If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Майстора е много прав. От Муудис му тръгва просперитета.
Склонен съм да се съглася за човек (на 80+ години) с чисти благотворителни намерения, ако няма наследници....
А, има си наследници, единият му се опъва щото си печели достатъчно като фермер и не му се занимава с глупости, прав си е човека апропо. Точно за светоусещане говорим, пак.
Та да се върнем на Фори на глупостите, да имаш идея как се купува Мудис ?!
Той май има кюлче и взе да ме пита дали вида сертификат има влияние за цената.
Аз му казах, на прима-виста, че щом е сертифицирано златото от лицензиран производител или както там се казва, то би трябвало да няма значение за цената на изкупуване. Важна е пробата. Дано не съм го заблудил.
за някои "изкупчии" има значение наличието на сертификат - плащат повече
специално tavex - мисля - няма значение - тъй като не продават със сертификати - затова и наличието на такива не влияе на цената .......
както и да е - важното е че вече ИМА МНОГО ВАРИЯНТИ ЗА ПРОДАЖБА
Предолагам ще стават все повече
Аз му казах, на прима-виста, че щом е сертифицирано златото от лицензиран производител или както там се казва, то би трябвало да няма значение за цената на изкупуване. Важна е пробата. Дано не съм го заблудил.
а относно слитъка - ами всичко е въпрос на пазарлък - но не трябва да си "притеснен"
Tavex - да бяха първите с по-добри цени - но ми занижиха каратите доста пъти и вече не продавам на тях
Има и по-добри вариянти
иначе ако ми прегледате по-старите постове - да и аз агитирах за тях
не че ги агитирам, но при тях котировките които виждате се актуализират на всеки 20-30 мин. и всеки един момент можеш да си свериш часовника.
най-лесно и бързо е тук http://www.tavex.bg/?main=8
работят и в събота и неделя, имат вече доста офиси в София и из страната. Виждал съм да изсипват с торби сребърни дреболии и злато на касите, проверяват ги, теглят и плащат.
До колко ще му е изгодно - нека сам си реши.
Относно отделяне на част от златото - може и сам да си го разреже, изкупуват го на грамаж.
Tavex - да бяха първите с по-добри цени - но ми занижиха каратите доста пъти и вече не продавам на тях
Има и по-добри вариянти
иначе ако ми прегледате по-старите постове - да и аз агитирах за тях
работят и в събота и неделя, имат вече доста офиси в София и из страната. Виждал съм да изсипват с торби сребърни дреболии и злато на касите, проверяват ги, теглят и плащат.
Относно отделяне на част от златото - може и сам да си го разреже, изкупуват го на грамаж.
Аз преди време попитах, но май не получих отговор:
Ако искаш да продадеш необработено и сертифицирано злато, къде се изкупува в България? И на какви цени?
П.П. Един приятел е купил май точно по твоето време и все ме пита. Той е ахмак - само купува, без да мисли къде ще продава, а май е закъсал за кеш.
И още - може ли от слитък еди-колко си грама, да продадеш 50%, а останалите да ти ги върнат пак в злато?
Благодаря ти за поздравленията - и съжелявам - не съм видял това което си питал преди време
За златото - в наши дни всичко е възможно - доста по-различно е от преди 5-6 години .....
Например - преди около 6 месеца купих и продадох с печалба - старо бабешко ЧЕНЕ (около 36 грама преизчислено в 24 карата) .......
нито беше сертифицирано - нито обработено ......
малко по-сложно седи въпроса със самородното злато - но пак има вариянти
а относно слитъка - ами всичко е въпрос на пазарлък - но не трябва да си "притеснен"
Ако искаш да продадеш необработено и сертифицирано злато, къде се изкупува в България? И на какви цени?
Независимо че за да имаш успех си трябват конкурентни предимства, не е казано че на всяка цена. Примерно, виж колко смешно звучи твърдението на Фори - че взел Мудис и станал човек.., как не се сетих аз да го взема ?!
Майстора е много прав. От Муудис му тръгва просперитета.
Склонен съм да се съглася за човек (на 80+ години) с чисти благотворителни намерения, ако няма наследници....
Бъффет дава УЖ за "благотворителност", защото така печели влияние.
Гарантирам ти, че от всеки "благотворителен" долар, той е спечелил 3 за компанията си.
Не мисля, светоусещането му е друго!
Независимо че за да имаш успех си трябват конкурентни предимства, не е казано че на всяка цена. Примерно, виж колко смешно звучи твърдението на Фори - че взел Мудис и станал човек.., как не се сетих аз да го взема ?!
силно уважавам купилите злато 2008 като пукна топчето и успели да дублират/утроят капитала в условията на криза, но балъците дето го изгледаха целия този ръст и се радваха на депозити...които сега развалят , че да взимат в диапазона 1700-1800...за тях ми е жал.
успех на всички
Благодарско Бертраме за Уважението
Малко си в грешка за уторяването - но за удвояването е точно
2007 г. най евтиното (физическо) Злато което можеше да се купи в България бе 600 EUR/XAU - сега се продава безпроблемно на 2 (два) пъти по-висока цена а може и мъъъъъъничко повече - ако не си на зор
П.П. изхабих си 600-ния пост - дано да е било полезно
ако някой иска справка за реалните цени (физическо Злато) за последните 5 години - с удоволствие ще му я предоставя
Коментар