IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Валутна търговия - FOREX -Технически анализ

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• няма зна4ение, правилна или не,
    важното е 4е има...тя може да е неправилна,
    която потвърждава правилото при Елиът
    и правилна при друга теория,
    в тази вълнова теория вс е толкова
    относително...
    и защо все за горкият Елиът се
    хващате, има толков други
    теории, да вземем пр на Волф,
    а има и други

Коментар

• Ето фигурата.

Дали я има на графиката на еврото?

Коментар

• Не. Не правят. Всяка корекция, която върне повече от 100% в EW се нарича "неправилна" корекция. Което е по-скоро изключение, отколкото правило.

Коментар

• 4ел съм ги в детската градина, ГоДим
          писанките в разни у4ебни4ета са
          донякъде полезни...донякъде не,
          експандед флет корекцията, като
          вътрешна структура, как мислиш,
          вълните не правът ли пове4е от 100%
          ретрейс
          Първоначално изпратено от GoDim Разгледай мнение
          Така, де! Въпреки "преклонната" ми възраст все още не ме е хванала старческата деменция.

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%94%...86%D0%B8%D1%8F

Освен това, вече бях изтрезнял от сутрешното напиване (наздраве!) и имам пост, отразен тук 0:52 минути. Или аз нещо не съм направил или не са сменили часовото време на форума.

Та прочети го. Има разни въпросчета. Отговори си. И действай според твоите разбирания. За мен няма корекция 110 или 160%. Глупаво е.

Коментар

• Първоначално изпратено от blqblq Разгледай мнение
            Когато аргументацията ти по дадена тема е: "О, това са глупости!", единствената възможност, която оставяш на "опонента" си, е да "изиграе" теб, а не концепцията ти. В крайна сметка в логиката става дума точно за това - как една идея "излъгва" друга.

S=V*t

Тая формулка помниш ли я от малките класове? Коя от буквичките означава скорост? И какво значение има, дали ше го нарека тренд или корекция? Ако се наложи, просто ще обърна логиката с/у самата нея и всичко пак ще си дойде на мястото, т.е. ще е логично и последователно. Хващаш се за думички, а това обикновено се връща обратно при теб. Така печелиш само време, но скороста ти е нулева, както и изминатият път и (съответно) полученото знание...

Та толкова за деменцията. Относно фибо строежът, вероятно си прав. Не се сещам за логически (субективен) способ, с който категорично и неопровержимо да се докаже, че нещо е така (да се докаже каквото и да било обективно), а друго е глупост.
            Да. Разбирам, че всячески искаш да ме предизвикаш и аз да ти обясня онази "неразбираема" графика. Добре. Но това няма да стане! Ще мине време и ще се появи нова "неразбираема" графика.
            А пък аз съм любопитен ще можеш ли ти, с помощта на твоята "философия", да достигнеш до някакви правилни разбирания за "неправилната" графика? Да. Любопитно?

Коментар

• Първоначално изпратено от GoDim Разгледай мнение
              Нещо ми замириса на лични нападки!? Любопитно?
              Когато аргументацията ти по дадена тема е: "О, това са глупости!", единствената възможност, която оставяш на "опонента" си, е да "изиграе" теб, а не концепцията ти. В крайна сметка в логиката става дума точно за това - как една идея "излъгва" друга.

Така, де! Въпреки "преклонната" ми възраст все още не ме е хванала старческата деменция.
              S=V*t

Тая формулка помниш ли я от малките класове? Коя от буквичките означава скорост? И какво значение има, дали ше го нарека тренд или корекция? Ако се наложи, просто ще обърна логиката с/у самата нея и всичко пак ще си дойде на мястото, т.е. ще е логично и последователно. Хващаш се за думички, а това обикновено се връща обратно при теб. Така печелиш само време, но скороста ти е нулева, както и изминатият път и (съответно) полученото знание...

Та толкова за деменцията. Относно фибо строежът, вероятно си прав. Не се сещам за логически (субективен) способ, с който категорично и неопровержимо да се докаже, че нещо е така (да се докаже каквото и да било обективно), а друго е глупост.

Глупаво е.

Коментар

• Ето още за четене.

http://en.wikipedia.org/wiki/Fibonacci_retracement

И тук казват корекцията до 100%. После е нещо друго.
                Какво друго? Например някоя фигура на Гартли, де да знам?

