IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 12.07.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• не днам дали някой ще натисне златото знам че скоро ще се достигни продадено количество на злато което не може да се добие следващите 100 години.и когато това стане известно става интересно.

Коментар

• За мен златото основно е УБЕЖИЩЕ за капитала в трудни времена. Лесно се съхранява, не страрее, не се поврежда от контакт с въздух,вода и тн, не може да се прави от олово и има сравнително ограничен добив.

Златото не е актив, който може да носи нещо повече от капиталове печалба (когато се качва). Златото не е земя да я обработиш, нито пък бизнес да го въртиш и да получаваш дивиденти.

В момента златото се купува, защото се качва и обратното когато големите хиени (голдман и компания) го понатиснат...ще започне да се продава, защото му пада цената...нещо като чистата акция на Каро, но не съвсем

Това, че БРИК са се засилили да купуват злато не е от вчера, но за мен големите кукловоди са доста далеч от БРИК.

Един по-сериозен спад в цената на златото ще е 100% потвърждение, че световната икономика е успяла да преодолее кризата, която в момента пак вилнее, но на ниво държавни дългове,дефицити и тн...

не е препоръка за покупка или продажба на злато

ПП ако иде на 2200+ бих се изкушил да продам, но при положение, че има толкова подценени активи...по-скоро бих си купил акции...
      Last edited by bertram; 23.08.2011, 08:48.
      това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• прав си,
        обаче като гръмне може да стигне и до 300 д/унция. балона си е балон. не е препоръка.
        Last edited by mechobikov; 23.08.2011, 06:18.
        Баба ме научи на много неща.
        tnm

Коментар

• По мое скромно виждане, балона може да разгърне и до 3000 д/унция. Балона си е балон. Не е препоръка.
          Last edited by Vola.X; 23.08.2011, 03:02.
          Реалната част на всяка кратна нула на дзета-функцията е ½.

Коментар

• Първоначално изпратено от niki88 Разгледай мнение
            Къде гледате в реално време промените на цената на злато?
            Ето ти отговора:

http://www.kitco.com/market/euro_charts.html

Мен ме интересува повече движението в EUR, затова гледам точно тази графика. Иначе в лявата част се вижда и графика за тройунция в USD.

Коментар

• Къде гледате в реално време промените на цената на злато?

Коментар

• Омг златото с тва темпо ще мине 2к тая седмица :0

Коментар

• Първоначално изпратено от kostas19 Разгледай мнение
                  Как среброто ще падне като Американското правителство е алл ин шорт в комеха.Те го държат толкова ниско..
                  И азиатците също са шорт сребро за да могат да купуват физическото

Коментар

• Как среброто ще падне като Американското правителство е алл ин шорт в комеха.Те го държат толкова ниско..

Коментар

• не е честно -марж 10 долара за минута нагоре

Коментар

• е днес ще е поне 1900 марж 5 долара за минута нагоре!!!

Коментар

• Третия вариант - и двата метала нагоре след 3 минути Не всеки има нерви за сребро

Коментар

• Според мен в момента среброто е по-безопасна инвестиция ,защото вниманието на инвеститорите е главно към златото и то реагира мн бурно..в момента 45 унции сребро купуват 1 унция злато.Така, че пак вариантите се броят на пръсти:или среброто е по евтино отколкото трябва да е или златото е по скъпо...което ме води до мисълта че среброто няма начин да падне под 35$(най-лошия варянт).

Коментар

• Първоначално изпратено от georgicv Разгледай мнение
                              Отдавна трябваше да е 1900$ но така по-лесно ви заблуждават,че балона е пред спукване.
                              Няма спор ,че златото ще спадне по някой време, златото влиза в параболично движение което значи, че по някой време златото може да падне до 1700 примерно ..Въпроса е ,че движението нагоре ще се поднови мн бързо .

Коментар

• Нека изпее някой нещо източно ,докат минат 15 мин .По -тържествено така ...Колко ще скочи при отваряне ,хайде да прогнозираме
                                Last edited by dani de vito; 23.08.2011, 00:51.

Коментар

Working...
                                X