If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
И не само си говоря, ако погледнеш по стари мои публикации в тази тема, ще видиш че предупредих за опасността от свободно падане, точно ден преди да падне.
И пак предупреждавам по-неопитните да не бързат да купуват, както казаха някои колеги, златото слиза с асансьор а се качва по стълбите, така че ще има време да купите, не избързвайте, рано е още, дори и да не съм прав че още ще пада, риска е прекалено голям.
Не напразно са го вдигнали маржина, щото са знаели, какво предстои. Т.е. причината за спада не е вдигането на маржина.
Мхм изкаш да ми кажеш,че те мислят за нас и затва дигат сека седмица маржина..да не се опарим .. тия каде дигат маржина ги държи жп моргат които имат милиони унции в интернета шорт..ааа междо другото те са финансирани от правителството което не изка среброто и златото да се дигат много рязко за да не изглежда долара смешен.
Ти най- вероятно няма да купиш никога. Май само си говориш.Колко унции имаш в момента? 0 май а ..
Естествено че са 0, що ти колко имаш ?
И не само си говоря, ако погледнеш по стари мои публикации в тази тема, ще видиш че предупредих за опасността от свободно падане, точно ден преди да падне.
И пак предупреждавам по-неопитните да не бързат да купуват, както казаха някои колеги, златото слиза с асансьор а се качва по стълбите, така че ще има време да купите, не избързвайте, рано е още, дори и да не съм прав че още ще пада, риска е прекалено голям.
Тъп си бря дигнаха маржина на среброто 3 пъти за седмицата и сички ликвидираха. Ся с асансйора пак нагоре.. Ако нямаш стомах не се занимавай със среброто.
Не напразно са го вдигнали маржина, щото са знаели, какво предстои. Т.е. причината за спада не е вдигането на маржина.
Не бих купил и една унция злато, докато не видя оформено двойно дъно (обърнат остров), за тези които се чудят да видят на дневна графика след спада на среброто през април, се образува това за което говоря. И пак не бих купил на юруш, защото това може да е само първа вълна.
Ти най- вероятно няма да купиш никога. Май само си говориш.Колко унции имаш в момента? 0 май а ..
Пак ще Ви кажа, НЕ СЕ ЕБАВАЙТЕ С ЗЛАТОТО... не забравяйте, че винаги е и ще бъде най-предпочитаната инвестиция! Много валути са издъхнали но златото винаги е било ценно. Заради лоши инвестиции на някои инвеститори им се наложи да разпродават злато за да покриват загуби, но аз не смятам, че ще се поколебаят да купуват отново при тези цени! Не забравяйте, че последните $50 долара от тази корекция са страховете на някои от инвеститорите и много скоро ще отшумят а цената ще се окаже перфектна за нови покупки и нова 400-500$ вълна в северна посока и да не се окаже, че ситуацията от лятото се повтаря!
Не бих купил и една унция злато, докато не видя оформено двойно дъно (обърнат остров), за тези които се чудят да видят на дневна графика след спада на среброто през април, се образува това за което говоря. И пак не бих купил на юруш, защото това може да е само първа вълна.
Мнението си е мое, но загубите са за Ваша сметка :P
Пак ще Ви кажа, НЕ СЕ ЕБАВАЙТЕ С ЗЛАТОТО... не забравяйте, че винаги е и ще бъде най-предпочитаната инвестиция! Много валути са издъхнали но златото винаги е било ценно. Заради лоши инвестиции на някои инвеститори им се наложи да разпродават злато за да покриват загуби, но аз не смятам, че ще се поколебаят да купуват отново при тези цени! Не забравяйте, че последните $50 долара от тази корекция са страховете на някои от инвеститорите и много скоро ще отшумят а цената ще се окаже перфектна за нови покупки и нова 400-500$ вълна в северна посока и да не се окаже, че ситуацията от лятото се повтаря!
Интересен ще е отговорът на азиатските пазари другата седмица Нещо на което да стъпи този срив ,като икономически подем да виждате, че все за свръхизкупеност говорят някой .. То май долларден е свръхизкупен последните дни почти няма продажба на физически унции ,въпреки касапницата Май тия дни манипулативния пазар държан от десетина банки и няколко десетки търговци ще бъде смазан при тия цени ,и то не тук у нас си,боже мой ,как да се вътриш с тая глупост ....Ще видите от кой
Златото и Среброто ще изядат не само парите на FOREX 'master'-a, който се хвалеше като купи Сребро на 48$, но и доста пари на още бичи настроени други "master"- и.
Т.ч. умната!!!
Тъп си бря дигнаха маржина на среброто 3 пъти за седмицата и сички ликвидираха. Ся с асансйора пак нагоре.. Ако нямаш стомах не се занимавай със среброто.
Тези платформи поддържат ли "история"? И аз си мислех за някоя, но тази на която съм цъкал демо май нямаше история и заради това реших, че форекс чудесиите няма да ми вършат работа.
За златото метатрейдъра на адмирал има много добра история, до 1993 година ги има котировките, за среброто на варчев метатрейдъра има до 2001, бенчмарк имат една платформа Benchmark Trader (ne metatrader) тя мисля че е най подробната има много инструменти, акции, петрол, метали, форекс, фючърси, всичко каквото се сетиш, направо нея си дръпни
Мнението си е мое, но загубите са за Ваша сметка :P
Тези платформи поддържат ли "история"? И аз си мислех за някоя, но тази на която съм цъкал демо май нямаше история и заради това реших, че форекс чудесиите няма да ми вършат работа.
