IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 12.07.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• @ javcho
    Забелязвам, че колкото повече чели книжки финансити има, толкова те по-губят връзка с реалността, и толкова по-самоуверени стават. Казваш, че най-умните са най-богати.... Не е така! Богатството не се измерва в пари. Има хора умни, които ги интересува науката. Открили са разни неща които ти улесняват и твоя живот, направили са нещо смислено в живота си и не ги е интересувало да имат много пари. Ти дори не им знаеш имената. Но им е стигало толкова колкото да живеят нормално. А банкерите са болни от алчност, разбираш ли?... А колко е умна една мутреса? Една мутра продаваща наркотици? Или един бандит обрал пенсиите на бабите от пощенския клон?...
    Всичко е с краката на горе в тоя свят, всичко се върти около пари, пари... а всички все повече затъпяват и нямат някави "нефинансови" идеали. Всички мислят как да си купят нов телефон, апартамент, кола, и после още и още....
    Аз не съм от тях. Ако искаш ми вярвай, не искам да съм нито богат, нито известен. Разбираш ли искам само две прости нещица - да съм жив и здрав и да получавам това, което получавам сега(работя на заплата). Не искам нищо друго(от материална гледна точка), това което си изкарвам ми стига.
    А това за златото и реакциите на масите.... Аз също съм го забелязал това(представи си само ), че масите са глупави. Във всяко едно отношение. Даже понякога ги надценявам в преценката си и се чудя как може да са толкова наивни понякога.
    Last edited by d333; 19.01.2012, 16:10.

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
      Въпросът бе да се премахне една паразитна прослойка в обществото, която като средно не е нито по-умна нито по-способна от останалите. Прослойката на печатарите на пари и свързаната с нея финансова олигархия.

Кой знае защо твоето изказване ми прозвуча като "по-умните и по-способните винаги ще крадат от по-глупавите и по-неспособните"?... Навярно само ми се е сторило...
      Поредните глупости.
      Хем не са по-умни, хем успяват да вземат парите на уж много умните останали хора.
      Напротив, точно по-умни са.
      Винаги по-способните, ще са по-добре от по-неспособните глупавите.
      Това си е природа.
      По-сопосбният оцелява, а по-неспособният "умира".
      Просто при твоята система, най-много да си сменият името от банкери и финасисти на златопритежатели или нещо подобно.
      И ще трябва нанонво да мислиш как да се бориш срещу тях, без да осъзнаваш, че битката е обречена още от самото начало.

Коментар

явчо, не водя дискусия по научен комунизъм че да твърдя такова нещо! Естествено, че по-умните и по-способните ще се издигат. Така и трябва да бъде, обратното би било трагедия!

Въпросът бе да се премахне една паразитна прослойка в обществото, която като средно не е нито по-умна нито по-способна от останалите. Прослойката на печатарите на пари и свързаната с нея финансова олигархия.

Кой знае защо твоето изказване ми прозвуча като "по-умните и по-способните винаги ще крадат от по-глупавите и по-неспособните"?... Навярно само ми се е сторило...
        Не си добре подготвен в прокламирането на комунистическите си идеи.

Я прочети по времето на сребърния и златния стандарт колко войни е имало, дали Голямата депресия не е следствие на златен стандарт, дали най-дивият капитализъм с експлоатация на твоите другари не е бил по време на златен стандарт.

Изобщо - провери дали златото не е причина за най-много жертви в човешката история през последните 6000 г., както обичаш да цитираш това число. Но така сте вие революционерите - правите революцията без да мислите, а после почвате да убивате.

А сега какво - от премахването на златния стандарт през 1971г. досега имаме няколко локални войни за нефта и едно отрезвяване на стадото, което си помисли, че парите растат по дърветата.

Представи си какви войни ще има за златото - Бедна ще ни е фантазията....

