IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 12.07.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
    По тая точка мисля да те бия на подточки
    Хасане, трябва първо да биеш на дедо си феса... и след това да почетеш някоя друга книжка! И чак това ако все още имаш желание да се излагаш да пишеш глупости в тоя форум!!

Да си чувал нещо за данъка devşirme?

Slavery was an important part of Ottoman society[1] until the Ottoman Empire extinguished slavery of Caucasians (including Georgians, Armenians, and Circassians) in the early 19th century.[2] The practice carried over into Ottoman reign. As late as 1908, female slaves were still sold in the Ottoman Empire.[3]
    http://en.wikipedia.org/wiki/Slavery_(Ottoman_Empire)
    Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от Moesia Разгледай мнение
      1. Интересно защо първия и най-известен български роман се казва "Под игото". Всъщност да - не е имало робство като робството в Рим, но и сега няма демокрация като демокрацията в Атина. Обясненията са безсмислени - слаби познания по история и литература. Сядай - слаб.
      2 Не знаеш защо не се образува независима България. Не си чувал за Санстефанския договор и за Берлинския конгрес, пък и да си чувал нищо не си разбрал. Не си обрънал внимание на историческата съдба и на другите балкански държави за да видиш, че преминаването през васално положение е един естествен исторически процес във формирането на независимите държави.Сядай - слаб.
      3. Това всеки го знае. Но все пак - браво - 6.
      4. Съединението на България е подкрепено от Англия, но не и от Русия. Генералното ти твърдение е грешно. Не си запознат с дипломатическите игри покрай войната от 1877-1878, Съединението и Независимостта. Слаб.
      .
      .
      .
      7. Колективизация на земята - да, но да твърдиш, че тя вече не е била тяхна собственост казвайки, че им е отнета ! ! ! . Национализиране - имало е - да, Какво се национализира - предприятия например. Земя също, но защо и за какво се е използвала тя. Пак повтарям - целта е била колективизация на обработваемата земя, а не нейната национализация.
      Ти като инвеститор трябва да се сещаш какви са ползите на окрупняването и прочие. . .
      За да посея и аз малко ерес пък ще ти споделя моето виждане, че не през соца, а именно сега хората са обезземлени. Защото с разколачването на ТКЗС-тата, кражбите на председатели на ТКЗС-та, глупостта на самите хора да си продават земята за да имат пари за кола втора употреба или някоя плазма, многото наследници на един парцел и прочие днес са довели до невъзможност за ефективно и конкурентно земеделие,обезземляване на хората, съсредоточване на земя в ръцете на колкото на предприемчиви хора толкова и на откровенни крадци . . .

Общо взето игра с историята само и само за да се подкрепят някакви тези. Незнание или откровено лъжене - Все ми е едно. Просто ми е дразнещо да се разпространяват подобни манипулации. Все ще се намери някой профан да ги прочете, че и да ги повтори.
      1. Много си зле. По тая точка мисля да те бия на подточки
      а) Не знам за пасаж в "Под игото" от който да може да се вади заключение, че българите сме третирани като роби.
      б) Има и много други български романи за "робството" - "Тътени", "Бурята", "Железния светилник" и много други знайни и незнайни - къде точно прочете за робство
      в) И логиката ти е слаба. Обясненията никога не са безсмислени. Дай определение за робство и ще се убедиш без моя помощ, че социалистическото робство е много по робство от османското.
      Така че ти си слаб 2
      2. Ми точно според Берлинския договор територията на днешна България остава в границите на Османската империя. Княжество България - васално на Високата Порта, и "Източен Рим" автономна област пак в границите на империята. - къде съм излъгал.
      Берлинския договор отменя Сан Стефанския. С разсъжденията си по нататък се опитваш да внушиш, че не само Българския, но и другите балкански народи дължат благодарности някому. Не на мене тия. Българската независимост е обявена 30 години по късно благодарение изцяло на самите българи, така че двойка на теб.
      3. Форекс Мастър не. Руснаците по принцип са зле с историята.
      4. Великите сили са поставени пред свършен факт - двойката е за теб
      7. Разсъжденията ти по тази точка са - слаб 2. Изобщо не си наясно за ролята на частната собственост.
      Last edited by mechobikov; 03.05.2012, 16:05.
      Баба ме научи на много неща.
      tnm

