Първоначално изпратено от ravnovesie
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Златото - Балон или не ? (архив до 12.07.2012 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
-
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнениеНе са никак очевидни, равновесенов.
Gasoline означава газьол - бензин с октаново число под 80. Дизела си е дизел. Gas за американците е бензин. Бензиностанция е gas station. Там има 3 вида бензин с октаново число 88, 90 и 92. Обикновеният американец не е и помирисал газьол или дизел, освен ако не е професионален шофьор на камион или друга голяма машина. Та още веднъж ти казвам, в САЩ няма акцизи и данъци върху бензина! Напротив. Той се дотира от държавата!
Може да ми благодариш за лекцията!
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениене мога да разбера какъв мерак имаш да спориш за очевидни неща. Ами бензин е gasoline и ако до толкова не разбираш английкси просто си кажи, ще търся сайтове на руски, аз и с него се оправям добре.
Gasoline означава газьол - бензин с октаново число под 80. Дизела си е дизел. Gas за американците е бензин. Бензиностанция е gas station. Там има 3 вида бензин с октаново число 88, 90 и 92. Обикновеният американец не е и помирисал газьол или дизел, освен ако не е професионален шофьор на камион или друга голяма машина. Та още веднъж ти казвам, в САЩ няма акцизи и данъци върху бензина! Напротив. Той се дотира от държавата!
Може да ми благодариш за лекцията!Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Не виждам къде е вредата от горивата, след като в днешно време е далеч по вредно без тях ???
Би трябвало да има акциз върху полимерите, които не се разграждат или се разграждат за стотици години в природата.
Трябва да има акциз върху цигарите и алкохола, проституцият и наркотиците !
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеОсвен вреда, стоката трябва да има ниска елестичност на търсенето спрямо цената за да е ефективно налагане на акциз. Идеята е че при ниска еластичност на търсенето, то производителя на тази вредна стока иначе ще може да налага висока цена, като по този начин не само да продава вредяща стока, но и да печели безумно от нея. А чрез акциза обществото, под формата на държавата всъщност взима тази потенциална свръх печалба от вредните стоки.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ACTA Разгледай мнениеАз лично съм против акциза на горива и в БГ
Когато изучава прилагането на акцизите, Адам Смит пише:
“Мотив за използването на акцизите трябва да бъде само стремежът да се ограничи потреблението на вредни за здравето и морала и разточителни стоки и услуги”.
Акцизите са наричани още “данъци на греха”. Впоследствие с увеличаване потребностите на държавния бюджет с акцизи се облагат все по-широк кръг от стоки. Така постепенно те се превръщат в универсален оборотен данък. След появата на оборотните данъци акцизите отново се възраждат със старото си класическо предназначение.
Аз съм ЗА акциз на дамските превръзки и памперсите, защото те се разграждат в природата заради съдържанието на полимери в тях.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеThe United States federal excise tax on gasoline, as of February 2011, is 18.4 cents per gallon (4.86 ¢/L) and 24.4 cents per gallon (6.45 ¢/L) for diesel fuel. In January 2011, motor gasoline taxes averaged 48.1 cents per gallon (12.71 ¢/L) and diesel fuel taxes averaged 53.1 cents per gallon (14.03 ¢/L).[9]
Научих нещо ново.
Благодаря!
Коментар
-
Аз лично съм против акциза на горива и в БГ
Когато изучава прилагането на акцизите, Адам Смит пише:
“Мотив за използването на акцизите трябва да бъде само стремежът да се ограничи потреблението на вредни за здравето и морала и разточителни стоки и услуги”.
Акцизите са наричани още “данъци на греха”. Впоследствие с увеличаване потребностите на държавния бюджет с акцизи се облагат все по-широк кръг от стоки. Така постепенно те се превръщат в универсален оборотен данък. След появата на оборотните данъци акцизите отново се възраждат със старото си класическо предназначение.
Аз съм ЗА акциз на дамските превръзки и памперсите, защото те се разграждат в природата заради съдържанието на полимери в тях.
Коментар
-
Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнениеЧакай, чакай - къде виждаш АКЦИЗ? И знаеш ли какво означава АКЦИЗ?
И малко да ти помогна, че леко взе да се заплиташ:- Имай предвид, че САЩ не са подписали спогодбата от Киото.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеАз до колкото виждам има щатски акзици върху горивата, и отделно има федерален. Отделно може да нямат ДДС но си имат техния си данък върху продажби. Както можеш да видиш в това което очевидно трябваше да го постна цялото, защото никой не си играе да чете линкове
И малко да ти помогна, че леко взе да се заплиташ:- Имай предвид, че САЩ не са подписали спогодбата от Киото.
Коментар
-
Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнениеРавновесие, ти си прав относно данъците (щатски и федерални) относно горивата, но Майстора е прав, че няма акциз върху тях (това си е вид дотация).
У нас, основната тежест върху цената е акциза, а не ДДС.
Все пак, пиша горното, за да има "равновесие" в спора.
Но абсолютно НЕ си прав, че САЩ разчитат да напълнят хазната си от данъци върху горивата. Защо да го правят, когато си имат ФЕД???!!!
Пълненето на хазната от данъци в САЩ е самоубийство за КОНСУМАТОРСКАТА им икономика. Много е важно, че САЩ не са експортноориентирана икономика!!!!
Коментар
-
Равновесие, ти си прав относно данъците (щатски и федерални) относно горивата, но Майстора е прав, че няма акциз върху тях (това си е вид дотация).
У нас, основната тежест върху цената е акциза, а не ДДС.
Все пак, пиша горното, за да има "равновесие" в спора.
Но абсолютно НЕ си прав, че САЩ разчитат да напълнят хазната си от данъци върху горивата. Защо да го правят, когато си имат ФЕД???!!!
Пълненето на хазната от данъци в САЩ е самоубийство за КОНСУМАТОРСКАТА им икономика. Много е важно, че САЩ не са експортноориентирана икономика!!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнениеВземи си провери, какво означава gasoline и какво gas в САЩ! И ти казах... спри да се излагаш!
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеFuel taxes in the United States vary by state. The United States federal excise tax on gasoline..[Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеКакто и да е, не ми се спори с теб. Подобен спор не ми дава нищо.I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?
Коментар
-
Първоначално изпратено от IvanG Разгледай мнениеМда - друго се е некой доктор по икономика да изкара формулите и да обясни как от нищо ще прави нещо. Така както манифактурирането на хамбургер в МкДоналдс се отчита като индустриална заетостНакрая наистина е просто - няма безплатен обяд
Коментар
Коментар