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
          Дано Бог се смили над България и не позволи да се осъществи този пъклен план.
          Преди да сложат Йоан-Павел Втори начело на Ватикана ЦРУ утрепаха предния папа. Той завалията бе папа само 1 месец. Целта бе да се превземе католическата църква в Полша. Планът успя. Поповете в Полша взеха да говорят срещу властта и това доведе до появата на Солидарност с Лех Валенса. От Полша започна разпада на СИВ и социалистическия блок. Почеркът на диригента на тази атака срещу БПЦ не може да се сгреши...
          Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

Форка атаката срещу църквата е по опасна от атаката срещу държавата.
            Аз не разбирам много, ама какво прави църквата и за какво изобщо трябва да съществува. Аз лично съм твърдо против държавни пари да се дават на която и да било църква.

Коментар

• Първоначално изпратено от simo.smo Разгледай мнение
              Ами аз петрол не си наливам, карам на дизел - цената знаеш къде е, ток също, природен газ също, храни - захар, брашно, олио, домати и т.н.

Като гледаш официални данни, инфлация няма, като си гледам джоба обаче и ми става ясно.
              На приятелката ми майка и беше за 6 месеца в САЩ и се връща и и казваме - има намалено олио в Метро да ти земем ли?
              -Колко е?
              -2.28.
              -Ми това не е евтино!

Просто тя го помни на 2 лева без промоции.

Основните енергоизточници ти ги дигат с по 10% на година и после инфлацията е 2%. Да толкова е като сложиш вътре коли, телевизори и т.н. Само дето аз кола, телевизор и пералня не си купувам всяка година, ама масло за колата и прах за пране купувам. Та остави ти тая работа - инфлацията била нормална. На мен ми е нормална дефлацията пък

Виж предишния ми пост.
              Дописал съм неща, докато си ми писал ти.

Това в БГ не е инфлация, защото паричната маса не расте.
              -заплатите не се вдигат, както е при инфлация
              -кредитирането не расте
              -инвестициите в БГ не растат

Цените се вдигат заради политиката на правителството, а не от инфлация. Главно акцизи и данъци.

Коментар

Атаката срещу църквата е най-отвратителната атака срещу българската духовност на която съм бил свидетел... Доколкото разбирам целта е да се сложи агент на западните служби начело на църквата когато дядо Максим си отиде. Целта на този агент ще бъде да компрометира необратимо връзките между българската и руската православни църкви които връзки датират от векове! Жалка история е тази атака... Гнус ме е от тези които я осъществяват! Това не са българи, това са лизачи на католически задници!
                Форка атаката срещу църквата е по опасна от атаката срещу държавата.Да не забравяме че 500г нашите земи са управлявани от чужда администрация и от народ с различна религия.И именно църквата ни е запазила през тези векове.Често си задавам ако завоевателя беше православна държава дали днес щеше да има България?Затова толкова време ти повтарям че комунистите са изроди и боклуци.Преди време гледах една жена по новините.Дошла от Израел и обясняваше как когато била дете ги закарали в едно пловдивско училище и от там щели да ги товарят на влакове за лагерите.Дошъл патриарха и пред уплашените хора казал бъдете спокойни.И косъм няма да падне от главите ви.Ако дойде влака аз ще легна пред него.И поискал да го свържат с Цар Борис на когото казал ако ти посмееш да пратиш тези хора в лагери с тези две ръце с които ти сложих короната с тях ще я сваля.Аз искам е такъв човек начело на църквата и те такива владици и те такива попове.Хора смирени кротки отдали живота си в помощ на другите.А не доносници крадци убийци натегачи и кариеристи.Дано Бог се смили над България и не позволи да се осъществи този пъклен план.

Коментар

• Първоначално изпратено от javcho Разгледай мнение
                  И в БГ и в САЩ няма ВИСОКА инфлация.
                  Има сравнително нормална инфлация.

Петролът защо е 100$, преди години беше 150$, а е най-основната суровина за икономиката?
                  Ами аз петрол не си наливам, карам на дизел - цената знаеш къде е, ток също, природен газ също, храни - захар, брашно, олио, домати и т.н.

Като гледаш официални данни, инфлация няма, като си гледам джоба обаче и ми става ясно.
                  На приятелката ми майка и беше за 6 месеца в САЩ и се връща и и казваме - има намалено олио в Метро да ти земем ли?
                  -Колко е?
                  -2.28.
                  -Ми това не е евтино!

Просто тя го помни на 2 лева без промоции.

