IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 12.07.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Колега Алън,

още един път ти казвам:

Аз на тебе никога не съм казвал лоша приказка, нито съм се обръщал лошо или със смешни обръщения към теб. (като цяло аз мисля, че едва ли някога съм се заговарял с тебе; единствено днес).
    Т.ч. какво ми е лошо в поведението?

По-скоро имам съмнения, че ти си студент. И това не е лошо. Ако е така трябва да се радваш. И аз искам да съм на тази възраст (пак ще повторя).

и все пак:

Умната и Успех с трейдърството!!!

Първоначално изпратено от Алън Разгледай мнение
    Ми това е значи още по-страшно за теб. Поведението и държанието ти са като на пубер, а разбирам че отдавна си прехвърлил тази възраст. Значи си неспасяем случай.
    Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

• Колега Алън,

днес по-рано отбелязах, когато цената беше около 1880$, че ако Златото днес падне под 1840$...то другата седмица ще пада много. .
      Какво да се аргументирам??? аз съм написал много в темата. Мисля, че балона е очевиден.
      Само едно ще кажа:
      Златото има производствена стойност около 300-500$ средно. Т.ч. е нормално цената да си отиде до около производствената. Който е икономист по образование сигурно 1000 пъти го е учил, че най-точният анализ е този на себестойноста и рано или късно цената отива там. Макроикономическите предпоставки отдавна показаха, че е време тренда на Златото да тръгне надолу. Единствено го забавиха някои циркове в САЩ. А и онези тарикати които балонизираха цената на Златото (а пролетта на Среброто)... Black Rock си разтовариха Златото на 2-а пъти през последните 20 дни, т.ч. "КУПОНА СВЪРШИ". В момента цената е оставена на свободно падане...зависи от дребните играчи къде ще иде, т.к. на тях продадоха Златото. ...

п.с. исакм да добавя един съвет за тези, които купуват в момента Злато или са отворили скоро дълги позиции. По-голямата част от тях които са купили големи количества и/или с голям лост скоро ще фалират. А другите рано или късно ще фалират. Все пак сега като почне 203 години тренд надолу...Искаш не искаш ще фалираш.

Само погледнете какво е станало с "инвеститорите" купували при същите условия и медийни пропаганди през 1979-1980г. Какво стана???? Купували са при цени от 900-1050$ и после цената стана 100$ . и чак 2010г ...са излезнали на нула. Т.е. цената е достигнала предишния връх. Мислиш ли, че някой си е държал 30 години купеното злато??? Съмнявам се, че някой тук иска същата участ... Да "инвестира" в злато и да го държа 20-30 години за да излезе на Нулата.

Т.ч. УМНАТА!!!

Абе момче, няколко пъти ти зададох конкретни въпроси на които Ти не отговаряш. Защото неможеш. Дори и на последният ми въпрос ( Колко % според теб е спад в цената на златото от 60$ в рамките на деня, при положение, че цената е 1820 $ и е паднала от 1880 $ ?) неможеш да отговориш, но пък за сметка на това ми филосовстваш.
      Така, че или се аргументирай и отстоявай тезата си с факти и анализи, или спри да повтаряш брътвежи като развален грамофон.

Коментар

• Първоначално изпратено от Алън Разгледай мнение
        Абе момче, няколко пъти ти зададох конкретни въпроси на които Ти не отговаряш. Защото неможеш. Дори и на последният ми въпрос ( Колко % според теб е спад в цената на златото от 60$ в рамките на деня, при положение, че цената е 1820 $ и е паднала от 1880 $ ?) неможеш да отговориш, но пък за сметка на това ми филосовстваш.
        Така, че или се аргументирай и отстоявай тезата си с факти и анализи, или спри да повтаряш брътвежи като развален грамофон.
        1. влез в ексел
        2. раздели 60 на 1880
        3. получения резултат умножи по 100
        4. горните 3 точки няма да ти помогнат ако не затвориш дългите
        Баба ме научи на много неща.
        tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от Shemata Разгледай мнение
          Колега Алън,

п.с. ах и исках да добавя. За съжаление студент не съм много отдавна . Ако имах възможноста да избирам и да върна времето назад...бих предпочел да съм студент на възраст между 18-23 год. , отколкото да пиша сега във форума.
          Ми това е значи още по-страшно за теб. Поведението и държанието ти са като на пубер, а разбирам че отдавна си прехвърлил тази възраст. Значи си неспасяем случай.

Коментар

Колега Алън,

кога съм те обиждал теб за да се обръщаш към мен така??? Намали малко агресията.

