IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 12.07.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
    Кой друг участник предлага 100 лева спред на тойунция - хайде кажи като си запознат.

Няма проблем с реализацията - в това съм убеден - има проблем с реализацията при нисък спред - а не да те одерат с 20%
    по-нисък от 100 лв. спред при един и същ доставчик - няма!!!
    но има разлика в курсовете при различните доставчици - т.е. можеш да купиш от едно место на 80 лв./гр. и да продадеш същия ден, след 10 мин., за 81 лв./гр. на друго место. Не говоря хипотетично а РЕАЛНО защото съм го правил
    т.е. - който има ИНФОРМЦИЯ - спреда е в негова ПОЛЗА
    remember remember the fifth of november

Коментар

• Първоначално изпратено от Muller
      Е ни си прав първо не са единствените търговци с такива спредове в България курс купува продава второ България не е единствената страна в света търгуваща с злато в Европа има хиляди търговци обменящи злато срещу други валути при много по добри спредове от българите така че тезата ти тука се пропука
      Ти къде живееш - аз живея в България. Ако трябва да си взема златото и да го продавам в Италия - това са си разходи които ми се калкулират в спреда. Ако човек държи един килограм злато тези разходи няма да са голям процент, но ако има две три монети тези разходи ще са си приличен процент.

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
        1. Никой няма монопол върху ниския спред. Ако искаш да правиш пари от този бизнес както е тавекс, трябва да имаш конкурентен спред. Ако искаш да симулираш активност в този бизнес правиш широк спред както е ПИБ и не се занимаваш с клиенти защото имаш друг основен бизнес, който страда от това че златото блести все повече.
        2. Тавекс изобщо не ме интересуват. Мога да ги използвам а мога да използвам и други. При по-голямо количество поръчвам директно от рафинериите в Швейцария. Имат си онлайн магазини и котировки.
        3. Спредовете не ме интересуват, защото аз не съм търговец на злато. Аз съм инвеститор и не смятам да продавам през следващите 5 години. Смятам да се отегля и да гледам отстрани зрелищното рухване на хартиената пирамида... Едва когато прахът след рухването се разсее, едва тогава ще го мислим как и къде да го инвестирам този капитал който ще е съхранен в злато през това време.
        Това което казваш е точно каквото казваха тези дето се набутаха в акции на БФБ през 2007 когато им говорихме че акциите са балон

Коментар

Тавекс имат монопол при ниския спред. Когато имаш само един участник на един пазар и твоята печалба или загуба зависят от този участник то ти имаш експозиция към този участник.
          1. Никой няма монопол върху ниския спред. Ако искаш да правиш пари от този бизнес както е тавекс, трябва да имаш конкурентен спред. Ако искаш да симулираш активност в този бизнес правиш широк спред както е ПИБ и не се занимаваш с клиенти защото имаш друг основен бизнес, който страда от това че златото блести все повече.
          2. Тавекс изобщо не ме интересуват. Мога да ги използвам а мога да използвам и други. При по-голямо количество поръчвам директно от рафинериите в Швейцария. Имат си онлайн магазини и котировки.
          3. Спредовете не ме интересуват, защото аз не съм търговец на злато. Аз съм инвеститор и не смятам да продавам през следващите 5 години. Смятам да се отегля и да гледам отстрани зрелищното рухване на хартиената пирамида... Едва когато прахът след рухването се разсее, едва тогава ще го мислим как и къде да го инвестирам този капитал който ще е съхранен в злато през това време.
          Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от marin1 Разгледай мнение
            Спри до говориш ГЛУПОСТИ - без да си запознат!!!
            Има вече много места с по-добри условия от Тавекс!!!
            И ще стават все ПОВЕЧЕ ...........
            Проблема с реализацията на Физическото Злато на близки до борсовите цени - НЕ СЪЩЕСТВУВА, не е съществувал и НИКОГА НЯМА ДА СЪЩЕСТВУВА!!!
            Кой друг участник предлага 100 лева спред на тойунция - хайде кажи като си запознат.

Няма проблем с реализацията - в това съм убеден - има проблем с реализацията при нисък спред - а не да те одерат с 20%

Коментар

Напротив купуваш си без да го искаш акции от Тавекс, просто защото Тавекс имат монопол при ниския спред. Когато имаш само един участник на един пазар и твоята печалба или загуба зависят от този участник то ти имаш експозиция към този участник. Така че ако разглеждаме златото само и единствено като злато - а не като злато изкупувано от тавекс - то би трябвало да гледаш спреда в заложните къщи и банките
              Спри до говориш ГЛУПОСТИ - без да си запознат!!!
              Има вече много места с по-добри условия от Тавекс!!!
              И ще стават все ПОВЕЧЕ ...........
              Проблема с реализацията на Физическото Злато на близки до борсовите цени - НЕ СЪЩЕСТВУВА, не е съществувал и НИКОГА НЯМА ДА СЪЩЕСТВУВА!!!
              remember remember the fifth of november

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                Спреда на Тавекс няма как да се запази толкова малък във времето. При спад на цената ще имаме спад и във физическия обем. Това ще намали нетните приходи. Разходите им са фиксирани. Единствения начин да запазят печалбата ще бъде да увеличат спреда. От валута няма как да компенсират. Предполагам, че ще запазят алгоритъма на цена купува и ще увеличават леко спреда от цена продава. Продажбите са добри само при голям страх. Според мен най-доброто за тях премина.
                Не е само до спадане на физическия обем. Ако подържат и значителни собствени запаси от злато - което съм убеден че правят за да продават на такъв нисък спред - то при спад на цената на златото те генерират и големи загуби от преоценка на тези си запаси. Предполагам че обращаемостта им е малко по-бърза от тази на бижутерски магазин, така че те си обръщат запасите най-вероятно за 1,5 - 2 години. Което означава че след няколко месеца вече ще имат значително количества купено скъпо злато, което ако продължи да пада ще почне да им трупа загуби. Ако те искат да останат в бизнеса единствения им вариант е ако надуят спреда.