Основните енергоизточници ти ги дигат с по 10% на година и после инфлацията е 2%. Да толкова е като сложиш вътре коли, телевизори и т.н. Само дето аз кола, телевизор и пералня не си купувам всяка година, ама масло за колата и прах за пране купувам. Та остави ти тая работа - инфлацията била нормална. На мен ми е нормална дефлацията пък

Коментар

• Първоначално изпратено от simo.smo Разгледай мнение
                    Къде няма висока инфлация? В България ли, в САЩ, в Китай?
                    И в БГ и в САЩ няма ВИСОКА инфлация.
                    Има сравнително нормална инфлация.

Петролът защо е 100$, преди години беше 150$, а е най-основната суровина за икономиката?

Ето 5 годишни графики на основните храни:

http://i1132.photobucket.com/albums/...ure/graph8.jpg

http://i1132.photobucket.com/albums/...ure/graph6.jpg

http://i1132.photobucket.com/albums/...ure/graph5.jpg

Защо ценита са под тези от 2008 и каква инфлация имаме от 2008 насам?

Отделно при инфлация имаме повишаване на паричната маса в обращение и ВИНАГИ повишаване на ЗАПЛАТИТЕ.

Инфлацията по света в момента е ниска.
                    БГ е малко частен случай, но е дълго за обясняване.
                    Обективен човек би трябвало да се съгласи, че цените на са се повишили чак толкова много последните 5 години.
                    Last edited by javcho; 19.01.2012, 15:55.

Коментар

Хем глупави - хем богати.
                      Ще излезне, че не са толкова глупави, а?
                      Винаги най-умните са най-богати.
                      И винаги умните правят така, че глупавите да "изработват" парите им.
                      Това са си логични закономерности, които немогат да изчезнат.
                      Всяко моментно забогатяване, на някой не достатъчно умен и способен, е обречено да е краткосрочно, погледнато на базата на един по-дълъг период от време.

Инвестирах, по-точно казано спекулирах, на базата на това как ще реагира стадото(глупавите) при ситуация на паника. Тази тема е перфектен пример за това как разсъждава масата. Тя разсъждава неправилно, но е предвидима в действията си и аз се възползвам от това. Точно грешните разсъждения карат масата от хората да купуват злато, но тава е без значение в случая, защото като има повишено търсене и цената се качва. Аз залагам, че те разсъждават ПРЕДВИДИМО, точно както разсъждават повечето тук.

Пример: много хора въпреки, че не се наблюдава ВИСОКА инфлация, им се привижда такава поради "печатането на пари от ЦБки". Те не могат ясно да си представят, поради незнание, какво точно се случва с тези пари и че само малка част от тях влиза в обращението. Затова и нямаме ВИСОКА инфлация, а само НИСКА такава. Но това не пречи да си правят грешни изводи и да купуват злато, за защита от уж ВИСОКАТА инфлация. И реално не ВИСОКАТА инфлация, а действиятата на хората вдигат цената на златото. Аз не залагам на ВИСОКА инфлация, а на това, че масата ще купува злато, защото и си ПРИВИЖДА ВИСОКА инфрация.
                      Къде няма висока инфлация? В България ли, в САЩ, в Китай?

Коментар

Погледнете и църквата.
                        Атаката срещу църквата е най-отвратителната атака срещу българската духовност на която съм бил свидетел... Доколкото разбирам целта е да се сложи агент на западните служби начело на църквата когато дядо Максим си отиде. Целта на този агент ще бъде да компрометира необратимо връзките между българската и руската православни църкви които връзки датират от векове! Жалка история е тази атака... Гнус ме е от тези които я осъществяват! Това не са българи, това са лизачи на католически задници!
                        Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от d333 Разгледай мнение
                          @ javcho
                          И ми е много интересно защо си инвестирал в злато тогава? В смисъл, че казваш "инвстирах НЕ ЗАЩОТО...", но не си казал "инвестирах ЗАЩОТО...".
                          Хем не вярваш в него, хем разчиташ на него като нещо стабилно. Защо примерно не ги обърна всички в левове и на един срочен депозит у банката. Я каква хубава лихва дават.
                          Аз ще ти отговоря - скромният ми инвестиционен портофейл е предимно във физическо злато, защото среброто ми е неизгодно с това ДДС и огромния маржин /но при евентуален скорошен рязък скок на среброто ще гледам тъжно пропуснатите ползи/. За хартиени пари и лихви изобщо няма да мисля поне година-две докато отшуми бурята
                          Очаквам инфлация почти при всички основни валути, освен юана, донякъде и канадския долар, но в юани нямам засега нагласата да инвестирам. Не съм икономист и мнението ми
                          не е меродавно, но имам присантеман към икономиката и чета доста. От кризите до сега съм излизал винаги на печалба и вярвам основно на себе си, както и да прозвучи това.

