IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 12.07.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
    равновесенов... момко. Отвори си очичките и се опитай да погледнеш по-далеч от носа си! Това е препоръка!... Златото се използва като пари от 6000 години насам. Всякакви балони са се пукали през това време, но то си е оставало в основата на ВСЯКА парично-кредитна система през всичките тези години. Да го сравняваш с акциите на бфб-то е меко казано глупост!
    ето сам го казваш , но не искаш да го проумееш.... златото се ИЗПОЛЗВА като пари от 6000 г.- т.е. метала злато се използва за изработването на парични знаци , НО то самото не означава ,че е пари ... Всички природни ресурси , необходими за съществуването на човешката цивилизация са пари ( по твоята логика ) ... а защо се е възприело златото да изпълнява тази функция ...ами по ред причини ... една от които е и относително малкото му количество в природата , което го прави трудно за "фалшифициране", другата причина е лесната му обработка и трета важна причина е ,че не се влияе от химическо физически процеси за разлика от други метали.... а самите негови физически свойства го правят и привлекателен метал за изработването на бижута ... което естествено довежда до идеята да се използва като разменно средство....
    а твоите фантазии ,че златото е панацея са меко казани детински .....

Коментар

Тцъ... ама някой друг път... тцъ.

Така че като говориш за балони бъди абсолютно наясно, кой е най-големият балон в момента? Това е балонът на хартиените пари! Ще наблюдаваме ПУУКККК... както би казал един забавен персонаж...
      Усещаш ли как набиваш пари в даден инструмент - в случая златото, като основаваш това си решение на идеята че ще има висока инфлация, а дори си нямаш идея за механизма по който се получава тази висока инфлация.

Ей за това ще глътнеш яко вода със златото и ти и всичките останали златни маниаци - просто защото всичките ви решения там са взети на база повърхностни анализи базирани на субективни страхове и пристрастия.

Като търсите само анализи, които подкрепят възгледите ви, и дори не си правите труда да потърсите обяснение на реалната картинка с реалните механизми, процеси и трендове, които стоят зад всичко това. Опростявате действителността до осакатяване на тази действителност, само за да се впише в опростената ви до безумие черно бяла схема на света. така и резултата ще е черно бял. Както си мислите че печелите изведнъж ще осъзнаете че сте яко навътре.

Още не е късно да излезете с минимални загуби, но скоро и това време ще отмине

Коментар

• това с Тавекс-а ме разсмя. Аз от 10 години купувам злато и не съм купил от тях, направо се засрамвам.

Божеее, само като свирна че продавам монети веднага се нареждат на опашка, даже ще се избият кой да вземе кви трендове, мендове, тавекси спонж боб ви тресат. Оня месец 10 трой унции излязоха на местния пазар едвам се доредих до една.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
          Тцъ, ...
          Тцъ... ама някой друг път... тцъ.

Така че като говориш за балони бъди абсолютно наясно, кой е най-големият балон в момента? Това е балонът на хартиените пари! Ще наблюдаваме ПУУКККК... както би казал един забавен персонаж...
          Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

Да, имам идея. И не само че имам идея, но зная и как точно става. И не само, че зная как точно става, но зная и че времето необходимо за това е средно година-година и 2 месеца.

Надявам се няма да започнеш да спориш, както веднъж неблагоразумно се опита, че парите се печатали но не влизали в обръщение... Влизат и още как... Дори само поради простата причина, че се печатат защото някой трябва да плаща нещо с тях!!!
            Тцъ, само си мислиш че знаеш иначе нямаше да приказваш такива глупости.

Коментар

Ти имаш ли си идея как напечатаните пари след това стигат до икономиката, за да могат да предизвикат инфлация.
              Да, имам идея. И не само че имам идея, но зная и как точно става. И не само, че зная как точно става, но зная и че времето необходимо за това е средно година-година и 2 месеца.

Надявам се няма да започнеш да спориш, както веднъж неблагоразумно се опита, че парите се печатали но не влизали в обръщение... Влизат и още как... Дори само поради простата причина, че се печатат защото някой трябва да плаща нещо с тях!!!
              Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

Пак не си в час... Че те само ЕЦБ преди 1 месец напечатаха 1 трилион евро и го раздадаха на банките. САЩ до момента от 2008 г. насам официално са напечатали 7 трилиона долара, неофициално е двойно повече. Банк ъф Ингланд официално са напечатали близо трилион и половина. Ами Шв. НБ... Ами японците... И това при размерна световната икономика от 45 трилиона долара!

Изобщо не си в час, равновесенов... Ама изобщо... Не зная с кой акъл си взел да спориш...
                Ти имаш ли си идея как напечатаните пари след това стигат до икономиката, за да могат да предизвикат инфлация. Защото ми изглежда че нямаш. Хайде първо виж това след това ще говорим.

Коментар

Ще се спука балона на парите ама на най. 1 трилион долара повече на сигурно 20 трилиона в обръщение в света е 5% ръст.
                  Пак не си в час... Че те само ЕЦБ преди 1 месец напечатаха 1 трилион евро и го раздадаха на банките. САЩ до момента от 2008 г. насам официално са напечатали 7 трилиона долара, неофициално е двойно повече. Банк ъф Ингланд официално са напечатали близо трилион и половина. Ами Шв. НБ... Ами японците... И това при размерна световната икономика от 45 трилиона долара!

