IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 12.07.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• /IMG]http://www.google.bg/imgres?q=%D0%B8...:429,r:19,s:69
    Last edited by dani de vito; 23.08.2011, 20:55.

Коментар

• Първоначално изпратено от Минaващ Разгледай мнение
      Ц, на сайта пише:
      All are Romanian Gypsies.
      http://pufone.org/blog/in-gold-we-trust/
      Ами слагай линк за в бъдеще.На мен ми заприличаха на грузинци и за това така се изказах
      Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

Коментар

• Първоначално изпратено от коки Разгледай мнение
        Абе минаващ нещо си се объркал .Тия долу са грузинци
        Ц, на сайта пише:
        All are Romanian Gypsies.
        http://pufone.org/blog/in-gold-we-trust/

Коментар

• Абе минаващ нещо си се объркал .Тия долу са грузинци
          Ето ви един наш Ганю

Подарили на Ганю мутреснки златен Ролекс. Когато му връчили подаръка, той го харесал, но казал, че не го разбира. Обяснили му, че всъщност много лесно се познава часът - когато двете стрелки са горе е дванадесет, а когато са долу е шест и половина. На другият ден Ганю мутрата стои на улицата и чака шефа си. Покрай него минава едно момиченце и го пита:
          - Чичко, колко ви е часа?
          Ганю с тежък замах поглежда блестящия си часовник, замисля се и казва:
          - Рано е да се каже...
          Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

Коментар

• Лекторчето много скромно.

Коментар

• Първоначално изпратено от Минaващ Разгледай мнение
              Румънски инвеститори в злато...
              Тук са ни снимали как посрещаме Питър Шиф на инвестиционна конференция.
              "Only when the dusk starts to fall does the owl of Minerva spread its wings and fly."

Коментар

• страшни диваци та чак безстрашни обаче ако продължи още малко червената пързалка и ще трябва да бягат много бързо да го продават иначе ще им пари на врата

Коментар

• Румънски инвеститори в злато:

Коментар

• днес ЗЛОТО добре сте го подкарали в богоугодната посока. ако може до довечера още малко надолу, че да се образува дарк клауд кавър на дневна
                    Баба ме научи на много неща.
                    tnm

Коментар

• До сега всеки балон е носел по нещо за света, дот ком, жилищният и прочие , все е имало поради надуването на балона ръст в световната икономика, разкриване на работни места и прочие.Докато при златото като такъв нямаме нищо. Е тук идва въпроса дали е балон , или не е?
                      Да не би заради цената му масово да се копае, и да се търси , 10% от населението да работи в минният сектор ( и всичко свързващо преработването на злато)?
                      И имали въобще такива перспективи ?
                      И ако да на каква цена ще са те?

Коментар

• Златото няма фундамент, то просто стока и нищо повече! Стока, която непрекъснато количествено се увеличява .... Да може и да има функция на някаква резервна валута, но както струва 1900, така може да стура и 850!?Всичко друго е спекулации...

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                          хм, доста добра прогноза, както и предишният ти пост в темата - да не цитирам само, че станаха много Проблемът при теб, както и при почти всичкия народ в акции е, че смятате, че златото е балон, понеже го пречупвате през призмата на акциите и понеже е поскъпнало с 30-40-50% за кратко време, заначи е балон. Нито един от вас не отчита функцията му на пари във сичките й проявления. Нито един от вас не вижда фундамента, а той е основната прична за ръста - другото са дребни флуктуации за ъп енд даун, които не променят общия тренд вече 10 години

проблемът пак на привържениците на златото е, че не отчитат факта, че да се получи уникален ъп - 5-10К, това би значело тотален разпад на системата, нещо, което не че е невъзможно, просто не му е нито времето, нито мястото, защото големите си нямат достатъчно злато, а в прошляците, особено в мангалите, има прекалено много - това никой не би го допуснал и ще иам бой до последно.

Затова и реалистично, според мен, е поскъпването до към 2500, но с бавни темпове - примерно до към 20.12.2012, което аз съм отиграл отдавна, но само с физическо злато, като своеобразно подсигуряване за апокалипсиса (финансовия, да не забиете в некви теологични бълвочи след малко), вероятността за който е 2-3%, днес. А утре ??????

.. Златото няма фундамент, те просто стока и нищо повече! Стока която непрекъснато количествено се увеличява .... Да може и да има функция на някаква резервна валута, но както струва 1900, така може да стура и 850!?

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                            над 2000 има тлъсти стопове.
                            като се има предвид, че сме края на август все още ... има време пазарите да потънат още, а златото да го надуят над 2050$, за да може качествено да оберат стоповете на късите... едно бясно отскачане на 2150-2200....и като почнат да реват по всички телевизии как ще стане 3000 .... в един хубав момент ще има пук.....
                            хм, доста добра прогноза, както и предишният ти пост в темата - да не цитирам само, че станаха много Проблемът при теб, както и при почти всичкия народ в акции е, че смятате, че златото е балон, понеже го пречупвате през призмата на акциите и понеже е поскъпнало с 30-40-50% за кратко време, заначи е балон. Нито един от вас не отчита функцията му на пари във сичките й проявления. Нито един от вас не вижда фундамента, а той е основната прична за ръста - другото са дребни флуктуации за ъп енд даун, които не променят общия тренд вече 10 години

проблемът пак на привържениците на златото е, че не отчитат факта, че да се получи уникален ъп - 5-10К, това би значело тотален разпад на системата, нещо, което не че е невъзможно, просто не му е нито времето, нито мястото, защото големите си нямат достатъчно злато, а в прошляците, особено в мангалите, има прекалено много - това никой не би го допуснал и ще иам бой до последно.

Затова и реалистично, според мен, е поскъпването до към 2500, но с бавни темпове - примерно до към 20.12.2012, което аз съм отиграл отдавна, но само с физическо злато, като своеобразно подсигуряване за апокалипсиса (финансовия, да не забиете в некви теологични бълвочи след малко), вероятността за който е 2-3%, днес. А утре ??????
                            Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от al64ad Разгледай мнение
                              Нещо поизбързва с 1900 -чаках го след месец.......
                              +1 и на мен ми идва малко навъзгорно и леко спекулативно това поскъпване - не че досега не трябваше да е минало 2-та, ако не бяха намесите на МВФ, ама това е друга бира.....
                              Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
                                прав си,
                                обаче като гръмне може да стигне и до 300 д/унция. балона си е балон. не е препоръка.
                                кажи ми нещо, което не е балон, според теб

Коментар

Working...
                                X