Първоначално изпратено от GoDim
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Валутна търговия - FOREX -Технически анализ
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от йосиф Разгледай мнениетвоите лъчи обаче стават само да си ги забодеш някъде , но в тях бъдеще няма .... а мувинга и тренд линиите освен миналото са опора и за бъдещ анализ ...що ми говориш глупости с твоята ган теория.... Баси бъдещето което показват непрекъснато "проникналите " вектори( лъчи) .... Какво искаш да ми кажеш ,че Дау теорията за нищо не става така ли ........
А това в синьто е точно фукнята ти ,че ти "знаеш бъдещето..Ами то и второкласник знае ,че долара ако не падне ще се качи.....Особенно актуални са лъчите 10:1 или 1:10 ...едни отвеси които според тебе са рационално действащи "съпротиви и подкрепи" дрън - дрън ,че пляс...
Нали 6 месеца "гледайки в бъдещето" по твоята Ган теория стигна сам до извода ,че нищо не става ...а ? Хем на демо , хем без риск и 5 лева не искара ... с " поглед " в бъдещето ... смях в залата
Коментар
-
Първоначално изпратено от йосиф Разгледай мнениеда вметна само твоето "четене " на пазара годим
това става като приказка от братя грим , но практическа анализаторска стойност ...нула, зеро , нада
Коментар
-
Първоначално изпратено от GoDim Разгледай мнениеЕй, момченце!
Това червеното не съм го казвал (написал). Ти го пишеш. А това синьото си е твоя фантазия.
Твърдението ми е само едно. МА-та и тренд линии са минало, а лъчи на Ганн са бъдеще. И не мога да приема съветите им да намалявам или махам "излишните" лъчи. Няма критерий за това. Те сега са излишни, но в бъдеще ще са си много необходими. Който може и иска нека да гледа графиките такива, каквито са.
А това в синьто е точно фукнята ти ,че ти "знаеш бъдещето..Ами то и второкласник знае ,че долара ако не падне ще се качи.....Особенно актуални са лъчите 10:1 или 1:10 ...едни отвеси които според тебе са рационално действащи "съпротиви и подкрепи" дрън - дрън ,че пляс...
Нали 6 месеца "гледайки в бъдещето" по твоята Ган теория стигна сам до извода ,че нищо не става ...а ? Хем на демо , хем без риск и 5 лева не изкара ... с " поглед " в бъдещето ... смях в залатаLast edited by йосиф; 21.07.2011, 13:11.
Коментар
-
Ей, момченце!
Първоначално изпратено от йосиф Разгледай мнениеето за това става въпрос...според тебе по графиките на всички останали няма нищо ...защото твоята теза е ,че миналото всички го знаем и то е свършило ....но по твоите и само по твоите графики СЕ ВИЖДА БЪДЕЩЕТО , т.е. ти ЗНАЕШ къде ще отиде пазара ( това е фукнята ) ...но при конкретен въпрос кажи къде ще отиде пазара ТИ НЕ ЗНАЕШ....за това говоря....
Твърдението ми е само едно. МА-та и тренд линии са минало, а лъчи на Ганн са бъдеще. И не мога да приема съветите им да намалявам или махам "излишните" лъчи. Няма критерий за това. Те сега са излишни, но в бъдеще ще са си много необходими. Който може и иска нека да гледа графиките такива, каквито са.
Коментар
-
да вметна само твоето "четене " на пазара годим
Цената атакува "последния рубеж" на защитата на мечките. Та като си говорим за атака и защита - в главата ми баскетбол. Мечките, вече поизморени, са заели отбранителни позиции, но биковете са включили нов централен нападател 14014 и той бележи кош след кош. Някаква такава е картинката. Цената е над 5х1 по новото ветрило и нормалното движение е към 10х1. Мечките, с целият си "последен рубеж", ще натискат надолу под 5х1, дори под 4х1, за да докарат цената под 1,4190, когато и те ще могат да поиграят малко в атака.
Коментар
-
Първоначално изпратено от GoDim Разгледай мнениеАз си знам проблема - не мога да ви променя мисленето. Имате си някаква стратегия, изкарвате си някакви печалби, за какво ви е да "четете" пазара? Щом можете. Дерзайте!
Последно. По графиките ви има това какво се е случило на пазара. По моите има това, което ще се случи. Ето М5 за пример.
