IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Валутна търговия - FOREX -Технически анализ

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Ако имах позиция на вход 23.20 стоп 25 пипаа 23.90 щях да имам пбема и така ще стане за тези които го играят правилно затова казах в 16.15
    Животът е огледало.....усмихвай се

    Коментар


    • Правилото е когато имах обемите да ги бях прибрал , алчноста ми изяде печялабата . И сега от 23.2” да отворя нова къса със стоп 23.45 ... чякай да върне до 22.40 от там да видим дали ще ми вземе стопа ... ще го сваля на днешният връх или ще затворя на 22.40 и при връщането ще вляза отново къс на 5 Мин след пробив на 22.40 някъде в четвъртак . Сега гледай как връща
      Животът е огледало.....усмихвай се

      Коментар


      • Човека кокто влиза на слабо и търси дъна моля да не се обажда . Казах ти че си много дълече от форекса . Кондор ли си или КУНДУКТОР
        Животът е огледало.....усмихвай се

        Коментар


        • Четери часофият фреим е истенският фреим по които се определя нивото но гледаш и дневният и броиш баровите да са три но понякога на четери часа те са да кажем два къси или 4 къси има четери на дясно и петият които трябва да е на доло тръгва на горе с хващане .., правило на тренд и там е закачането за обръщане или същото когато е дълак тренд има 3 бара прави четери на дясно и дава хващане къс с правило на тренд ... Най добре пред ниво и има дивергенция на МАCD на 1 час но това ти го виждаш от баровете не ти трябва магд ...
          Животът е огледало.....усмихвай се

          Коментар


          • Спарт ...,Правилно дневно за денят вход около 4 слетобяд ... определям нивото на 4 часа но може да вляза и на 5 което отговаря на 30 Мин и час а те на четерете часова графика . В случая пробивът беше не този петък а миналият на 30 март входа ми беше в понеделник имах обемите даже три на позицията но самият тренд е формиран за надолу , за това реших да изчакам и не бе правилно от моя страна защото сега щях да съм прибрал и отворил нова позиция . Правилото е вход до стопа да кажем 40 пипса има ли обем направен на позицията ...Прибираш си 1 % процент и на др ден пак . Затварям ръчно или с лимит на позицията . Пазара лъже но в 16.30 вече е нарисувал новите нива през денят и затова влизам тогава или в 16.15 вече е на ниво където минаваме на техника флипер както обясних ... пробвай 10 дена и ще се убедиш в твърденията ми. Това е форекса ... много е прост те го правят сложен защото неразбират и да могат да предават уроци за пари . А то има две правила които споделих. А които го знае не го Казва . Успех . Ако имаш въпроси питай .
            Животът е огледало.....усмихвай се

            Коментар


            • Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение
              Котак,аз доколкото разбрах търгуваш само интрадей само на Н4,макар че май държиш и по повече съдейки по вчерашните ти постове!

              Лично мое мнение е,че Н4 е фалшив фрейм!Истинските са тези дето съдържат 1 - М1,Н1,D1,W1....Но ти ако си набарал на баницата мекото си карай така!

              Събев,добър е въпроса ти за Изхода,но едва ли някой ще ти отговори разбираемо!Една от причините за мен е,че и при добра система т.е с добър Вход според правилата й,не винаги съответства печеливш Изход!

              Аз съм от тези които отдавна е спрял да анализира цена.Много повече ме интересува ДД на дадена система понеже от това зависи капитала без който не може да съществува както и доходността й!
              Когато нямам сигнали от мойте модели използвам технически и то математически сметки на H4 това е мн добър фрейм. Фалшив е едночасовият. Пълна дупка е.... Но забелязах,че в петък сигналите по H4 винаги са на обратно. Още малко ще му знам и кътните зъби

              Коментар


              • Котак,аз доколкото разбрах търгуваш само интрадей само на Н4,макар че май държиш и по повече съдейки по вчерашните ти постове!

                Лично мое мнение е,че Н4 е фалшив фрейм!Истинските са тези дето съдържат 1 - М1,Н1,D1,W1....Но ти ако си набарал на баницата мекото си карай така!

                Събев,добър е въпроса ти за Изхода,но едва ли някой ще ти отговори разбираемо!Една от причините за мен е,че и при добра система т.е с добър Вход според правилата й,не винаги съответства печеливш Изход!