Коментар

В една система, в която количеството на златото е константа и в която няма как развитието на "икономиката" да доведе до увеличаване на богатството, остава просто разпределението на самото злато между хората.
                            Явчо, богатството на едно общество се увеличава като се произвеждат повече материални и духовни блага, не от увеличаване на броя напечатаните пари. Парите не са нито материално нито духовно благо. Те са просто средство, което улеснява размяната на горните блага между производители и потребители.

Коментар

• Първоначално изпратено от d333 Разгледай мнение
                              Обаче мога да ти кажа, че погледнато "отстрани" вие "финансистите" в банките не изглеждате хич умни. Напротив, доста "глупави"(казвам го не да обидя някой), защото ни докарахте до тоя хал сега с тая "глобална криза". И банкерите не са най-работливите и най-умните, а просто най-гоелните тарикати. Кой е най-богат сега? не най-умноте, а най-големите тарикати. И никой не е казал, че при златен стандарт ще е "комунизъм, братсво и равенство". Напротив, пак ще има богати и бедни, но се се изтръгне възможността на най-големите тарикати(банкерите) да забогатяват безгранично за сметка на "раята".

И ми е много интересно защо си инвестирал в злато тогава? В смисъл, че казваш "инвстирах НЕ ЗАЩОТО...", но не си казал "инвестирах ЗАЩОТО...".
                              Хем глупави - хем богати.
                              Ще излезне, че не са толкова глупави, а?
                              Винаги най-умните са най-богати.
                              И винаги умните правят така, че глупавите да "изработват" парите им.
                              Това са си логични закономерности, които немогат да изчезнат.
                              Всяко моментно забогатяване, на някой не достатъчно умен и способен, е обречено да е краткосрочно, погледнато на базата на един по-дълъг период от време.

Инвестирах, по-точно казано спекулирах, на базата на това как ще реагира стадото(глупавите) при ситуация на паника. Тази тема е перфектен пример за това как разсъждава масата. Тя разсъждава неправилно, но е предвидима в действията си и аз се възползвам от това. Точно грешните разсъждения карат масата от хората да купуват злато, но тава е без значение в случая, защото като има повишено търсене и цената се качва. Аз залагам, че те разсъждават ПРЕДВИДИМО, точно както разсъждават повечето тук.

Пример: много хора въпреки, че не се наблюдава ВИСОКА инфлация, им се привижда такава поради "печатането на пари от центр. банки". Те не могат ясно да си представят, поради незнание, какво точно се случва с тези пари и че само малка част от тях влиза в обращението. Затова и нямаме ВИСОКА инфлация, а само НИСКА такава. Но това не пречи да си правят грешни изводи и да купуват злато, за защита от уж ВИСОКАТА инфлация. И реално не ВИСОКАТА инфлация, а действиятата на хората вдигат цената на златото. Аз не залагам на ВИСОКА инфлация, а на това, че масата ще купува злато, защото и се ПРИВИЖДА ВИСОКА инфрация.
                              Last edited by javcho; 19.01.2012, 15:37.

Коментар

явчо, не водя дискусия по научен комунизъм че да твърдя такова нещо! Естествено, че по-умните и по-способните ще се издигат. Така и трябва да бъде, обратното би било трагедия!

Като гледате България на какво прилича нали виждате кой се е издигнал.Погледнете и църквата.Доносник до доносника мила моя майно льо кариерист до кариериста.Комунистически боклуци които незнаят какво е ПОКАЯНИЕ.Дявола се е вселил в тях.На власт в България са амбициозните некадърници.И техните плодове се виждат навсякъде.

Коментар

Working...
                                X