Коментар

Ами като се правиш на мъж да почваме. Само не знам модератора докога ще ни търпи щото не сме у темата.
        1. По време на Отоманската империя не е имало робство и роби. Тъй че никой от нищо не ни е освобождавал
        2. След руско-турската война от 1887 - 1888 година не се образува независима българска държава.
        3. Цар Александър е наречен освободител, защото е освободил твоите сънародници руснаците. Няма как да е получил това прозвище заради нас.
        4. Съединението през 1885 и обявяването на независимостта на България през 1908 са дело единствено и само на Българската нация, извършени въпреки действията и заплахите на Руската империя барабар с всички велики сили.
        5. Действително сме били на първо място по жизнен стандарт в Отоманската империя.
        6. След освобождението , осъществено единствено и само благодарение на Българския боен дух, бързо сме задминали по жизнен стандарт повечето европейски страни, като 1944 година сме вече първи.
        7. След окупирането на България от червената армия през 1944 българите стават за пръв път роби в хилядолетната си история. Доказателство - отнета им е земята и средствата за производство.
        1. Интересно защо първия и най-известен български роман се казва "Под игото".
        Не прави чест на нито един българин да философства и да обяснява как е нямало турско робство и прочие. Факт е обаче, че съвременниците на събитията говорят за робство, Те са тези, които го чувстват и преживяват като такова. Това не е някаква социалистическа или националистическа фантазия.Всъщност да - не е имало робство като робството в Рим, но и сега няма демокрация като демокрацията в Атина. Обясненията са безсмислени - слаби познания по история и литература. Сядай - слаб.
        2 Не знаеш защо не се образува независима България. Не си чувал за Санстефанския договор и за Берлинския конгрес, пък и да си чувал нищо не си разбрал. Не си обърнал внимание на историческата съдба и на другите балкански държави за да видиш, че преминаването през васално положение е един естествен исторически процес във формирането на независимите държави.Сядай - слаб.
        3. Това всеки го знае. Но все пак - браво - 6.
        4. Съединението на България е подкрепено от Англия, но не и от Русия. Генералното ти твърдение е грешно. Не си запознат с дипломатическите игри покрай войната от 1877-1878, Съединението и Независимостта. Слаб.
        .
        .
        .
        7. Колективизация на земята - да, но да твърдиш, че тя вече не е била тяхна собственост казвайки, че им е отнета ! ! ! . Национализиране - имало е - да, Какво се национализира - предприятия например. Земя също, но защо и за какво се е използвала тя. Пак повтарям - целта е била колективизация на обработваемата земя, а не нейната национализация.
        Ти като инвеститор трябва да се сещаш какви са ползите на окрупняването и прочие. . .
        За да посея и аз малко ерес пък ще ти споделя моето виждане, че не през соца, а именно сега хората са обезземлени. Защото с разколачването на ТКЗС-тата, кражбите на председатели на ТКЗС-та, глупостта на самите хора да си продават земята за да имат пари за кола втора употреба или някоя плазма, многото наследници на един парцел и прочие днес са довели до невъзможност за ефективно и конкурентно земеделие,обезземляване на хората, съсредоточване на земя в ръцете на колкото на предприемчиви хора толкова и на откровенни крадци . . .

Общо взето игра с историята само и само за да се подкрепят някакви тези. Незнание или откровено лъжене - Все ми е едно. Просто ми е дразнещо да се разпространяват подобни манипулации. Все ще се намери някой профан да ги прочете, че и да ги повтори.
        Last edited by Moesia; 03.05.2012, 15:10.

Коментар

• Първоначално изпратено от йосиф Разгледай мнение
          The Old town of Sofia - the capital of the Bulgarian Kingdom, known also as "Second Wien", a peaceful little town, known with its high level-cultural and industrial progress, and one of the highest standarts of living before the Second World War and the soviet occupation.

това Че предполагам е написано от някой мракобесен фашист от 20 -те г. на миналия век нали ..Как може да нарича съветска окупация мирното и доста ползотворно присъствие на съветските другари в една изключително неразвита, западнала и бедна държава като Царство България ..да здраствует българо советская дружба от векове и за векове ( е толька 50 лет ама нейсе ... то една съветска година се равнява на има няма 100 нормални години....)
          Ако не бяха руснаците да ни дадат писменост - нямаше да знаем да пишем
          А пък ако не бяха руснаците да ни дадат езика - нямаше да можем да говорим.

Той Мастъра трябва да благодари на Александър Освободител, щото ако не беше той ги освободил ся Мастъра щеше да е крепостен в някоя деревня и да пие водка от ботушите на помешчика
          tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
            Горкия... Взел да ми дава аргументи от игрален филм... Докъде стигна падението...
            The Old town of Sofia - the capital of the Bulgarian Kingdom, known also as "Second Wien", a peaceful little town, known with its high level-cultural and industrial progress, and one of the highest standarts of living before the Second World War and the soviet occupation.

това Че предполагам е написано от някой мракобесен фашист от 20 -те г. на миналия век нали ..Как може да нарича съветска окупация мирното и доста ползотворно присъствие на съветските другари в една изключително неразвита, западнала и бедна държава като Царство България ..да здраствует българо советская дружба от векове и за векове ( е толька 50 лет ама нейсе ... то една съветска година се равнява на има няма 100 нормални години....)