Коментар

• Първоначално изпратено от 4ubaka Разгледай мнение
                  ГоДим, за това иде ре4

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%94%...86%D0%B8%D1%8F

Освен това, вече бях изтрезнял от сутрешното напиване (наздраве!) и имам пост, отразен тук 0:52 минути. Или аз нещо не съм направил или не са сменили часовото време на форума.

Та прочети го. Има разни въпросчета. Отговори си. И действай според твоите разбирания. За мен няма корекция 110 или 160%. Глупаво е.

Коментар

• ГоДим, за това иде ре4

Коментар

• Първоначално изпратено от andi Разгледай мнение
                      такава им е породата по гръб не падат.мое мнение,че Бля мля ги превъзхожда.Го дим го атакува, а после се прави на Ощипана булка.но щом Иванофф се е намесил....не се стърпях
                      Допусках, че моето неписане ви прави щастливи!

- последния ми постинг обяснява картинката по-подробно!

А за теб.. върни се 1 страница назад, да видиш какво си изтървал от мен
                      Мнението ми не е препоръка за вземане на инвестиционно решение.

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                        Е добре де, не мога да разбера защо се дърлите така. Имаше време, когато всеки си пишеше, пускаше графики и сделки, яко спам и простотии, но темите живот живееха
                        такава им е породата по гръб не падат.мое мнение,че Бля мля ги превъзхожда.Го дим го атакува, а после се прави на Ощипана булка.но щом Иванофф се е намесил....не се стърпях
                        Има стари трейдъри има и смели трейдъри, но старите и смели трейдъри са само няколко

Коментар

• А сега за Fibo retracement корекция

Например имаш едно движение - тренд надолу от 3417 до 2755, после започва корекция нагоре, по отношенията на Фибоначи. Нагоре-нагоре и стига 100%. Това корекция ли е? 110% - не е ли започнал нов тренд нагоре, а? Та чак до 162,8% още корекция?

Дори да вземеш цялото движение от 3710 до 2746 пак сме минали 100% корекция...

Коментар

• добра вечер,добри хорица
                            гледам заформили сте таркал,тука
                            ако се поозорите , викнете ме ,да ви избръмча по един Винкел.
                            Има стари трейдъри има и смели трейдъри, но старите и смели трейдъри са само няколко

Коментар

• Първоначално изпратено от GoDim Разгледай мнение
                              Пак има разминаване в понятията. Разширението се прави с инструмента за разширение и има три точки. Предполагам говориш за инструмента Fibo корекция. И сега да "корекцията" на тази вълна е 161,8%, щом казваш. По модела на Возний тя е последната от големия триъгълник. Защо да й търсим корекцията или разширението. Триъгълникът е завършил на 2755 на 09.07. и започва някакво С много голямо, което Возний за сега търси като импулс. За да стане Най-големия зигзаг. А след малко графиката му.
                              Пример за използване на инстумента Fibo Expansion (разшитение)

Тренд нагоре - 2577 до 3451 (да кажем първа вълна или А)
                              Корекция - 3451 до 3140 (да кажем втора вълна или В)
                              Следващ тренд нагоре 3104 до хххх (да кажем трета или С)

Коментар

• Първоначално изпратено от blqblq Разгледай мнение
                                Ако това го беше писало някое 15 годишно дете, как да е. Но да чета подобни неща от 50 годишен мъж с претенции, че всичко му е ясно и с лека ръка и без аргументация отсича кое е глупост и кое не, е доста незряло.

Ако ти се вижда дълго, защо не пробваш да четеш по 2-3 реда само на ден? Тъкмо ще имаш време и внимание, за да помислиш върху прочетеното.

Преди, когато четях по- често в другия форум, редовно те засичах, че почваш с наздравиците още от обяд. Случайно да ти е хрумвало, че концентратът влияе негативно на концентрацията? И последно - бачкаше в строителството, налЕ? Може би затова не ми се получава... Другият път ще пробвам зидаро-мазаческата да го изкарам, ще лисна половин кило джин отгоре, за да те мотивирам и току виж станала работата...
                                Нещо ми замириса на лични нападки!? Любопитно?
                                Ето за какво става въпрос:
                                масата по ускорението дава сила. - килограм по метър за секунда на квадрат е равно на нютон.

енергията (или работата) е силата по преместването - нютон по метър (което е джаул) и от тук масата по скоостта (а не ускорението, като ти твърдииш) на квадрат.

Какво има да се философства? Може да се чете...

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%B8%D0%BB%D0%B0
                                http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%...B8%D0%BA%D0%B0)
                                http://bg.wikipedia.org/wiki/E%3Dmc%C2%B2

Коментар

Working...
                                X