                Аз съм от тези които отдавна е спрял да анализира цена.Много повече ме интересува ДД на дадена система понеже от това зависи капитала без който не може да съществува както и доходността й!
                Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

                Коментар


                • Първоначално изпратено от kotara22 Разгледай мнение
                  Техническият анализ е да определиш къде е критичната точка на даден тренд по 4 часова графика . Вероятността тренда да продължи е винаги правилното решение , др въпроса че той може да чупи това ниво .. след което да поеме обратно в първоначалната посока ... но това вече е траен тренд в тази посока а и преди да го направи ... дава забавяне и вход на 4 часа които ние виждаме . Това е анализа . Ние отваряне позиция с един или до 3 процента от капитала ... тива е и при ударен стоп имаме инфо че тренда обръща . За тива казах че стопа е информация когато е сложен на правилното място . Не обиждам Кондора и вълновата теория , но 6 г си губих времето с вълни преди преди 8 г да минах на този вариант , след като бях въведен в него . Всеки е чувал за правило на тренд . Тренд корекция тренд ... като тренда е от 5 бара на 4 часа значи и корекцията ще е около 5 бара . Самата корекция ако стане 8 бара и даде вход хващане на 4 часа в обратната посока значи теенда обръща ако не даде тива хващане а направи нов връх на 4 часа значи имаме вход стоп дъното на корекцията и продължаваме по тренда а стопа става критично ниво на тренда . Цената винаги в 16.00 е между ниво съпротива и ниво поткрепа и поема в посоката на по дълечното ниво . Тоест техника флипер няма как топчето да е от ляво а да го ударите с десен бутон , тива е и цената . Вход стоп обем на позицията прибираш си 1 процент .., края на месеца ги броиш колко са . Десет процента на 100 хиляди сметка са 10000 хиляди . Ако някой има въпроси да пита . Работи се на чиста графика без мувинги и тем подобни да тях ги има но са вид допълните информация , в много от случаите цената несе съобразява с тях .Препоръчвам на всички които имат желание да работят единствено по този метод ..Дълбочината на дадена корекция показва силата на тренда ако корекцията върне над 80 значи има нещо ако само 30% и направи нов връх или дъно значи е силна тенденцията в дадена посока ... както и бе в нашият случай в момента ... стигна до тренд линията върна до 45 и проби на доло . За това държа късата идея ... друг е въпросът до къде ще стигне ако удари стопа значи има обръщане ... не може да гадаем а следваме самият тренд при обръщане обръщаме и ние до когато удари стопа или даде въпросното забавяне което уписах по рано . Успех и весел празник !
                  Как точно прибираш печалбата. Частично или изцяло. Ръчно или с тайк профит или местиш стоповете на позицията или позициите. И ако местиш стоповете как определяш нивата. Все пак можеш да пропуснеш голямо движение ако прибираш печалбата без да местиш стоповете. Изхода може да е по важен от входа. Приятен празник и на теб.

                  Тук всички се надпреварват да прогнозират пазара и да показват входовете и никой не показва изхода когата е хванал някакво движение и е прибирал печалба.
                  Last edited by Todor Sabev; 10.04.2018, 15:29.

                  Коментар


                  • Техническият анализ е да определиш къде е критичната точка на даден тренд по 4 часова графика . Вероятността тренда да продължи е винаги правилното решение , др въпроса че той може да чупи това ниво .. след което да поеме обратно в първоначалната посока ... но това вече е траен тренд в тази посока а и преди да го направи ... дава забавяне и вход на 4 часа които ние виждаме . Това е анализа . Ние отваряне позиция с един или до 3 процента от капитала ... тива е и при ударен стоп имаме инфо че тренда обръща . За тива казах че стопа е информация когато е сложен на правилното място . Не обиждам Кондора и вълновата теория , но 6 г си губих времето с вълни преди преди 8 г да минах на този вариант , след като бях въведен в него . Всеки е чувал за правило на тренд . Тренд корекция тренд ... като тренда е от 5 бара на 4 часа значи и корекцията ще е около 5 бара . Самата корекция ако стане 8 бара и даде вход хващане на 4 часа в обратната посока значи теенда обръща ако не даде тива хващане а направи нов връх на 4 часа значи имаме вход стоп дъното на корекцията и продължаваме по тренда а стопа става критично ниво на тренда . Цената винаги в 16.00 е между ниво съпротива и ниво поткрепа и поема в посоката на по дълечното ниво . Тоест техника флипер няма как топчето да е от ляво а да го ударите с десен бутон , тива е и цената . Вход стоп обем на позицията прибираш си 1 процент .., края на месеца ги броиш колко са . Десет процента на 100 хиляди сметка са 10000 хиляди . Ако някой има въпроси да пита . Работи се на чиста графика без мувинги и тем подобни да тях ги има но са вид допълните информация , в много от случаите цената несе съобразява с тях .Препоръчвам на всички които имат желание да работят единствено по този метод ..Дълбочината на дадена корекция показва силата на тренда ако корекцията върне над 80 значи има нещо ако само 30% и направи нов връх или дъно значи е силна тенденцията в дадена посока ... както и бе в нашият случай в момента ... стигна до тренд линията върна до 45 и проби на доло . За това държа късата идея ... друг е въпросът до къде ще стигне ако удари стопа значи има обръщане ... не може да гадаем а следваме самият тренд при обръщане обръщаме и ние до когато удари стопа или даде въпросното забавяне което уписах по рано . Успех и весел празник !
                    Животът е огледало.....усмихвай се