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
              http://www.youtube.com/watch?v=vAng4...eature=related

http://www.youtube.com/watch?v=5PPUF...eature=related

http://www.youtube.com/watch?v=VHPaI...eature=related

Гледам, че центърът на София не е кой знае колко по- различен ако пренебрегнем правителсвения комплекс издържан в сталински стил. Паветата са си все същите, сецесиoновите сгради... Военните от документалните кадри са със стегнат вид за разлика от сегашните тюфлеци, цивилното население по нищо не се различава от това- в европейските страни.
              Приносът на червените са панелните комплекси, НДК-ту, безличната архитектура.
              Яяяя, много готини клипове, благодаря!
              Custodite sortem vestram

Коментар

Няма какво да почваме, Хасане... Ти си ми ясен. Що да си губя времето?!.. Ти си член на инициативния комитет за построяване на паметник на Сюлейман паша на връх Шипка... Признай си!
                Разбирам те напълно. Както казах и преди малко, където свършат аргументите започват обидите.
                tnm

Коментар

Горкия... Взел да ми дава аргументи от игрален филм... Докъде стигна падението...
                  безсмислено е да се приказва с тебе Че , очаквах подобен отговор , който ми затвърди мнението ,че физически си 2012 г. , но ментално си някъде 50-те години на миналия век.... Ами нали когато се прави исторически филм се гледа максимално близо да бъде декора бе мастър ... не ти давам примери с филми като Матрицата или Галактическия стопаджия ..но както казах по горе безсмислен е разговора с тебе....

Коментар

Ами като се правиш на мъж да почваме.
                    Няма какво да почваме, Хасане... Ти си ми ясен. Що да си губя времето?!.. Ти си член на инициативния комитет за построяване на паметник на Сюлейман паша на връх Шипка... Признай си!
                    Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

Какви обиди, Хасане? Аз мислех че така ще те полаская?!... Та нали ти се напъваше да ме убеждаваш, как чрез освобождението ни от турско робство Русия ни е попречила на развитието като народ, защото сме били на пълво място по жизнен стандарт в Отоманската империя?... Нали, Хасане?
                      Ами като се правиш на мъж да почваме. Само не знам модератора докога ще ни търпи щото не сме у темата.
                      1. По време на Отоманската империя не е имало робство и роби. Тъй че никой от нищо не ни е освобождавал
                      2. След руско-турската война от 1887 - 1888 година не се образува независима българска държава.
                      3. Цар Александър е наречен освободител, защото е освободил твоите сънародници руснаците. Няма как да е получил това прозвище заради нас.
                      4. Съединението през 1885 и обявяването на независимостта на България през 1908 са дело единствено и само на Българската нация, извършени въпреки действията и заплахите на Руската империя барабар с всички велики сили.
                      5. Действително сме били на първо място по жизнен стандарт в Отоманската империя.
                      6. След освобождението , осъществено единствено и само благодарение на Българския боен дух, бързо сме задминали по жизнен стандарт повечето европейски страни, като 1944 година сме вече първи.
                      7. След окупирането на България от червената армия през 1944 българите стават за пръв път роби в хилядолетната си история. Доказателство - отнета им е земята и средствата за производство.
                      Last edited by mechobikov; 03.05.2012, 11:19.
                      tnm

Коментар

• http://www.youtube.com/watch?v=vAng4...eature=related

http://www.youtube.com/watch?v=5PPUF...eature=related

http://www.youtube.com/watch?v=VHPaI...eature=related

Гледам, че центърът на София не е кой знае колко по- различен ако пренебрегнем правителсвения комплекс издържан в сталински стил. Паветата са си все същите, сецесиoновите сгради... Военните от документалните кадри са със стегнат вид за разлика от сегашните тюфлеци, цивилното население по нищо не се различава от това- в европейските страни.
                        Приносът на червените са панелните комплекси, НДК-ту, безличната архитектура.
                        Last edited by val/she; 03.05.2012, 11:15.

Коментар

Използването на обиди и унижаването достойнството на опонента показва слабост и липса на аргументи.
                          Какви обиди, Хасане? Аз мислех че така ще те полаская?!... Та нали ти се напъваше да ме убеждаваш, как чрез освобождението ни от турско робство Русия ни е попречила на развитието като народ, защото сме били на пълво място по жизнен стандарт в Отоманската империя?... Нали, Хасане?

Коментар

• Първоначално изпратено от йосиф Разгледай мнение
                            филм като "Черните ангели"...

Коментар

Хасане, излага се същия този, който твърдеше разни глупости за математическите олимпиади... Мислех си че след като бе уличен в празнословие и лъжа ще си замълчиш... Явно излагацията ти е толкова голяма, че не може да се примириш и продължаваш... да се излагаш!

Требват ФАКТИ. Голословни твърдения тип градски фолклор не са достатъчни...
                              В сравнение с броя на населението се вижда ясно,че сме най добри на олимпиадите по математика. Колегата постна вчера резултатите.

И да спориш не умееш. Използването на обиди и унижаването достойнството на опонента показва слабост и липса на аргументи.

Това за 1939 година не е голословно твърдение. Всички с изключение на теб го знаят. Затова казвам, че се излагаш, не за да те обидя, а за да ти помогна.
                              tnm

Коментар

Требват ФАКТИ. Голословни твърдения тип градски фолклор не са достатъчни...
                                филм като "Черните ангели" където се вижда ,че има улици , по които се движат коли , че се използват оръжия , които са промишлено произведени , че хората ходят нормално за времето си облечени ... какви други факти искаш ...
                                Дай ми ти категоричен факт ,че България е била с първобитно-общински отношения началото на 20-ти век ...

Коментар

Working...
                                X