Първоначално изпратено от Forex Master
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Златото - Балон или не ? (архив до 12.07.2012 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнениеАйде от мен да мине едно примерче:
http://www.deltastock.com/bulgaria/i...old-silver.asp
Щракни върху "Суап числа" и ще видиш:
Както виждаш и за купувача и за продавача суаповете са отрицателни. Тоест, шемата въпреки че е продал злато, плаща по 1,66 пипона на ден за пренос на позицията!
Надявам се след този пример вече да се успокоиш...
При мен няма отрицателен суап при скъсяване на златото (къси XAU/USD).
Положителен е и варира от +0,10 до +0,80 в зависимост от брокера.
Няма да квалифицирам горецитирания брокер.
Но общо взето те таксуват, че си им заел пари.
Коментар
-
Айде от мен да мине едно примерче:
http://www.deltastock.com/bulgaria/i...old-silver.asp
Щракни върху "Суап числа" и ще видиш:
XAGUSD
Silver (one troy ounce)/US dollar -0.05 -0.02
XAUUSD
Gold (one troy ounce)/US dollar -3.31 -1.66
Надявам се след този пример вече да се успокоиш...Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнениеКой си ти, че да искаш бе галфон?!... Можеш само да ме помолиш учтиво да ти обясня нещо, което очевидно не разбираш!
Това, че купувачът на един финансов инструмент срещу друг финансов инструмент плаща отрицателен суап НЕ ОЗНАЧАВА ПО НИКАКЪВ НАЧИН, че продавачът ще го получава като положителен суап! Обясних ти го поне по 5 различни начина, защо и кога се получава така... Ти не само че спориш за неща които очевидно не разбираш, но и отказваш да учиш това което не знаеш! Повече нищо не мога да направя за теб.
Аз теб не те питам за валутните суапове, не те питам и за времето навън.
Питам те за брокер, който ти начислява лихва при къси позиции в златото срещу някоя ВАЛУТА!!!!! Нали поне това разбираш какво е? Нещо от сорта XAU/USD, XAU/EUR. Поне тези неща трябва да ги знаеш от обща култура. Практика ми е ясно, че нямаш.
И продължавам да очаквам пример за банка, която дава лихви по златни депозити.
Аз от теб искам единствено да докажеш тезата си. Да не мислиш, че си ми много интересен?! Правя го за останалите, защото постовете ти са изключително вредни за търгуващите тук. Колкото и малко да са те.
Коментар
-
Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнениеИскам да го допълниш
Това, че купувачът на един финансов инструмент срещу друг финансов инструмент плаща отрицателен суап НЕ ОЗНАЧАВА ПО НИКАКЪВ НАЧИН, че продавачът ще го получава като положителен суап! Обясних ти го поне по 5 различни начина, защо и кога се получава така... Ти не само че спориш за неща които очевидно не разбираш, но и отказваш да учиш това което не знаеш! Повече нищо не мога да направя за теб.Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнениеТи му обясняваш и показваш с примери, то се опитва да учи баща си как се правят деца... Абсолютни пердета има в това форумче.
Ето ти твоя цитат:
-------------------------------
Валутна двойка Суап числа за пренос на позиция
Дълга позиция Къса позиция
AUD/CAD
Австралийски долар/Канадски долар 0.49 -1.06
AUD/CHF
Австралийски долар/Швейцарски франк 0.65 -1.17
AUD/JPY
Австралийски долар/Японска йена 0.61 -1.07
AUD/NZD
Австралийски долар/Новозеландски долар -0.09 -0.97
AUD/USD
Австралийски долар/Американски долар 0.79 -1.22
BGN/RON
Български лев/Румънска лея -5.12 0.16
CAD/CHF
Канадски долар/Швейцарски франк -0.07 -0.47
CAD/JPY
Канадски долар/Японска йена -0.02 -0.43
CHF/BGN
Швейцарски франк/Български лев -0.77 -0.11
CHF/JPY
Швейцарски франк/Японска йена -0.21 -0.28
-----------------------------------------------
Искам да го допълниш и с:
XAU/USD
XAU/EUR
XAU/JPY
XAU/CHF
Разбира се, като посочиш и източника.
Коментар
-
Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнениеМъка, мъка.....Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнениеПолучаваш на дедо си цървулите... Питай шемата колко "лихва" получава по късата позиция в злато?
Вече обясних, че когато две валути имат почти еднакви лихви то лихвеният диференциал е нищожен и е недостатъчен да покрие спреда между котировките на суапа. Ето защо и за купилия и за продалия суапа е отрицателен!
Ето ти примерче от един добре известен посредник в БГ:
Както виждаш има много примери, когато суапа е отрицателен както за дългата така и за късата позиция!!!
Гтово бе, ще ти покажа -> БНБ в момента получава 0,3% лихва от изнесеното злато в Лондон!
Явно си мазохист и продължаваш да упорстваш и да се излагаш...
Ти го питаш коя банка дава лихва за златни депозити, той ти казва коя ги получава...
Мъка, мъка.....
Коментар
-
Ще се изстреля много надолу!
Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнениеСпря да се мандахерца. Май ще се изстреля нанякъдеМнението ми не е препоръка!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнениеИмаш ли по сметката си открита позиция КЪСО злато - получаваш лихва.
Вече обясних, че когато две валути имат почти еднакви лихви то лихвеният диференциал е нищожен и е недостатъчен да покрие спреда между котировките на суапа. Ето защо и за купилия и за продалия суапа е отрицателен!
Ето ти примерче от един добре известен посредник в БГ:
Валутна двойка Суап числа за пренос на позиция
Дълга позиция Къса позиция
AUD/CAD
Австралийски долар/Канадски долар 0.49 -1.06
AUD/CHF
Австралийски долар/Швейцарски франк 0.65 -1.17
AUD/JPY
Австралийски долар/Японска йена 0.61 -1.07
AUD/NZD
Австралийски долар/Новозеландски долар -0.09 -0.97
AUD/USD
Австралийски долар/Американски долар 0.79 -1.22
BGN/RON
Български лев/Румънска лея -5.12 0.16
CAD/CHF
Канадски долар/Швейцарски франк -0.07 -0.47
CAD/JPY
Канадски долар/Японска йена -0.02 -0.43
CHF/BGN
Швейцарски франк/Български лев -0.77 -0.11
CHF/JPY
Швейцарски франк/Японска йена -0.21 -0.28
Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнениеПокажи ми една банка, която начислява лихва на златото.
Явно си мазохист и продължаваш да упорстваш и да се излагаш...Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
Коментар