IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 12.07.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение

Както виждаш има много примери, когато суапа е отрицателен както за дългата така и за късата позиция!!!

..
    ти обаче съм сигурен ,че не знаеш защо това е така. Защо има и в двете посоки отрицателен свап

Коментар

Айде от мен да мине едно примерче:

http://www.deltastock.com/bulgaria/i...old-silver.asp

Щракни върху "Суап числа" и ще видиш:

Както виждаш и за купувача и за продавача суаповете са отрицателни. Тоест, шемата въпреки че е продал злато, плаща по 1,66 пипона на ден за пренос на позицията!

Надявам се след този пример вече да се успокоиш...
      С това трябваше да започнеш.
      При мен няма отрицателен суап при скъсяване на златото (къси XAU/USD).
      Положителен е и варира от +0,10 до +0,80 в зависимост от брокера.

Няма да квалифицирам горецитирания брокер.
      Но общо взето те таксуват, че си им заел пари.

Коментар

• Айде от мен да мине едно примерче:

http://www.deltastock.com/bulgaria/i...old-silver.asp

Щракни върху "Суап числа" и ще видиш:

XAGUSD
        Silver (one troy ounce)/US dollar -0.05 -0.02
        XAUUSD
        Gold (one troy ounce)/US dollar -3.31 -1.66
        Както виждаш и за купувача и за продавача суаповете са отрицателни. Тоест, шемата въпреки че е продал злато, плаща по 1,66 пипона на ден за пренос на позицията!

Надявам се след този пример вече да се успокоиш...
        Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Forex 'master'-a полудя

Forex 'master' спри да влизаш във форумите на Investor.bg за 1-2 месеца малко да се поуспокоиш и тогава заповядай отново .
          Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

Кой си ти, че да искаш бе галфон?!... Можеш само да ме помолиш учтиво да ти обясня нещо, което очевидно не разбираш!

Това, че купувачът на един финансов инструмент срещу друг финансов инструмент плаща отрицателен суап НЕ ОЗНАЧАВА ПО НИКАКЪВ НАЧИН, че продавачът ще го получава като положителен суап! Обясних ти го поне по 5 различни начина, защо и кога се получава така... Ти не само че спориш за неща които очевидно не разбираш, но и отказваш да учиш това което не знаеш! Повече нищо не мога да направя за теб.
            Наистина си леко нервен... (Галфон, профан... все думички, показващи нервност).

Аз теб не те питам за валутните суапове, не те питам и за времето навън.

Питам те за брокер, който ти начислява лихва при къси позиции в златото срещу някоя ВАЛУТА!!!!! Нали поне това разбираш какво е? Нещо от сорта XAU/USD, XAU/EUR. Поне тези неща трябва да ги знаеш от обща култура. Практика ми е ясно, че нямаш.

И продължавам да очаквам пример за банка, която дава лихви по златни депозити.

Аз от теб искам единствено да докажеш тезата си. Да не мислиш, че си ми много интересен?! Правя го за останалите, защото постовете ти са изключително вредни за търгуващите тук. Колкото и малко да са те.

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
              Искам да го допълниш
              Кой си ти, че да искаш бе галфон?!... Можеш само да ме помолиш учтиво да ти обясня нещо, което очевидно не разбираш!

Това, че купувачът на един финансов инструмент срещу друг финансов инструмент плаща отрицателен суап НЕ ОЗНАЧАВА ПО НИКАКЪВ НАЧИН, че продавачът ще го получава като положителен суап! Обясних ти го поне по 5 различни начина, защо и кога се получава така... Ти не само че спориш за неща които очевидно не разбираш, но и отказваш да учиш това което не знаеш! Повече нищо не мога да направя за теб.
              Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

Ти му обясняваш и показваш с примери, то се опитва да учи баща си как се правят деца... Абсолютни пердета има в това форумче.
                По-скоро се опитвам да те науча как се раждат деца. За правенето съм се убедил, че не ти удава.