Изобщо не си в час, равновесенов... Ама изобщо... Не зная с кой акъл си взел да спориш...

Коментар

Още не можеш да разбереш основното... Покупката на злато не е спекулация. То е БЯГСТВО от спекулация! Покупката на злато е решение да се ИЗБЯГА от пазара, защото е твърде спекулативен и рискован.

Балонът не е в златото. Балонът е в мярката с която мериш цената на златото. Балонът са десетките ТРИЛИОНИ новонапечатани долари, евро, паунди, франкове, йени и какво ли още не... Ето този книжен балон предстои да се спука. И като се спука цените на всичко друго ще хвръкне до небесата, защото дотогава си използвал метъра за мерна единица, а като се спука ще мериш със сантиметър или дори милиметър като мерна единица!
                    Да бягаш от спекулация, за да се набиеш в балон - много умно ми изглежда.

Ще се спука балона на парите ама на най. 1 трилион долара повече на сигурно 20 трилиона в обръщение в света е 5% ръст. В България парите нарастваха с по 20% на година до 2008 пък не съм забелязал някой да се оплаква

Коментар

То може да има стойност 6000 години, но колко хора са готови да чакат и 60 г. че да излязат на + от него като са го купували на балонизирани цени
                      Още не можеш да разбереш основното... Покупката на злато не е спекулация. То е БЯГСТВО от спекулация! Покупката на злато е решение да се ИЗБЯГА от пазара, защото е твърде спекулативен и рискован.

Балонът не е в златото. Балонът е в мярката с която мериш цената на златото. Балонът са десетките ТРИЛИОНИ новонапечатани долари, евро, паунди, франкове, йени и какво ли още не... Ето този книжен балон предстои да се спука. И като се спука цените на всичко друго ще хвръкне до небесата, защото дотогава си използвал метъра за мерна единица, а като се спука ще мериш със сантиметър или дори милиметър като мерна единица!

Нека тези с кредитите не се радват че кредитите им ще се обезценят. Има клауза почти във всеки кредитен договор че банката може да ти променя валутата на кредита по собствено усмотрение. Така че , още при първия горещ дъх на задаващата се хиперинфлация валутата ще бъде променена на грамове ЗЛАТО или на такава с фиксирано златно покритие.
                      Last edited by Forex Master; 04.05.2012, 11:14.

Коментар

• Първоначално изпратено от Muller
                        Абе акциите са по добри за спекулация при всички случаи циклите са кратки ама в момента няма къде да влизаш само спекулация с деривати става дейтрейдинг ама закупуване на самите акции не става чакаме момента за вход дали ще тази година или дпугата божа работа макар все да си мисля че тази ще има някое готино събитие дето ще панира капиталовите пазари
                        Те са си панирани от доста време. За това и ги намирам за прекрасна инвестиция в момента. В момента имам акции на европейски компании които съм ги купувал по за под 4 евро, а дивидентите които са раздавали през последните 10 години са по 1 евро на година. И до две три години пак мога да очаквам същите дивиденти.

Много ми е интересно как от злато ще правя 25% доходност на година за голям период от време

Коментар

• Първоначално изпратено от Muller
                          ако някой купува то сигурно го прави за да остави нещо на децата а не за спекулация
                          Интересно мнение - това може би обяснява защо аз съм зле настроен към златото, а доста други не са. За мен златото е просто един жълт метал, чиято единствена полза е че има достатъчно идиоти които да го купуват все по-скъпо. Ако тези идиоти изчезнат то златото става безсмислено за инвестиция

Коментар

• Първоначално изпратено от marin1 Разгледай мнение
                            по-нисък от 100 лв. спред при един и същ доставчик - няма!!!
                            но има разлика в курсовете при различните доставчици - т.е. можеш да купиш от едно место на 80 лв./гр. и да продадеш същия ден, след 10 мин., за 81 лв./гр. на друго место. Не говоря хипотетично а РЕАЛНО защото съм го правил
                            т.е. - който има ИНФОРМЦИЯ - спреда е в негова ПОЛЗА
                            Щом казваш, може и да може да става, въпреки че аз лично не вярвам - по-скоро някой от доставчиците е идиот за да позволява арбитраж . Но нищо и не гарантира че това положение ще се задържи.

Коментар

равновесенов... момко. Отвори си очичките и се опитай да погледнеш по-далеч от носа си! Това е препоръка!... Златото се използва като пари от 6000 години насам. Всякакви балони са се пукали през това време, но то си е оставало в основата на ВСЯКА парично-кредитна система през всичките тези години. Да го сравняваш с акциите на бфб-то е меко казано глупост!
                              Аз не го сравнявам с акциите - за мен златото е много по-лоша инвестиция

То може да има стойност 6000 години, но колко хора са готови да чакат и 60 г. че да излязат на + от него като са го купували на балонизирани цени

Коментар

Това което казваш е точно каквото казваха тези дето се набутаха в акции на БФБ през 2007 когато им говорихме че акциите са балон

Коментар

Working...
                                X