Такава врътка добре, но какво правим после? Купуваш го отново за 1700 и чакаш 1800? А при някой низходящ тренд какво става или е нямало такъв и няма да има?
                    Злато и сребро се купуват като ДЪЛГОСРОЧНА инвестиция. Това е за хора, които могат да отделят свободни пари от нормалният си бизнес и да инвестират. Физическото притежание не прилича много на форекс търговията. Не купуваш и продаваш спрямо диаграмата за деня. Никой не може да ти закрие позицията, временните спадове и консолидации не бива да те тревожат, а когато сам решиш да закриеш позицията/инвестицията/, т.е. за продадеш, това не винаги може да стане веднага, а най-добре е да изчакаш пик на цената и тогава закриваш. Ако си на зор и ти трябват свежи пари веднага - няма банка, която да ти откаже бърз кредит срещу обезпечение инвестиционно злато или сребро с много ниска лихва.

Коментар

• Първоначално изпратено от :-) Разгледай мнение
                      " но въпреки това ми се струва меко казано налудничЕва цената му в момента."
                      Ми да ,налудничава е и сега и в миналото и винаги ще бъде. Метал някакъв ,не става за нищо ,нито за копие, нито за нож става ,а и модата на златните зъби отмина.Налудничава , когато се вдига ,такава и когато пада и гроздето едно кисело,кисело....
                      ...и тези тъпаци от Клондайк взеха та застроиха цяла Америка ,а и тя за нищо не става ..!
                      Извинявам се за грешката , но и ти имаш такива в поста си. Няма да ти ги подчертавам, че ще стане като заяждане.

Коментар

Добре.. ще дробим

Кажи как върви с индексите ..
                        Типично като за начинаещ - малки печалби, големи загуби . Но лека - полека мисля, че напредвам.

Коментар

• Първоначално изпратено от sel4o Разгледай мнение
                          .......злато и сребро чрез инфлацията последните години носи прекрасни дивиденти, повервай ми
                          Как дават дивиденти? Купуваш злато през посредници за 1500$ /когато реалната му цена е по-ниска/, държиш го 1 г. в сейф, за който плащаш наем и накрая го продаваш за 1600$? Такава врътка добре, но какво правим после? Купуваш го отново за 1700 и чакаш 1800? А при някой низходящ тренд какво става или е нямало такъв и няма да има?

Коментар

Виж, всеки има право на мнение, просто нашите не еднакви. На времето Лас Вегас бил построен за 4 млн. долара. Днес, с тези пари може да си купиш къща там. Номинала на индексите обикновено е 100, сега са хиляди, като през всичките тези години са раздавали и дивиденти, правили са се сплитове и т.н. Това му е хубавото на пазара - ти вярваш в златото и купуваш, аз вярвам в други неща и също се стремя да купувам. Накрая кой каквото си надроби, такова ще сърба.
                            Добре.. ще дробим

Кажи как върви с индексите ..
                            I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?

Коментар

- Дивидентът, който ти носи е директно от Централната Банка. Всяка нова ликвидна инжекция created out of a thin air се отразява в цената. Съхраняването му е твоя отговорност.
                              - 'Големите финансисти' могат само да гледат. Пазарът налага истинския medium of exchange. Никой не е заповядъл никога златото да е такова каквото винаги е било. Пазарът сам го е наложил защото е удоволетворявало нуждите на търговия.
                              - В момента една къща струва един кашон хартия. Феноменът в Амстердам е бил, че там са приели medium of exchange да бъдат тези семена, тъй като са били достатъчно разпространени и познати на всички да улеснят търговията Естествената сила на пазара е дефлационната т.е. във времето цената на актива намаля щото той се амортизира. Както на колите, телевизорите, телефоните, къщите, земята. Собственика може да влага средства да подържа цената им висока...
                              Виж, всеки има право на мнение, просто нашите не еднакви. На времето Лас Вегас бил построен за 4 млн. долара. Днес, с тези пари може да си купиш къща там. Номинала на индексите обикновено е 100, сега са хиляди, като през всичките тези години са раздавали и дивиденти, правили са се сплитове и т.н. Това му е хубавото на пазара - ти вярваш в златото и купуваш, аз вярвам в други неща и също се стремя да купувам. Накрая кой каквото си надроби, такова ще сърба.

Коментар

Възможно е, но аз не защитавам тезата човек да държи пари! Казвам, че те трябва де си инвестират в неща, които печелят още активи /акции чрез дивиденти, имоти чрез наеми и т.н./
                                .......злато и сребро чрез инфлацията последните години носи прекрасни дивиденти, повервай ми

Коментар

Working...
                                X