IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 12.07.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• П.С. На дневна силвъра си направи много готина обърната глава с рамене
    Ако един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.

Коментар

• Първоначално изпратено от vingrei Разгледай мнение
      Няма ли да пада това злато,какво става ,къде е Shemata с неговите къси позиции,да каже ще пада ли златото ,никой не се показва в последно време
      за какво ти е Шемата да ти казва,че ще пада ли?
      Не няма да пада даже ще се вдига!
      Една прогноза която не е моя: -март-април -1900-2000$

Коментар

• Няма ли да пада това злато,какво става ,къде е Shemata с неговите къси позиции,да каже ще пада ли златото ,никой не се показва в последно време

Коментар

• Първоначално изпратено от megamind Разгледай мнение
          Не балон, а златон От около 10000 години само златото е ценно, само за някакви псевдотрейдъри и псевдоинвестори има балони и бонбони. Мизерни неудачници с бяла кожа.
          +1

Къде се скри Шемата дали е усреднил днес на 1640?

Коментар

• Не балон, а златон От около 10000 години само златото е ценно, само за някакви псевдотрейдъри и псевдоинвестори има балони и бонбони. Мизерни неудачници с бяла кожа.

Коментар

• Първоначално изпратено от Alan20 Разгледай мнение
              ...наздравеее.......
              ХВАЛА...
              Last edited by IvanG; 09.01.2012, 19:00.
              I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?

Коментар

Именяк (след 1 час ). Вече 3-4години се опитвам да обясня точно това, но разбира се не срещам и капка разбиране по въпроса. Но е разбираемо поради ниското ниво на икономическа култура на над 95% от четящите и пишещи тук.
                Аз все това питам - как сме във валутен борд и практически нулев риск от курсови разлики и в същото време имаме толкова голяма разлика между лихвите в евро и лева.
                Да не говорим за цената на ресурса в БГ и тази в ЕЗ
                Но това е друга тема, а сега съм запразнил, че уважихме днес Данчовците, а утре и вас ще полеем......наздравеее.......
                ++++++++++

Коментар

• Първоначално изпратено от IvanG Разгледай мнение
                  Жалко..у нас лихвите са прилично високи и кризата се чувства много добре И ако някой ви каже, че България не плаща на ЕС за дълговете им нека погледнете колко са ни % по жилищни кредити...
                  Именяк (след 1 час ). Вече 3-4години се опитвам да обясня точно това, но разбира се не срещам и капка разбиране по въпроса. Но е разбираемо поради ниското ниво на икономическа култура на над 95% от четящите и пишещи тук.
                  Аз все това питам - как сме във валутен борд и практически нулев риск от курсови разлики и в същото време имаме толкова голяма разлика между лихвите в евро и лева.
                  Да не говорим за цената на ресурса в БГ и тази в ЕЗ
                  Но това е друга тема, а сега съм запразнил, че уважихме днес Данчовците, а утре и вас ще полеем......наздравеее.......
                  www.finance5.bg

Коментар

Тогава какво са парите ? Разликата между тях и златото е само една - парите се "разболяват" от инфлация, а златото е ИМУНИЗИРАНО срещу тази "болест" !
                    Жалко..у нас лихвите са прилично високи и кризата се чувства много добре И ако някой ви каже, че България не плаща на ЕС за дълговете им нека погледнете колко са ни % по жилищни кредити...
                    Last edited by IvanG; 06.01.2012, 23:01.

Коментар

Тогава какво са парите ? Разликата между тях и златото е само една - парите се "разболяват" от инфлация, а златото е ИМУНИЗИРАНО срещу тази "болест" !
                      Срещу инфлацията има "лекарство", но срещу обезценката "няма бронебойни патрони" (както биха се изразили класиците от близкото минало) ... наздраве ....

