IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 12.07.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от simo.smo Разгледай мнение
    Да спрат да печатата пари и да обезценяват спестяванията на работещите. Тогава какво се получава, количеството на парите стои постоянно а количеството на стоките се увеличава (защото не ги изнасяме).

Определено решението не е - печатаме пари и после ги пускаме от хеликоптери над градовете.
    Вторачил си се само в една точка.
    Допълних долния си пост. Отговори ми на него.

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
      Формулирай "обратното". Ще ми бъде интересно.
      Да спрат да печатата пари и да обезценяват спестяванията на работещите. Тогава какво се получава, количеството на парите стои постоянно а количеството на стоките се увеличава (защото не ги изнасяме).

Определено решението не е - печатаме пари и после ги пускаме от хеликоптери над градовете.

Коментар

• Първоначално изпратено от simo.smo Разгледай мнение
        Дали наистина трябва да се печатат пари за да се увеличи покупателната способност на населението? Аз бих казал, че е по-скоро обратното.
        Формулирай "обратното". Ще ми бъде интересно.

Пояснявам - Как ще увеличаваш покупателната способност, без да емитираш нови средства за разплащане.
        Last edited by anon6706; 04.05.2012, 14:36.

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
          За да стимулират вътрешното си потребление, BRICS трябва да изградят средна класа, такава, каквато в момента няма там. А средната класа изисква повече пари. В тези държави парите идват от износа им към "важните" държави.

Когато този износ спре, тогава парите в "неважните" трябва да се печатат, за да се увеличава покупателната способност на населението в тях. Пак опираме до "печатането".
          Дали наистина трябва да се печатат пари за да се увеличи покупателната способност на населението? Аз бих казал, че е по-скоро обратното.

Коментар

• Първоначално изпратено от Muller
            Щях да се съглася че е възможно на 37 исках да купувам ама се оказа че може сертификат само чрез някакъв фючърс на хенри хуб се преизчисляваше и се отказах щото на такава цифра бях сигурен че няма да остана а не знаех с какъв сруг инструмент да купя и да се движи само чрез спот цената и да си го държа като акция колкото си искам тоест дериват не ставаше големите петролни компании също не се движат според спота идея как да си купя евтин петрол на сертификат са някой ще каже налей си цистерна това не става но 300 долара за злато си залагам глават че няма как да го видите отново новобранец съм така е и тебе те признавам за профи на дейтрейдинга Поздравления
            http://www.boerse-frankfurt.de/en/et...c+DE000A1AQGX1

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
              И тези компании работят за цената на акциите на акционерите им.
              Да, те и акционерите им рупат доматите с колците и затова им е все дно дали едно находище е на 200 метра или на 2 километра под водата. Все едно им е и колко пари се харчат за такива проучвания?!...
              Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
                Не му се връзвай на анонимния... Умря циганката де го хвалеше и сега лъготи като стар циганин. Следващият път ще ти каже, че е продал на 150 след това купил на 35 и след това пак продал на 120... щото точно това е очаквал да стане...
                Не съм продавал нефт на 150.

Дадох пример как може да се срине една цена, макар че по онова време "гурута" като Голдманите твърдяха за цели от 200+. А то си беше просто "помпане" на цацата.

П.П. Наистина трябва да станеш и да се поразкършиш от компютъра..... зацикляш, а и не разбираш смисъла на постовете.
                Last edited by anon6706; 04.05.2012, 14:28.

Коментар

Сигурно и самите нефтени компании са доста заблудени?.. Сигурно затова като Бритиш Петролиум пробиват дупки в океанското дъно на Мексиканския залив под километър и половина вода... Сигурно затова Шеврон пробива дупки под ледовете на Северния ледовит океан?!... Тъпаци!.. Вместо да си точат лесно достъпния нефт за който дддд им говори!?
                  Стойността на една петролна компания е в пряка зависимост от доказаните и петролни залежи. И тези компании работят за цената на акциите на акционерите им. Това че са открили някакво находище не значи че ще го експлоатират на 100%, просто в даден ценови диапазон увеличават продукцията, а в друг я намаляват.