                    Коментар


                    • Темата почва да се скапва не за пръв път, защото емоциите почват да взимат връх. Обидите и агресията няма да помогнат нито тук нито в трейдинга. Доказването на това кой е прав и особено споренето с пазара е катастрофално за сметката. Първо за Котара мисля че първоначално имаше добри намерения като казваше на колегите, да не се занимават с глупости и булшит като вълновата теория. Просто искаше да каже на колегите, че е време да спрад да се занимават с глупости и да си губят парите. Отношението на Котара към вълновата теория , е такова както и отношението на фундаменталните анализатори към техническия анализ по принцип. Ако някои новак фундаментален анализатор , който е успял да се закачи на бичия тренд на акциите през последните 8 години и е реализирал големи печалби , би се държал адски надменно и би казал подобно нещо,, тука всички сте глупаци вижте аз колко съм съм спечелил вие само губите. И е прав, в известен смисъл всички знаем каква е статистика при търговия на валути с помощта на технически анализ. Но когато пазара на акции обърне дългосрочно той ще изпадне в същата ситуация даже в по лоша. Когато някой дава съвети на другите и отстоява позиция, трябва да е печеливш трейдър от години. Мисля че Котара има какво да каже на колегите си относно дисциплината и риск мениджмънта. Сега за Кондора правилно е забелязал грешките на колегите , такъв зиг заг като скъсен няма, винаги C подминава в цената си A . И винаги C е петица с едно изключение, C не е петица в триъгълник. Диагонала също е петица но разликата е , че 1, 3 и 5 вълна са тройки. Малко критика към Кондора самочувствието, което показва с израза ,,аз съм най добрия,, говори че явно не търгува от години и егото и агресията ще му изиграят лоша шега в дългосрочен план. Да има предвид че при търгуващите с технически анализ дългосрочно печелившите са едва няколко процента, а при вълновия анализ такива практически почити няма. Пишещите в темата трябва да изберат с кое ,,Т,, да се именуват Трейдъри или Тролове. Не може и с двете. Ако решат да с и двете и се отдадат на негативните емоции, просто ще занулят по бързо. От Високия интелект няма особена полза ако не се контролират емоциите и егото . Просто трябва да имаш интелект над средния. Ще цитирам двама успели по безпрецедентен начин на пазарите. Те използват една и съща думичка без да са се познавали . Първи я споменава Ган, Втория е Бъфет. Думичката е ,,СМИРЕНИЕ,,
                      А сега към интересната част около която се завъртя спора. Има ли такава ,, глупост,, като вълни или казано по съвременен начин фрактали и подлежи ли на технически анализ пазара или тук всички си губим времето и парите и сме хазартно зависими. Качвам няколко графики които показват че може би не сме чак такива,, глупаци,,



                      Мистериозното пропадане на DJI е все пак не толкова мистериозно.






                      Тук отношението на числата на фибоначи не е в развитата редица а в нейното начало , 5 и 8














                      3 и 4 графика са на златото от 2008 година.
                      Last edited by Todor Sabev; 07.04.2018, 11:38.

                      Коментар


                      • Започна икономическа война между САЩ и Китай,скоро ще започне и валутна такава а вие двамата го избивате на перверзии.Вашите стопове
                        са ала бала работа Тръмп като каже да го духат жълтите,нито графиките ще ви помогнат, нито арменският поп.
                        Last edited by Grosss; 07.04.2018, 09:31.

                        Коментар


                        • Да не съм орел да виждам всичко е размазано ... а горната колко е ? Ако ги осредним стават че си влязъл около 22.60 на сляпо. После кои търсил дъна При 20.30 ще си точно минус 300 или ще добавяш а на 17 ще си 1000 .... много си сладък
                          Животът е огледало.....усмихвай се

                          Коментар


                          • Перфектно !!! С какъв обем от капитала ! 20 евро ли до къде може да е поемеш ? Кефиш ме , ясен си ми ... спирам да коментирам с теб . Отвори позиция 300 евро без стоп и ми се обади да ти ръкопляскам ... явно си уплътняваш времето с графики.
                            Животът е огледало.....усмихвай се

                            Коментар


                            • На горната не ме интересува , виждам два пъти покупки дълги .... техният стоп къде е ??????
                              Животът е огледало.....усмихвай се

                              Коментар


                              • Забравих да ти кажа да минеш на един час и да видиш къде е МА 200 сега и къде беше кога върна на горе от 22.40 . Тогава беше над МА 400 а сега е потопен тенденциозно отдолу . Не че това р гаранция за нещо но е предпоставка с оглед на цялата трендова ситуация
                                Животът е огледало.....усмихвай се

                                Коментар

                                Working...
                                X