Коментар

• Първоначално изпратено от buluser Разгледай мнение
                        За мен златото е нищо повече от ценност, която има свойството, лесно да бъде унифицирано (стандартизирано)… за разлика от произведенията на изкуството (картини или друго), диаманти, разни антики и т.н. … затова позволява да бъде масова инвестиционна цел… срещу златото няма напечатани пари... нека не се заблуждаваме... подобно на другите ценности, съдбата му е да обира излишаците - на тази плоскост, анализирай движението на златото.

... в примера съм споменал долар – извинявам се ... не съм имал предвид да фаворитизирам нечия валута това беше просто пример – в примера ми имам предвид “парична единица” – каквато и да е...

... искам да кажа, че в която и банка да си сложиш парите – ако банката не фалира, ще си в крак с инфлацията, докато със златото си назад... говоря за дългосрочни хоризонти...
                        www.finance5.bg

Коментар

• Първоначално изпратено от Shemata Разгледай мнение
                          С 8,5% безработица в САЩ се чудя как Златото не е 1200 $
                          Шема, ама много си ТЪП ш'а знайш. Колко пъти да ти обясняма, че стойността на златото няма нищо общо с макроикономическите показатели с изключение на един - лихвите !? Златото ще започне да поевтинява тогава, когато започне да се повишението на основните лихви в САЩ, ЕЗ, и останалите развити икономики.
                          Тоест тогава, когато навлезем в поредният цикъл на икономически подем.

П.П. - а защо лихвите ? Ами учи и се ограмотявай, пък може някога и да ти светне!
                          www.finance5.bg

Коментар

• Първоначално изпратено от Shemata Разгледай мнение
                            С 8,5% безработица в САЩ се чудя как Златото не е 1200 $
                            Мда..като падне безработицата ще падне и цената. Нали ?!

Коментар

• Първоначално изпратено от buluser Разгледай мнение
                              ... нека не се заблуждаваме... подобно на другите ценности, съдбата му е да обира излишаците - на тази плоскост, анализирай движението на златото.

... искам да кажа, че в която и банка да си сложиш парите – ако банката не фалира, ще си в крак с инфлацията, докато със златото си назад... говоря за дългосрочни хоризонти...
                              Всичко това е валидно в спокойни времена, когато борсите вървят нагоре и всички са щастливи. Само че влизаме в "интересен" период - инфлация, стагфлация или Бог знае какво предстои, така че понятието "пари в банка" едва ли е решението.
                              А когато всички побегнат от горещия картоф на падащи акции, ДЦК и валути, излишъците се насочват към суровини.

Коментар

• Първоначално изпратено от sel4o Разгледай мнение
                                Имаш право, за тези 100г и няколко световни войни $ стана световна икона, пред която се молят и поповете, но дали смяташ, че в следващите 100 години доларът отново ще бъде силната световна валута??? Аз лично -НЕ! 100 години са прекалено къс период от финикийската ера в човешката история, а златото ВИНАГИ е било и ще бъде крайпътният камък, който определя посоките на всички валути. И не само защото е рядък и неокисляващ се материал е избран още от най-древни времена като основно платежно средство, а по-късно в наши дни като гарант на всеки суверен и валута. А защото златото е символ на всичко преходно, както другият избран от хората символ - Бог е символ на непреходното. За жалост хората винаги са се кланяли и ще се кланят най-вече на единият от двата символа - богът ЗЛАТО!
                                За мен златото е нищо повече от ценност, която има свойството, лесно да бъде унифицирано (стандартизирано)… за разлика от произведенията на изкуството (картини или друго), диаманти, разни антики и т.н. … затова позволява да бъде масова инвестиционна цел… срещу златото няма напечатани пари... нека не се заблуждаваме... подобно на другите ценности, съдбата му е да обира излишаците - на тази плоскост, анализирай движението на златото.

... в примера съм споменал долар – извинявам се ... не съм имал предвид да фаворитизирам нечия валута това беше просто пример – в примера ми имам предвид “парична единица” – каквато и да е...

Last edited by buluser; 06.01.2012, 22:07.

Коментар

Working...
                                X