Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Златото - Балон или не ? (архив до 12.07.2012 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Има логика и аз съм си го мислил, гледайки малко по-напред, когато примерно роботи заменят хората в повечето дейности, хората какво ще правят? Трябва благата да се рапределят по някакъв начин, за да има за всички. Защото преди всеки е бачкал на полето, а сега 10 фермера, могат да хранят 1000 ако не и повече човека, с тез големите комбайни, цели подвижни фабрики са.
Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение70-те години е имало много по здрава основа......... сега тази основа липсва. Западната цивилизация ходи по много тънък лед в момента......... а мерки не се взимат. Всичко ми заприличва все повече и повече на срутването на Съветския Съюз....... икономически упадък който води до разрушаване на систмата. Явно капитализма в този му вид не може да съществува при днешната динамика на обществото.
Навремето преизпълняваха петелетките за 4 години.......... сега се печатат пари (включвам и другите инструменти) и всички се радват като малки деца, че Американците били суапнали бондове. Какво като са суапнали бондове, това ще вдигне ли заплатите, ще намери ли работа на хората, ще подобри ли здравното осигуряване ?! Алчноста на днешния капитализъм, ще го унищожи, точно както алчноста за власт унищожи тоталитаризма (който упорито се правеше да изглежда като комуниъм но не беше). Разбира се комунизъм при днешното технологично развитие и манталитет на хората не е възможен, но е възможна развита форма на социализъм........... и за съжаление няма друг път или ще направим социализъм или ще потънем в нови тъмни векове........... Капиталистическа система при свръх индустриализация не може да съществува, защото няма достатъчно работа, а има свръхпроизводство, така благата не достигат до хората (защото хората нямат работа и съответно не получават пари) и този който ги произвежда търпи загуби. Получава се страшен затворен кръг от който няма излизане.Мнението си е мое, но загубите са за Ваша сметка :P
Коментар
-
Първоначално изпратено от Shemata Разгледай мнениеЗлатото и Среброто ще изядат не само парите на FOREX 'master'-a, който се хвалеше като купи Сребро на 48$, но и доста пари на още бичи настроени други "master"- и.
Т.ч. умната!!!>> инак това за среброто в шахтата ме разсмя
Хората губят ума си на тълпи , а се връщат към здравия разум бавно и един по един .
Коментар
-
bate Goiko,
Златото след като се качи по стълбите слезна с асансьора, а пък Среброто искаше да слезне с асансьора, ама будалата не гледа къде стъпва и къде ходи...отоворило вратата на асансьора и падна направо в шахтата, т.к. вратат не била затворена, а асансьора го нямал.
Първоначално изпратено от bate Goiko Разгледай мнениеМного хубав лав!
Ако златото слиза с асансьора, незнам какво направи среброто.....Мнението ми не е препоръка!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнениеСорри, че изтрих, но го прехвърлих тук http://borsi.blog.bg/novini/2011/09/...flaciia.824990
Xman1 - тоя филм сме го гледали. Това имам предвид, нещата поне за сега се развиват по същия начин като в 70 те години с малки разлики.
70-те години е имало много по здрава основа......... сега тази основа липсва. Западната цивилизация ходи по много тънък лед в момента......... а мерки не се взимат. Всичко ми заприличва все повече и повече на срутването на Съветския Съюз....... икономически упадък който води до разрушаване на систмата. Явно капитализма в този му вид не може да съществува при днешната динамика на обществото.
Навремето преизпълняваха петелетките за 4 години.......... сега се печатат пари (включвам и другите инструменти) и всички се радват като малки деца, че Американците били суапнали бондове. Какво като са суапнали бондове, това ще вдигне ли заплатите, ще намери ли работа на хората, ще подобри ли здравното осигуряване ?! Алчноста на днешния капитализъм, ще го унищожи, точно както алчноста за власт унищожи тоталитаризма (който упорито се правеше да изглежда като комуниъм но не беше). Разбира се комунизъм при днешното технологично развитие и манталитет на хората не е възможен, но е възможна развита форма на социализъм........... и за съжаление няма друг път или ще направим социализъм или ще потънем в нови тъмни векове........... Капиталистическа система при свръх индустриализация не може да съществува, защото няма достатъчно работа, а има свръхпроизводство, така благата не достигат до хората (защото хората нямат работа и съответно не получават пари) и този който ги произвежда търпи загуби. Получава се страшен затворен кръг от който няма излизане.
Коментар
-
Сорри, че изтрих, но го прехвърлих тук http://borsi.blog.bg/novini/2011/09/...flaciia.824990
Xman1 - тоя филм сме го гледали. Това имам предвид, нещата поне за сега се развиват по същия начин като в 70 те години с малки разлики.http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jay Gould............... Всичко ще свърши най-късно до 2014 - 2016 година, като още около края на 2012 и началото на 2013 индексите ще направят своето дъно. Малко след тях и суровините ще отбележат своето.
Проблемът е че няма как да свърши, докато не се вземат РЕАЛНИ мерки, а не печатането на различни видове хартия да се приема като взимане на мерки.
Коментар
-
Първоначално изпратено от volatilnia Разгледай мнениезлатото е към 835 , после другата цел мноооооооого надолу ,,,,,,,,,,,,,,,,дефлацийке ела здравей , тъз инфлация 70 годин само ще я сънувате бичета.
Хората губят по всички други фронтове и избиват при златото.
Иначе е ясно че се задава нова криза, след нея още една и така до.......... докато някой не започне да решава проблемите на капиталистическото общество. (но в това няма да се задълбавам за да не се обръщат нещата в политически спор).
Освен това митовете и легендите за силния долар са пълни глупости......... силен спрямо какво ?! Спрямо инфлиращи валути......... я го вижте дали е толкова як долара срещу Китайския Юан ?! Ето ви линк, гледкайте си го.
http://www.google.com/finance?q=USDCNY
Когато започне него да го катурва, тогава ми се обадете.
Ето и един друг интересен линк:
http://seekingalpha.com/article/2955...nated-bond-etfLast edited by Xman1; 24.09.2011, 03:18.
Коментар
-
Чист балон си е. И вече направи едно голямо пук. Може още малко да се пробват нагоре, но ще е чудо ако достигне дори и 1900, да не говорим за нагоре. Вече колкото ще се надува с новини и спекулации балона ще издиша и гравитацията все повече ще го тегли надолу.
Ако тези които купуваха над 1500 преди имаха някакво извинение да го правят, то сега приличат на Матросов. Последните купувачи помагащи на продавачите да излезат с по-малки загуби.
Коментар
Коментар