If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
не днам дали някой ще натисне златото знам че скоро ще се достигни продадено количество на злато което не може да се добие следващите 100 години.и когато това стане известно става интересно.
За мен златото основно е УБЕЖИЩЕ за капитала в трудни времена. Лесно се съхранява, не страрее, не се поврежда от контакт с въздух,вода и тн, не може да се прави от олово и има сравнително ограничен добив.
Златото не е актив, който може да носи нещо повече от капиталове печалба (когато се качва). Златото не е земя да я обработиш, нито пък бизнес да го въртиш и да получаваш дивиденти.
В момента златото се купува, защото се качва и обратното когато големите хиени (голдман и компания) го понатиснат...ще започне да се продава, защото му пада цената...нещо като чистата акция на Каро, но не съвсем
Това, че БРИК са се засилили да купуват злато не е от вчера, но за мен големите кукловоди са доста далеч от БРИК.
Един по-сериозен спад в цената на златото ще е 100% потвърждение, че световната икономика е успяла да преодолее кризата, която в момента пак вилнее, но на ниво държавни дългове,дефицити и тн...
не е препоръка за покупка или продажба на злато
ПП ако иде на 2200+ бих се изкушил да продам, но при положение, че има толкова подценени активи...по-скоро бих си купил акции...
Според мен в момента среброто е по-безопасна инвестиция ,защото вниманието на инвеститорите е главно към златото и то реагира мн бурно..в момента 45 унции сребро купуват 1 унция злато.Така, че пак вариантите се броят на пръсти:или среброто е по евтино отколкото трябва да е или златото е по скъпо...което ме води до мисълта че среброто няма начин да падне под 35$(най-лошия варянт).
Отдавна трябваше да е 1900$ но така по-лесно ви заблуждават,че балона е пред спукване.
Няма спор ,че златото ще спадне по някой време, златото влиза в параболично движение което значи, че по някой време златото може да падне до 1700 примерно ..Въпроса е ,че движението нагоре ще се поднови мн бързо .
Коментар