Първоначално изпратено от IvanG
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Златото - Балон или не ? (архив до 12.07.2012 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеАре кажи как става така че за един ден се изтъргува половината от добиваното количество злато за цяла една година.I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?
Коментар
-
Първоначално изпратено от IvanG Разгледай мнениеО ей го и последния кандидат. Преди 2 дена друг тъпан биеше...
Коментар
-
Колега anon6706,
ти поне си смислен и интелигентен съфорумец, защо обръщаш толкова внимание на провокациите на Forex "master". Във всеки форум има артистите, т.к. без тях не е интересно. Т.ч. не се ядосвай и не се засягай на артистите, все пак се предполага, че сме зряли хора. А и ти си от хората със смислени анализи, и си от съформците, които много хора уважават.
Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнениеДобре, както искаш го наречи: ролл-овър да кажем.
Егати темерута си. Хак ти е да падне златото и на 1 000. Бива да злобееш, но чак пък толкова.....Мнението ми не е препоръка!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеПазара на злато е яко измислен очевидно, от цялото добито злато огромния дял изобщо не се търгува, това са монети и бижута в населението. А 900 тона злато е горе долу половината от цялото търсене за цяла една година от цялата бижутерска индустрия в целия свят. И около 20% от цялото реално търсене за цяла една година на злато.
на този смотан пазар се продава и купува само въздух очевидно.I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?
Коментар
-
Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнениеФизическото злато е по различни изчисления около 200000тона. 6 500 000 000 тройунции.
Днес до сега само през COMEX са минали около 320 000 контракта х 100 унции =30 000 000 тройунции
http://www.cmegroup.com/trading/meta...ious/gold.html
Демек до края на деня може да мине около 1% от световното злато.
Отговорих ли ти на въпроса?
на този смотан пазар се продава и купува само въздух очевидно.
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеСпоред мен падна заради предоставеното финансиране от ЕЦБ. При тази ситуация разпада в Европа се отлага за след второ пришествие. На практика не е необходимо да се "застраховаш" чрез злато срещу апокалиптични сценарии.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Liquid Stranger Разгледай мнениеНякой има ли идея защо така се срина златото днес?
Или още не е ясно...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Moesia Разгледай мнениеСтрува ми се, че беше писано за това, но съм забравил и моля някой да ми даде акъл не в стил "български форум".
Та, зад сделките на борсата ( не говоря за форекс платформи ) би трябвало да стои някакво реално, физическо злато. Или поне някакъв бъдещ договор за злато, което все още не е извлечено, например. Общо взето физическото злато, което реално е в оборот/ предмет на сделки би трябвало да е "Х" към даден ден. Напр. 500тона.
- та, може ли на борсата да се правят сделки с количества злато, което реално не съществува като по този начин се влияе на неговата цена Т.е. вместо 500 тона, се купуват/продават 1000тона без другите 500 наистина да съществуват
- ако има такъв таван, то да разбирам ли, че може да се направи голям оборот в един ден просто като се джурка едно и също злато между няколко лица и така отново се влияе на неговата цена.
Днес до сега само през COMEX са минали около 320 000 контракта х 100 унции =30 000 000 тройунции
http://www.cmegroup.com/trading/meta...ious/gold.html
Демек до края на деня може да мине около 1% от световното злато.
Отговорих ли ти на въпроса?
Коментар
-
Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение. Сетих да го погледна понеже знам че известен с гяволъците си ,но от писане не остана време да го споменЪ
Но графиките му, са идеални за рисуване и затва си държа платформата му на компа . А и е един от малкото МТ4-бъкети дето цъка в петък до 24:00 ч. БГ-времеДоказателство за доверие дава първо оня, който го търси!
Коментар
-
Струва ми се, че беше писано за това, но съм забравил и моля някой да ми даде акъл не в стил "български форум".
Та, зад сделките на борсата ( не говоря за форекс платформи ) би трябвало да стои някакво реално, физическо злато. Или поне някакъв бъдещ договор за злато, което все още не е извлечено, например. Общо взето физическото злато, което реално е в оборот/ предмет на сделки би трябвало да е "Х" към даден ден. Напр. 500тона.
- та, може ли на борсата да се правят сделки с количества злато, което реално не съществува като по този начин се влияе на неговата цена Т.е. вместо 500 тона, се купуват/продават 1000тона без другите 500 наистина да съществуват
- ако има такъв таван, то да разбирам ли, че може да се направи голям оборот в един ден просто като се джурка едно и също злато между няколко лица и така отново се влияе на неговата цена.
Коментар
-
Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнениеНе знам- бъкетът ми дава крайни суап стойности и не само по металите ,но и по валутите изобщо не съм се замислял щото не ме интересувало чак толкова
.
Ето ситуацията в момента - като суап - крайни стойности (или суап-точки както той ги нарича :
XAUUSD 01 Mar 2012 02 Mar 2012 0.0601 -0.0164
XAGUSD 01 Mar 2012 02 Mar 2012 0.00151 -0.000441
Синьо - лонг ; Червено - шорт .
ПС: Явно одеве като писах за среброто че двата суапа са положителни, не съм догледал внимателно.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Гари Разгледай мнениеЯвно някои са повярвали на приказките на Бернанке, че скоро няма да има QE3.
Междудругото ФЕД не са преставали да интервират на пазара официално или не дотам толковаI don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?
Коментар
Коментар