Ето ти твоя цитат:
                -------------------------------
                Валутна двойка Суап числа за пренос на позиция
                Дълга позиция Къса позиция
                AUD/CAD
                Австралийски долар/Канадски долар 0.49 -1.06
                AUD/CHF
                Австралийски долар/Швейцарски франк 0.65 -1.17
                AUD/JPY
                Австралийски долар/Японска йена 0.61 -1.07
                AUD/NZD
                Австралийски долар/Новозеландски долар -0.09 -0.97
                AUD/USD
                Австралийски долар/Американски долар 0.79 -1.22
                BGN/RON
                Български лев/Румънска лея -5.12 0.16
                CAD/CHF
                Канадски долар/Швейцарски франк -0.07 -0.47
                CAD/JPY
                Канадски долар/Японска йена -0.02 -0.43
                CHF/BGN
                Швейцарски франк/Български лев -0.77 -0.11
                CHF/JPY
                Швейцарски франк/Японска йена -0.21 -0.28
                -----------------------------------------------

Искам да го допълниш и с:
                XAU/USD
                XAU/EUR
                XAU/JPY
                XAU/CHF

Разбира се, като посочиш и източника.

Коментар

Мъка, мъка.....
                  Ти му обясняваш и показваш с примери, то се опитва да учи баща си как се правят деца... Абсолютни пердета има в това форумче.

Коментар

• Колеги не му обръщайте много внимание на Forex 'master'-a. Все пак човека е доста нервен, т.к. изтегли кредит и купи скъпо Злато, а то пада и пада . А и сигурно е изтеглил кредита на високи лихви .

Коментар

Получаваш на дедо си цървулите... Питай шемата колко "лихва" получава по късата позиция в злато?

Вече обясних, че когато две валути имат почти еднакви лихви то лихвеният диференциал е нищожен и е недостатъчен да покрие спреда между котировките на суапа. Ето защо и за купилия и за продалия суапа е отрицателен!

Ето ти примерче от един добре известен посредник в БГ:

Както виждаш има много примери, когато суапа е отрицателен както за дългата така и за късата позиция!!!

Гтово бе, ще ти покажа -> БНБ в момента получава 0,3% лихва от изнесеното злато в Лондон!

Явно си мазохист и продължаваш да упорстваш и да се излагаш...
                      Ти му говориш за суап при ЗЛАТО/ВАЛУТА, той ти показва суапове за валутни двойки....

Ти го питаш коя банка дава лихва за златни депозити, той ти казва коя ги получава...

Мъка, мъка.....

Коментар

• Първоначално изпратено от Shemata Разгледай мнение
                        Ще се изстреля много надолу!
                        +1

Коментар

• Ще се изстреля много надолу!

Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
                          Спря да се мандахерца. Май ще се изстреля нанякъде

Коментар

• Спря да се мандахерца. Май ще се изстреля нанякъде
                            Баба ме научи на много неща.
                            tnm

Коментар

Имаш ли по сметката си открита позиция КЪСО злато - получаваш лихва.
                              Получаваш на дедо си цървулите... Питай шемата колко "лихва" получава по късата позиция в злато?

Вече обясних, че когато две валути имат почти еднакви лихви то лихвеният диференциал е нищожен и е недостатъчен да покрие спреда между котировките на суапа. Ето защо и за купилия и за продалия суапа е отрицателен!

Ето ти примерче от един добре известен посредник в БГ:

Валутна двойка Суап числа за пренос на позиция
                              Дълга позиция Къса позиция
                              AUD/CAD
                              Австралийски долар/Канадски долар 0.49 -1.06
                              AUD/CHF
                              Австралийски долар/Швейцарски франк 0.65 -1.17
                              AUD/JPY
                              Австралийски долар/Японска йена 0.61 -1.07
                              AUD/NZD
                              Австралийски долар/Новозеландски долар -0.09 -0.97
                              AUD/USD
                              Австралийски долар/Американски долар 0.79 -1.22
                              BGN/RON
                              Български лев/Румънска лея -5.12 0.16
                              CAD/CHF
                              Канадски долар/Швейцарски франк -0.07 -0.47
                              CAD/JPY
                              Канадски долар/Японска йена -0.02 -0.43
                              CHF/BGN
                              Швейцарски франк/Български лев -0.77 -0.11
                              CHF/JPY
                              Швейцарски франк/Японска йена -0.21 -0.28

Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
                              Покажи ми една банка, която начислява лихва на златото.
                              Гтово бе, ще ти покажа -> БНБ в момента получава 0,3% лихва от изнесеното злато в Лондон!

Явно си мазохист и продължаваш да упорстваш и да се излагаш...

Коментар

• Брей, тия двамата отдолу са много постоянни бре. А когато правиш нещо с постоянство...............то просто няма как да не стане...... . Така викаше баба ми , де .

Коментар

Working...
                                X