IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 12.07.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Докато не се върнем напълно към самозадоволяващото се стопанство, е нужно да има разменна система и златото ще има своето място.

Но не знам как ще се върнем към самозадоволяващо се стопанство. Някой представя ли си как той сам в кухнята самозадоволяващо произвежда антибиотик за нов щам бактерий?!

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
      Злато не ми трябва и за мен то няма никаква стойност.Дори не бих се навел да взема изгубен пръстен на улицата.Колкото по скъпо става толкова е по трудно да намериш на кого да го продадеш.А печалба има само когато си продал.Това е поредната простотия за обиране парите на глупаците.За живота злато не е необходимо.Трябват храна вода дрехи и отопление през зимата.Когато няма какво да ядеш и нямаш вода да ти таковам златото.Никой няма да ти даде дори и трошичка хляб или капка вода за тенеке.
      Точно така, златото е именно ценно, защото е непотребно и най-важното защото е малко на света като количество. Приложението му е само за неща, който не са свързани с реалното оцеляване. В този ред на мисли солта, като разменно средство е била много по-логична единица пред стотици години и затова е била по-скъпа от златото. Защото със златен ланец в пустинята що ще чиниш, но солта или водата са много по-ценни. И може би след години отново ще се обърнат нещата.

Ако си спомняте преди време прелетя близо до Земята един метеорит, изграден само от злато, платина, сребро и ред скъпоценни материали. Учените се молеха да не се удари в планетата, защото това щеше да е края на човечевеството.
      Първо там където падне, се сетете колко армии ще се изсипят.
      Второ количеството му като обем било точно 100% на откритото злато на Земята, демек с едно падане на случаен метерит, който се рее из небесата ние щяхме да си сринем всички валути ценности и да има войни до откат.

Коментар

• Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнение
        Ще да ме прощавате, но не разбирам кефа от $ 5 000 за унцийката, като тогава мнозина няма да имат пари и за кисело мляко.
        Злато не ми трябва и за мен то няма никаква стойност.Дори не бих се навел да взема изгубен пръстен на улицата.Колкото по скъпо става толкова е по трудно да намериш на кого да го продадеш.А печалба има само когато си продал.Това е поредната простотия за обиране парите на глупаците.За живота злато не е необходимо.Трябват храна вода дрехи и отопление през зимата.Когато няма какво да ядеш и нямаш вода да ти таковам златото.Никой няма да ти даде дори и трошичка хляб или капка вода за тенеке.

Коментар

• Звучи малко като по-силната болка притъпява другата, по-слабата. Да, Х, У и Z ще са "защитени", но 90 % от населението няма да е. Следователно никви пари у тях, никво потребление, стоки, услуги, накрая ще прибегнеш до твоя остров на спасението - златото, ама както сме отбелязвали - не е неограничено.

Коментар

• Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнение
            Ще да ме прощавате, но не разбирам кефа от $ 5 000 за унцийката, като тогава мнозина няма да имат пари и за кисело мляко.
            За мен лично няма кеф, дано да не се случва, но натам отиват нещата. Единствения кеф може би е, че при положение, че всички централни банки се уляха да печатат, поне които се е застраховал с малко злато е все пак частично защитен. Защото ако и златото се срине и остане на 700 $ примерно, при положение, че инфлацията е 10% поне за тази година до сега, то тогава човек наистина няма никаква защита за спестяванията си, което за мен поне е още по-тъжно. Да живееш в един смотан, манипулиран свят, в който силните имат всички козове, а ти нямаш никакъв шанс за защита. Та в тоя ред на мисли все пак има някакъв кеф в 5000$ за тройунция.

Коментар

• Според мен спад на златото не чакайте. Има много лоши борсови новини.
              Спадът и нормализирането на цените на имотите е неизбежен резултат от спекулативното поскъпване.

Коментар

• Ще да ме прощавате, но не разбирам кефа от $ 5 000 за унцийката, като тогава мнозина няма да имат пари и за кисело мляко.

Коментар

• Пишат ,че срива е от масови продажби на ЕТФ фондове ,както се казва -с един клик на мишката ,решаваш съдба на пазари .В момента има много добра цена на платината ,което при редкостта на метала и продължаващата позиция нагоре на златото е странно ...Подочух за някаква емисия платинови монети на Щатите , с оглед оправяне на баланса ,ама докато не видя ....

Коментар

• Аз се радвам, че се спука балона на златото, та сега вече спокойно може да си върви нагоре

Коментар

• Първоначално изпратено от lalka 75 Разгледай мнение
                      Амиии ... никъде не е ставало дума за предположения. Краставицата ще си я миришеш сам
                      Мойта не мирише Ако си свикнала само на миризливи, твой си проблем хе хе

Коментар

• Абе аз не мога да разбера какво сте се разкрякали тука сривльовците
                        Bid/Ask 1652.20 - 1653.20
                        Low/High 1639.30 - 1683.30
                        Change -8.90 -0.54%
                        30daychg +135.90 +8.96%
                        1yearchg +456.60 +38.19%
                        паднало е с 0,54% и аре балона се пукнал
                        преди една година пак крякахте така - а ако бяхте влезнали тогава на лонг
                        шемата предричаше 20 та дори и 5 $ за среброто - пък то пак си е на 40
                        звездите му говорят и той си мисли ........
                        аре - нема - нужда
                        remember remember the fifth of november

Коментар

• Няма спор

Среброто е много по-голям балон...

Среброто ще стане 10$, а Златото 700$
                          т.е. при среброто ще има спад 4 пъти, а при Златото 2-а пъти... Но среброто е много силно манипулирано и там има голяма волатилност...трябва да си със доста силни нерви, и да знаеш точно как да търгуваш .

Първоначално изпратено от lalka 75 Разгледай мнение
                          Не ми се иска да го казвам, ноооо ...за мен среброто е по-голям балон от златото
                          Може да греша, )) така, че не е препоръка ))
                          Да живее патката - най-коравата позиция. Пепи да почерпи )) Мисля, че с това се консолидират всички мнения )))
                          Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

• по-скоро манипулиран би трябвало да смени думата балониран номера не мина със златото ,щото утре нямаше да има кюлчета за продажба вече загубата на златото е под 0.3 процента от началото на интервенцията среброто ще почака до два три дни да се съвземе ...все пак се продадоха за 10 мин .една осма от годишното производство във вид на хартиен договор

Коментар

• Първоначално изпратено от desperado Разгледай мнение
                              балон или не хората не разпродават злато. Среброто го разпродадоха много по-силно а то е в много по-малка фаза на балон
                              Не ми се иска да го казвам, ноооо ...за мен среброто е по-голям балон от златото
                              Може да греша, )) така, че не е препоръка ))
                              Да живее патката - най-коравата позиция. Пепи да почерпи )) Мисля, че с това се консолидират всички мнения )))

Коментар

• Първоначално изпратено от inokentii Разгледай мнение
                                Мнооого предположения и пожелания почна да правиш Като за цените на краставиците
                                Амиии ... никъде не е ставало дума за предположения. Краставицата ще си я миришеш сам

Коментар

Working...
                                X