Коментар

Поздравления
                    Не му се връзвай на анонимния... Умря циганката де го хвалеше и сега лъготи като стар циганин. Следващият път ще ти каже, че е продал на 150 след това купил на 35 и след това пак продал на 120... щото точно това е очаквал да стане...
                    Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

Сигурно и самите нефтени компании са доста заблудени?.. Сигурно затова като Бритиш Петролиум пробиват дупки в океанското дъно на Мексиканския залив под километър и половина вода... Сигурно затова Шеврон пробива дупки под ледовете на Северния ледовит океан?!... Тъпаци!.. Вместо да си точат лесно достъпния нефт за който дддд им говори!?
                      Май си леееко нервен.
                      Недей моля те така.
                      Утре "златцето" нали ще рипне до 2-3к и питчките ще зачуруликат и т.н. и т.н.

Коментар

дейтрейдинга Поздравления
                        Мерси!
                        По-точното определение за мен е суинг-трейдър. Т.е. играя на фрейм от по 3-4 дни.

Успех!

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                          Втората най-разпространена заблуда след манията по златото е дефицита на петрол.

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                            Бъркаш причината и следствието. Втората най-разпространена заблуда след манията по златото е дефицита на петрол. До пет години САЩ ще се превърнат в нетен износител на енергия. Вноса на петрол пада защото просто не им трябва. Според мен важния въпрос е какво ще правят износителите на енергия? Петролния балон ще се спука няколко години след златния. Повярвай ми някои хора много ще ги заболи. Дори няма да се изненадам да си продадат златото след спада му за да си купят петрол точно преди да започне неговия. Просто логиката на вярващите в злато и петрол е една и съща.
                            Абсолютно съгласен

Коментар

Ако не е пари значи е суровина и ев корелация със суровините съответно пиково пропадане на златото означава сигнал за продажба при суровините ако те се сринат покупателната способност на парите ще се увеличи, но това означава дефлация ама това са философски разговори сега става интересно в Европа аз очаквам в рамките на една две години надигане на националистите панаири по площадите е и улиците на Европа кръв сополи сълзи и съответно евтини активи но това са само очаквания може и петролен шок по някое време такива ти ми работи Партия на пиратите е трета в Германия измести Зелените боклуци, а те искат дойче марка Люпен 18% утре 25 или дори 30 % национал демократи партай набира сила Гърция крайните леви и десни си точат лигите за власт абе идилия
                              Навсякъде има идиоти, тя простотията ходи по хората. Това не означава че някой ще ги остави тези идиоти да взимат важни решения, просто ги използват като клапан на напрежението.

А за златото и сигналите - нищо такова не значи. При суровините действат и реално търсене - производствено търсене. При златото всичко е спекула. Едниствената причина златото да се използва като прокси за суровините е че има само достатъчно ликвидни суровинни пазара - злато и петрол. Нищо друго не става за едра спекула.

Коментар

"Неважните" са Бразилия, Русия, Индия, Китай, Южна Африка.. накратко БРИКС. Към тях прибави Индонезия, Турция, Аржентина, Иран, Нигерия...

"Неважните" в момента правят всичко възможно да ограничават износа си към "важните". Защото вече не им трябват непотребни и всекидневно инфлиращи хартишки като трежъритата... И успяват! Китай и Индия стимулираха доста успешно вътрешното потребление. Освен това започнаха да заплащат иранския нефт с юани, рупии и злато... Времето работи за тях... Вече и от самолет се виждат очертанията на новия световен ред. Централните банки на "бриковете" от няколко години купуват злато... Наредили са се на опашка под 1600 долара!
                                Бъркаш причината и следствието. Втората най-разпространена заблуда след манията по златото е дефицита на петрол. До пет години САЩ ще се превърнат в нетен износител на енергия. Вноса на петрол пада защото просто не им трябва. Според мен важния въпрос е какво ще правят износителите на енергия? Петролния балон ще се спука няколко години след златния. Повярвай ми някои хора много ще ги заболи. Дори няма да се изненадам да си продадат златото след спада му за да си купят петрол точно преди да започне неговия. Просто логиката на вярващите в злато и петрол е една и съща.

Коментар

Working...
                                X