IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 12.07.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от verimg Разгледай мнение
    +++

По-добре май не би могло да се приключи подтемата за "вредата от спестовността".
    Приятен уикенд на цЕлата банда.
    пак голяма грешка - капитала не е парата в банката . капитала е построеното и създаденото от човечеството ..ръкопляскаш му на Мастъра , но замисли ли са какво правим ако нямаме средство за производство и други благинки ..какво става с парата в банката .... е тогава става хартишка....

спестовността е естествен процес защото няма как винаги да съвпада момента на получаване на дохода и неговото харчене.. т.е. разликата м/у двете операции в повечето случаи води до спестовност..Само ще помоля осмислянето на казаното да не се принизява в някакъв частен случай...

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
      Ами нали точно по времето, когато ги изсипваше системата, която ти сега отричаш.
      Много се извинявам, ама на мен никой не ми е изсипвал парите. Аз съм си ги заработвал!
      Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
        Просто ще се промени курсът на двете валути, защо да трябва да емитирам нови пари? Те произведените стоки вече са заминали по живо по здраво извън Германия и служат за покритие на емитираните пари в други държави!
        Трябва да емитираш повече дойче марки, за да могат германците да увеличат консумацията и на родното си производство за ВЪТРЕШНА КОНСУМАЦИЯ.

Но наистина се уморих да ти обяснявам азбучни истини.

Скъпата дойче марка няма да позволи на германеца да купи вместо 2, три шоколада Милка, а само повече шоколади Нестле. Дано ме разбираш.....

Коментар

Видни тюфлеци се произнесаха... Спестовността, казаха те, е враг на прогреса! И защо бре? Ами щото всичките тези пари трябва да се засилят на пирамидата с акциите за да може да им се вдигнат цените на акциите за да може да продадем боклуците де що сме купили и да се спасим... Те това им е прогреса!

Без спестени пари пари в едно общество няма капитал, а без капитал няма капитализъм! Просто е! Ето защо в момента в тъй наречените развити икономики с ощлинкани спестявания и потънали в планини от дългове, наблюдаваме завръщане към феодализма. Този път обаче в корпоративния му вариант - корпоративен феодализъм! Няма съ пуашите, това не е най лошото...Ккорпоративното робство е още по-зле!
          пак разсъждаваш като кон с капаци ..за тебе има две неща в живота - златото ( което като го сцепиш на две не му се променя стойността) и акций които са най-голямото зло на планетата ( там влизат и хартийките с номинал ) ....

а разговора се води по принцип , но ти скивайки само тези две неща не поемаш логиката...както и да е ... някой ден когато се събудиш от блажения златен сън може и да разбереш за какво сме си говорили....

Коментар

Без спестени пари пари в едно общество няма капитал, а без капитал няма капитализъм! Просто е! Ето защо в момента в тъй наречените развити икономики с ощлинкани спестявания и потънали в планини от дългове, наблюдаваме завръщане към феодализма. Този път обаче в корпоративния му вариант - корпоративен феодализъм! Няма съ пуашите, това не е най лошото...Ккорпоративното робство е още по-зле!
            +++

По-добре май не би могло да се приключи подтемата за "вредата от спестовността".
            Приятен уикенд на цЕлата банда.

Коментар

то ти можеш да емитираш нови парични средства (дойче марки), но те са с покритие - ПРОИЗВЕДЕНИТЕ СТОКИ.
              Просто ще се промени курсът на двете валути, защо да трябва да емитирам нови пари? Те произведените стоки вече са заминали по живо по здраво извън Германия и служат за покритие на емитираните пари в други държави!
              Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

Видни тюфлеци се произнесаха...

Без спестени пари пари в едно общество няма капитал,
                Абе, тюфлек, ти по кое време си успял (ако изобщо имаш) да си спестиш парите? Ами нали точно по времето, когато ги изсипваше системата, която ти сега отричаш.

Коментар

• Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнение
                  Абе човек, те може и 90% да преразпределят в Дания, но НЕ ХАРЧАТ повече отколкото произвеждат (или поне не в гротескни размери). Аз може и 0% данъчна ставка да имам, ама ако получавам 2000 EUR заплата и по цял ден пия ракия, откъде ще ми я даде държавата/работодателя когато вече и на нея не и дават заеми отвън?
                  Аре моля ти се във всяка цивилизована страна харчат повече отколкото потребяват.
                  Ето нивата на ОБЩ дълг към БВП -

http://www.gfmag.com/tools/global-da...#axzz1tuBGfhl2

Коментар

• Видни тюфлеци се произнесаха... Спестовността, казаха те, е враг на прогреса! И защо бре? Ами щото всичките тези пари трябва да се засилят на пирамидата с акциите за да може да им се вдигнат цените на акциите за да може да продадем боклуците де що сме купили и да се спасим... Те това им е прогреса!

Коментар

• Първоначално изпратено от IvanG Разгледай мнение
                      Има много. Но да влагаш чувства, не е като да чувстваш влага. ..
                      Искаш да избистриш усещанията/чувствата към "неприятни" ли?

Коментар

ИванГ, към теб имам смесени чувства, но вече се избистрят към "негативни".

Какво значение има за Германия дали са в Еврозоната (ползват евро) или с дойче марката, когато става дума за приходи, които влизат в държавата чрез вноса???!!!
                        Има много. Но да влагаш чувства, не е като да чувстваш влага. ..
                        I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?

Коментар

• Първоначално изпратено от sel4o Разгледай мнение
                          Ей това не искат да проумеят лапетата тук. Те си мислят за физическото злато като за виртуален форекс - цъкаш си с мишката, купуваш-продаваш ......и все нещо не излиза сметката, всеки месец ти я закриват "от горе" и хайде отначало и от нулата
                          +1

Коментар

Не съм чувал да са използвали други парични средства в икономиката си освен дойче марката.... но щом казваш, възможно е освен марката да са си менкали и долари, франкове, йени, паунди...
                            Ами точно - когато имаш увеличен износ, то ти имаш повишено търсене на валутата си (за да ти купуват стоките) и когато изнасяш РЕАЛНИ СТОКИ, произведени от икономиката ти, то ти можеш да емитираш нови парични средства (дойче марки), но те са с покритие - ПРОИЗВЕДЕНИТЕ СТОКИ.

Коментар

• Абе човек, те може и 90% да преразпределят в Дания, но НЕ ХАРЧАТ повече отколкото произвеждат (или поне не в гротескни размери). Аз може и 0% данъчна ставка да имам, ама ако получавам 2000 EUR заплата и по цял ден пия ракия, откъде ще ми я даде държавата/работодателя когато вече и на нея не и дават заеми отвън?

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                                Разликата е там че еврото е 30% по-скъпо отколкото би трябвало да е за испанци и италианци и 30% по евтино отколкото би трябвало да е за германци
                                На теория. Иначе бензина и на двете места е еднакво скъп в едни и същи цени. Което разбира се не е справедливо..
                                I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?

Коментар

Working...
                                X