IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 12.07.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
    ....
    Кажи ми колко са LIBOR и LIBID на златото.
    Не знам - бъкетът ми дава крайни суап стойности и не само по металите ,но и по валутите изобщо не съм се замислял щото не ме интересувало чак толкова .

Ето ситуацията в момента - като суап - крайни стойности (или суап-точки както той ги нарича :

XAUUSD 01 Mar 2012 02 Mar 2012 0.0601 -0.0164
    XAGUSD 01 Mar 2012 02 Mar 2012 0.00151 -0.000441

Синьо - лонг ; Червено - шорт .

ПС: Явно одеве като писах за среброто че двата суапа са положителни, не съм догледал внимателно .
    Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

Коментар

• Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение
      Чудя се вече какво да мисля ...Единственото което се сещам в момента е,че суапа се изчислява като надбавка към лихвените нива LIBOR/LIBID + (-) 0.25 % . Отделно имаш надбавка върху текущата нереализирана курсова разлика към момента LIBID/LIBOR + ( - ) 0.75 % ....И именно поради тая причина е възможно да имаш двойни положителни или двойни отрицателни суапи ,колкото и "логиката" да говори друго ....

ПС: А горното определение го има почти дословно на сайта на Бенчмарк . И сега ако не си личи разликата между лихва и суап ....отивам на БФБ-то при ахмаците за които спад под 100 % е невъзможен ...
      ОК, аз не споря за това.
      Кажи ми колко са LIBOR и LIBID на златото.

П.П. Става дума за това, че колкото и Майстора да ни втълпява, че златото е пари, то не е . То е commodity (да, много специална суровина/стока/актив, но е СУРОВИНА/СТОКА/АКТИВ) и няма как да получаваш лихва за притежанието му.
      Last edited by anon6706; 29.02.2012, 21:31.

Коментар

• Първоначално изпратено от d333 Разгледай мнение
        Само да дам един пример, банка даваща лихва върху злато:
        http://sre.shinseibank.com/InterestR...ate_jy_EN.aspx

Вярно, че е малка, но я има.
        Остана ми време да разгледам сайта.
        д333, моля те не пускай такива ПАРТЕНКИ. Ти се бъркаш с това, че дават различни лихви на различни видове клиенти: GOLD, PLATINUM, SILVER, но това няма нищо общо с химичните елементи Au, Pt, Ag.

Коментар

• Първоначално изпратено от Liquid Stranger Разгледай мнение
          Някой има ли идея защо така се срина златото днес?
          Или още не е ясно...
          Явно някои са повярвали на приказките на Бернанке, че скоро няма да има QE3.

Коментар

....
            Но аз тук говоря за търговия на злато през брокер и с лост.
            Чудя се вече какво да мисля ...Единственото което се сещам в момента е,че суапа се изчислява като надбавка към лихвените нива LIBOR/LIBID + (-) 0.25 % . Отделно имаш надбавка върху текущата нереализирана курсова разлика към момента LIBID/LIBOR + ( - ) 0.75 % ....И именно поради тая причина е възможно да имаш двойни положителни или двойни отрицателни суапи ,колкото и "логиката" да говори друго ....

ПС: А горното определение го има почти дословно на сайта на Бенчмарк . И сега ако не си личи разликата между лихва и суап ....отивам на БФБ-то при ахмаците за които спад под 100 % е невъзможен ...
            Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

Коментар

Ти верно си изперкал. Ама БНБ не е заело паунди от Банк ъф Инглънд, за да купи това злато, което държи при тях. Тук говорим за брокери и игра с лост. За да купиш 100 унции злато, ти трябва да заемеш от брокера си съответната валута. Лихвата по заема на тази валута е по-голяма от нулевата лихва на депозираното (след покупката ти) при брокера злато.
              Еййй, ама верно като се чалнеш и почваш бисер след бисер.....
              Проблемацията идва според мен от съхранението на златото.

Аз ти давам злато депозирано на нулева лихва, обаче аз плащам например 2% за съхранението му. Докато съм ти написал артията че съм ти го заел, продължавам да го съхранявам. Лихвата по кинтите, които вземаш е примерно 1%. Резултатът е 1% отрицателен. Тва е, като имам време ще потърся точни цифри.

Коментар

Казвайте, щото иначе ше пусна тема "Кой бута златото надолу"
                нема смисъл -отговора е ААААЗЗЗЗ
                вчера продадох
                5% не е много за един ден -да не стане повеке обаче
                че при среброто е 10%
                Това което аз построих , вие не може даже да го боядисате

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
                  Ясно е. Международната финансова мафия иска да си пълни злато за без пари. Всички фалирали държави трябва да продават златните си резерви за да закърпват бюджетите си. Не могат да се финансират по никакъв друг начин. Кредиторите им дават свежи пари само ако гарантират кредитите със златото си! Когато една държава фалира трява да продаде златният си резерв... Свиквайте!
                  Ако златото пада, това не е ли белег за дефлация?

Коментар

• Първоначално изпратено от d333 Разгледай мнение
                    Само да дам един пример, банка даваща лихва върху злато:

За разлика от Майстора, аз не се правя на глупак.
                    Разбира се, че при тази мания за златото, има банки, които ти плащат лихва (по-добре е да се каже такса), за да държиш златото си при тях.
                    Но аз тук говоря за търговия на злато през брокер и с лост.

П.П. Но както виждам от сайта - лихвите се изплащат не в злато, а в съответната валута. Т.е. златото няма лихва. Тя е 0.0000%
                    Last edited by anon6706; 29.02.2012, 21:04.

Коментар

• Само да дам един пример, банка даваща лихва върху злато:

Коментар

Някой има ли идея защо така се срина златото днес?
                        Или още не е ясно...
                        Ясно е. Международната финансова мафия иска да си пълни злато за без пари. Всички фалирали държави трябва да продават златните си резерви за да закърпват бюджетите си. Не могат да се финансират по никакъв друг начин. Кредиторите им дават свежи пари само ако гарантират кредитите със златото си! Когато една държава фалира трява да продаде златният си резерв... Свиквайте!
                        Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Казвайте, щото иначе ше пусна тема "Кой бута златото надолу"

Коментар

• Някой има ли идея защо така се срина златото днес?
                            Или още не е ясно...

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
                              Не, не съм. Ти не правиш разлика между лихва и суапово число!
                              Добре, както искаш го наречи: ролл-овър да кажем.
                              Егати темерута си. Хак ти е да падне златото и на 1 000. Бива да злобееш, но чак пък толкова.....

Коментар

Ти верно си изперкал.
                                Не, не съм. Ти не правиш разлика между лихва и суапово число!
                                Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

Working...
                                X