Коментар

• Спреда на Тавекс няма как да се запази толкова малък във времето. При спад на цената ще имаме спад и във физическия обем. Това ще намали нетните приходи. Разходите им са фиксирани. Единствения начин да запазят печалбата ще бъде да увеличат спреда. От валута няма как да компенсират. Предполагам, че ще запазят алгоритъма на цена купува и ще увеличават леко спреда от цена продава. Продажбите са добри само при голям страх. Според мен най-доброто за тях премина.

Коментар

Елементарно е за елементарните... Щото не съобразяват че и с ПИБ е така. Като спре да печели и ПИБ няма да я има!

Пак се изложи... Никакъв сложен инструмент не купувам човече... Аз не купувам акции от тавекс. Тавекс е просто един посредник. Купувам златно кюлче от някоя световно призната рафинерия със сертификат за произход. Този "сложен инструмент" мога да го продам по всяко време във всяка държава по света!
                    Напротив купуваш си без да го искаш акции от Тавекс, просто защото Тавекс имат монопол при ниския спред. Когато имаш само един участник на един пазар и твоята печалба или загуба зависят от този участник то ти имаш експозиция към този участник. Така че ако разглеждаме златото само и единствено като злато - а не като злато изкупувано от тавекс - то би трябвало да гледаш спреда в заложните къщи и банките

разбира се че можеш да си вземеш монетите и да ги рподадеш в чужбина, но тогава пак спреда ще ти е по-голям - дори само заради пътните разходи. Ако се пробваш пък да продаваш по интернет злато и ще видиш как там нещата съвсем се изчанчват и единствения начин да продадеш е дори на под пазар.

Коментар

Елементарно е защо използвам ПИБ, просто тавекс е конюктурна фирма - сега я има като спре да печели и няма да я има.
                      Елементарно е за елементарните... Щото не съобразяват че и с ПИБ е така. Като спре да печели и ПИБ няма да я има!

Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                      Като залагаш на това че този спред ще се запази ти всъщност купуваш сложен инструмент - едновременно злато и опция че Тавекс ще си запази този спред и че ще се запази като фирма.
                      Пак се изложи... Никакъв сложен инструмент не купувам човече... Аз не купувам акции от тавекс. Тавекс е просто един посредник. Купувам златно кюлче от някоя световно призната рафинерия със сертификат за произход. Този "сложен инструмент" мога да го продам по всяко време във всяка държава по света!
                      Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

Ма кой ги използва ПИБ за да си продава златото там? Те могат да решат не на 2200 да купуват а на 1200... Това изобщо не им е основна дейност. Те все още са аматьори в търговията с ценни метали! Гледай конкурентния пазар, там където фирми се издържат само от тази дейност!

Примерно в тавекс курсовете купува продава към момента на кюлче 50 грама са 3 906.00 - 4 114.00. А при 20 грамовото кюлче е 1 562.00 - 1 673.00 лв.
                        Елементарно е защо използвам ПИБ, просто тавекс е конюктурна фирма - сега я има като спре да печели и няма да я има.

Като залагаш на това че този спред ще се запази ти всъщност купуваш сложен инструмент - едновременно злато и опция че Тавекс ще си запази този спред и че ще се запази като фирма.

Коментар

И ква е истинската печалба - парче жълт метал трупащ загуби на всеки който си го купува сега
                          До 2-3 месеца всички мутряги и незаконно забогатели , а и такива които законно са станали богати , но не могат да докажат това , ще се юрнат на златото . Може и да позагубят от евентуалния му спад , но няма да им приберат кинтите. А имоти , депозити, коли .....лесно се установява наличието им , но на златото , заровено на лозе , под ореха .........никой не може и да го хване . Едно килце е 80 000 лева . От паралийте всеки ще си каже .....''може и да стане 60 000 лв , ама си е мое и си го имам , а не да им доказвам произхода на 80 000 - и накрая да ми ги й вземат ''

Коментар

Какво не съм наясно ПИБ продава злато на 3200 тройунцията - купува го на 2200
                            Ма кой ги използва ПИБ за да си продава златото там? Те могат да решат не на 2200 да купуват а на 1200... Това изобщо не им е основна дейност. Те все още са аматьори в търговията с ценни метали! Гледай конкурентния пазар, там където фирми се издържат само от тази дейност!

Примерно в тавекс курсовете купува продава към момента на кюлче 50 грама са 3 906.00 - 4 114.00. А при 20 грамовото кюлче е 1 562.00 - 1 673.00 лв.

Коментар

Хахаха... как успя да я изчислиш инфлацията от 80-те досега?
                              Има си достатъчно проучвания за това - ти би трябвало да си ги чел - нали ти се интересуваш от злато

Коментар

Хахаха златото така и не стигна върха си от 80те години на 20 век преизчислено през инфлацията
                                Хахаха... как успя да я изчислиш инфлацията от 80-те досега?

Коментар

Working...
                                X