Моля някой да каже сайт с хубави графики на златото и среброто, така че да мога да видя месечни и евентуално цени по дни.
Намирам доста, но я ще са за десетина години, я няма да е детайлна според нуждите ми. . .
Не ти трябва сайт, изтегли си Metatrader на някой брокер, там ги има котировките, може и друга платформа за онлайн търговия, но тази е най-използваната, може би щото е една от най-добрите. Ето ти сайтовете на няколко български брокера, давам няколко за да не каже някой че правя реклама:
Моля някой да каже сайт с хубави графики на златото и среброто, така че да мога да видя месечни и евентуално цени по дни.
Намирам доста, но я ще са за десетина години, я няма да е детайлна според нуждите ми. . .
Извинявай,но ми е доста смешен целият този пост... Напомня ми за кварталните дядовци дето все имат фаталистично мнение за всичко. Говориш с бомбастични фрази,а не прилагаш никакви факти към твоите заключения.
Да, има дългова криза, породена от голяма консумация на западните общества ( по-скоро големи обещания за социални плащания). Но няма престъпност - рекордно ниска, има голяма производителност и най-вече няма опасност от световна война..
От историческа гледна точка - това не е голяма криза. Решението е просто, макар и не лесно, социалните договори да се предоговорят отново - възраст за пенсиониране, медицински разноски, данъци и тн. А, това за индустриализацията, направо ми прилича от Маркс взето. Ама както и да е.
земя вика марс...земя вика марс.слез на земята ей
Има стари трейдъри има и смели трейдъри, но старите и смели трейдъри са само няколко
70-те години е имало много по здрава основа......... сега тази основа липсва. Западната цивилизация ходи по много тънък лед в момента......... а мерки не се взимат. Всичко ми заприличва все повече и повече на срутването на Съветския Съюз....... икономически упадък който води до разрушаване на систмата. Явно капитализма в този му вид не може да съществува при днешната динамика на обществото.
Навремето преизпълняваха петелетките за 4 години.......... сега се печатат пари (включвам и другите инструменти) и всички се радват като малки деца, че Американците били суапнали бондове. Какво като са суапнали бондове, това ще вдигне ли заплатите, ще намери ли работа на хората, ще подобри ли здравното осигуряване ?! Алчноста на днешния капитализъм, ще го унищожи, точно както алчноста за власт унищожи тоталитаризма (който упорито се правеше да изглежда като комуниъм но не беше). Разбира се комунизъм при днешното технологично развитие и манталитет на хората не е възможен, но е възможна развита форма на социализъм........... и за съжаление няма друг път или ще направим социализъм или ще потънем в нови тъмни векове........... Капиталистическа система при свръх индустриализация не може да съществува, защото няма достатъчно работа, а има свръхпроизводство, така благата не достигат до хората (защото хората нямат работа и съответно не получават пари) и този който ги произвежда търпи загуби. Получава се страшен затворен кръг от който няма излизане.
Извинявай,но ми е доста смешен целият този пост... Напомня ми за кварталните дядовци дето все имат фаталистично мнение за всичко. Говориш с бомбастични фрази,а не прилагаш никакви факти към твоите заключения.
Да, има дългова криза, породена от голяма консумация на западните общества ( по-скоро големи обещания за социални плащания). Но няма престъпност - рекордно ниска, има голяма производителност и най-вече няма опасност от световна война..
От историческа гледна точка - това не е голяма криза. Решението е просто, макар и не лесно, социалните договори да се предоговорят отново - възраст за пенсиониране, медицински разноски, данъци и тн. А, това за индустриализацията, направо ми прилича от Маркс взето. Ама както и да е.
Алчноста на днешния капитализъм, ще го унищожи, точно както алчноста за власт унищожи тоталитаризма (който упорито се правеше да изглежда като комуниъм но не беше). Разбира се комунизъм при днешното технологично развитие и манталитет на хората не е възможен, но е възможна развита форма на социализъм........... и за съжаление няма друг път или ще направим социализъм или ще потънем в нови тъмни векове........... Капиталистическа система при свръх индустриализация не може да съществува, защото няма достатъчно работа, а има свръхпроизводство, така благата не достигат до хората (защото хората нямат работа и съответно не получават пари) и този който ги произвежда търпи загуби. Получава се страшен затворен кръг от който няма излизане.
Това комунистическото промиване на мозъци е голяма работа. Отдавна огромна част от населението в развитите държави работят в услугите. Тези работи със свръх индустриализацията са преминали преди 40 г. И нищо особено не е настъпило. Отдавна най-големите собственици на капитала са пенсионни фондове. Работническата класа не се е отчуждила от средствата за производство, а просто е станала върло консуматорска.
Като почнат да се приказват тези глупости за това как алчните типове на уолстрийт са правили печалби на гърба на мейнстрийт. Че кой ги е купувал тези жилища с нинджа кредити - да не би да са тези от уолстрийт, или пък кой се движи на лимита на кредитните си карти сигурно Бъфет или Сорос. Народа потребява че ушите му плющят, обаче когато му резнат кредитния лимит и почва да пищи че уолстрийт го ограбвали. Същото като в българия взима 500 лева заплата обаче си взима телефон за 1000, изкара 1300 лева заплата и дава 1000 от тях я за ипотека, я за лизинг за аудито и след това някой му виновен че заплатата му не растяла с по 20% на година.
Коментар