проблема ти е ,че ти се "съмняваш " че другите могат да анализират пазара , а само ти си "способен " на това пич....Last edited by йосиф; 21.07.2011, 12:58.
Коментар
-
Първоначално изпратено от йосиф Разгледай мнениеето за това става въпрос...според тебе по графиките на всички останали няма нищо ...защото твоята теза е ,че миналото всички го знаем и то е свършило ....но по твоите и само по твоите графики СЕ ВИЖДА БЪДЕЩЕТО , т.е. ти ЗНАЕШ къде ще отиде пазара ( това е фукнята ) ...но при конкретен въпрос кажи къде ще отиде пазара ТИ НЕ ЗНАЕШ....за това говоря....
Коментар
-
Първоначално изпратено от GoDim Разгледай мнениеПоследно. По графиките ВИ има това какво се е случило на пазара. По МОИТЕ има това, което ще се случи.
Коментар
-
Първоначално изпратено от stamba69 Разгледай мнениеСакс системата ми за търговия с КАКИТЕ
не е завършена и затова дава между 56 и 88 % плюс ,като целта ми е да намаля
минуса колкото може повече ,затова и
споделям с вас наблюденията си ,за да
може колкото може повече хора да
разсъждават кога е най-добре да се открива
позиция и кога да се затваря тя
на различните фреймове
1. Търсиш място под слънцето -тайм фрейм при който цената е между двете Каки.
Тъй като мувингите са с огромни периоди - максимално бавни ,преди опита се предполага ,че техните нива ще действат като нива на съпротива и подкрепа тоест цената трябва да се "отблъсква "от тях.
Тука важи техниката за търговия в канал.
Канала се сформира от двете Каки...
."който има уши ще чуе .."
Най-тъпата техника за търговия в канал е да чакаш цената да се оттласне от някоя от границите на канала и да влезнеш като слагаш стопа около границата -тоест около Каката от която се е оттласнала цената.
2.Стамбата проверява при по малките тайм-фреймове къде има пресичане -пробив на каката определя му посоката и ,предполагам, ако на по големия тайм-фрейм където цената още рейнджи между Каките си избира точка за вход.Идеалния случай е на големия тайм фрейм цената да се оттласнала от накоя от бавнине мувинги а на по малките трендове посоката на пробива да съвпада с оттласкването при големия тайм-фрейм, ама това не винаги е така.За това казах преди че системата не е съвсем еднозначна , но все пак си е система и според мен е по-добра от това да търгуваш да търсиш максимуми и минимуми за даден период.и да търгуваш по аналогичен начин.
3,Предложение .
На същия тайм -фрейм на който цената рейнжи могат да се ползуват стандартни индикатори за вход. Лично аз предпочитам да следя наклона чрез прости мувинги. Например за Н1 използувам периоди 60 и 62 бара и следя на къде ще се пресичат.
При Н4 периодите са 12 -14 и тн.
Въпрос на вкус !
Успех!
Коментар
-
Първоначално изпратено от bgg_red Разгледай мнениеstamba69 чадо,
бъркаш се с тия КАКИ !!!!
Не съм аз им автора !!!!
Некои друг беше , но не помня кои !!!
Успех
Коментар
-
Първоначално изпратено от йосиф Разгледай мнениетака си и знаех представа си нямаш какво ще стане на пазара ..ама що да не се изфукаш...... язък за хилядите цветни чертички и тиренца....
Коментар
-
Първоначално изпратено от stamba69 Разгледай мнениеНазванието КАКИ дойде "спонтанно" и виновник е също и БГРеда
от " Валутна търговия "
бъркаш се с тия КАКИ !!!!
Не съм аз им автора !!!!
Некои друг беше , но не помня кои !!!
Успех--е за НАДЕНИЦАТА ви отепах!!!
http://farm6.static.flickr.com/5248/5222600580_2e7c1c2264_b.jpg
Коментар
-
Първоначално изпратено от GoDim Разгледай мнениеСлед Вас, дами! След Вас.
Коментар
-
Първоначално изпратено от йосиф Разгледай мнениегадно ти е ,че не се вслушваме в твоите "прогнози".....
И хайде кажи какво ще се случи по "твоята " графика.....
Трябва да ти кажа ,че слънцето е много силно по вашия край.....
Коментар
Коментар