Балона се спука още преди 2-3 седмици и преди няколко дни напълно изгърмя. Някои хора май още не разбраха . Тук стана малко задържане на цената, за да може и последните "инвеститори" да си купят от скъпото злато. Дано да не си от тях... да си купил скъпо злато с висок лости тия 60$ спад да ти си се отразили негативно.

Умната!!! Умната с лоста, че става опасно .

Коментар

+2048

Той лоста ако играеше от нашия отбор брокитата нямаше да ни разрешават да го ползваме
              tnm

Коментар

• Колега Алън,

кога съм те обиждал теб за да се обръщаш към мен така??? Намали малко агресията.

Балона се спука още преди 2-3 седмици и преди няколко дни напълно изгърмя. Някои хора май още не разбраха . Тук стана малко задържане на цената, за да може и последните "инвеститори" да си купят от скъпото злато. Дано да не си от тях... да си купил скъпо злато с висок лости тия 60$ спад да ти си се отразили негативно.

п.с. ах и исках да добавя. За съжаление студент не съм много отдавна . Ако имах възможноста да избирам и да върна времето назад...бих предпочел да съм студент на възраст между 18-23 год. , отколкото да пиша сега във форума.

Ама рядко ТЪПО парче си ша знайш !
                Колко % според теб е спад в цената на златото от 60$ в рамките на деня, при положение, че цената е 1820 $ и е паднала от 1880 $ ?
                Айде взимай "елката" и смятай.

Аман от инфантилни студенти решили, че много знаят и трябва да "отворят" очите на незнаещите......
                Last edited by Shemata; 09.09.2011, 13:51.

Коментар

Май май "GAME OVER"!!!

лудите са налудуваха
                  Ама рядко ТЪПО парче си ша знайш !
                  Колко % според теб е спад в цената на златото от 60$ в рамките на деня, при положение, че цената е 1820 $ и е паднала от 1880 $ ?
                  Айде взимай "елката" и смятай.

Аман от инфантилни студенти решили, че много знаят и трябва да "отворят" очите на незнаещите......

Коментар

Лалка - знаеш ли колко са производствените разходи за 1кг кокаин ? А на колко се продава ? А знаеш ли колко са производствените разходи за 1 презерватив ? Не повече от 0.02лв. а ги продават от 0.3лв до 2.00 лв за бройка ? Та по твоята логика и при тези 2 стоки цените са балон и трябва всеки момент да се спукат ли ???????????
                    Да не дава Господ да ти се спука презерватива, че тогава многоооооо...... лошо !!!!
                    кокаина дава сила, а златото и за капут не става
                    tnm

Коментар

Лалка - знаеш ли колко са производствените разходи за 1кг кокаин ? А на колко се продава ? А знаеш ли колко са производствените разходи за 1 презерватив ? Не повече от 0.02лв. а ги продават от 0.3лв до 2.00 лв за бройка ? Та по твоята логика и при тези 2 стоки цените са балон и трябва всеки момент да се спукат ли ???????????
                      Да не дава Господ да ти се спука презерватива, че тогава многоооооо...... лошо !!!!
                      Спокойно бе човек, и ти ако си мислиш че със спукан презерватив ще ме уплашиш ...!!! бъркаш !
                      Спокойно, що се нервиш толкова. Св. Нагъзаки ще реши и твоя проблем. Въпрос на време.

Коментар

• Първоначално изпратено от citizen_bg Разгледай мнение
                        Аха, ясно. Това техническия или фундаментален анализ го каза? Къде да гледаме?
                        графиката. май май почва
                        tnm

Коментар

Защото съвсем скоро почва спад на Златото, който тренд ще продължи поне 2-3 години и ще закара Златото поне на 500$. .

п.с. ако не и да е почнал вече
                          И колко скоро ? Ден, седмица, 1-2-3 месеца ???? Колко скоро ?

Коментар

Май май "GAME OVER"!!!

лудите са налудуваха
                            Не бих се обзалагал. Лудите още не са се налудували и още много артии ще напечатат. Много дълг има да се избива, ама дали това е начина?.

Коментар

• Първоначално изпратено от lalka 75 Разгледай мнение
                              ми как защо - колко му са производствените разходи, а къде е цената, И докога ще го купуват - докато минат индйските сватби ли ? Не е никаква алтернатива на парите. Я виж на какви маржове се лашка ! И в кой магазин ще платиш с голд !? За никакъв * не става Според мен разбира се. Само дето му треперят, като го държат като Бай Ганню ... под юргана
                              Не е препоръка

Коментар

• Май май "GAME OVER"!!!

лудите са налудуваха

Коментар

Working...
                                X